Demokratska fronta Željko Komšić

Corto Maltese

#28026 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

pemanapemani wrote:
Corto Maltese wrote:
Ne radi se o kvantitetu, nego o kvalitetu.
Naravno da ih je moguće porediti, i to na način na koji poredimo običnog lopova i korumpiranog policajca.
Nećeš se žaliti da te je lopov razočarao, da nije opravdao uložene nade, da je moralno posrnuo, da te je iznenadilo njegovo nepoštenje... on je lopov, svi ti nedostaci se podrazumijevaju.
A pokvareni drot?
To đubre je mnogo veći lopov od lopova.
Nisi objektivan iz poznatih razloga.

Korumpirani drot ili korumpirana policijska stanica u poredjenju sa kriminalnom korporacijom koja eksploatise nalazista dijamanata u Siera Leone.
Korumpirani drotovi stete opstini ili gradu, a korporacija tlaci dvije trecine drzave.
Drot je mucko djubre, a drugi su masovni zlocinci.
Kupljeno!
"Mučko đubre" je prihvatljiva definicija trumvirata, to jest trijade- Smućko, Ajfon i Šamardžija
saale

#28027 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by saale »

Kako ba neko upste moze vise vijerovati u Komsiceve bajke i basne,,,kakva ba lijevica kakva gradjanska drzava,,kako on to misli praviti vlast izbore,,s kime iz RS,,isto s nekim lijevicarima(SNSD?) ili sa hrvatskim lijevicarima( lijanovici,, :lol: ,koji su po zatvorima,,,ili pak da DF I SDP pobijede kod hrvatskog i srbskog birackog tijela,,,sto je, opet :lol: ,,al opet najgore od svega sto se pojedinci hvataju za ove ublehaske price,,da se razumijemop ljudi i ja bih volio da smo uredjena gradjanska drzava,,ravnopravnih naroda,,ali NISMOOOOi nikad vjerovatno necemo biti,,,mozda kad bi se svi bosnjaci vratilči u RS,,,I da imamo dole NEKE SRBE tipa HRVATA kOMSICA,,ZA KOJE bi glasali bosnjaci,,!
pemanapemani

#28028 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Corto Maltese wrote:
pemanapemani wrote:
Corto Maltese wrote:
Ne radi se o kvantitetu, nego o kvalitetu.
Naravno da ih je moguće porediti, i to na način na koji poredimo običnog lopova i korumpiranog policajca.
Nećeš se žaliti da te je lopov razočarao, da nije opravdao uložene nade, da je moralno posrnuo, da te je iznenadilo njegovo nepoštenje... on je lopov, svi ti nedostaci se podrazumijevaju.
A pokvareni drot?
To đubre je mnogo veći lopov od lopova.
Nisi objektivan iz poznatih razloga.

Korumpirani drot ili korumpirana policijska stanica u poredjenju sa kriminalnom korporacijom koja eksploatise nalazista dijamanata u Siera Leone.
Korumpirani drotovi stete opstini ili gradu, a korporacija tlaci dvije trecine drzave.
Drot je mucko djubre, a drugi su masovni zlocinci.
Kupljeno!
"Mučko đubre" je prihvatljiva definicija trumvirata, to jest trijade- Smućko, Ajfon i Šamardžija
O tome i govorim.
Smucko, ajfon i samardzija, odnosno, skijanje na racun drzave, kupljeni iphone i navodni samar zeni se stavljaju u ravan sa pljackom drzave i prihvatanjem matrice po kojoj se u BiH sve zivo i mrtvo treba provuci kroz etnicku usicu.
Corto Maltese

#28029 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

pemanapemani wrote:
Corto Maltese wrote:
Kupljeno!
O tome i govorim.
Smucko, ajfon i samardzija, odnosno, skijanje na racun drzave, kupljeni iphone i navodni samar zeni se stavljaju u ravan sa pljackom drzave i prihvatanjem matrice po kojoj se u BiH sve zivo i mrtvo treba provuci kroz etnicku usicu.
Ne stavljaju se u ravan, nego se ova tema zove: "Demokratska fronta Željko Komšić"
Tu se bavimo mučkom đubradi.
palermo

#28030 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

sarajevoxxxx wrote:Ovo sam napisao prije ulaska DF-a u vlast, i evo ispostavilo se da sam bio u pravu.Ništa nema preko noći, DF je nakon izbora imao potencijala da nešto napravi ali na duže staze.Nije ni sada kasno, mada su bili u mnogo boljoj poziciji odmah nakon izbora.
sarajevoxxxx wrote:DF samo opozicija i ništa drugo.Ništa u vlasti neće uraditi jer bi bili minoran faktor.Problem bh. društva je užasni mentalitet građana koji se ogleda u lijenosti, korupcija i mito na svakom koraku, neznanju itd.Nema zdrave svijesti, nema ljudi koji mogu povesti narod ka boljem.Ništa oni ne mogu ponuditi niti promjeniti osim što bi se pojedinci iz stranke okoristili.

