Narod i Pravda (Konakovic)

axe22

#28101 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by axe22 »

emmir1 wrote: 28/07/2023 07:38
Styling wrote: 28/07/2023 07:29

Šta god da je razlog, ovako bitni potezi se ne smiju samostalno raditi bez informisanja predsjednika i organa stranke. Kemo i Biljana bi meni dobili pedalu.

Ako su spremni na ovo, i Dino pređe preko ovoga, u budućnosti se može nadati da mu preotmu stranku.

Na ovakve događaje je upozoren kad je preuzeo funkciju ministra.

Trebao je o tome razmisljat kada je otpad iz SDA gurao u glavni odbor stranke.

Tada su mu ljudi govorili da moze da dodje do raskola.

Nije Dino sam pravio stranku.
Većina članstva se bunila da Čampara i Zvizdic dodju u NIP

On se oglusio i jos ih stavio u vrh stranke.

Ne samo da se članstvo bunilo, nego i veliki broj glasača.
Tim potezom je Dino obrnuo smjer progresa NIPa, ohladio je ljude i trend povjerenja u NIP je tu zaustavljen.

Od tada stranka nazaduje.
Sutra da su izbori dozivjeli bi potop i to je činjenica.

Zar nije i on sam OTPAD iz SDA?

Stranka ne bi zbog njih dozivjela potop, nego zbog njega i njegove trenutne politike bez muda, svi udovolji samo da bi ostao na vlasit.
helpdesk1

#28102 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by helpdesk1 »

pici wrote: 27/07/2023 17:13 Vidio sam ga jednom na ciglanama u panciru i sljemu sa motorolom, heklerom sav napucan opremom a ja sa dva okvira, kalasom, tri kasikare idem da uzimam kote na žuči a on manekenise po ciglanama. Poslije njegovo kurvanje sa sdO i alijom me je uvjerilo da je interesdjija.
Haubicke granate padaju po nama, geleri ko kisa ja ljubim zemlju a tamo komandircici vriste i preskacu vezistkinje da ulete u podrum. MRŠ.
Ne petljam se u politiku, ne gotivim što je otišao u političke vode, al' ti ovo ne stoji. Ključna riječ u tvom postu je 'jednom' i tu si u pravu.
Za razliku od tebe sam bio masu puta sa njim(a) u akcijama i ovo ti jednostavno ne pije vode. Neka moderator halali, nije ovo tema '92-'95, al nisam mogao da ne odgovorim.Haj zdravo
dulekrele

#28103 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dulekrele »

Bobi wrote: 28/07/2023 07:57
MUNAFIK wrote: 28/07/2023 01:26 Ako trojka zeli nesto postici na narednim izborima trebaju Mandica i Tanovica opozvat.

Sta je problem sa tim da priznaju ono sto je svima jasno MANDIC I TANOVIC su fule i to je to.
Pa evo kako ja gledam sa strane, taj Mandić je totalni ljenoguz :D, treba mu neko reči, pajdo polijen si i slabo radiš vrijeme ti je da ideš out :D.
Pa lik dode na zasjedanje opštinske vlade (vijece) i nakon 10 minuta ode sa zasjedanja jer kaze da mu je dosadno a on kao nacelnik je predsjedavajuci tog vijeca. Lik je tolki neradnik da je sramota sto se nalazi na takvoj poziciji. Uhljup.
Prpa.ba

#28104 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

emmir1 wrote: 28/07/2023 07:38 Trebao je o tome razmisljat kada je otpad iz SDA gurao u glavni odbor stranke.

Tim potezom je Dino obrnuo smjer progresa NIPa, ohladio je ljude i trend povjerenja u NIP je tu zaustavljen.

Ispucao je svoje kredite i baza sada malo propituje njegovo liderstvo. S apsolutnim pravom.

Patriotizam iz NIP-a je poceo nestajati kad su Gacani usli da "iskustvom pokazu kako se vodi politika" i da postanu Dacici novom Vucicu. Plus, sve ono sto je cinilo stranku atraktivnom za desne politicke idealiste u prvim godinama, nestalo je kad su se pocele dovoditi kunte i pante na znacajne pozicije bez organske podrske clanstva, a Dino okruzen "to predsjednice!" botovima poceo vjerovati u svoju vlastitu politicku mudrost.

Od pocetka je njega nosio tim i raznolikost misljenja u NiP-u, dolaskom Gacana i otpada iz SBB i DF i podrskom njihovog ispraznog klimoglavstva to postaje funkcionalno d.j.l.

