Demokratska fronta Željko Komšić

It_is_a_Leclerc

#28126 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Vidal89 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pa nije im to najgore što su slagali.

Sjećam se poslije potpisivanja koalicionog sporazuma, onako znojan i tradicionalno rastrojen, stigao Željko u Dnevnik D na FTV i kaže: "Mi znamo s kime smo ušli u koaliciju. Mi ćemo uzeti ove resore koje smo uzeli i u njima raditi kako treba, kako Bog zapovijeda, i pokazati, i našim partnerima, i svima ostalima u BiH da se može nešto uraditi".

I naravno, slagaše. Odmah na prvoj prepreci kapitulirali, predali oružje i pobjegli u opozicioni hlad gdje palamude u nekakvom ZAVNOBIH-u i sličnim koještarijama.

DF nijednog momenta nije htio biti u vlasti. Od prvog dana su guja u njedrima Vladi FBiH, jedno rade, drugo pričaju, za treće glasaju u Parlamentu.
Vrlo malo znas jadnice iz mase, ne pravi se glup i ne pricaj gluposti

To sto si napisao je u rangu seljaka od 8 razreda skole koji je nesto nauco pa svoju verziju napravio

Vrati se 100 stranica nazad pa ce ti biti jasnije, da ti se ne mora crtati zasto je DF izasao

Jos sto ne mogu ovih padobranaca sto izvrcu price i cinjenice...uhhh
Imaju li Banovici OO DF ?
Corto Maltese

#28127 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

It_is_a_Leclerc wrote: Sjećam se poslije potpisivanja koalicionog sporazuma, onako znojan i tradicionalno rastrojen, stigao Željko u Dnevnik D na FTV i kaže: "Mi znamo s kime smo ušli u koaliciju. Mi ćemo uzeti ove resore koje smo uzeli i u njima raditi kako treba, kako Bog zapovijeda, i pokazati, i našim partnerima, i svima ostalima u BiH da se može nešto uraditi".

I naravno, slagaše. Odmah na prvoj prepreci kapitulirali, predali oružje i pobjegli u opozicioni hlad gdje palamude u nekakvom ZAVNOBIH-u i sličnim koještarijama.
Da. Kapitulicija, predaja oružja, bijeg sa lica mjesta i bijeg od odgovornosti, kao utvrđen i predvidiv obrazac ponašanja.
To nas neizbježno vraća na pitanje koje je postalo najskuplja tajna u Bošnjaka:
Za šta je ono Smućko dobio Zlatnog Ljiljana?
Liči li on na heroja?
mario001

#28128 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

Da. Kapitulicija, predaja oružja, bijeg sa lica mjesta i bijeg od odgovornosti, kao utvrđen i predvidiv obrazac ponašanja.
Liči li on na heroja?
Komsic je bio moralista, nije on linije vidio
Corto Maltese

#28129 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

...
Last edited by Corto Maltese on 28/10/2015 00:02, edited 1 time in total.
Vidal89

#28130 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vidal89 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Vidal89 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pa nije im to najgore što su slagali.

Sjećam se poslije potpisivanja koalicionog sporazuma, onako znojan i tradicionalno rastrojen, stigao Željko u Dnevnik D na FTV i kaže: "Mi znamo s kime smo ušli u koaliciju. Mi ćemo uzeti ove resore koje smo uzeli i u njima raditi kako treba, kako Bog zapovijeda, i pokazati, i našim partnerima, i svima ostalima u BiH da se može nešto uraditi".

DF nijednog momenta nije htio biti u vlasti. Od prvog dana su guja u njedrima Vladi FBiH, jedno rade, drugo pričaju, za treće glasaju u Parlamentu.
Vrlo malo znas jadnice iz mase, ne pravi se glup i ne pricaj gluposti

To sto si napisao je u rangu seljaka od 8 razreda skole koji je nesto nauco pa svoju verziju napravio

Vrati se 100 stranica nazad pa ce ti biti jasnije, da ti se ne mora crtati zasto je DF izasao

Jos sto ne mogu ovih padobranaca sto izvrcu price i cinjenice...uhhh
Imaju li Banovici OO DF ?
Ne znam, ti bi to trebao znati provjeri licno
Corto Maltese

#28131 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

mario001 wrote:
Liči li on na heroja?
Komsic je bio moralista, nije on linije vidio
Još gore.
Bezbjednjak.
Banksy