Neka ostanu u opoziciji i neka zapnu ko konji i neka rade, i neka budu najbolja opozicija koja se pojavila od rata pa na ovamo.Narod bi to trebao znati prepoznati i na slijedećim izborima neka pometu nacionalističke stranke.

Pa nisi bio upravu. Trebali su biti dio vlasti i odgovorno raditi svoj posao.

To što bi im neko podmetao, jebaji ga, i meni i tebi podmeću pa opet radimo svoj posao
dustaban

#28031 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

palermo wrote:Pa nisi bio upravu. Trebali su biti dio vlasti i odgovorno raditi svoj posao.
To što bi im neko podmetao, jebaji ga, i meni i tebi podmeću pa opet radimo svoj posao
:thumbup:
VjecitiStudent

#28032 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Smućko se poželio glečera ...
"Ako Čović ne uspije izmijeniti Izborni zakon - idemo na megdan 2018."
http://www.oslobodjenje.ba/intervju/ako ... egdan-2018
PS. Jel' pravilno Smučko ili Smućko :?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28033 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:Smućko se poželio glečera ...
"Ako Čović ne uspije izmijeniti Izborni zakon - idemo na megdan 2018."
http://www.oslobodjenje.ba/intervju/ako ... egdan-2018
PS. Jel' pravilno Smučko ili Smućko :?

pošto se radi o velikom patrijoti i strućnjaku pravilno je Smućko...ta nijesmo Slovenci
JoseMujica

#28034 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

„Željko Komšić, to je smiješno. Ne bi dobio ni 15 hiljada glasova. To šta je Komšić dozvolio sebi, da mu urade Emir Suljagić i Reuf Bajrović, to je potpuno trošenje kapitala. Meni je Željko Komšić drag i simpatičan, ta stranka mi je bila draga i simpatična, ali ti trošenje političkog kapitala i sada najave da će se kandidirati. To je tipično za Komšića, kao one izjave dobiće po nosu i po prstima“, kaže Kazaz.
sad 100% znamo da velik hanalitićar pamet s foruma kupi...zato pazte šta pišete jer čete to šjutra slušat na TV-u, radijonu i ćitat u novinama, od strane nakijeh strućnjaka i hintelektualaca
Dozer

#28035 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

Ih...nisam jedno upratio da mi neki citiraju kompletne recenice, od slova do slova :D
JoseMujica

#28036 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

zato sam žestocka zayebantsi :D

i za Essa a.s. :serbo:
Banksy

#28037 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:
„Željko Komšić, to je smiješno. Ne bi dobio ni 15 hiljada glasova. To šta je Komšić dozvolio sebi, da mu urade Emir Suljagić i Reuf Bajrović, to je potpuno trošenje kapitala. Meni je Željko Komšić drag i simpatičan, ta stranka mi je bila draga i simpatična, ali ti trošenje političkog kapitala i sada najave da će se kandidirati. To je tipično za Komšića, kao one izjave dobiće po nosu i po prstima“, kaže Kazaz.
sad 100% znamo da velik hanalitićar pamet s foruma kupi...zato pazte šta pišete jer čete to šjutra slušat na TV-u, radijonu i ćitat u novinama, od strane nakijeh strućnjaka i hintelektualaca
Bezze, to iznad nije nikakva pamet, tek konstatacija koju može izreći i neko ko površno prati politiku.
Ali ne pamtim da sam od ovakvih analitičara čula neku kvalitetnu analizu u smislu projekcije, predviđanja, kombinacija ili svog, autentičnog stava. Uglavnom su to ''prepričivači'' dnevne politike.
Corto Maltese

#28038 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Podržavam Željkovu predsjedničku kandidaturu.
Upravo iz razloga koje je Kazaz naveo.
The BEN10

#28039 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

Mensčini da ste ovo propustili...
http://www.oslobodjenje.ba/intervju/sul ... -ministara
Napadi na Željka Komšića su motivisani isključivo željom da se on lično i DF kao stranka slome jer postoji bojazan da će ono što slijedi, od mehanizma koordinacije koji od kantona pravi federalne jedinice sa pravom veta, pa do izbornog zakona po želji Dragana Čovića, biti nemoguće usvojiti u parlamentima ako DF ostane dosljedan politici ujedinjenja ljevice. Naime, neminovno je da će DF i SDP mudrom politikom i ideološkom privrženošću principima ZAVNOBiH-a sigurno zaustaviti planiranu podjelu zemlje. Čovićevi saučesnici će dobiti i po nosu i po prstima i zato i mediji koji su ustvari pod kontrolom HDZ-a, iako su im puna usta Bosne, toliko i kidišu na DF i Komšića.
daddy-kool

#28040 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

palermo wrote:

Kako ti tumačiš najnovija preslaganja na federalnom nivou?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#28041 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

Vidal89 wrote:
jade jadne buducnost je u DF
:pisnula:
palermo

#28042 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

daddy-kool wrote:
palermo wrote:

Kako ti tumačiš najnovija preslaganja na federalnom nivou?
Misliš ovo SDA-SBB ? Ma, ljudi ovdje znaju šta mislim o SBB-u, to je po onoj narodskoj, u sto vira, upravo zato sam ja i ogorčen na DF, koji je faktički gurnuo SBB u vlast.