Tako dodjemo do tacke da sva mudra politika s pocetka ode u zaborav, a cak i jebena NS ispadne da ima vise patriotske kicme i samopostovanja od NiP-a.

Naravno, sad ce mi doci botovi i poceti pricati da sam izvisio za listu, poziciju, tender.. :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28105 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

Styling wrote: 27/07/2023 18:01
JoseMujica wrote: 27/07/2023 15:52

može ga barem pozvati u Sarajevo na razgovor, pa ga nako sistemski izjebati

al za to treba imat muda i treba znati

ps

samo mi nemoj svega ti odgovarati s pričom šta je radila ona debelguza prije njega...živo me libo tuki
Debelguza nije ništa radila pa ti nemam šta ni napisati.
nemaš svakako šta napisati pa znam daš se na nju vadit :roll:
madner

#28106 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Prpa.ba wrote: 28/07/2023 09:20
emmir1 wrote: 28/07/2023 07:38 Trebao je o tome razmisljat kada je otpad iz SDA gurao u glavni odbor stranke.

Ispucao je svoje kredite i baza sada malo propituje njegovo liderstvo. S apsolutnim pravom.

Patriotizam iz NIP-a je poceo nestajati kad su Gacani usli da "iskustvom pokazu kako se vodi politika" i da postanu Dacici novom Vucicu. Plus, sve ono sto je cinilo stranku atraktivnom za desne politicke idealiste u prvim godinama, nestalo je kad su se pocele dovoditi kunte i pante na znacajne pozicije bez organske podrske clanstva, a Dino okruzen "to predsjednice!" botovima poceo vjerovati u svoju vlastitu politicku mudrost.

Od pocetka je njega nosio tim i raznolikost misljenja u NiP-u, dolaskom Gacana i otpada iz SBB i DF i podrskom njihovog ispraznog klimoglavstva to postaje funkcionalno d.j.l.

Tako dodjemo do tacke da sva mudra politika s pocetka ode u zaborav, a cak i jebena NS ispadne da ima vise patriotske kicme i samopostovanja od NiP-a.

Naravno, sad ce mi doci botovi i poceti pricati da sam izvisio za listu, poziciju, tender.. :lol:
To je sudbina svake stranke koja je imala uspjeh. SBiH i DF su tako dozivili potop. SDP je ranjen, ima jos ljudi za koje niko ne zna kako su dosli do funkcija preko SDPa.

Samo SDA ima postavke da im takvi ne smetaju. :D
Styling

#28107 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

JoseMujica wrote: 28/07/2023 10:01

:lol: :lol: :lol: jes', tako je
HelaS

#28108 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

Između tvojih DF komentara, i njenih, s NiP konotacijom, uvijek radije pročitam njene. Drugo, žena nikad nije pljuckala niti pisala bljuvotine, ti jesi. Treće, njene informacije su donesene iz pouzdanijih izvora od tvojih, to se da zaključiti iz istih. Prema tome, žena svakako ima šta napisati, i treba da nastavi da piše.
HelaS

#28109 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

Sve očitije postaje činjenica da u ovom trenutku, a to je tako od vremena zadnjih izbora, da kompletnu, državnu, entitetsku, evo i sarajevsku politiku, održava i vodi, Elmedin Dino Konaković, uz manju pomoć Fortinu i Nikšićevu.

Da nema Konakovića, ili - kad prestane Konaković, u državi će nastati haos. SDA će se ponovo popeti i odozgo će rafalno gađati po svim rivalima, ne birajući, svom žestinom osvete i revanšizma.

U ovom trenutku, ako želimo normalno stanje u državi, NiP mora žrtvovati sve značajne suprotnosti Konakovića, bilo da su to otac i sin Ademović, bilo "Gačani", ili ko god, poput gangrene koja zahvati organizam, gdje se siječe ruka da se održi život.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /230728030
Last edited by HelaS on 28/07/2023 10:25, edited 1 time in total.
JoseMujica

#28110 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

HelaS wrote: 28/07/2023 10:14

Između tvojih DF komentara, i njenih, s NiP konotacijom, uvijek radije pročitam njene. Drugo, žena nikad nije pljuckala niti pisala bljuvotine, ti jesi. Treće, njene informacije su donesene iz pouzdanijih izvora od tvojih, to se da zaključiti iz istih. Prema tome, žena svakako ima šta napisati, i treba da nastavi da piše.
jes lijepo kad te sranački botovi optužuju da si bot...odma znaš da si ubo đe ih najviše boli, u istinu

imate li još koga uhljebljenog da me opere malo? :D

morebit ste izašli, tehnički, iz SDA, ali duh SDA smetljarije iz vas nikad neće

foe
Hakiz

#28111 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

HelaS wrote: 28/07/2023 10:22 Sve očitije postaje činjenica da u ovom trenutku, a to je tako od vremena zadnjih izbora, da kompletnu, državnu, entitetsku, evo i sarajevsku politiku, održava i vodi, Elmedin Dino Konaković, uz manju pomoć Fortinu i Nikšićevu.

