Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Melbourne_Australia

#28026 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Melbourne_Australia »

hrasno38 wrote: 18/11/2020 22:55
Melbourne_Australia wrote: 18/11/2020 22:49
hrasno38 wrote: 18/11/2020 22:46

Sto Muzurovic??? Muzurovic je uzimao reprezentaciju kad niko od ovih "velikih" supaka nije htio (Pape, Mesa, Bajevic, Vaha) i borio se koliko je mogao sa milion problema. Njega stvarno ne treba spominjati kao negativca.

Nisi skontao poentu..Bajevic je ime u trenerskom svijetu a dok Muzurovic nije..I opet je gori..Kontas?
Bajevicc nije ime u trenerskom svijetu nego je samo ime u Grckoj. Da je ime trenirao bi nekoga van Grcke. Ali je poenta ako je bio ime to je bilo prije 10 godina. OK mislio sam da na nesto drugo mislis
E cuj nije ime.. :lol: Lik harao po Grckoj..Nije ni nas Osim trenirao nikoga u Evropi osim Sturma i Panate.Jeli to znaci da nije ime...Bajevic je 1000 puta vece ike od Muzurovica....
markomilanov

#28027 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by markomilanov »

hrasno38 wrote: 18/11/2020 22:56
markomilanov wrote: 18/11/2020 22:51 Vreme je za pravog vlaha na klupi, Muslin,Nikolić-Lokomotiva Moskva,Rajevac.
Ti mogu samo sjesti na klupu na zeljeznickoj stanici ili Vilsonovom setalistu!
Jok bolji je Djubruzović,Mulallić,Žižović,Nestorović,Jagodić ,Uščupalić,čoveče pratiš li ti nogomet van federacije.
Čist promašaj sa Bajevićem,gde je bio kad je bio najpotrebniji,2000 tih,Krstajić ne sme biti ni na širem spisku,on je najevći uhljeb u regionu.
Slavko Petrović je slobodan.
Zeleni most

#28028 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Zeleni most »

artur morgan wrote: 18/11/2020 22:58 Kakva su to bila ocekivanja od Bajevica u ovim utakmicama ? Da pobijedi Italiju ? Ili da bude drugi ili treci u ovoj grupi ? Stvarno to neko misli da bi neki drugi selektor uspio napravit sa ovom reprezentacijom :?

Takav rezultat tesko da bi ostvarila u ovoj grupi sa ovim protivnicima i nasa najbolja reprezentacija iz vremena Susica.

Ocekivati od Bajevica takve rezultate sa ovim igracima koje on ima u odnosu na prosla vremena i prosle selektore, krajnje je nerealno.

Nasim ovim novim igracima fali zrelosti, takticnosti, iskustva, uigranosti, zara, pa i borbenosti,...stvara se nova reprezentacija i to ce trajati.
Pa nije ova grupa ni bila nesto extra teska. Poljaci su bili jaki na momente, ali sa NED i ITA bi nasa najbolja reprezentacija iz vremena Susica izasla na kraj, nisu me nesto bas iznenadili igrom .
channel10

#28029 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by channel10 »

Jesmo li mi to u zadnje dvije godine dosli od drugog sesira do cetvrtog?
artur morgan

#28030 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by artur morgan »

hrasno38 wrote: 18/11/2020 22:59
artur morgan wrote: 18/11/2020 22:58 Kakva su to bila ocekivanja od Bajevica u ovim utakmicama ? Da pobijedi Italiju ? Ili da bude drugi ili treci u ovoj grupi ? Stvarno to neko misli da bi neki drugi selektor uspio napravit sa ovom reprezentacijom :?

Takav rezultat tesko da bi ostvarila u ovoj grupi sa ovim protivnicima i nasa najbolja reprezentacija iz vremena Susica.

Ocekivati od Bajevica takve rezultate sa ovim igracima koje on ima u odnosu na prosla vremena i prosle selektore, krajnje je nerealno.

