Pa u ovom slucaju i nije, apetiti DF-a i SBB-a nemaju veze sa SDA, oni su ti koji su kampanju gradili na pljuvanju SDA, sada neka ljudima objasne kako i kada je ta SDA dozivila katarzu i postala nesto drugoultima_palabra wrote:A ne dao Bog da je SDA za nešto kriva?palermo wrote:
Misliš ovo SDA-SBB ? Ma, ljudi ovdje znaju šta mislim o SBB-u, to je po onoj narodskoj, u sto vira, upravo zato sam ja i ogorčen na DF, koji je faktički gurnuo SBB u vlast.
A što se tiče onoga što si ti pisao, vezano eventualno za prekompzicije države po diktatu HDZ-a (malo parafraziram, vjerovatno nisi baš ovako napisao) nemam pojma šta će se desiti, ali znam da je ono što najgore , što u nas nema kritičke, i posebno kredibilne misli, koja će moći kroz djelovanje javnosti zaustaviti neke eventualne, po ovu državu loše, procese.
I ovdje na ovom forumu se ljudi uglavnom bave strančarenjem (i to me ne čudi kada to pišu stranački vojnici) ali je nevolja što i oni koji (barem se ne da zamijetiti) ne pripadaju tim stranačkim vojskama, se utapaju u atmosferu strančarenja.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
mario001
#28051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#28052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mirzadelibasic wrote:Sada je Komšić kriv što je SBB izdao svojr principe i slagao glasače i ušao sa SDA ?žali Bože truda da se to dokaže
ma ja
de malo prelistaj ona Šamarđijina predizborna priopćenja štovanim antinacionalistima i levatničarima kad se utrkivaše s Tornjakom ko če veči patak hraknut na Don Neonka
vego se poklopite po ušima i molite da ova sranka što prije nestane i da je zaboravimo
- mirzadelibasic
#28053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao što rekoh, ne može Komšić biti kriv za ulazak SBB-a u vlast, niti mora snositi posljedice i odgovornost Fahrinih postupaka.JoseMujica wrote:mirzadelibasic wrote:Sada je Komšić kriv što je SBB izdao svojr principe i slagao glasače i ušao sa SDA ?žali Bože truda da se to dokaže
ma jaa Smućko nije izdao principe i glasaće kad je ušao sa SDA
![]()
de malo prelistaj ona Šamarđijina predizborna priopćenja štovanim antinacionalistima i levatničarima kad se utrkivaše s Tornjakom ko če veči patak hraknut na Don Neonka![]()
vego se poklopite po ušima i molite da ova sranka što prije nestane i da je zaboravimo
A Suljagic je hrakao na Bakira i na SDA i prije i poslije koalicije...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#28054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
štaš kad se nije ostvario u SDA dok se oko njiha smuco
nema večih kompleksaša od balkanskih ćobana kad steknu diplomu
misle da je Allah stvorio svijet za njiha
nema večih kompleksaša od balkanskih ćobana kad steknu diplomu
- Banksy
#28055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
tvsabina wrote:Vidal89 wrote:
jade jadne buducnost je u DF
-
StupskaBitanga
#28056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima diplomu i misli da je najpogodniji za tu pozicijuJoseMujica wrote:štaš kad se nije ostvario u SDA dok se oko njiha smuco![]()
nema večih kompleksaša od balkanskih ćobana kad steknu diplomumisle da je Allah stvorio svijet za njiha
Diploma te ne čini stručnim već po našem obrazovnom sistemu čak suprotno
- Banksy
#28057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zašto, zar ti nisi glasao za Bakira?palermo wrote:
Misliš ovo SDA-SBB ? Ma, ljudi ovdje znaju šta mislim o SBB-u, to je po onoj narodskoj, u sto vira, upravo zato sam ja i ogorčen na DF, koji je faktički gurnuo SBB u vlast.
A što se tiče onoga što si ti pisao, vezano eventualno za prekompzicije države po diktatu HDZ-a (malo parafraziram, vjerovatno nisi baš ovako napisao) nemam pojma šta će se desiti, ali znam da je ono što najgore , što u nas nema kritičke, i posebno kredibilne misli, koja će moći kroz djelovanje javnosti zaustaviti neke eventualne, po ovu državu loše, procese.
