Nemoj biti zavidan sine,losa je to osobina.ultima_palabra wrote: Baš si se napeo da sastaviš ove dvije rečenice... hajde sad par sati gledanja Farme da se mozak ohladi
Ko sta radi,ima,njegova stvar.
Nemoj biti zavidan sine,losa je to osobina.ultima_palabra wrote: Baš si se napeo da sastaviš ove dvije rečenice... hajde sad par sati gledanja Farme da se mozak ohladi
Pa ko gazi svijet? Hajde realno. Gaze babini sinovi, oni koji nisu zaradili svoja auta, nego ih dobili na poklon. Citamo sta se pise, ali ti izgleda nikako da skontas. Nije me briga sta ko radi u svom zivotu i sta ima, ali je cinjenica da smo svjedoci bahacenja babinih sinova bez da snose odgovornost za ubistva koja su izvrsili.radiša wrote:Kakve to sad ima veze sa ovim sto sam napisao?Da citas a izgleda ne citas kako pise nego kako tebi odgovara,sigurno bi procitao kako sam napisao da ne valja to sto rade na cesti.To ko sta vozi,ko koga guzi,su stvari licne prirode.Tomahawk11 wrote:Sigurno su i zavidni oni sto im ovaj lola sinoc satra clana porodice
Halo ba...Tomahawk11 wrote:Do kad ce 1990. godiste biti dijete? Covjek od 26 godina. Ko da smo zapeli u vremenu, a dripci od 40 godina mjerkaju curice 97/98. godiste![]()
To ko da bi za fudbalera od 25 godina rekli da je jos uvijek nada, buducnost fudbala.
Ovo je djelo covjeka koji bi trebao biti izgradjena licnost, a on jos uvijek jurca u svom beemveu. Ubica na tockovima.I sto je najgore, ove ubice su po defaultu necija djeca (nekog uticajnog, ko ima veze), pa budu minimalno ili nikako kaznjeni za ono sto su ucinili.
Naravno da je svako vozilo potencijalna opasnost na cesti.dust in the wind wrote:samo ne treba puno moralisati, ponavljam auto je opasna stvar. i jugo i golf i svako... svaki sljedeći put kada budete vozili preko ograničenja, kada budete prolazili kroz trepereće žuto sjetite se toga... i poštujte propise, ne da vas policija ne kazni i napuni budžet, nego radi sebe, radi sugrađana... a ne da divljete, a da je to ne kažnjeno dosad i da se tome radujete. jer samo jednom je dovoljno da uništite i nekom drugom i sebi život.
Hoces da kazes da smekas, ali nisi dripaczateznistub wrote:Halo ba...Tomahawk11 wrote:Do kad ce 1990. godiste biti dijete? Covjek od 26 godina. Ko da smo zapeli u vremenu, a dripci od 40 godina mjerkaju curice 97/98. godiste![]()
To ko da bi za fudbalera od 25 godina rekli da je jos uvijek nada, buducnost fudbala.
Ovo je djelo covjeka koji bi trebao biti izgradjena licnost, a on jos uvijek jurca u svom beemveu. Ubica na tockovima.I sto je najgore, ove ubice su po defaultu necija djeca (nekog uticajnog, ko ima veze), pa budu minimalno ili nikako kaznjeni za ono sto su ucinili.
ja na znam... stvarno nisam upoznata sa statistikom koja vozila su jel najsmtronosnija na cestama i u kojim podiocima... ja pričam šta znam. i da svako treba voziti po propisima, al ne zbog policije, nego zbog ovoga što se dešava... ja ne mogu da pričam o nečemu što nedovoljno znam.. ulazi mi to u sferi nagađanja, a time se ne bavim.Tomahawk11 wrote:Naravno da je svako vozilo potencijalna opasnost na cesti.dust in the wind wrote:samo ne treba puno moralisati, ponavljam auto je opasna stvar. i jugo i golf i svako... svaki sljedeći put kada budete vozili preko ograničenja, kada budete prolazili kroz trepereće žuto sjetite se toga... i poštujte propise, ne da vas policija ne kazni i napuni budžet, nego radi sebe, radi sugrađana... a ne da divljete, a da je to ne kažnjeno dosad i da se tome radujete. jer samo jednom je dovoljno da uništite i nekom drugom i sebi život.