Nasim ovim novim igracima fali zrelosti, takticnosti, iskustva, uigranosti, zara, pa i borbenosti,...stvara se nova reprezentacija i to ce trajati.
Ocekivanja su bila da prodje jebenu Irsku a sve ostalo nebitno!
Mi trenutno nemamo kvalitet da igramo Evropsko prvenstvo, kao ni S. Irska.
Zeleni most

#28031 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Zeleni most »

channel10 wrote: 18/11/2020 23:05 Jesmo li mi to u zadnje dvije godine dosli od drugog sesira do cetvrtog?
Da,da ....a ne sjecam se da je neko u istoriji fudbala uspio da iz 1. sesira dodje do 4.sesira.
markomilanov

#28032 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by markomilanov »

channel10 wrote: 18/11/2020 22:55
markomilanov wrote: 18/11/2020 22:51 Vreme je za pravog vlaha na klupi, Muslin,Nikolić-Lokomotiva Moskva,Rajevac.
Jel vi srbi imate svi svoje zadatke unaprijed 10-15 godina, jer se ti ovdje pojavis samo kad je moguca smjena selektora, da prcas posten svijet?

Je li stvarno moguce da ste toliko dobro organizovani?
Ja sam konstitutivan,i moj predlog nikad nije prošao,a vamo svi smo jednaki,jesmo klinac uvek sam u manjini,preglasan,i da se razumijemo nisam ja samo za Vlaha,već kvalitetnog trenera,istina je da su srpski stručnjaci trenutno njkavalitetni, ali njihov savez je lopovski kao i bosanski,smenili Muslina koji je ih odeveo na sp u rusiji,prije bih pristao na talibana za selektora nego Krstajića.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#28033 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

markomilanov wrote: 18/11/2020 23:09
Jel vi srbi imate svi svoje zadatke unaprijed 10-15 godina, jer se ti ovdje pojavis samo kad je moguca smjena selektora, da prcas posten svijet?

Ja sam konstitutivan,i moj predlog nikad nije prošao,a vamo svi smo jednaki,jesmo klinac uvek sam u manjini,preglasan,i da se razumijemo nisam ja samo za Vlaha,već kvalitetnog trenera,istina je da su srpski stručnjaci trenutno njkavalitetni, ali njihov savez je lopovski kao i bosanski,smenili Muslina koji je ih odeveo na sp u rusiji,prije bih pristao na talibana za selektora nego Krstajića.
Srpski strucnjaci su kita Marjanova u odnosu na Hrvatske ako vec udaras po regionu.....ali nikako ne treba dozvoliti da nam na klupu sjedne nekakv trener iz Srrbije sve dok se Srbija ponasa prema BiH ovako kako se ponasa.
channel10

#28034 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by channel10 »

Pa nemoj onda brate ni nama Krstajica gurati. Neka dovedu koga hoce, samo neka valja. Dosta je bilo ovih zetona. Trebamo svi istrajati u borbi da istjeramo ove lopove iz saveza i da savez preuzmu bivsi reprezentativci, a ne ovi primitivci sto ga sad vode i sto imaju jos hrpu istih da ih kandiduju...
markomilanov

#28035 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by markomilanov »

hrasno38 wrote: 18/11/2020 23:12

Srpski strucnjaci su kita Marjanova u odnosu na Hrvatske ako vec udaras po regionu.....ali nikako ne treba dozvoliti da nam na klupu sjedne nekakv trener iz Srrbije sve dok se Srbija ponasa prema BiH ovako kako se ponasa.
Čemu sada politika,ako ti smetaju srbi u repki bih,da se pokušaju kvalifikacije u aziji,grupa bih,oman,saudijsk arabije,uae,bliske nam države nego susedi.
Last edited by markomilanov on 18/11/2020 23:19, edited 1 time in total.
hrasno38

#28036 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

Treba predloziti Misimovica za predsjednika kontra Vici i onda u savez dovesti nase bivse igrace a one koji se bave trenerskim pozivom dovesti da preuzmu mlade reprezentacije. Tako je svojevremeno uradila Hrvatska i svi smo vidjeli dokle su dosli.
Dazaba ti je svaki selektor ako ti savez nije institucija koja ti cvrsto stoji iza ledja.
hrasno38

#28037 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

markomilanov wrote: 18/11/2020 23:18
hrasno38 wrote: 18/11/2020 23:12

Čemu sada politika,ako ti smetaju srbi u repki bih,da se pokušaju kvalifikacije u aziji,grupa bih,oman,saudijsk arabije,uae.
Ne smetaju meni Srbi u repki...naprotiv...ali mi smeta da mi selektor bude neko iz zemlje koja ima svakodnevne pretenzije da sjebe moju zemlju. I vidis zajebo si se ja nisam Bosnjak!
Adobeg