#28132 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Android Knego wrote:
DF+NS+SDP(kad dodje tobe)+Sefer+ jos neki mali... to je nasa buducnost, inace ce nas desni pojesti za dorucak...
Možda vam niko nije javio, ali već su vas pojeli.
Android Knego

#28133 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Android Knego »

Banksy wrote:
Android Knego wrote:
DF+NS+SDP(kad dodje tobe)+Sefer+ jos neki mali... to je nasa buducnost, inace ce nas desni pojesti za dorucak...
1. kome "nam"?
2. zaboravio sam SBB, koji se (prilagodljiv svakj podlozi) moze prikloniti ovoj borbi protiv (sukladno "vam") "vas"... dakle, nisu pojeli jos...
ultima_palabra

#28134 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Zar još neko puši tu priču o ljevici i desnici? Nakon što se izredala svaka moguća varijanta koaliranja? Stvarno?
mario001

#28135 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

ultima_palabra wrote:Zar još neko puši tu priču o ljevici i desnici? Nakon što se izredala svaka moguća varijanta koaliranja? Stvarno?

Ne postoji lijevi i desni interes, samo interes :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28136 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Android Knego wrote:
Corto Maltese wrote: Nego, zanimljiva mi je ta šizofrena pogubljenost: "Evo ga, već 24 sata nije pljuno", "Evo ga, stalno pljuje...",
Je l' u pitanju neki pokušaj humora, ili samo nisi u stanju da pratiš radnju?
posto sam, kao sto priznah, glupson, nekad mi treba vise vremena...

dakle, ovo o pracenju radnje:
pljuvao si na DF prije, tokom i poslije izbora. i sad hoces da se predstavis kao neko ko samo progovara o losim potezima DF-a?
jbt, sta jedna kafa i sujeta uradise od covjeka...

i jos jednom, u malo prosirenoj verziji:
DF+NS+SDP(kad dodje tobe)+Sefer+ jos neki mali... to je nasa buducnost, inace ce nas desni pojesti za dorucak... ovo pljuvanje ne vodi nikuda...
moreš Cortu svašta reći da je vaki, da je naki itd.

ali niko nemre negirati da je jedini Corto prozreo ovu ublehu od DF još kad su se počeli skupljati i tačno predvidio šta će raditi i kako će završitit.

Desni su ovu zemlju već pojeli za dorućak, a ako je njena budučnost u vakoj kvaziljevici (SDP+DF-NS) izvinite al bi prije podržao Esseda a.s. Radeljaša, da se barem ismijem dok propadam
VjecitiStudent

#28137 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Essed je sinoć u Mreži imao nekoliko velikih misli, gdje je savršeno ogolio i definisao našu demokratiju. Treba ih sve štampati i dijeliti ko one Maove knjižice.

Image
Banksy

#28138 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Android Knego wrote:
Banksy wrote:
Android Knego wrote:
1. kome "nam"?
2. zaboravio sam SBB, koji se (prilagodljiv svakj podlozi) moze prikloniti ovoj borbi protiv (sukladno "vam") "vas"... dakle, nisu pojeli jos...
Borba protiv nas, desnih, s kojima ste koalirali? :D
Da, u toj borbi protiv ''desnih'' SBB se jeseni 2014. mogao prikloniti vama, vrlo lako, samo da ste ih pitali, no ''desni'' su vam nekako bili bliži, pa ste se vi priklonili njima. Sad, kad su vas pojeli, svarili i ispljunuli, sad kmečite što ste pojedeni i što sad jedu druge.
Napravite ovaj svijet ljepšim mjestom, ugasite se ...
Android Knego

#28139 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Android Knego »

JoseMujica wrote:
Android Knego wrote:
Corto Maltese wrote: Nego, zanimljiva mi je ta šizofrena pogubljenost: "Evo ga, već 24 sata nije pljuno", "Evo ga, stalno pljuje...",
Je l' u pitanju neki pokušaj humora, ili samo nisi u stanju da pratiš radnju?
posto sam, kao sto priznah, glupson, nekad mi treba vise vremena...

dakle, ovo o pracenju radnje:
pljuvao si na DF prije, tokom i poslije izbora. i sad hoces da se predstavis kao neko ko samo progovara o losim potezima DF-a?
jbt, sta jedna kafa i sujeta uradise od covjeka...

i jos jednom, u malo prosirenoj verziji:
DF+NS+SDP(kad dodje tobe)+Sefer+ jos neki mali... to je nasa buducnost, inace ce nas desni pojesti za dorucak... ovo pljuvanje ne vodi nikuda...
moreš Cortu svašta reći da je vaki, da je naki itd.

ali niko nemre negirati da je jedini Corto prozreo ovu ublehu od DF još kad su se počeli skupljati i tačno predvidio šta će raditi i kako će završitit.