Nema je zato što je SDA uspjela, u 20 godina vlasti, prvo iscrpiti i smoriti, pa onda ubiti ili kupiti svaki takav kredibilan glas javnosti, svakog novinara, svakog intelektualca, svaku organizaciju, obezbijediti im budžet i sinekure, pa tako kupiti njihovu šutnju i letargiju u koju su, na koncu, uvukli cijelo bosansko društvo.
Desi li se taj, najcrnji scenario, račune ispostavite u Mehmeda Spahe.
- jao_situacije
#28058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Banksy wrote:tvsabina wrote:Vidal89 wrote:
jade jadne buducnost je u DF![]()
hm i vidal dvije strane iste medalje
-
HM 2011
#28059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zvanično se ograđujem od stavljanja na istu medalju sa vidalom...... Ipak me čovjek vrijeđao i vjerovatno će nastaviti vrijeđati, bilo kakvim ad hominem uvredama.jao_situacije wrote:Banksy wrote:tvsabina wrote:![]()
![]()
hm i vidal dvije strane iste medalje
Stvarno mi je žao ali nisam od tog posla - te me vrijeđa poređenje sa takvim tipom mahalaša.....
Svoje političke poruke sam čak i umanjio na najmanju moguću mjeru te iste glase:
Samo jedna stranka - SDA, na svim nivoima, pokaži odgovornost, traži odgovornost !
Vrlo jednostavno, višestruko definisano ? Osim što pojedinci imaju patološku mržnju prema zelenoj boji, stranci SDA ne razumjem šta je u svemu ovome nejasno.
Neko kaže SDA korumpirana, nikad sa kriminalcima i slično, i hop u koaliciju sa SDA.... znači ili su u pitanju male mace kakve sve ublehe imamo u političkom životu, ili je sve negativno što je pričano o SDA obična notorna laž.
Defintivno nisam suprotna strana medalje vidala i smatram da me vrijeđate sa takvim poređenjima.
Dokle idu te ad hominem oblate - eno spominju me i na stranici u vezi prostitutki kao pimp-a..... a sve zato što branim našu SDA .....
- jao_situacije
#28060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mislio sam na stranački aktivizamHM 2011 wrote:
Zvanično se ograđujem od stavljanja na istu medalju sa vidalom...... Ipak me čovjek vrijeđao i vjerovatno će nastaviti vrijeđati, bilo kakvim ad hominem uvredama.
Stvarno mi je žao ali nisam od tog posla - te me vrijeđa poređenje sa takvim tipom mahalaša.....
Svoje političke poruke sam čak i umanjio na najmanju moguću mjeru te iste glase:
Samo jedna stranka - SDA, na svim nivoima, pokaži odgovornost, traži odgovornost !
Vrlo jednostavno, višestruko definisano ? Osim što pojedinci imaju patološku mržnju prema zelenoj boji, stranci SDA ne razumjem šta je u svemu ovome nejasno.
Neko kaže SDA korumpirana, nikad sa kriminalcima i slično, i hop u koaliciju sa SDA.... znači ili su u pitanju male mace kakve sve ublehe imamo u političkom životu, ili je sve negativno što je pričano o SDA obična notorna laž.
Defintivno nisam suprotna strana medalje vidala i smatram da me vrijeđate sa takvim poređenjima.
Dokle idu te ad hominem oblate - eno spominju me i na stranici u vezi prostitutki kao pimp-a..... a sve zato što branim našu SDA .....
ali da, tvoj je pristup dosta kulturniji i korektniji od njegovog
-
Vidal89
#28061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://www.klix.ba/vijesti/bih/fadil-no ... /151023091
Eto vam nova vlada, SDA-HDZ-SBB sve po hitnom postupku, nova radna mjesta politizirana i POVECANJE PLATA.
DF JE IZASAO IZ VLASTI BAS ZBOG TOG POLITIZIRANJA SVAKE POZICIJE I ZAPOSLJAVANJA PODOBNIH.
DF SE NE MOZE I NE ZELI POTKUPLJIVATI!!!!!!!