Kako je moralisanje ako svi znamo ko su (99% situacija) oni koji prave te belaje?
Na ulici se 70% vozaca bahati.Stanes na pjesacki i posmatras,pola njih bi te zgazili da mogu.Nema kulture jednostavno,voze preko ogranicenja bili ne bili babini sinovi kao sto pojedinci navode.Cinjenica jeste da mlađi prave vise prekrsaja ali za to ja ne krivim njih nego zakon koji im to dozvoljava.Tomahawk11 wrote:Pa ko gazi svijet? Hajde realno. Gaze babini sinovi, oni koji nisu zaradili svoja auta, nego ih dobili na poklon. Citamo sta se pise, ali ti izgleda nikako da skontas. Nije me briga sta ko radi u svom zivotu i sta ima, ali je cinjenica da smo svjedoci bahacenja babinih sinova bez da snose odgovornost za ubistva koja su izvrsili.radiša wrote:Kakve to sad ima veze sa ovim sto sam napisao?Da citas a izgleda ne citas kako pise nego kako tebi odgovara,sigurno bi procitao kako sam napisao da ne valja to sto rade na cesti.To ko sta vozi,ko koga guzi,su stvari licne prirode.Tomahawk11 wrote:Sigurno su i zavidni oni sto im ovaj lola sinoc satra clana porodice
Ne kontas ili ne zelis da skontas, a onda bi ko nekom suknuo.
Je li nagadjanje ovo sinoc sto se desilo? Je li nagadjanje kad je onaj zgazio zenu u Nedjaricima? Je li nagadjanje kad sin Hanke Paldum udara gdje stigne? I sta se poslije desava? Povlace se veze, sve u cilju da se pocionioci ne kazne. Nije htio, mlad je, nadocicedust in the wind wrote:ja na znam... stvarno nisam upoznata sa statistikom koja vozila su jel najsmtronosnija na cestama i u kojim podiocima... ja pričam šta znam. i da svako treba voziti po propisima, al ne zbog policije, nego zbog ovoga što se dešava... ja ne mogu da pričam o nečemu što nedovoljno znam.. ulazi mi to u sferi nagađanja, a time se ne bavim.Tomahawk11 wrote:Naravno da je svako vozilo potencijalna opasnost na cesti.dust in the wind wrote:samo ne treba puno moralisati, ponavljam auto je opasna stvar. i jugo i golf i svako... svaki sljedeći put kada budete vozili preko ograničenja, kada budete prolazili kroz trepereće žuto sjetite se toga... i poštujte propise, ne da vas policija ne kazni i napuni budžet, nego radi sebe, radi sugrađana... a ne da divljete, a da je to ne kažnjeno dosad i da se tome radujete. jer samo jednom je dovoljno da uništite i nekom drugom i sebi život.
Kako je moralisanje ako svi znamo ko su (99% situacija) oni koji prave te belaje?
Upravo tako. Isto kao ona seoska baraba što je ubila vozača GRAS-a, znalo se sve o njemu dok ga nisu još ni uhvatili.JThomas wrote:a kad fukara iz ilijaša ubije golfom od 6-7 hiljada ženu u saobraćaju, isti se dan zna ime, prezime, zanimanje, dob, da je ranije osuđivan i za šta i da je bio pijan i bez dozvole. ovdje ni incijali.
ne kažem ja da je ovaj manje kriv. ali vrlo su različiti aršini "pravne" države, države za guzonju i njegovog sina.
Ok, da se slozim s tobom, generalno je tanka saobracajna (kao i svaka druga) kultura u gradu.radiša wrote: Na ulici se 70% vozaca bahati.Stanes na pjesacki i posmatras,pola njih bi te zgazili da mogu.Nema kulture jednostavno,voze preko ogranicenja bili ne bili babini sinovi kao sto pojedinci navode.Cinjenica jeste da mlađi prave vise prekrsaja ali za to ja ne krivim njih nego zakon koji im to dozvoljava.