Desni su ovu zemlju već pojeli za dorućak, a ako je njena budučnost u vakoj kvaziljevici (SDP+DF-NS) izvinite al bi prije podržao Esseda a.s. Radeljaša, da se barem ismijem dok propadam
prvo, pretpostavljam da se zajebavas za Corta?!
njegovo pljuvanje protiv DF-a obicna je sujeta. ona ista koja je natjerala Senada Avdica da onomad okrene ledja SDP-u (podavno je to bilo, dok se SDP jos nije ni blizu moralno sunovratio) i da ih od tog trenutka svakodnevno pljuje, imao-nemao razloga.
recept je jednostavan: nanisani metu i pljuj svaki dan i iznova i iznova. za koju godinu (ili ranije) vec ces imati dovoljno poklonika koji ce te podrzati (neovisno koja je politicka opcija) kad kazes "e jesam li ja jos davno govorio...". takvi smo, pljuvanje je ovdje vrlo perspektivan sport, efikasna i popularna terapija za lijecenje, nekom sujete, nekom frustracija. uvijek je dovoljno onih koji ce biti protiv. protiv cega? protiv bilo cega, samo nek' je protiv...

a sto se tice SDP+DF-NS, ja nisam stavio ovaj minus nego ti. desni mi nikad nisu bili opcija, dolazi u obzir (i treba da se udruzuje) sve sto nije desno...
Android Knego

#28140 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Android Knego »

Banksy wrote:
Android Knego wrote:
Banksy wrote: Možda vam niko nije javio, ali već su vas pojeli.
1. kome "nam"?
Da, u toj borbi protiv ''desnih'' SBB se jeseni 2014. mogao prikloniti vama, vrlo lako, samo da ste ih pitali, no ''desni'' su vam nekako bili bliži, pa ste se vi priklonili njima. Sad, kad su vas pojeli, svarili i ispljunuli, sad kmečite što ste pojedeni i što sad jedu druge.
izvini Desnica, nisam te prepoznao...

ko se kome priklonio nije stvar srca nego matematike... nazalost, u ovakvoj politici matematika primorava, a ne srce...
JoseMujica

#28141 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Android Knego wrote: prvo, pretpostavljam da se zajebavas za Corta?!
njegovo pljuvanje protiv DF-a obicna je sujeta. ona ista koja je natjerala Senada Avdica da onomad okrene ledja SDP-u (podavno je to bilo, dok se SDP jos nije ni blizu moralno sunovratio) i da ih od tog trenutka svakodnevno pljuje, imao-nemao razloga.
recept je jednostavan: nanisani metu i pljuj svaki dan i iznova i iznova. za koju godinu (ili ranije) vec ces imati dovoljno poklonika koji ce te podrzati (neovisno koja je politicka opcija) kad kazes "e jesam li ja jos davno govorio...". takvi smo, pljuvanje je ovdje vrlo perspektivan sport, efikasna i popularna terapija za lijecenje, nekom sujete, nekom frustracija. uvijek je dovoljno onih koji ce biti protiv. protiv cega? protiv bilo cega, samo nek' je protiv...

a sto se tice SDP+DF-NS, ja nisam stavio ovaj minus nego ti. desni mi nikad nisu bili opcija, dolazi u obzir (i treba da se udruzuje) sve sto nije desno...
eto izlazak Smućka iz SDp-a zajedno sa Ajfonom i Šamarđijom nije bijo obićna vego naka specijalna sujeta :roll:

kad shvatiš da u Bosni nema ni lijevih ni desnih vego samo razlićite grupe kleptomana koji ideološke koncepte samo kao covere koriste onda odgovori na ovaj post...do tad je barem meni besmisleno diskutovat
madner

#28142 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Pa nije, igrala se igra gruba sa Smuckom. Pokupi glasove ali onda se skloni.
The BEN10

