Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- ultima_palabra
#28076 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Big Eyes od Tim Burtona, neloš filmić... želio sam vidjeti Waltza u drugom okruženju od Tarantinovog, nije me očarao ali nije ni razočarao.
- Point.
#28077 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Lusi nisam gledo niti planiram. Pito sam te sta je lose sa Focusom?al-em wrote:Tebi je sigurno i lusi dobar filmPoint. wrote:Dobro da znam, da izbjegavam tvoje preporuke.al-em wrote:Ovaj novi film sa wil smitom je ocajaaaaan.
Neko gore pita sta mu fali, sve mu fali, osim lijepe glumice.![]()
Sta nije ok sa Focusom? Los rad kamere, losi uglovi?
Vjerovatno si jedan od onih sto izdrkaje na spansku dramu ili mongolski igrani film iz 1956.
-
sumirprimus
#28078 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
dobra lucy pravo sta fali?jedva cekam nastavak.
- Partijaner
#28079 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
A jebem ga ja, je li vi gledate film da se opustite i radi sebe ili da gledate sa namjerom da mu nadzete neku manu, sve stvar ukusa nema potrebe za sirim razglabanjem.
- Pitarrr82
#28080 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
sumirprimus wrote:dobra lucy pravo sta fali?jedva cekam nastavak.
Meni nekako kratak za filmove danas
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#28081 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Forum klix.ba. Sastali se: Almodovar, Kubrick, Fellini, Hitchcock i Kurosawa. Al u qrtzu.Partijaner wrote:A jebem ga ja, je li vi gledate film da se opustite i radi sebe ili da gledate sa namjerom da mu nadzete neku manu, sve stvar ukusa nema potrebe za sirim razglabanjem.
Yebe se meni sto nije umjetnicko djelo, ako mi se svidi. Isto tako, moze biti ne znam koliko hvaljen i imati 10/10 ocjenu, ako ne legne...yebi ga.
-
sumirprimus
#28082 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
zezas?Pitarrr82 wrote:sumirprimus wrote:dobra lucy pravo sta fali?jedva cekam nastavak.
- Pitarrr82
#28083 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
sumirprimus wrote:zezas?Pitarrr82 wrote:sumirprimus wrote:dobra lucy pravo sta fali?jedva cekam nastavak.
89min, pa toliko je danas dobar animirani film...
-
sumirprimus
#28084 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
pa nije kratko to ba de ne zezaj,to je sat i po.za minutu.Pitarrr82 wrote:
- Pitarrr82
#28085 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
sumirprimus wrote:pa nije kratko to ba de ne zezaj,to je sat i po.za minutu.Pitarrr82 wrote:
Moze biti u pravu si, iako bi moglo biti i manje od sat i po za minutu
Neka ovo je bila jedna od normalnijih kritika, dosta od mene...
- yoda82
#28086 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Jel se fakat zezaš. Film je dno dna, a pravo gotivim tematiku i Scarlett Johansson. Još sam i veliki fan SF-a i treba koje razbijaju sve živo. Ideja je odlična (ono povećanje kapaciteta mozga i nove sposobnosti), ali realizacija 0 bodova. Pa treba postade Bogsumirprimus wrote:dobra lucy pravo sta fali?jedva cekam nastavak.
Transcendence je ''onako'', a pet puta je bolji od Lucy.
-
sizifinho
#28087 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
apsolutno se slažem s ovim rečenim.yoda82 wrote:Jel se fakat zezaš. Film je dno dna, a pravo gotivim tematiku i Scarlett Johansson. Još sam i veliki fan SF-a i treba koje razbijaju sve živo. Ideja je odlična (ono povećanje kapaciteta mozga i nove sposobnosti), ali realizacija 0 bodova. Pa treba postade Bogsumirprimus wrote:dobra lucy pravo sta fali?jedva cekam nastavak.![]()
Još na kraju daje USB haha... omnipotentno biće svo znanje nepoznato čovjeku predaje na USB-u xD Ma daj. Bolje da su Isaaca Asimova malo iskoristili.
pa pogledaš film da se opustiš, ali nekad uživaš, nekad ne. Nekad film ima manu, nekad ne. Nekad je ta mana dovoljna da pokvari cijelo iskustvo, nekad nije.Partijaner wrote:A jebem ga ja, je li vi gledate film da se opustite i radi sebe ili da gledate sa namjerom da mu nadzete neku manu, sve stvar ukusa nema potrebe za sirim razglabanjem.