#28038 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Adobeg »

Neka je zavrsila ova patnja, nama je potreban trener stranac po mogucnosti Njemac dati mu 4godine da stvori ekipu nema vise kapaciteta u trenerima s Balkana bice to dugotrajan proces. :oops:
svi u napad

#28039 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by svi u napad »

Sve ja mogu prihvatiti. Smjena generacija, los kvalitet ekipe al brate dvije stvari mi nikako ne idu u glavu. Halo bolan Kadusic i Todorovic. Ljudi ne igraju u svojim jebenim klubovima ali igraju za nasu repku. Shvatio bih ja da neko iz lige 5 koji sjedi tamo na klupi zaigra al ovaj odron od ova dva igraca je sramota. I ono najvaznije moral ekipe i ljubav prema dresu je nikakav i to je ono najzalosnije. Evo ovi svi koji nisu igrali zbog Corone ce za 7 dana istrcati za svoje klubove. Kako je zalosno i tuzno da nikog ama bas nikog nismo pobjedili ove godine i iz drugog sesira dodjes u 4. Sramota. Zivjeli.
kamberovica polje

#28040 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kamberovica polje »

Ljudi dragi, selektor je najmanji problem ovdje. Dok se lopovski savez ne ustroji kako treba, selektor može biti i Klopp lično, ali naši će rezultati biti isti
markomilanov

#28041 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by markomilanov »

hrasno38 wrote: 18/11/2020 23:18 Treba predloziti Misimovica za predsjednika kontra Vici i onda u savez dovesti nase bivse igrace a one koji se bave trenerskim pozivom dovesti da preuzmu mlade reprezentacije. Tako je svojevremeno uradila Hrvatska i svi smo vidjeli dokle su dosli.
Dazaba ti je svaki selektor ako ti savez nije institucija koja ti cvrsto stoji iza ledja.
Miske naivan kao francuska sobarica,nisam znao ovo,nisam znao ono,ma daj,zašto se nije suprostavio izboru Bajeviću ,koji nije radio 10 godina,sa bilo kojim trenerom iz domaće lige dobila bi se s.irska,i svi znaju da je njegov predlog neznalica Krstajić,njegov dobar drug iz njemačke.
Logovan

#28042 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

svi u napad wrote: 18/11/2020 23:25 Sve ja mogu prihvatiti. Smjena generacija, los kvalitet ekipe al brate dvije stvari mi nikako ne idu u glavu. Halo bolan Kadusic i Todorovic. Ljudi ne igraju u svojim jebenim klubovima ali igraju za nasu repku. Shvatio bih ja da neko iz lige 5 koji sjedi tamo na klupi zaigra al ovaj odron od ova dva igraca je sramota. I ono najvaznije moral ekipe i ljubav prema dresu je nikakav i to je ono najzalosnije. Evo ovi svi koji nisu igrali zbog Corone ce za 7 dana istrcati za svoje klubove. Kako je zalosno i tuzno da nikog ama bas nikog nismo pobjedili ove godine i iz drugog sesira dodjes u 4. Sramota. Zivjeli.
Nije baš da Kadušić ne igra u svom klubu. Dosta je redovan u Celju. Recimo u zadnjih 15 utakmica, odigrao ih je 10 i to skoro svaku po 90 minuta.

A za Todorovića je druga stvar. Ne odvaja se od klupe u zadnje vrijeme.
Last edited by Logovan on 18/11/2020 23:36, edited 1 time in total.
channel10

#28043 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by channel10 »

I selektor je problem ukoliko je potcinjen ljudima iz Saveza. Svakom dosadasnjem selektoru su se mijesali u rad ljudi iz saveza raznoraznim ucjenama da mora ovaj ili onaj igrati.
Zato zadnjih godina guraju Amara Osima jer je ista fela kao i oni i tu bi isto bilo kao i sa Bajevicem.
Bajevic me razocarao jer sam mislio prije svega da je covjek i da je autoritet neki, a on radio sta mu oni kazu ili ebeni Cviko. Mislio sam da je i taj Cviko nesto naucio u tom svijetu, da se gleda samo red, rad i disciplina, ali zajebao sam se.
Naseg seljaka ni Njemacka ne dovede u red, ako dotad sam nije naucen redu i postenom radu.
artur morgan