Eto vam pa trazite sad odgovornost od sda kad ispusite na konkursu jer su primili nekog svog a ne zna 2 i 2 sabrati.
Eto vam nova vlada, SDA-HDZ-SBB sve po hitnom postupku, nova radna mjesta politizirana i POVECANJE PLATA.
DF JE IZASAO IZ VLASTI BAS ZBOG TOG POLITIZIRANJA SVAKE POZICIJE I ZAPOSLJAVANJA PODOBNIH.
Eto vam pa trazite sad odgovornost od sda kad ispusite na konkursu jer su primili nekog svog a ne zna 2 i 2 sabrati.
- jao_situacije
#28062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ovo je dobar potezVidal89 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/fadil-no ... /151023091
- It_is_a_Leclerc
#28063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF je protiv politizacije javne uprave. Jest, tako im Aide Koristović, članice glavnog odbora, koju su zaposlili u Parlament BIH.
-
palermo
#28064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa SDA je za mnogo šta kriva, ali zar jeste nešto u ovom konkretnom slučaju ??? Ako ti nije zahmetli, kad nađeš vremena, obrazloži mi, zašto je SDA kriva što je SBB u vlasti? Jesu li išli sa DF-om, jesu li im dali pozicije u vladama i više nego što su kroz izbore ostvarili ??ultima_palabra wrote:A ne dao Bog da je SDA za nešto kriva?palermo wrote:
I ovdje na ovom forumu se ljudi uglavnom bave strančarenjem (i to me ne čudi kada to pišu stranački vojnici) ali je nevolja što i oni koji (barem se ne da zamijetiti) ne pripadaju tim stranačkim vojskama, se utapaju u atmosferu strančarenja.
-
palermo
#28065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Banksy wrote:Zašto, zar ti nisi glasao za Bakira?palermo wrote:
Nema je zato što je SDA uspjela, u 20 godina vlasti, prvo iscrpiti i smoriti, pa onda ubiti ili kupiti svaki takav kredibilan glas javnosti, svakog novinara, svakog intelektualca, svaku organizaciju, obezbijediti im budžet i sinekure, pa tako kupiti njihovu šutnju i letargiju u koju su, na koncu, uvukli cijelo bosansko društvo.
Desi li se taj, najcrnji scenario, račune ispostavite u Mehmeda Spahe.
Ovo drugo, naravno da SDA snosi ogromnu odgovornost za svekoliko stanje u društvu, ali zbog čega amnestiranje svih onih koji pretendiraju da se zovu intelektualci.....zar, jedna od primarnih kaarkteristika jednog intelektualca nije i spremnost na žrtvu. Zbog čega amnestiranje onih koji kreiraju javno mijenje u ovoj zemlji,pa ako postoji u ovoj zemlji profesija koja je otišla niže od dna onda je to novinarstvo. Uzgred, meni se čini da su ovdje svi kupovali.
Ovaj post mi liči na tipični srpski post-miloševićevski glas. Za sve je kriv Sloba.
E pa nije drugarice moja, koliko su krivi oni što su uspostavljali važeći sistem vrijednosti, krivi su i oni koji su tako lako pristajali na njega.
-
palermo
#28066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
rekao bih da ih uopšte ne doživljavaju. Ne možeš svake godine nešto doživljavati.daddy-kool wrote:
Kako doživljavaju ove najavljene dogovore sa HDZ Bošnjaci u HNK (ali i ostatku Hercegovine)?
Uostalom stepen frustracije spram stranaka iz Sarajeva je u ovom trenutku negdje tu na istoj ravni sa HDZ-om. Naravno da će se onoga trenutka kada nešto postane jasnije ili oficijelnije čuti i neki drugi glasovi.Vidjet ćemo kako i ko će ih artikulirati
Al znaš šta je tu zapravo nekako najtragičnije ili najžalosnije, što , opet, kad sve sabereš, nrod zapravo najviše očekuje, i najviše uzda u Islamsku zajednicu. I to i vjernici i sekularni.