I ona baraba sto zgazi djevojku u Ilijasu, isto tako.ultima_palabra wrote:Upravo tako. Isto kao ona seoska baraba što je ubila vozača GRAS-a, znalo se sve o njemu dok ga nisu još ni uhvatili.JThomas wrote:a kad fukara iz ilijaša ubije golfom od 6-7 hiljada ženu u saobraćaju, isti se dan zna ime, prezime, zanimanje, dob, da je ranije osuđivan i za šta i da je bio pijan i bez dozvole. ovdje ni incijali.
ne kažem ja da je ovaj manje kriv. ali vrlo su različiti aršini "pravne" države, države za guzonju i njegovog sina.
Para vrti gdje burgija nece.Takva nam drzava,vecina roditelja te djece su u nekoj "vodecoj" stranci.Takvi ne samo da nas gaze na ulici nego nas gaze gdje god mogu.Mi smo izgleda previse sljepi cim im to dozvoljavamo godinama a najglasniji smo preko drustvenih mreza,kad treba pokazat jacinu glasa na izborima niđe nas...Tomahawk11 wrote:Ok, da se slozim s tobom, generalno je tanka saobracajna (kao i svaka druga) kultura u gradu.radiša wrote: Na ulici se 70% vozaca bahati.Stanes na pjesacki i posmatras,pola njih bi te zgazili da mogu.Nema kulture jednostavno,voze preko ogranicenja bili ne bili babini sinovi kao sto pojedinci navode.Cinjenica jeste da mlađi prave vise prekrsaja ali za to ja ne krivim njih nego zakon koji im to dozvoljava.
No, kad sin jednog cevabdzije (koji ima veze u sudu) ubije covjeka, onda ispadne da pojede vuk magarca. Nece vise, popravice se. Nije htio.
Vidi, nema to nikakve veze sa tim da je neko od roditelja dobio na poklon bijesno auto. Naravno da nisu svi blesavi. Ali, u pravilu dio babinih sinova pravi belaje, jer im se moze.
Tomahawk11 wrote:Hoces da kazes da smekas, ali nisi dripaczateznistub wrote:Halo ba...Tomahawk11 wrote:Do kad ce 1990. godiste biti dijete? Covjek od 26 godina. Ko da smo zapeli u vremenu, a dripci od 40 godina mjerkaju curice 97/98. godiste![]()
Ovo je djelo covjeka koji bi trebao biti izgradjena licnost, a on jos uvijek jurca u svom beemveu. Ubica na tockovima.I sto je najgore, ove ubice su po defaultu necija djeca (nekog uticajnog, ko ima veze), pa budu minimalno ili nikako kaznjeni za ono sto su ucinili.ili samo da nisi dripac
![]()
![]()
Relax...ovo je za one koji jesu
Nije valjda opet neki mali "zmaj"?JThomas wrote:evo incijali sad prije 3 minute.
Na nju je, u neposrednoj blizini Heco pijace, velikom brzinom naletio automobil BMW X5, kojim je upravljao 24-godišnji vozač, čiji identitet iz policije nisu željeli saopćiti.
Da nesreće bude gora, sve se odigralo pred očima Fikretinog supruga Adema, koji je sinoć neutješno plakao, sjedeći na trotoaru nekoliko metara od mjesta gdje je nastradala njegova supruga.
Njih dvoje su se, priča nam Adem, bavili sakupljanjem papirne ambalaže na pijaci, a nesreća se dogodila taman kad su završili posao i trebali krenuti kući.
– Nazvao sam je na mobitel i rekla mi je da ide. Vidio sam je kako ide prema meni i gura kolica. U tom trenutku je naletio automobil. Toliko je brzo išao da je zviždao – u šoku nam priča Adem.
Tad je, kaže, pogledao u pravcu supruge i vidio kada je automobil udario i odbacio je nekoliko metara uvis.
– Toliko je puklo da sam mislio da se ruši onaj neboder tamo – kroz suze dodaje Adem.
Iza Fikrete mu je, kaže, ostao sin, koji ide u treći razred.
Sarajevski policajci i vještak saobraćajne struke, sinoć su, nadzorom kantonalne tužiteljice Kantona Sarajevo obavljali uviđaj. Na mjestu događaja, između krhotina automobila, ostala su Fikretina kolica.