SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hemera

#28051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

dust in the wind wrote:auto ja po pravu, po zakonu jedna opasna stvar. I to svako treba da zna... ali nemojte se ni vi po forumu naslađivati što neko ko vozi bmw i šta ja znam ostala ta auta skupa učini nešto ovako... auto je rizik i niko vama ne garantuje, meni kao vozaču (trenutno nemam auto, pa ni ne vozim) da nećete biti u sličnoj sitauaciji. možda nećete upravljati bmw, ali to je nebitno. vozaču tom i svim ostalim ima ko da sudi i imaju propisi na osnovu kojig se sudi, imaju otežavajuće okolnosti, olakšavajuće itd. bogu hvala što ne sudi jevnost, jer Isil bi mala maca bio za vas. heheh. Tamo gdje je sud javnosti glavni u prosuđivanju to su propale države... svako treba da se bavi svojom strukom bez ovih floskula i općih mjesta.
skupo auto?
kupio produženi spolni organ na licitaciji neki kreten da bi se kuražio u njemu
ima budala koji se kuraže u kantama od 30 godina, ali je činjenica da novokomponovanim generacijama bijesna kola samo služe sa liječenje kompleksa niže vrijednosti
insaneinthebrain

#28052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insaneinthebrain »

fino celjade, gdje bi ono furalo u bmw dzipu :run:
zateznistub

#28053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

mario001 wrote:
Na nju je, u neposrednoj blizini Heco pijace, velikom brzinom naletio automobil BMW X5, kojim je upravljao 24-godišnji vozač, čiji identitet iz policije nisu željeli saopćiti.

Da nesreće bude gora, sve se odigralo pred očima Fikretinog supruga Adema, koji je sinoć neutješno plakao, sjedeći na trotoaru nekoliko metara od mjesta gdje je nastradala njegova supruga.

Njih dvoje su se, priča nam Adem, bavili sakupljanjem papirne ambalaže na pijaci, a nesreća se dogodila taman kad su završili posao i trebali krenuti kući.

– Nazvao sam je na mobitel i rekla mi je da ide. Vidio sam je kako ide prema meni i gura kolica. U tom trenutku je naletio automobil. Toliko je brzo išao da je zviždao – u šoku nam priča Adem.

Tad je, kaže, pogledao u pravcu supruge i vidio kada je automobil udario i odbacio je nekoliko metara uvis.

– Toliko je puklo da sam mislio da se ruši onaj neboder tamo – kroz suze dodaje Adem.

Iza Fikrete mu je, kaže, ostao sin, koji ide u treći razred.

Sarajevski policajci i vještak saobraćajne struke, sinoć su, nadzorom kantonalne tužiteljice Kantona Sarajevo obavljali uviđaj. Na mjestu događaja, između krhotina automobila, ostala su Fikretina kolica.
E tugo moja...
ultima_palabra

#28054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

:(
zateznistub

#28055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Hemera wrote:
dust in the wind wrote:auto ja po pravu, po zakonu jedna opasna stvar. I to svako treba da zna... ali nemojte se ni vi po forumu naslađivati što neko ko vozi bmw i šta ja znam ostala ta auta skupa učini nešto ovako... auto je rizik i niko vama ne garantuje, meni kao vozaču (trenutno nemam auto, pa ni ne vozim) da nećete biti u sličnoj sitauaciji. možda nećete upravljati bmw, ali to je nebitno. vozaču tom i svim ostalim ima ko da sudi i imaju propisi na osnovu kojig se sudi, imaju otežavajuće okolnosti, olakšavajuće itd. bogu hvala što ne sudi jevnost, jer Isil bi mala maca bio za vas. heheh. Tamo gdje je sud javnosti glavni u prosuđivanju to su propale države... svako treba da se bavi svojom strukom bez ovih floskula i općih mjesta.
skupo auto?
ima budala koji se kuraže u kantama od 30 godina, ali je činjenica da novokomponovanim generacijama bijesna kola samo služe sa liječenje kompleksa niže vrijednosti
:thumbup:
Banksy

#28056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Banksy »

Sve je u ovoj priči, cijeli tuga i jad postratne Bosne, sve u jednoj slici.
Tomahawk11
Globalni moderator

#28057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

mario001 wrote:
Na nju je, u neposrednoj blizini Heco pijace, velikom brzinom naletio automobil BMW X5, kojim je upravljao 24-godišnji vozač, čiji identitet iz policije nisu željeli saopćiti.

Da nesreće bude gora, sve se odigralo pred očima Fikretinog supruga Adema, koji je sinoć neutješno plakao, sjedeći na trotoaru nekoliko metara od mjesta gdje je nastradala njegova supruga.

