Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
SerijeSync

#28151 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

kakaljin wrote:
SerijeSync wrote:tzv država u pokušaju iliti banana stejt nema načina da zaustavi monopol bilo kojeg operatera, u biti UG je jači od države i parama i vezama.
Jeli to treba da bude anarhija u BiH i da svako radi sta hoce. Izgleda da bi ti volio da ovdje vlada anarhija,
ti svaki post tumačiš totalno naopako, i to je neka patologija kod tebe, moja primjedba se odnosi na državu u pokušaju koja nema načina da zaustavi monopol, dok ti pišeš o nečemu sasvim desetom, hajde sjaši s mojih postova ili me ignor, jel ok :thumbup:
probook

#28152 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Telemach wrote:
SerijeSync wrote:@Telemach jel se promjenila politika vezano za module, dodatne module i naplatu paketa?
Nove izmjene i ponuda stupaju na snagu 13.03. tekuće godine.
Image
Svaka cast za iste kanale na svim dodatnim modulima za 3.5 KM mjesecno :thumbup:
SerijeSync

#28153 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

probook wrote:
Telemach wrote:
SerijeSync wrote:@Telemach jel se promjenila politika vezano za module, dodatne module i naplatu paketa?
Nove izmjene i ponuda stupaju na snagu 13.03. tekuće godine.
Image
Svaka cast za iste kanale na svim dodatnim modulima za 3.5 KM mjesecno :thumbup:
:thumbup:
Alkos

#28154 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alkos »

Šta je sa korisnicima koji već nekoliko mjeseci, tačnije od uvođenja CAM modula, plaćaju pakete i na drugom modulu? :)
SerijeSync

#28155 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Telemach wrote:
SerijeSync wrote:@Telemach jel može odgovor na postavljeno pitanje o modulima?
Potpisaćete anex Ugovora, no o detaljima ćemo Vas informisati.
evo ti odgovor
dale cooper

#28156 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dale cooper »

Image

Je li ove akcijske cijene podrazumijevaju period od 6 mjeseci, nakon čega se plaćaju ove prekrižene? :zoka: :D
SerijeSync

#28157 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

dale cooper wrote:Image

Je li ove akcijske cijene podrazumijevaju period od 6 mjeseci, nakon čega se plaćaju ove prekrižene? :zoka: :D
jeste
dale cooper

#28158 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dale cooper »

Hvala!
odmor

#28159 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Alkos wrote:Šta je sa korisnicima koji već nekoliko mjeseci, tačnije od uvođenja CAM modula, plaćaju pakete i na drugom modulu? :)
Pa valjda cete imat mogucnost da potpisete anex ugovora i ne placate na drugom modulu vec samo placate 3,5Km za koristenje modula..
alen_89

#28160 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alen_89 »

I ima li neko poblem kao ja sa jutarnjim paljenjem tv i resivera (d3 mini) oko 30 puta se pali gasi tv dok ne dode slika?
Alkos

#28161 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alkos »

SerijeSync wrote:
Telemach wrote:
SerijeSync wrote:@Telemach jel može odgovor na postavljeno pitanje o modulima?
Potpisaćete anex Ugovora, no o detaljima ćemo Vas informisati.
evo ti odgovor
odmor wrote:
Alkos wrote:Šta je sa korisnicima koji već nekoliko mjeseci, tačnije od uvođenja CAM modula, plaćaju pakete i na drugom modulu? :)
Pa valjda cete imat mogucnost da potpisete anex ugovora i ne placate na drugom modulu vec samo placate 3,5Km za koristenje modula..
Hvala obojici na trudu, ali taj odgovor sam znao. :) Pitao sam šta sa nama koji smo plaćali nekoliko mjeseci više od tog iznosa od 3,5 KM.

Čitaj: hoću pare nazad :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#28162 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Asocijacija kablovskih operatera u Bosni i Hercegovini (AKOP BiH), obavještava zainteresovanu javnost, da je istekao šezdeseto dnevni rok koji je Konkurencijsko vijeće BiH odredilo za Sport Klub d.o.o. iz Sarajeva, i u kojem je morao izvršiti rješenje Konkurencijskog vijeća BiH, broj 06-26-2-006-143-II/15 od 23.12.2015.godine, a isto nije izvršeno.

