Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Alfons Kauders

#28126 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Situacija je takva da se iskazala potreba za još jednim ''izvornim'' hrvatskim kandidatom, ali ne pretjerano jakim, da se ne bi kojim slučajem nešto pošundralo.
Da je HDZ 90 stvarno imao namjeru istaknuti jakog i odmjerenog kandidata, to bi išlo mnogo mnogo ranije i s daleko jačim i uvjerljivijim kandidatom.
Nema problema.

Covic 90,000
Zelenika 10,000
Falatar 15,000
Komsic 110,000

Taman. :D
Neka te na toj.
Reci ti meni gdje Komšić može nakupiti 100 000 glasova.
Čovječe, brojka je to. Znam ja da je on svojedobno skupljao i oko 330 000 u zlatna vremena. Ali sada?
Ne vidim niti jedne županije u kojoj on može skupiti više od 10 000 glasova.

P.S.
Daj bola ušuti ovog @moketa, svaki put kad udarim enter na post, odnekud se stvori...pa moram ponovo. Zar ne posti đavo ga odnio :?
Imas pravo. Ne valja mi racunica, zaboravio sam demografske trendove

2006 - 465,000 Hrvata u BiH - HDZ 76,000, HDZ90 53,000 - 129,000 glasova
2010 - 442,000 Hrvata u BiH - HDZ 110,000, HDZ90 60,000 - 169,000 glasova
2014 - 418,000 Hrvata u BiH - HDZ 128,000, HDZ90 95,000 - 223,000 glasova
2018 - 380,000 Hrvata u BiH - ?
2022 - 330,000 Hrvata u BiH - HDZ 340,000 glasova

U periodu od 12 godina, broj Hrvata u BiH se smanjio za 47,000, ali broj glasova koje dobiju HDZ-ovi je porastao za 94,000. Ovim tempom, legitimitet zaista nece biti problem, jer ce kandidati uskoro imati vise glasova nego potencijalnih glasaca.

:-)

Koji si ti lik, matere mi, svaka ti cast sto nas ovako uveselis svaki dan.
Hafis

#28127 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

E jebat ga. Nije ti lijeno guglati te brojeve, a ja sam sasvim nešto drugo pitao.
Ajd' dobro. Drž se ti per capita, slovki i brojki i daj ba dotjerajte onu šupu od aerodroma. Evo što mi znamo kakvi ste inače, ali ne mora svijet znati.
Alfons Kauders

#28128 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:E jebat ga. Nije ti lijeno guglati te brojeve, a ja sam sasvim nešto drugo pitao.
Ajd' dobro. Drž se ti per capita, slovki i brojki i daj ba dotjerajte onu šupu od aerodroma. Evo što mi znamo kakvi ste inače, ali ne mora svijet znati.
Sta guglati? Ja to bolan napamet znam... :D

Kako bilo, evo sta govore brojke i slova - period rahat patnje se okoncati negdje oko 2022 ili 2023. Tad ce se podijeliti na dva specificna procesa koji ga cine - nekom rahatluk, nekom patnja.
Hafis

#28129 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:E jebat ga. Nije ti lijeno guglati te brojeve, a ja sam sasvim nešto drugo pitao.

Kako bilo, evo sta govore brojke i slova - period rahat patnje se okoncati negdje oko 2022 ili 2023. Tad ce se podijeliti na dva specificna procesa koji ga cine - nekom rahatluk, nekom patnja.
Ma jebo ti tu teoriju.
Ako se i vi dokopate pravih papira do 2022. neće vas gore u tom rahatluku ostati ni da prvu smjenu u rudniku popunite.
Pusti šuplje. Patentiraj te svoje optimistične vizije SDA-u za ovu sad kampanju. Možda upecaju kojeg broootu da glasa za njiha.
Država je ono što je oko tebe..koliko zarađuješ, kako kvalitetno živiš, što jedeš, piješ, kako se oblačiš, što voziš, koliko odmaraš, s kim se družiš i što dikeliš.
A sve ostalo je šuplja za luzere.
Vego, gdje će Komšo nabosti 100 000?
Alfons Kauders

#28130 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ma jebo ti tu teoriju.
Ako se i vi dokopate pravih papira do 2022. neće vas gore u tom rahatluku ostati ni da prvu smjenu u rudniku popunite.
Pusti šuplje. Patentiraj te svoje optimistične vizije SDA-u za ovu sad kampanju. Možda upecaju kojeg broootu da glasa za njiha.
Država je ono što je oko tebe..koliko zarađuješ, kako kvalitetno živiš, što jedeš, piješ, kako se oblačiš, s kim se družiš i što dikeliš.
A sve ostalo je šuplja za luzere.
Vego, gdje će Komšo nabosti 100 000?
Papira nema care moj ni 2032, kamoli 2022. Odnosno nema ih nikako, vjerovatno nikad a mozda ni tad.