-
daddy-kool
#28067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
palermo wrote:
Al znaš šta je tu zapravo nekako najtragičnije ili najžalosnije, što , opet, kad sve sabereš, nrod zapravo najviše očekuje, i najviše uzda u Islamsku zajednicu. I to i vjernici i sekularni.
Uz svo poštovanje IVZ, zar nema ništa bolje ? ts ts ts ...
-
palermo
#28068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa rekoh,tragično i žalosno, ali ja ne vidim da ima....daddy-kool wrote:palermo wrote:
Uz svo poštovanje IVZ, zar nema ništa bolje ? ts ts ts ...
P.S da me netko pogrešno ne shvati, svo poštovanje IVZ, ali to bi trebao da bude posao nekih drugih..
- lerdi
#28069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne stigoh ti odgovoriti na ovo. Samo kod nas na ovim prostorima postoji logika kojom ne možeš biti dobar čovjek i dobar političar u isto vrijeme. Nisam jednom čuo "Ma dobar je Željko čovjek ali nije on za politike." Po nekom defaultu da bi se mogao kvalitetno baviti politikom kod nas moraš posjedovati sve najgore ljudske osobine samo mi nije jasno kako od nekoga takvog očekivati nešto dobro za sebe. Upravo je nedostatak poštenih ljudi na političkoj sceni kod nas največi problem danas. Sposobnost se danas svugdje na svijetu kupuje.kamen spoticanja wrote:pa to ti govorim...politika je po defaultu licemjerna,pogana,gadna etc.lerdi wrote:Ljudi kod nas vjeruju samo u ono u šta žele da vjeruju i percipiraju stvari na način koji je samo njima prihvatljiv. Činjenice, logika i argumenti ih uopšte ne interesuju. Zbog toga nije čudo da su od jučer dežurni pljuvači na ovoj temi preplavili istu jer ova vijest, ma koliko nerealna i neistinita bila, potvrđuje te neke njihove stavove. To i ne bi bilo toliko strašno da se isti ne ubiše promovirajući priču o principima, moralu, etici i istinoljublju. Malo licemjerno zar ne?kamen spoticanja wrote: evo ti saopštenje df-a...i ko sad majke ti da vjeruje u ovo boldirano nakon desavanja u zadnjih 5 mjeseci,pa sve da je i apsoulutna istina...
ne konam sta se ovi tvoji ibrete..ko da su jucer pali s marsa na glavu
Što se tiče ibreta ne bi to baš tako nazvao. Mislim da se više radi o teme da te mator čovjek tjera da mu u lice moraš reči da laže. Žalosno ali Jerlagić je slika i prilika "sposobnog" političara kod nas.
- It_is_a_Leclerc
#28070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
No, ne lezi ljevičarski i ZAVNOBIH-ski vraže..."Nećemo ni pod koju cijenu, ni pod kakavim uslovima na istu stranu sa SNSD-om i Miloradom Dodikom", istaknuo je Emir Suljagić (DF)
Circulum vitiosus DF-a se nastavlja."Delegati DF-a i SDP-a su odlučujuću podršku u inicijativi za pokretanje vitalnog nacionalnog interesa Srba u FBiH dobili od delegata SNSD-a Milorada Dodika"
- nosara
#28071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nataknem ih, ali opet si fulio...It_is_a_Leclerc wrote:No, ne lezi ljevičarski i ZAVNOBIH-ski vraže..."Nećemo ni pod koju cijenu, ni pod kakavim uslovima na istu stranu sa SNSD-om i Miloradom Dodikom", istaknuo je Emir Suljagić (DF)
Circulum vitiosus DF-a se nastavlja."Delegati DF-a i SDP-a su odlučujuću podršku u inicijativi za pokretanje vitalnog nacionalnog interesa Srba u FBiH dobili od delegata SNSD-a Milorada Dodika"
- It_is_a_Leclerc
#28072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta sam fulio.nosara wrote:Nataknem ih, ali opet si fulio...It_is_a_Leclerc wrote:No, ne lezi ljevičarski i ZAVNOBIH-ski vraže..."Nećemo ni pod koju cijenu, ni pod kakavim uslovima na istu stranu sa SNSD-om i Miloradom Dodikom", istaknuo je Emir Suljagić (DF)
Prvo od SNSD-a u FBIH stvoriš babaroge izjavama tipa - "Neće Milorad Dodik određivati potpredsjednika FBIH" (Reuf Bajrović, Oslobođenje 21.1.2015.), pa ih onda na koljenima moliš da ti poguraju potpuno neutemeljenu inicijativu za Ustavni sud koju će Ustavni sud odbiti, tačnije proglasiti se nenadležnim, jer Ustavni sud ne može odlučivati o proceduri donošenja zakona.
