Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#28026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

RAZIEL wrote:Pozdrav, uveo sam tek telemachov internet i dobio ovaj njihov cisco modem. Posto mi je slab signal u dnevnoj sobi hocu da priljucim na njega jos jedan router. Prikljucio sam al nemam interneta. Sad ne znam jel treba nesto da konfigurisem na jednom,na drugom?
Na drugom uređaju podesite Dinamic IP i uradite restart routera.
Za dodatnu podršku javite nam se na broj 1360 ili u inbox.
RAZIEL

#28027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by RAZIEL »

Telemach wrote:
RAZIEL wrote:Pozdrav, uveo sam tek telemachov internet i dobio ovaj njihov cisco modem. Posto mi je slab signal u dnevnoj sobi hocu da priljucim na njega jos jedan router. Prikljucio sam al nemam interneta. Sad ne znam jel treba nesto da konfigurisem na jednom,na drugom?
Na drugom uređaju podesite Dinamic IP i uradite restart routera.
Za dodatnu podršku javite nam se na broj 1360 ili u inbox.
Hvala!
Benq

#28028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Ako ne uspijes sa DynamicIP postavkom , i ako je tvoj modem odnosno i router , u tom slucaju lan kabal ukopcaj u jedan od 4 LAN polja u modemu , a drugi dio kabla ukopcaj u jedan od 4 LAN polja na tom dodarnom routeru , i u opcijama routera postavi da se ponasa kao access point.

Ja sam prije godinu dana imao 3 routera na svom EPC3208 modemu , s tim da je jedan bio router a dva su glumila AP :)
rumenige_brajtner

#28029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rumenige_brajtner »

kakva je situacija sa dostupnošću telemach-a na dobrinji, tačnije u ulici sulejmana filipovića?
quoter

#28030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by quoter »

@Telemach d3mini resiver poludio kada saltam kanale dodjem do npr 80 i onda me vrati na pocetak. Takodje vrlo cesto se desava da izaberem neki kanal i pise da je taj kanal a ustvari prikazuje skroz drugi. Ide na zivce jer se ovo desava svaki put kad saltam kanale.
Benq

#28031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

quoter wrote:@Telemach d3mini resiver poludio kada saltam kanale dodjem do npr 80 i onda me vrati na pocetak. Takodje vrlo cesto se desava da izaberem neki kanal i pise da je taj kanal a ustvari prikazuje skroz drugi. Ide na zivce jer se ovo desava svaki put kad saltam kanale.
Vrati ga na pocetna podesavanja : Menu - dva puta desno na tehnicka podesavanja - klik na pocetna podesavanja (factory settings) - kad dobijes poruku da ce se sve resetovati , klikni na YES - uredjaj ce se resetovat , regiju stavi sta god zelis , jezik stavi isto tako koji zelis , nakon toga ces dobiti meni sa izborom jezika titla i zvuka , sve postavi na Srpski/Hrvatski. To je to , ne bi vise trebao imati problema sa D3 Mini.
quoter

#28032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by quoter »

Benq wrote:
quoter wrote:@Telemach d3mini resiver poludio kada saltam kanale dodjem do npr 80 i onda me vrati na pocetak. Takodje vrlo cesto se desava da izaberem neki kanal i pise da je taj kanal a ustvari prikazuje skroz drugi. Ide na zivce jer se ovo desava svaki put kad saltam kanale.
Vrati ga na pocetna podesavanja : Menu - dva puta desno na tehnicka podesavanja - klik na pocetna podesavanja (factory settings) - kad dobijes poruku da ce se sve resetovati , klikni na YES - uredjaj ce se resetovat , regiju stavi sta god zelis , jezik stavi isto tako koji zelis , nakon toga ces dobiti meni sa izborom jezika titla i zvuka , sve postavi na Srpski/Hrvatski. To je to , ne bi vise trebao imati problema sa D3 Mini.
Hvala na detaljnom uputstvu :) ali radio sam to već, uglavnom mi prave problem zaključani kanali kad dođem do takvih resiver se zbuni ko Mr.Bean. Vrati me na početak, prikazuje pogrešne kanale. Takođe kada napravim svoju FAV listu bude pravo spor. Zanima me šta je sa ovim drugim resiverima iz Telemach ponude, jel se dodatno plaća za njih ili koji te zatekne?
Benq