Njih dvoje su se, priča nam Adem, bavili sakupljanjem papirne ambalaže na pijaci, a nesreća se dogodila taman kad su završili posao i trebali krenuti kući.

– Nazvao sam je na mobitel i rekla mi je da ide. Vidio sam je kako ide prema meni i gura kolica. U tom trenutku je naletio automobil. Toliko je brzo išao da je zviždao – u šoku nam priča Adem.

Tad je, kaže, pogledao u pravcu supruge i vidio kada je automobil udario i odbacio je nekoliko metara uvis.

– Toliko je puklo da sam mislio da se ruši onaj neboder tamo – kroz suze dodaje Adem.

Sarajevski policajci i vještak saobraćajne struke, sinoć su, nadzorom kantonalne tužiteljice Kantona Sarajevo obavljali uviđaj. Na mjestu događaja, između krhotina automobila, ostala su Fikretina kolica.
I onda neko kaze nemojte moralisati :(
Jok, potapsati ovakve po ramenu:''Nemoj vise, sinko...'' :roll:
dust in the wind

#28058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dust in the wind »

zateznistub wrote:
Hemera wrote:
skupo auto?
:thumbup:
poenta price moje je bil da su ovdje vožači listom nesavjesni bez obzira šta voze.. i da svi čakaju priliku da ubrzaju kada ne treba da prekrše more pravila, od brzine, crvenog svjetla, polukružnog okretanja gdje je dupla puna itd... nije peonta bila na skupom autu. a tačno je da ima jako puno iskompleksiranih krkana koji se kuraže po cestama, a kući i u društvu su manji od makova zrna... tačno. kao što i na forumu ovom. kuraženje preko tastature, a u stvarnom svijetu pognuta glava.
VjecitiStudent

#28059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Koja je ovo nevina žrtva po redu?
Hemera

#28060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

dust in the wind wrote:
poenta price moje je bil da su ovdje vožači listom nesavjesni bez obzira šta voze.. i da svi čakaju priliku da ubrzaju kada ne treba da prekrše more pravila, od brzine, crvenog svjetla, polukružnog okretanja gdje je dupla puna itd... nije peonta bila na skupom autu. a tačno je da ima jako puno iskompleksiranih krkana koji se kuraže po cestama, a kući i u društvu su manji od makova zrna... tačno. kao što i na forumu ovom. kuraženje preko tastature, a u stvarnom svijetu pognuta glava.
samo želim da dodam jednu stvar da postoje osobe na ovom forumu koje svojim ponašanjem i mišljenjem u stvarnom životu poliraju guzice kretenima koji ovako se bahate po sporednim ulicama i gaze nekakvu sirotinju što skuplja karton i ovdje glume vagu u savršenom momentu

ovdje ima ljudi koji su vjerujem normalni u stvarnom životu i drže se kulture i svijesti i što su često žrtve ovakvih kretena kako u saobraćaju tako i u svim sferama života pa još uvijek čuvaju svoje dostojanstvo i pristojnost, ono što se kaže stoički podnose štetu

to nikako ne znači da su pognute glave
dust in the wind

#28061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dust in the wind »

Hemera wrote:
dust in the wind wrote:
samo želim da dodam jednu stvar da postoje osobe na ovom forumu koje svojim ponašanjem i mišljenjem u stvarnom životu poliraju guzice kretenima koji ovako se bahate po sporednim ulicama i gaze nekakvu sirotinju što skuplja karton i ovdje glume vagu u savršenom momentu

ovdje ima ljudi koji su vjerujem normalni u stvarnom životu i drže se kulture i svijesti i što su često žrtve ovakvih kretena kako u saobraćaju tako i u svim sferama života pa još uvijek čuvaju svoje dostojanstvo i pristojnost, ono što se kaže stoički podnose štetu

to nikako ne znači da su pognute glave
ma na to sam i ja mislila... nego mi je moralisanja i dušebrižništva na forumu pojedinaca preko glave... a ima dosta čestitog svijeta naravno i na forumu..da ne nabrajam :sax:
JThomas

#28062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

ja opet kažem, nije manje kriv onaj što dvičinom uradi ovo isto. ali nije ni više kriv, a njemu cijela biografija u istom danu bude na portalima. i niko ne poziva na mir, umjerenost i pretpostavku nevinosti.
tataćusak

#28063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by tataćusak »