I valjda smijem napisati ako mi se nešto nije posebno svidjelo u filmu, bez da me neko pokušava (neuspješno) isprovocirati.
Valjda film uprkos lošim stavkama može biti dobar i za preporučiti.
Valjda film uprkos dobrim stavkama može biti loš?
Jbg, ovo je forum. Moramo dijeliti mišljenja
- Snake Eyes
#28088 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Šizofinjo, prenosi te opet...jel'de, daj nam jeftino da je dobro a skupo da ne valja?sizifinho wrote:apsolutno se slažem s ovim rečenim.yoda82 wrote:Jel se fakat zezaš. Film je dno dna, a pravo gotivim tematiku i Scarlett Johansson. Još sam i veliki fan SF-a i treba koje razbijaju sve živo. Ideja je odlična (ono povećanje kapaciteta mozga i nove sposobnosti), ali realizacija 0 bodova. Pa treba postade Bogsumirprimus wrote:dobra lucy pravo sta fali?jedva cekam nastavak.![]()
Još na kraju daje USB haha... omnipotentno biće svo znanje nepoznato čovjeku predaje na USB-u xD Ma daj. Bolje da su Isaaca Asimova malo iskoristili.
pa pogledaš film da se opustiš, ali nekad uživaš, nekad ne. Nekad film ima manu, nekad ne. Nekad je ta mana dovoljna da pokvari cijelo iskustvo, nekad nije.Partijaner wrote:A jebem ga ja, je li vi gledate film da se opustite i radi sebe ili da gledate sa namjerom da mu nadzete neku manu, sve stvar ukusa nema potrebe za sirim razglabanjem.
I valjda smijem napisati ako mi se nešto nije posebno svidjelo u filmu, bez da me neko pokušava (neuspješno) isprovocirati.
Valjda film uprkos lošim stavkama može biti dobar i za preporučiti.
Valjda film uprkos dobrim stavkama može biti loš?
Jbg, ovo je forum. Moramo dijeliti mišljenja
Šalu na stranu, taman sam se bio zagrijao da pogledam Fokus, na osnovu tvoje preporuke, kad onda reče da ima katastrofa kraj.
Završetak je jako bitan.
- azurna_obala
#28089 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Point. wrote:Sta fali ovom filmu?azurna_obala wrote:Point. wrote:Odlican WIll Smith. I ova plavojka, grmi za njom.
film je sve osim za preporučiti
Ne znam šta je bilo Smithu pa da glumi u ovome...
smislene radnje....
da ne kvarim temu ljudima, meni se nije svidio, tebi jest. OK...
- pirmin
#28090 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Klasik!Snake Eyes wrote: Nije na fazon cijelog filma al je na fazon priče o bombašu:
Falling Down (1993)
Bolesno dobar
Predobar.
Sjetim ga se periodicno kad stojim u guzvi vracajuci se s posla.
-
sizifinho
#28091 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Hajd onda pogledaj film i reci mi sta mislis, posteno?Snake Eyes wrote: Šizofinjo, prenosi te opet...jel'de, daj nam jeftino da je dobro a skupo da ne valja?
Šalu na stranu, taman sam se bio zagrijao da pogledam Fokus, na osnovu tvoje preporuke, kad onda reče da ima katastrofa kraj.
Završetak je jako bitan.
- Snake Eyes
#28092 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Normalasizifinho wrote:Hajd onda pogledaj film i reci mi sta mislis, posteno?Snake Eyes wrote: Šizofinjo, prenosi te opet...jel'de, daj nam jeftino da je dobro a skupo da ne valja?
Završetak je jako bitan.
- Stjui
#28093 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
zašto je drugačija pozadina na ovom linku?
- aux
#28094 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Pregledao Exodusa i dobar mi je film pravo.Vidim dosta ga blate ionako ne vidim bas dobro zbog cega.Christian Bale standardno odlican.
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#28095 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
zato sto je velika lova u igriStjui wrote:zašto je drugačija pozadina na ovom linku?
- Artest
#28096 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Preporucijo bi filjm @Nightcrawler. Mislim da nije preporucivan do sada. Vrlo dobar film s Renne Russo i Billom Paxtonom.