#28033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

quoter wrote: Hvala na detaljnom uputstvu :) ali radio sam to već, uglavnom mi prave problem zaključani kanali kad dođem do takvih resiver se zbuni ko Mr.Bean. Vrati me na početak, prikazuje pogrešne kanale. Takođe kada napravim svoju FAV listu bude pravo spor. Zanima me šta je sa ovim drugim resiverima iz Telemach ponude, jel se dodatno plaća za njih ili koji te zatekne?
Nema na cemu drug , reci mi imas li neki od telemach paketa ili si na HS-u ali sa tim novim resiverom ?
quoter

#28034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by quoter »

Benq wrote:
quoter wrote: Hvala na detaljnom uputstvu :) ali radio sam to već, uglavnom mi prave problem zaključani kanali kad dođem do takvih resiver se zbuni ko Mr.Bean. Vrati me na početak, prikazuje pogrešne kanale. Takođe kada napravim svoju FAV listu bude pravo spor. Zanima me šta je sa ovim drugim resiverima iz Telemach ponude, jel se dodatno plaća za njih ili koji te zatekne?
Nema na cemu drug , reci mi imas li neki od telemach paketa ili si na HS-u ali sa tim novim resiverom ?
Telemachov DuoNet, ovaj resiver je bio pravo osvježenje poslije onih HEMA resivera (bolji interface, HD capable) ali opet tamo sam mogao izbrisati zaključane kanale i ove naše provincijske "televizije" (na 10 kanala isti film ili VOA) ali ovdje jok, još metno hayat hd i n1 hd u 300 i neki, po meni bolje bi bilo da nisu uopšte stavljali SD od onih koji imaju HD u Osnovnom paketu ili da su stavili jedan iza drugog. Izjadah se ja tebi drug moj, odoh sad jedan čaj od kamilice i pokušati da došaltam do Hayatovci :D
Benq

#28035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

quoter wrote: Telemachov DuoNet, ovaj resiver je bio pravo osvježenje poslije onih HEMA resivera (bolji interface, HD capable) ali opet tamo sam mogao izbrisati zaključane kanale i ove naše provincijske "televizije" (na 10 kanala isti film ili VOA) ali ovdje jok, još metno hayat hd i n1 hd u 300 i neki, po meni bolje bi bilo da nisu uopšte stavljali SD od onih koji imaju HD u Osnovnom paketu ili da su stavili jedan iza drugog. Izjadah se ja tebi drug moj, odoh sad jedan čaj od kamilice i pokušati da došaltam do Hayatovci :D
Poslacu ti PP.
alen_89

#28036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alen_89 »

Jel neko skontao kako ustediti 309KM ??? Trio grande premium usteda je 269,70KM...
B Ling

#28037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by B Ling »

alen_89 wrote:Jel neko skontao kako ustediti 309KM ??? Trio grande premium usteda je 269,70KM...
Mislim da je, 269,70 + telefon gratis.
The Realist

#28038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Ima li način da u centrali poredaju kanale kako treba na recieverima, a ne da u grupi filmskih ima možda pola filmova, ako i toliko, a ostalo da je van grupe? Tako je i sa ostalim listama.
crnivrag

#28039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

The Realist wrote:Ima li način da u centrali poredaju kanale kako treba na recieverima, a ne da u grupi filmskih ima možda pola filmova, ako i toliko, a ostalo da je van grupe? Tako je i sa ostalim listama.
2010-te kad su tek krenuli sa radom, sve je bilo poredano po kategorijama.

Međutim tada nisu ostavili dovoljno slobodnih mjesta među kategorijama, pa je došlo do pretrpavanja i nedostatka slobodnih mjesta, jer se tad digitalna shema sastojala od svega stotinjak kanala, a danas ta ista shema broji 203 TV i 73 radio kanala.

Ja im ovo predlažem od novembra, i možda si već vidio moju listu koju sam im slao, ali izgleda da ne žele da mijenjaju pozicije kanala iz razloga jer su ljudi naučili na kojim pozicijama se nalaze kanali.

Evo moja lista pozicija, za koju mislim da bi bila idealan poredak kanala: https://drive.google.com/file/d/0B1IrdN ... sp=sharing
SerijeSync

#28040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

hoće li u ovom mjesecu pustit usluge time shift, VOD, i UNIFON?
crnivrag

#28041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

SerijeSync wrote:hoće li u ovom mjesecu pustit usluge time shift, VOD, i UNIFON?
Vrlo moguće jer je direktor Telemach-a u decembru izjavio da ove usluge stižu u prvom kvartalu ove godine (koji traje do kraja marta).