#28044 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by artur morgan »

Kad nasi igraci igraju u trecerazrednim ligama i klubovima, tad se ne moze puno ocekivati i napraviti protiv ekipa poput Italije, Holandije ili Poljske ili izborit plasman na veliko takmicenje jer protiv sebe imaju igrace koji igraju u jakim ligama i klubovima. Na terenu vidis razlike medju njima, i u tehnici, kretanju, takticnosti, kontroli, borbenosti, iskustvu, ....Koliko mi imamo igraca u Engleskoj, Spaniji, Italiji ili Njemackoj? Imamo ukupno samo par igraca koji igraju na visokom nivou...Domaca liga je slaba, igraci tesko prelaze u bolje evropske klubove, dijaspore je sve manje, sve su to ogromni limiti, koje ne moze ispraviti selektor. Kljucno je da igraci individualno u svojim klubovima napreduju i pronalaze dobre angazmane u jakim ligama. Bez toga moze se sve mijenjati selektori ljudi u savezu ali rezultati ce biti opet slabi. Limitirani igraci su glavni uzrok losih rezultata.
channel10

#28045 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by channel10 »

markomilanov wrote: 18/11/2020 23:29
hrasno38 wrote: 18/11/2020 23:18 Treba predloziti Misimovica za predsjednika kontra Vici i onda u savez dovesti nase bivse igrace a one koji se bave trenerskim pozivom dovesti da preuzmu mlade reprezentacije. Tako je svojevremeno uradila Hrvatska i svi smo vidjeli dokle su dosli.
Miske naivan kao francuska sobarica,nisam znao ovo,nisam znao ono,ma daj,zašto se nije suprostavio izboru Bajeviću ,koji nije radio 10 godina,sa bilo kojim trenerom iz domaće lige dobila bi se s.irska,i svi znaju da je njegov predlog neznalica Krstajić,njegov dobar drug iz njemačke.
I Miske je mutan jer je nedavno izjavio da nema sanse da se Starcevic smjeni ( Vico i FSRS trazili da se smijeni), a jucer hvali tog istog Vicu i njegov rad.
spree

#28046 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by spree »

Popusti amara. Vidi se koliko ga se gura da je žutokljunac izabran ispred njega. Ne kontam zasto toliki animozitet prema Sarajevu. Jel to vama zenicanima urodjeno? Ja bi najsretniji bio kad bi i celik bio normalan klub i da se moze pozvati neki igrac koji igra tamo.
markomilanov

#28047 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by markomilanov »

Mogu razumeti italiju,holandiju,poljsku,ali iran i s .irska,umesto da grizu travu,oni igraju ko babe,i sad se vidi kolko je naša liga slaba,kad je najbolji igrač Tatar,kojeg su iranci pojeli.Podmladjivati ekipu podhitno,Danilović,Kovač,Lukić,Savić,Demirović.
House

#28048 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by House »

najgore što će ista bagra ostati u savezu
artur morgan

#28049 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by artur morgan »

Iran ili S. Irsku moze potcijenit samo onaj ko zivi u iluzijama. Nismo mi Italija da ih potcjenjujemo. I jedna i druga drzava sigurno ulazu puno vise u nogomet od nas. Sigurno su organizovaniji od nas. To sto nemaju talenat koji mi imamo, pa da imaju nekog vrhunskog fudbalera kao mi, ne mijenja puno stvari u nasu korist.
channel10

#28050 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by channel10 »

spree wrote: 18/11/2020 23:40 Popusti amara. Vidi se koliko ga se gura da je žutokljunac izabran ispred njega. Ne kontam zasto toliki animozitet prema Sarajevu. Jel to vama zenicanima urodjeno? Ja bi najsretniji bio kad bi i celik bio normalan klub i da se moze pozvati neki igrac koji igra tamo.
Urodjen nam je animozitet prema lopovluku. Nema to veze sa pozivanjem igraca iz ovog ili onog kluba, nego sa kvalitetom tog ili tih igraca.
Post Reply