Stvarno ste se krenuli hvatati za slamke kad vam je argument da ce i Bosnje dobiti EU papire za koju godinu, pa lagano iscuriti. Evo samo sto nismo, EU jedva ceka da nas primi, ne znaju kako ce bez nas, Angela i Macron ne mogu zaspati od sikiracije... :D

U stvarnosti, EU Hrvatskoj daje milijardu i po maraka da napravi most kako bi povezala teritorij i pomjerila Sengensku granicu na Hercegovinu, a ti vjeruj u sta god hoces sto se mene tice.
GeeTnT

#28131 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

sherbett wrote:A sto vama smeta sto mi povezujemo nas teritorij?
:
Bas tako jer...
Kako ce inace doci do Mamica?
kockakockica

#28132 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by kockakockica »

I bez brige.. nece hrvatska tako brzo u sengen :mrgreen:

Hrvatska ce u šengen najkasnije u sljedece dvije godine, a najvjerovatnije vec 2019.
Proces je u toku
GeeTnT

#28133 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Bolje da ne spajaju, jer kako ce Todoriceva jahta proci ispod mosta...osim ako prodaju BiH nekretnine pa most podignu za jos koji metar.
GeeTnT

#28134 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

sherbett wrote:
GeeTnT wrote:Bolje da ne spajaju, jer kako ce Todoriceva jahta proci ispod mosta...osim ako prodaju BiH nekretnine pa most podignu za jos koji metar.
1. Todoric nema vise agrokora pa time ni jahte
2. HA HA HA :-)
:lol:
..nisam mislio na onu staru jahtu, nego „rezervisanu“ na kojoj viori GB zastava, a i Mamic bi mogao finansirati blindiranu zicaru do flourescentne djeve kako se ne bi morao penjat...
kockakockica

#28135 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by kockakockica »

sherbett wrote:
kockakockica wrote:

Hrvatska ce u šengen najkasnije u sljedece dvije godine, a najvjerovatnije vec 2019.
Proces je u toku
To ti iz provjerenih izvora?

Pa to nije nista sakriveno. Jedini koji se protive trenutno su Slovenci, a vezano za Piran uglavnom. Samo to ce se dogovoriti, jer je plan EU za Hrvatsku šengen 2019., dok bi Euro trebao biti 2022.

Forsiraju 2019. zbog VB
GeeTnT

#28136 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Slusaj, kako bi se inace povecao broj pucanstva da nije nositelja plave kuverte i euroskih vrijednosti...
Alfons Kauders

#28137 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Ovdje zaista ima ljudi koji misle da ce tamo neki Covic iz Mostara naredjivati Briselu kuda da pomjeri svoju granicu?

Bojim se da ste ga precijenili. To sto je Bog Otac vama u Hercegovini, ostatku planete ne znaci nista. Sengen ce biti na BiH-HR granici najkasnije 2021, moguce i godinu i kusur ranije, ali ne znam detalje.

Naravno, ako to Covic i Borjana ne sprijece, jer ce bas njih pitati. :lol:
ovo_malo_duse

#28138 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ovo_malo_duse »

sherbett wrote:
Al mi smjesno kaze nisam u bjegu. Kako je uopce mogao u drugu drzavu pred osudu
Pitaj Antu Jelavica & Co oni ce ti to najbolje obajsniti.