Radnja filma prati mladog poduzetnika Louis Blooma (glumi ga relativno nepoznati glumac Jack Gellenhyl) i njegovo uzdizanje na drustvenoj ljestvici LA-a. U pocetku filma ga vidimo na poslovima Nazifa Mujica, medjutim, vrlo brzo urodjenom snalazljivoscu i poduzetnickim duhom (neki ekonomisti smatraju da je americanska preduzimljivost vezana za njihove davne pretke koji su se s dokova Irske, Italije i td - zaputili na put u nepoznato. hoce reci, bili su odvazni i spremni rizikovat sve, pa i zivot. i sad se ko biva to genetski prenosilo; oplodilo) uspjeva da pronadje trzisnu nisu prikladnu svojim talentima, odnosno pocne honorarno radit kao snimatelj za TV kucu koja jedva opstaje. Tijekom filma nas junak zapada u razne zgode i nezgode, ali uvijek se dovija; pobjedjuje sve, pa i restriktivni sistem olicen u muriji, koji sputava njegovu poduzimljivost, trazeci dlaku u jajetu i ganjajuci nekakav moral. Glavni lik ima odlike talentovanog kapitalista, covjeka koji zna da u zivotu ne postoji besplatan rucak ; zagovornika slobodnog trzista i exploatisanja glupave radnicke klase, koju predstavlja njegov vjeciti pripravnik, inace izbjeglica s Gorice.
U filmu se pojavljuje i vec spomeuta Russo, kao slavoljubiva sefica, potajno zeljna mlade kurcevine. Nas junak je posmatra s neizrecivom pohotom u predjelu lica. Iako se to ne prikazuje, sluti se primopredaja tjelesnih izlucevina izmedju ovo dvoje.
Kraj je malo nedorecen, ali nadam da nas junak nastavlja gazit sve pred sobom i da ce mozda pobjedit i na predsjednickim izborima.
8,5/10.
Radnja filma prati mladog poduzetnika Louis Blooma (glumi ga relativno nepoznati glumac Jack Gellenhyl) i njegovo uzdizanje na drustvenoj ljestvici LA-a. U pocetku filma ga vidimo na poslovima Nazifa Mujica, medjutim, vrlo brzo urodjenom snalazljivoscu i poduzetnickim duhom (neki ekonomisti smatraju da je americanska preduzimljivost vezana za njihove davne pretke koji su se s dokova Irske, Italije i td - zaputili na put u nepoznato. hoce reci, bili su odvazni i spremni rizikovat sve, pa i zivot. i sad se ko biva to genetski prenosilo; oplodilo) uspjeva da pronadje trzisnu nisu prikladnu svojim talentima, odnosno pocne honorarno radit kao snimatelj za TV kucu koja jedva opstaje. Tijekom filma nas junak zapada u razne zgode i nezgode, ali uvijek se dovija; pobjedjuje sve, pa i restriktivni sistem olicen u muriji, koji sputava njegovu poduzimljivost, trazeci dlaku u jajetu i ganjajuci nekakav moral. Glavni lik ima odlike talentovanog kapitalista, covjeka koji zna da u zivotu ne postoji besplatan rucak ; zagovornika slobodnog trzista i exploatisanja glupave radnicke klase, koju predstavlja njegov vjeciti pripravnik, inace izbjeglica s Gorice.
U filmu se pojavljuje i vec spomeuta Russo, kao slavoljubiva sefica, potajno zeljna mlade kurcevine. Nas junak je posmatra s neizrecivom pohotom u predjelu lica. Iako se to ne prikazuje, sluti se primopredaja tjelesnih izlucevina izmedju ovo dvoje.
Kraj je malo nedorecen, ali nadam da nas junak nastavlja gazit sve pred sobom i da ce mozda pobjedit i na predsjednickim izborima.
8,5/10.
- Sephora
-
BlackSnake
#28098 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Već preporučivan i to više puta .neopravdano nije bio ni u kakvoj konkurenciji za oskara ... apsolutno se slažem sa ocjenom 8,5Artest wrote:Preporucijo bi filjm @Nightcrawler. Mislim da nije preporucivan do sada. Vrlo dobar film s Renne Russo i Billom Paxtonom.
8,5/10.
- Artest
#28099 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
Slazem se da je trebao biti u najmanje dvije kategorije.
- Boateng
#28100 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013
.
Last edited by Boateng on 14/07/2015 06:13, edited 1 time in total.