JThomas wrote:ja opet kažem, nije manje kriv onaj što dvičinom uradi ovo isto. ali nije ni više kriv, a njemu cijela biografija u istom danu bude na portalima. i niko ne poziva na mir, umjerenost i pretpostavku nevinosti.
Ja maksuz poražih ovu temu da vidim ima li imena i prezimena vozača, evo kažu priveli ga i stavili samo inicijale http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160219026
Čovjek je vjerovatno i pobjegao sa mjesta nesreće čim je ovako kasno uhapšen i opet mu se krije ime :-)

Edit: možda i nije pobjegao ali nekako čudno ovo.
Hemera

#28064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

tataćusak wrote:
JThomas wrote:ja opet kažem, nije manje kriv onaj što dvičinom uradi ovo isto. ali nije ni više kriv, a njemu cijela biografija u istom danu bude na portalima. i niko ne poziva na mir, umjerenost i pretpostavku nevinosti.
Ja maksuz poražih ovu temu da vidim ima li imena i prezimena vozača, evo kažu priveli ga i stavili samo inicijale http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160219026
Čovjek je vjerovatno i pobjegao sa mjesta nesreće čim je ovako kasno uhapšen i opet mu se krije ime :-)

Edit: možda i nije pobjegao ali nekako čudno ovo.
Ne mora značiti da je čovjek uopšte pobjegao,zna se šta znači lišenje slobode.Čim je proveden u stanicu lišen je slobode.
Thorgerson

#28065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

Ne mora ni znaciti da je neki guzonja, ako vozi X5. Starija tipa se moze uzeti za 15k, sto i nisu sad neki ogromni novci.

Narocito sto su kupci takvih automobila poprilicno specificni. Ja poznajem neke ljude sto rade na gradjevini, pa vozaju auta boli glava. Jbg, sve usmjerilo na to da ima bengu, makar slamu jeo. :D
JThomas

#28066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

ali ovo s incijalima 99,9% znači da jeste.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#28067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by arman1 »

Thorgerson wrote:Ne mora ni znaciti da je neki guzonja, ako vozi X5. Starija tipa se moze uzeti za 15k, sto i nisu sad neki ogromni novci.

Narocito sto su kupci takvih automobila poprilicno specificni. Ja poznajem neke ljude sto rade na gradjevini, pa vozaju auta boli glava. Jbg, sve usmjerilo na to da ima bengu, makar slamu jeo. :D
http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... u-na-stupu
http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... u-na-stupu

Armin Muratović (1990) vozač BMW-a koji je sinoć u sarajevskom naselju Stup, tačnije u Ulici Džemala Bijedića automobilom udario i usmrtio pješakinju Fikretu S. (1963) uhapšen je sinoć u 21 sat u Sarajevu zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti i ugrožavanja javnog prometa.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, Muratović je BMW-om reg. oznake E24-K-065 prvo udario u imrovizovana metalna kolica koja je ispred sebe gurala Fikreta S, rođena u Višegradu, a nastanjena u Sarajevu. Nakon udara u metalna kolica došlo je do zanošenja istih, a potom do udara i obaranja na kolovoz pješakinje, a zatim i do udara u parkirano priključno vozilo Lambert, reg. oznake 164-M-299.

Od zadobijenih povreda na licu mjesta je smrtno stradala pomenuta pješakinja, što je konstatovano od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS.

Tijelo preminule je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca obaviti obdukcija. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Iz MUP-a KS su saopćili da se nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.

Neko lud?
VjecitiStudent

#28068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Neka nam i ove opozicione novine ... :D

FB prijatelji Dino Konakovic, Dzevad Hadzic, Almira Ćosić, Ahmed Velic ...
JThomas

#28069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

da su tada znali kako lako mogu kupiti oslobođenje ne bi bilo ni avaza, ni fahre k'o nekog faktora... :D
zateznistub

#28070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Ovo papak sandokan, jelle..
VjecitiStudent

#28071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

FB lajkovi Armina Muratovica, voli sve sto vole mladi, pitam se da li mu je Hasan M. u kakvom rodu?

Image
JThomas

#28072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

sve se uklapa.

jer je konvencionalna medicina fešn nou-nou.
black

#28073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by black »

mario001 wrote:

uglavnomja

#28074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

Banksy wrote::(

Sve je u ovoj priči, cijeli tuga i jad postratne Bosne, sve u jednoj slici.

"lajk" za precizan komentar
mario001

#28075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mario001 »

VjecitiStudent wrote:FB lajkovi Armina Muratovica, voli sve sto vole mladi, pitam se da li mu je Hasan M. u kakvom rodu?

Image

Prije ce biti da je to ovaj...

https://www.facebook.com/armin.muratovic.9?fref=ts
Locked