I da te priupitam. Serbett ti si ba ozbiljna forumasica sta ti treba da se petljas u ovo handrenje kamenjarca, Jes to u Hrvatskoj Hercegovci postali popularni?
GeeTnT

#28139 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Cekaj dok dodje i onaj gradonacelnik u „zemlju krvi i mesa“ ... :lol:
svi u napad

#28140 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by svi u napad »

Sherbett izvini jel ti zivis u Hrvatskoj ili BiH. Ako zivis u Hr onda mozemo diskutovti i ja cu cijeniti i postovati sve sto napises. medjutim ako zivis u BiH onda izvini uopste nisi vrijedan diskusije i sam si sebe iskljucio kao ozbiljnog sagovornika nakon gornje recenice. Nemoj se ljutiti i sta hatorit al brate ako toliko mrzis zemlju u kojoj zivis pa brate preseli se u lijepu vasu. Zaista ti zelim puno zdravlja, srece a i pameti. Ako si iz HR izvini i dobro dosao u diskusiju. Ako si u BiH idi u vecernju skolu nauci sta pripada BiH kao drzavi tj. gdje su granice iste pa dodji da diskutuje. Ziv mi i zdrav bio al brate ostavi se toga nas teritorij. Hvala. Ups izvini sad upratih da si ti dama. Izvini molim te na pogresnom obracanju i nadam se da si stanovnik HR jer ovo drugo bi bilo toliko porazavajuce da ljudi tako otvoreno separatistcki nastupaju i da bezobrazluku kraja nema. Ziva i zdrava mi bila i izvini jos jednom sto pisah u muskom rodu.
GeeTnT

#28141 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

:thumbup:
svi u napad

#28142 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by svi u napad »

Sherbett hvala na odgovoru. Zaista mi je drago da si rodjena i da zivis u HR tako da mozemo nastaviti diskutovati jer ti zaista imas onda pravo pisati o vasoj/nasoj teritoriji. Ja sam rodjeni Banajlucanin koji je bio prisiljen napustiti svoj grad (tako prijatelji i komsije odlucili). Sad zivim na dvije lokacije i nekako plivam sto bi rekao nas narod.
Ja takodjer pripadam tvojoj grupi ljudi koji vole sve dobre ljude bez obzira na pripadnost. Iritiraju me samo ovi koji su visi popovi od pape (tu mislim na sve strane). Hajd da vise ne duzim hvala na pojasnjenju jos jednom i puno srece u buducnosti.
GeeTnT

#28143 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Breaking News: „Maminjo i ekipa ostaju u BiH najjmanje 6,5 godina“
Fudo387

#28144 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

GeeTnT wrote:Breaking News: „Maminjo i ekipa ostaju u BiH najjmanje 6,5 godina“
Super,
Dati mu na upravu FK Sarajevo i eto grupne faze lige sampiona za dvije godine.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28145 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

znaci Mamic kod gospe u gostima... PRAVDA ZA MAMICA!!!
GeeTnT

#28146 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

pici wrote:znaci Mamic kod gospe u gostima... PRAVDA ZA MAMICA!!!
...nije kod gospe nego kod Covica....hdz pojacao desnu stranu. Ocekujemo danas predstavljanje i slikanje sa dresom na kojem je broj 6,5..
SaraFina

#28147 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Mamić jači od Sanadera. Kako god okteneš :D
512MB

#28148 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Sreca za Mamica da Hrvati imaju dvije domovine :mrgreen:
ovo_malo_duse

#28149 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ovo_malo_duse »

I koji nam je sad rezultat sa Hrvatskom kad govorimo o Bjeguncima. Mislim na Kapitalce one sitne ne brojim

3:3 ( Jelavic, Bender i onaj iz kiseljaka UZP naspram onog Hirurga Simica pa Glavas i Mamic)

Uh zezuh se malo pogledah goooogle kad ono 110 : 3 za susede...

Haj mozda sad pocnu provodit onaj sporazum iz 2009. Treba izvrsit razmjenu nek isporuce bar 10 ovih krupnih i isporucimo im Mamica..

Sad ce poceti prica po Hrvatskoj o sporazumu o izrucivanju kriminalaca, sad Jelavic & Co razmisljaju ko je vrijedniji majcici... Mamic ili oni.. :izet: :izet:
Fudo387

#28150 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

sherbett wrote:
512MB wrote:Sreca za Mamica da Hrvati imaju dvije domovine :mrgreen:
Sta si ljubomoran :mrgreen:
Ja sam ljubomoran, doduse ne na prve dvije vec na onu trecu sto je nedavno otkriste...tisucljetnju mother of Ireland. :D
Vi’s kad onaj franjin mali iskopa nekog kralja O’Zvonimira koji je stolovao u Dublinu.
Post Reply