Da nema Konakovića, ili - kad prestane Konaković, u državi će nastati haos. SDA će se ponovo popeti i odozgo će rafalno gađati po svim rivalima, ne birajući, svom žestinom osvete i revanšizma.

U ovom trenutku, ako želimo normalno stanje u državi, NiP mora žrtvovati sve značajne suprotnosti Konakovića, bilo da su to otac i sin Ademović, bilo "Gačani", ili ko god, poput gangrene koja zahvati organizam, gdje se siječe ruka da se održi život.
Da nije u tome uzrok problema?
Styling

#28112 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

HelaS wrote: 28/07/2023 10:22 Sve očitije postaje činjenica da u ovom trenutku, a to je tako od vremena zadnjih izbora, da kompletnu, državnu, entitetsku, evo i sarajevsku politiku, održava i vodi, Elmedin Dino Konaković, uz manju pomoć Fortinu i Nikšićevu.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /230728030
Kemu, Djozu, Keminog malog, Biljanu, sve nabiti nogom iz stranke.
haris0032

#28113 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by haris0032 »

Ma nema, Dino je lider 1/1. A realnost, nike i stanju stranku voditi. Čuj neko donio odluke bez njegovog znanja. Umjesto da ih odma smijeni, odnosno što bi styling rekla dobiju pedalu, vjerujem da će se ovo probati smiriti i ne talasati previše. To će biti pogubno za Dinu, eventualno i za stranku. Treba mu malo muda za prave poteze jednog potencijalnog lidera.
agent_zero

#28114 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by agent_zero »

Hoćemo referendum i u ostalim gradskim općinama!
JoseMujica

#28115 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

jao likova svršavaju dok napišu Kiflino ime i kao očekuju da će ih neko ozbiljno shvatiti i još diskutovati o njihovoj pubertetskoj napaljenosti na sranačkog šefa im :-)

Trenutni problem našeg malog Kurtona je što su se ove rogatičke i gatačke seljačine nafurale da su oni bog i batina u KS i da ništa ne može bez njih...zato ruše i kantonalnu vladu....zato ruše i 3 od 4 načelnika Trojke u KS :-)

i još imaju obraza srati da su svi drugi problem osim NiP-a i Kifle a.s. Nepogrešivog

čestitam vam politički diletanti jer ste trasirali put za veliki povratak SDA kriminalne hobotnice u KS
Styling

#28116 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

haris0032 wrote: 28/07/2023 10:37 Ma nema, Dino je lider 1/1. A realnost, nike i stanju stranku voditi. Čuj neko donio odluke bez njegovog znanja. Umjesto da ih odma smijeni, odnosno što bi styling rekla dobiju pedalu, vjerujem da će se ovo probati smiriti i ne talasati previše. To će biti pogubno za Dinu, eventualno i za stranku. Treba mu malo muda za prave poteze jednog potencijalnog lidera.
Ovo je takav noz u ledja da im ja nikada ne bi halila. Vec ih je jednom smirio i zabranio ovako nesto, sada su otisli iza njegovih ledja.
agent_zero

#28117 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by agent_zero »

Iskreno, Hasan Tanović je najgori načelnik Trojke, i prvi je trebao biti opozvan.

Ni on sam ne zna u kojoj je stranci, a čuo sam da u slobodno vrijeme voli mlatiti ženu.
basicm

#28118 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by basicm »

Ovo je bilo i za ocekivati. Nije isto igrati u KS na par tema pa otici u visu ligu na teren pravih mangupa. Ocito je da gubi konce, ali kako ego da dozvoli da to prizna…
Roccohljup