Telemach ne može davati nikakve dodatne informacije dok zvanično ne krenu sa pružanjem ovih usluga.
The Realist

#28042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

crnivrag wrote: 2010-te kad su tek krenuli sa radom, sve je bilo poredano po kategorijama.

Međutim tada nisu ostavili dovoljno slobodnih mjesta među kategorijama, pa je došlo do pretrpavanja i nedostatka slobodnih mjesta, jer se tad digitalna shema sastojala od svega stotinjak kanala, a danas ta ista shema broji 203 TV i 73 radio kanala.

Ja im ovo predlažem od novembra, i možda si već vidio moju listu koju sam im slao, ali izgleda da ne žele da mijenjaju pozicije kanala iz razloga jer su ljudi naučili na kojim pozicijama se nalaze kanali.

Evo moja lista pozicija, za koju mislim da bi bila idealan poredak kanala: https://drive.google.com/file/d/0B1IrdN ... sp=sharing
Otprilike sam ja tako napravio sebi na listi kanala, s tim da sam tek sredio za kćerku listu, filmske i dokumentarne. Ne radi mi se to, ali moram, jer nema šanse da drugačije se prate svi kanali.
SerijeSync

#28043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

crnivrag wrote:
SerijeSync wrote:hoće li u ovom mjesecu pustit usluge time shift, VOD, i UNIFON?
Vrlo moguće jer je direktor Telemach-a u decembru izjavio da ove usluge stižu u prvom kvartalu ove godine (koji traje do kraja marta).

Telemach ne može davati nikakve dodatne informacije dok zvanično ne krenu sa pružanjem ovih usluga.
a tanko to bogami kod njih ide, sporo i jadno da ne može jadnije.
semirsar

#28044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Pozdrav svijem korisnicima T-mach usluga

Image

Takodjer pozdravljajem i uposlenike T-mach-a koji i dalje vrijedno rade na ovoj rashomonijadi oko preuzimanja HS-ovaca i zelim him sto prije da zavrse poslove da him daljoj i blizoj famEliji prestane onije kontinuirano stucanje u svakoje doba dana i noci. :thumbup:

jos uvijek vas (zbog poznatijeh vam sklonosti i marifetluka vasijeh) :mrgreen:
RAZIEL

#28045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by RAZIEL »

Benq wrote:
Ako ne uspijes sa DynamicIP postavkom , i ako je tvoj modem odnosno i router , u tom slucaju lan kabal ukopcaj u jedan od 4 LAN polja u modemu , a drugi dio kabla ukopcaj u jedan od 4 LAN polja na tom dodarnom routeru , i u opcijama routera postavi da se ponasa kao access point.

Ja sam prije godinu dana imao 3 routera na svom EPC3208 modemu , s tim da je jedan bio router a dva su glumila AP :)
Nisam uspio sa dynamic IP posto mi je sve na njemackom. Ruter je neki T - Sinus 111. probacu sad access point da nabodem :D Hvala
rumenige_brajtner

#28046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

rumenige_brajtner wrote:kakva je situacija sa dostupnošću telemach-a na dobrinji, tačnije u ulici sulejmana filipovića?
samo da ponovim pitanje...
semirsar

#28047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

rumenige_brajtner wrote:
rumenige_brajtner wrote:kakva je situacija sa dostupnošću telemach-a na dobrinji, tačnije u ulici sulejmana filipovića?
Mislim da je na Dobrinji 5, pa tako i u toj ulici T-mach dostupan.
Najbolja info se dobije na 1360
rumenige_brajtner

#28048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

semirsar wrote:
rumenige_brajtner wrote:
Mislim da je na Dobrinji 5, pa tako i u toj ulici T-mach dostupan.
Najbolja info se dobije na 1360
ma ja, i to što kažeš.. elem, postoji tehnička dostupnost i treba im 7-10 dana da izađu na teren.. huh, ko da je NASA :D
semirsar

#28049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

rumenige_brajtner wrote: ma ja, i to što kažeš.. elem, postoji tehnička dostupnost i treba im 7-10 dana da izađu na teren.. huh, ko da je NASA :D
I dok nije bilo ovijeg rashomona sa preuzimanjem drugijeh him je trebalo oko heftu da prikljuce, mada su moja iskustva svojevremeno bila nesto pozitivnija a sve ostalo poslije je neki drugi film tipa horror... otud je samo D3 prezivio kod mene, u sustini jedino sto him radi kak treba :evil: :mrgreen:
SerijeSync

#28050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

jel i ove godine na SK ide formula 1 i moto trke?20 marta prva utrka!!
Locked