AKOP BiH je, 01.03.2016.godine Konkurencijskom vijeću BiH podnio prijedlog za određivanje novčane kazne zbog neizvršenja rješenja. AKOP BiH očekuje, da će nadležni organi BiH predloženom novčanom kaznom dovesti do toga da se nakon više od dvije godine konačno izvrši rješenje Konkurencijskog vijeća BiH, i da prestane zloupotreba dominantnog položaja navedene grupacije i da se Sport Klub omogući svim građanima BiH i svim operaterima pod jednakim i nediskriminatornim uslovima – onima koje jeimala grupacija Telemach u proteklom periodu.

Jednako tako AKOP BiH, očekuje od svih institucija u državi da će obezbjediti efikasno poštovanje pravosnažnih sudskih presuda i rješenja nadležnih organa vezano za Sport Klub. Vezano za najnovije neizvršenje rješenja, AKOP BiH apeluje na Konkurencijsko vijeće BiH i sve državne organe BiH, da poduzmu mjere iz svoje nadležnosti pri sankcionisanju nastavka zloupotrebe dominantnog položaja pomenute grupacije.

Podsjećamo, Konkurencijsko vijeće BiH je u pomenutom rješenju iz decembra, dodatno utvrdilo, da kompanija UNITED MEDIA nije izvršila ni prethodno rješenje Vijeća od 16.12.2013.godine, pa mu je zbog neizvršenja starog rješenja i počinjenog novog prekršaja odredilo kaznu od 250.000,00 KM.

Rješenje Konkurencijskog vijeća BiH bilo je izvršno danom donošenja, što podrazumijeva obavezu kompanije UNITED MEDIA da bez odlaganja, najkasnije u roku od 60 dana od dana donošenja pomenutog rješenja, omogući svim distributerima u BiH i posljedično svim zainteresovanim gledaocima u BiH (na teritoriju cijele države) gledanje kanala Sport Klub.
Telemach

#28163 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

MTV wrote:
I jedno pitanjce za kraj kad ce novi signal HS/HKBnet/MH Company/Telemach na Cengic Vilu 2 Gradacacka ulica? Hvala na odogovoru.
Prva faza puštanja signala u prvoj polovini mjeseca marta, planirana je od 9.3.2016. godine.
Ulice u kojima se pušta signal su: Trg Solidarnosti, Bajrama Zenunija, Ive Andrića, Geteova, Trg nezavisnosti, Trg međunarodnog prijateljstva, Ante Babića, Franca Lehara, Kranjčevićeva, Bosanska, Geteova, Vogošćanskih odreda, Spasoja Blagovčanina, Braće Halač, Braće Kršo, Jošanička, Igmanska, Gornja Jošanica, Feriza Merzuka, Omladinska, Rosulje, 24. juni, Tome Mendeša, Skendera Kulenovića, Semira Frašte, Trg ZAVNOBIHA, Nerkeza Smajlagića, Senada Mandića Dende, Teheranski trg, Hasana Sućeske, Adija Mulabegovića.
Naredne faze će uslijediti odmah nakon puštanja signala u navedenim ulicama, o čemu ćemo Vas obaviještavati putem web sajta i pisama.
Telemach

#28164 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

alen_89 wrote:I ima li neko poblem kao ja sa jutarnjim paljenjem tv i resivera (d3 mini) oko 30 puta se pali gasi tv dok ne dode slika?
Izdaćemo nalog za provjeru i korekciju.
doff

#28165 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Ova frka oko AS i SK se može riješit u par dana. Dat im kratak rok da ponude ugovore zainteresiranim stranama pod istim uslovima ili im zabraniti distribuciju na području BiH. Riješen posao, nikakve novčane kazne. Nisu Bogom dani da samo oni mogu otkupit prava na određena sportska dešavanja.