#28143 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

Banksy wrote:
Android Knego wrote:1. kome "nam"?
:-D
Kad Banksy počne pljuske dijeliti nije ugodno nimalo...
JoseMujica

#28144 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

madner wrote:Pa nije, igrala se igra gruba sa Smuckom. Pokupi glasove ali onda se skloni.

nije baš taćno, a ni toćno

sujeta i samo sujeta uber alles jer Slućajni Prolaznik nije Smućka hotio imenovat za nasljednika, a ovaj odsviro 2x zimski san u Predsjedništvu i nije mogao zakonski još jednu zimu ( alšto jednared reće strućnjak Kazaz i složi se su njim strućnjak Papič da je veoma hrabra odluka Smućka da se ne kandiduje po treči put :lol: )

DF je iskljućivo nastao u foršpilu borbe za Prolaznikova nasljednika na crvenom tronu po istom obrascu kako jednared nastade Stranka za BiH iz SDA u borbi za prvu fotelju Mordora
Android Knego

#28145 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Android Knego »

JoseMujica wrote:...do tad je barem meni besmisleno diskutovat
tu se slazemo. ne znam sta bih kod tebe komentarisao...
madner

#28146 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

JoseMujica wrote:
madner wrote:Pa nije, igrala se igra gruba sa Smuckom. Pokupi glasove ali onda se skloni.

sujeta i samo sujeta uber alles jer Slućajni Prolaznik nije Smućka hotio imenovat za nasljednika, a ovaj odsviro 2x zimski san u Predsjedništvu i nije mogao zakonski još jednu zimu ( alšto jednared reće strućnjak Kazaz i složi se su njim strućnjak Papič da je veoma hrabra odluka Smućka da se ne kandiduje po treči put :lol: )

DF je iskljućivo nastao u foršpilu borbe za Prolaznikova nasljednika na crvenom tronu po istom obrascu kako jednared nastade Stranka za BiH iz SDA u borbi za prvu fotelju Mordora
Ne bas, problem je bio u pitanju da li je SDP napravio Komsica, ili je Komsic digao SDP. Dok su jedni :D mislili da je Smucko trebao biti zahvalan i mirno sjediti dok oni upravljaju izbornim rezultatima :D , drugi su mislili da bi kao covjek koji je dobio izbore za SDP trebao i da ima nekog uticaja.

Nasljednik je tu samo logican korak, gdje su opet izabrali covjeka koji nije bio plus na izborima, ali je zato izvrsio zadatke.
Banksy

#28147 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Android Knego wrote:
Banksy wrote:
izvini Desnica, nisam te prepoznao...

ko se kome priklonio nije stvar srca nego matematike... nazalost, u ovakvoj politici matematika primorava, a ne srce...
Kako me ne prepoznaješ, pa sa mnom si se ljubio godinu dana.

Ako nije stvar srca, nego matematike, čemu isprazna blebetanja o budućnosti i doručku?
Android Knego wrote:
Banksy

#28148 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

madner wrote:
Pa nije, igrala se igra gruba sa Smuckom. Pokupi glasove ali onda se skloni.
I šta reče Komšić, ''važi''? Povući ću Marjanovića da uđe Čović, a podmetnuti Suljagića da prođe Bakir?

Sitna prevara, bunarenje penzionera u tramvaju. Takvi sitni prevaranti obično brzo završavaju karijere jer ih svaki putnik tramvaja brzo upozna i prepozna i ubuduće čvrsto drži svoje torbe i novačnike.
JoseMujica

#28149 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

madner wrote:
JoseMujica wrote:

Ne bas, problem je bio u pitanju da li je SDP napravio Komsica, ili je Komsic digao SDP. Dok su jedni :D mislili da je Smucko trebao biti zahvalan i mirno sjediti dok oni upravljaju izbornim rezultatima :D , drugi su mislili da bi kao covjek koji je dobio izbore za SDP trebao i da ima nekog uticaja.

Nasljednik je tu samo logican korak, gdje su opet izabrali covjeka koji nije bio plus na izborima, ali je zato izvrsio zadatke.
pa to i jesu sujete
Android Knego

#28150 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Android Knego »

Banksy wrote: Kako me ne prepoznaješ, pa sa mnom si se ljubio godinu dana.
nisam znao da si gej. a posto ja nisam, onda si me zamijenio s nekim...
Post Reply