- lerdi
#28073 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako ti kao neko ko nije ni glasao za DF možeš tvrditi da je Komšić iznevjerio principe i glasače? Ako pogledaš intervjue Komšića prije izbora mislim da je svaki put na pitanje o koalicijama rekao da on nije protiv bilo koje koalicije, pa ni protiv one sa "zelenim" ili "crvenim", ako će se u toj koaliciji nešto uraditi. Svako ko iole prati politiku kod nas bio je svjestan da se nakon izbora vlast mora praviti sa SDA i HDZ-om. Nakon onakve izborne kampanje i zbog nadolazečeg kogresa SDA nije bilo šanse da SBB sudjeluje u priči, SDP je isto tako bio pred rekonstrukcijom i u startu su odbacili mogučnost ulaska u vlast, a od malih stranaka se nije mogla napraviti stabilna večina što se pokazalo nakon izlaska DF-a iz vlasti. Ostaje dakle samo DF kao jedina opcija ukoliko se vlast želi formirati u nekom razumnom roku. Moglo se naravno ostati u opoziciji ali to bi bilo gore od ovog što imamo sada. Imali bi na vlasti one kojima narod nije dao povjerenje, DF bi bio optuživan da neće da uđe u vlast kako bi održavao SDP na vlasti, a SDA bi opet od sebe pravila mučenike. Došlo bi do totalne blokade FBIH jer nema šanse da bi jedan jedini zakon prošao. O pozitivnom efektu izacivanja SNSD-a sa državnog nivoa mislim da ne treba ni pričati ili možda treba? DF je ušao u priču o formiranju vlasti, popuštao u više navrata kako bi se napokon formirala vlast ali i izašla iz iste onda kad su vidjeli da su tu samo da popune broj. Mene kao glasača ovim uopšte nisu iznevjerili jer su pokazali da su spremni i na poteze koje im štete reputaciji kako bi se pokušale pokrenuti stvari. Ono što im ja zamjeram su neka kadrovska rješenja ali s obzirom da su tek nedavno održali svoj prvi kongres ista mogu prepisati nedovoljno razvijenoj infrastrukturi u datom trenutku. Uostalom nedavni kongres je pokazao da postoji dovoljno interne snage da se rasčiste neke stvari unutar same stranke što je po meni dobar znak kada je razvoj stranke u pitanju.JoseMujica wrote:mirzadelibasic wrote:Sada je Komšić kriv što je SBB izdao svojr principe i slagao glasače i ušao sa SDA ?žali Bože truda da se to dokaže
ma jaa Smućko nije izdao principe i glasaće kad je ušao sa SDA
![]()
de malo prelistaj ona Šamarđijina predizborna priopćenja štovanim antinacionalistima i levatničarima kad se utrkivaše s Tornjakom ko če veči patak hraknut na Don Neonka![]()
- nosara
#28074 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imali su dovoljno sapa i bez dodine avangarde...It_is_a_Leclerc wrote: Šta sam fulio.
- lerdi
#28075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Il ti matematika nije išla u školi ili je avaz postao omiljeno štivo. Treče opcije nema.It_is_a_Leclerc wrote: Prvo od SNSD-a u FBIH stvoriš babaroge izjavama tipa - "Neće Milorad Dodik određivati potpredsjednika FBIH" (Reuf Bajrović, Oslobođenje 21.1.2015.), pa ih onda na koljenima moliš da ti poguraju potpuno neutemeljenu inicijativu za Ustavni sud koju će Ustavni sud odbiti, tačnije proglasiti se nenadležnim, jer Ustavni sud ne može odlučivati o proceduri donošenja zakona.