Ova dva subjekta nek svoje probleme rješavaju tamo gdje su nastali.
Telemach

#28166 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Officer Crabtree wrote:Ima li ikakvih informacija za Gračanicu a da nisu blagovremene? April, maj, juni... bilo kakav okvirni rok? :D
Za sada nemamo preciznije informacije, molimo Vas da se još malo strpite.
SerijeSync

#28167 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

Alkos wrote:

Čitaj: hoću pare nazad :mrgreen:
misliš da koka vrati šta je poćukala, e teško bogami, ali ovo je dobra stvar, 3,5km po modulu.
muha_sa

#28168 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by muha_sa »

MTV wrote:

I jedno pitanjce za kraj kad ce novi signal HS/HKBnet/MH Company/Telemach na Cengic Vilu 2 Gradacacka ulica? Hvala na odogovoru.
djeS komšija :)

juce sam bio u novootvorenoj poslovnici u malom Bosmalu po istom pitanju--rekoše mi da dodjem za 10-15 dana
radiša

#28169 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by radiša »

muha_sa wrote:
MTV wrote:

juce sam bio u novootvorenoj poslovnici u malom Bosmalu po istom pitanju--rekoše mi da dodjem za 10-15 dana
more li se tu placat hs kablovska tv,jesi li mozda pitao?
muha_sa

#28170 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by muha_sa »

nisam to pitao, konto sam da su došli u Gradačačku pa hOtio potpisat ugovor :)
MTV

#28171 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

muha_sa wrote:
MTV wrote:

Tu sam u komsiluku :mrgreen: hvala na infu

Nego da me ubijes ne znam koji paket da uzmem samo sa TVom. Da li prosireni ili cak osnovni + HD ili samo osnovni i zadrzati drugi resiver od LoLa ili uzet jos CAM modul od Telemacha za 3,5 KM. Ne znam da me ubijes. 500 kombinacija u glavi.
Telemach

#28172 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

radiša wrote:
muha_sa wrote:

more li se tu placat hs kablovska tv,jesi li mozda pitao?
Ovo je 23. poslovnica Telemach kompanije, koja od sada nastupa udruženo sa kompanijama HS, HKB i M&H, kao Telemach grupacija, i kao jedna od vodećih u domenu telekomunikacijskih usluga na području BiH.
Ovaj Telemach centar je poseban po tome što omogućava korisnicima svih udruženih kompanija HS, HKB i M&H mogućnost izmirivanja obaveza i upoznavanje sa inovativnim i vrhunskim servisima iz domena digitalnih tehnologija.
kakaljin

#28173 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

MTV wrote:
muha_sa wrote:
MTV wrote:

Tu sam u komsiluku :mrgreen: hvala na infu

Nego da me ubijes ne znam koji paket da uzmem samo sa TVom. Da li prosireni ili cak osnovni + HD ili samo osnovni i zadrzati drugi resiver od LoLa ili uzet jos CAM modul od Telemacha za 3,5 KM. Ne znam da me ubijes. 500 kombinacija u glavi.
Ako ces vec uzimati onda uzmi prosireni + hd paket, sa modulom i sad ako hoces i nadrugi tv modul za 3,50 KM dobijes i na drugom tv-u prosireni +HD.
Samo je problem sto ce te to ukupno kostati 15+10+8+3,5= 36,50 KM
muha_sa

#28174 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by muha_sa »

ne ostavljam ništa staro :-)
odlucio sam se za trio grande i vozdra---50 km-ova

rekoh im da me nikakve akcije ne zanimaju vec da mi kažu šta cu imat sad i narednih godina :lol:

šta me briga šta cu imat 3 il 6 mjeseci :-)

rece mi da cu prvih 6 mjeseci placat 25 maraka a paket koji cu imat tad imat cu i uvijek
Fudo Bosna

#28175 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

Telemach wrote:
alen_89 wrote:I ima li neko poblem kao ja sa jutarnjim paljenjem tv i resivera (d3 mini) oko 30 puta se pali gasi tv dok ne dode slika?
Izdaćemo nalog za provjeru i korekciju.

Šta je sa Zmaja od Bosne, Darovalaca Krvi, Kolodvorskom, kada će tamo konačno biti signal ???
Locked