A što se tiče onoga što si ti pisao, vezano eventualno za prekompzicije države po diktatu HDZ-a (malo parafraziram, vjerovatno nisi baš ovako napisao) nemam pojma šta će se desiti, ali znam da je ono što najgore , što u nas nema kritičke, i posebno kredibilne misli, koja će moći kroz djelovanje javnosti zaustaviti neke eventualne, po ovu državu loše, procese.

I ovdje na ovom forumu se ljudi uglavnom bave strančarenjem (i to me ne čudi kada to pišu stranački vojnici) ali je nevolja što i oni koji (barem se ne da zamijetiti) ne pripadaju tim stranačkim vojskama, se utapaju u atmosferu strančarenja.
mario001

#28043 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

The BEN10 wrote:Mensčini da ste ovo propustili...
http://www.oslobodjenje.ba/intervju/sul ... -ministara
Napadi na Željka Komšića su motivisani isključivo željom da se on lično i DF kao stranka slome jer postoji bojazan da će ono što slijedi, od mehanizma koordinacije koji od kantona pravi federalne jedinice sa pravom veta, pa do izbornog zakona po želji Dragana Čovića, biti nemoguće usvojiti u parlamentima ako DF ostane dosljedan politici ujedinjenja ljevice. Naime, neminovno je da će DF i SDP mudrom politikom i ideološkom privrženošću principima ZAVNOBiH-a sigurno zaustaviti planiranu podjelu zemlje. Čovićevi saučesnici će dobiti i po nosu i po prstima i zato i mediji koji su ustvari pod kontrolom HDZ-a, iako su im puna usta Bosne, toliko i kidišu na DF i Komšića.

Cim odu u opozociju sjete se tekovina ZAVNOBiH-a.. :-) :-)
JoseMujica

#28044 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: ZAVNOBIH ko tariguz dođe...svi ga vole dok se useru
It_is_a_Leclerc

#28045 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Budućnost je u DF-u ?

Jeste. Danas se učlaniš u DF, sutra završiš kao član SDP-a.

Jer - proces penetracije na ljevici i dalje je u toku.

Jel ovo Komšić opet prijeti udaranjem po nosu i prstima ? :lol: Koje ludilo, čovječe.
ultima_palabra

#28046 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
Misliš ovo SDA-SBB ? Ma, ljudi ovdje znaju šta mislim o SBB-u, to je po onoj narodskoj, u sto vira, upravo zato sam ja i ogorčen na DF, koji je faktički gurnuo SBB u vlast.

A što se tiče onoga što si ti pisao, vezano eventualno za prekompzicije države po diktatu HDZ-a (malo parafraziram, vjerovatno nisi baš ovako napisao) nemam pojma šta će se desiti, ali znam da je ono što najgore , što u nas nema kritičke, i posebno kredibilne misli, koja će moći kroz djelovanje javnosti zaustaviti neke eventualne, po ovu državu loše, procese.

I ovdje na ovom forumu se ljudi uglavnom bave strančarenjem (i to me ne čudi kada to pišu stranački vojnici) ali je nevolja što i oni koji (barem se ne da zamijetiti) ne pripadaju tim stranačkim vojskama, se utapaju u atmosferu strančarenja.
A ne dao Bog da je SDA za nešto kriva? :D
mirzadelibasic

#28047 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

Sada je Komšić kriv što je SBB izdao svojr principe i slagao glasače i ušao sa SDA ? :lol: žali Bože truda da se to dokaže :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#28048 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

ultima_palabra wrote:
palermo wrote:

A ne dao Bog da je SDA za nešto kriva? :D
Baš tako.

Pitanje je koliko će nas obje slomiti do konačnog obračuna....da li ćemo izdržati i preživjeti do tada :?
GeeTnT

#28049 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GeeTnT »

Corto Maltese wrote:Podržavam Željkovu predsjedničku kandidaturu.
Upravo iz razloga koje je Kazaz naveo.
Dakle, ne bih ulazio u Kazazaovu analitiku, ali ovo za Željkovu predsjedničku kandidaturu, to zaista tjera na mučninu.
daddy-kool

#28050 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

palermo wrote:

I ja sam pesimista što se tiče javnog mijenja ili opozicije, ali ipak mislim da će ta 2017 biti "vruća" iz više razloga pa da ćemo se svi morati probuditi. Trenutni nedostatak opozicije u pralamentu i medijima. kao i ulazak SBB u vlast, uslovljen je čini mi se obećanim novcem od EU i MMF.

Kako doživljavaju ove najavljene dogovore sa HDZ Bošnjaci u HNK (ali i ostatku Hercegovine)?
Post Reply