#28119 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

Styling wrote: 28/07/2023 10:47
haris0032 wrote: 28/07/2023 10:37 Ma nema, Dino je lider 1/1. A realnost, nike i stanju stranku voditi. Čuj neko donio odluke bez njegovog znanja. Umjesto da ih odma smijeni, odnosno što bi styling rekla dobiju pedalu, vjerujem da će se ovo probati smiriti i ne talasati previše. To će biti pogubno za Dinu, eventualno i za stranku. Treba mu malo muda za prave poteze jednog potencijalnog lidera.
Ovo je takav noz u ledja da im ja nikada ne bi halila. Vec ih je jednom smirio i zabranio ovako nesto, sada su otisli iza njegovih ledja.
pa ako ne riješi ovo kako treba (tj pokaze zube i sankcionise) rizikuje da mu i ostali krenu sa ovakvim čarlamama iza leđa. Presjeći mora, ma kako bolno da bilo
mnjonja

#28120 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mnjonja »

Jel moguce da vjerujete da nije znao?! :lol: :lol: :lol:
Roccohljup

#28121 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

ja vjerujem da nije. Kiflu (a i NIP) definitivno ne gotivim jer su mi samo druga verzija SDA, ali ako mu ista mogu dati za priznanje je da mu je itekako važno i da se zdušno bori da kanton više nikad ne padne u ruke SDA a ovim "izletom" kumova, je to malo poljuljano.
Styling

#28122 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

mnjonja wrote: 28/07/2023 11:01 Jel moguce da vjerujete da nije znao?! :lol: :lol: :lol:
Za Dinu mozes svasta reci, ali nije hinjav ni podmukao. On im aodlican odnos sa mandicem i Fortom, i ne bi ovo aminovao nikada, pogotovo ne godinu pred naredne izbore.
JoseMujica

#28123 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

Kifli je hinjaluk obilježje političke karijere...još od SDA matice

inače, Kifla o čovjeku koji im sad ne valja

kome se da neka izvuče kako je slatkorječivo ljubio i Don Neonka i majku, Ženu, Kraljicu svojevremeno s istom strašću kojom su današnji Kiflići po forumu ljubili spasitelja Prošnjaka Tornjaka
A_A_AKCIJA

#28124 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Styling wrote: 28/07/2023 11:13
mnjonja wrote: 28/07/2023 11:01 Jel moguce da vjerujete da nije znao?! :lol: :lol: :lol:
Za Dinu mozes svasta reci, ali nije hinjav ni podmukao. On im aodlican odnos sa mandicem i Fortom, i ne bi ovo aminovao nikada, pogotovo ne godinu pred naredne izbore.
Dino i Mandić imaju odličan odnos.

I to je problem, jer se Mandić oslanja na Dinu, umjesto da sa Vijećem rješava problem.
Navodno ne mogu ni sastanak sa njim dogovoriti.

A problema ima. Budžet je jako loše realiziran. Grehota je da imaš par desetaka miliona KM kojima možeš napraviti život boljim građanima Centra, a da to ne radiš. Budžet Centra je preko 40 miliona, a pola se ne realizira. Dakle, dvadeset miliona.

To je čitava priča. Mandić mora ovu zadnju godinu dodati gas do poda, jer bolji jeste od Ajnadžića, ali to nije dovoljno, kada imaš sve uslove da budeš duplo bolji.

A neće moći biti bolji bez saradnje sa Vijećem, niti će Vijeće išta postići zakuhavanjem sa njim. Moraju se pogaziti ega i raditi za građane. I Mandić, ali i NiP i ostali.
Styling

#28125 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

A_A_AKCIJA wrote: 28/07/2023 11:33
Styling wrote: 28/07/2023 11:13

Dino i Mandić imaju odličan odnos.

I to je problem, jer se Mandić oslanja na Dinu, umjesto da sa Vijećem rješava problem.
Navodno ne mogu ni sastanak sa njim dogovoriti.

A problema ima. Budžet je jako loše realiziran. Grehota je da imaš par desetaka miliona KM kojima možeš napraviti život boljim građanima Centra, a da to ne radiš. Budžet Centra je preko 40 miliona, a pola se ne realizira. Dakle, dvadeset miliona.

To je čitava priča. Mandić mora ovu zadnju godinu dodati gas do poda, jer bolji jeste od Ajnadžića, ali to nije dovoljno, kada imaš sve uslove da budeš duplo bolji.

A neće moći biti bolji bez saradnje sa Vijećem, niti će Vijeće išta postići zakuhavanjem sa njim. Moraju se pogaziti ega i raditi za građane. I Mandić, ali i NiP i ostali.
Ne kazem da je Mandic idealan, vjerujem da ima gresaka, ali se to ne rjesava na ovakav nacin, iz vedra neba, gdje direktno ugrozavas koaliciju i vlast.
Post Reply