Smiljko Šagolj škola. Da kolege @Hafisa neJma trebalo bi ga izmisliti.
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- BHCluster
-
megaman4
#28002 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Izdaju Hrvata je zapoceo Krivousti, a Cirilicar ce dovrsiti posao. Posavinu je dao RS-u i time je zapoceo eroziju Hrvata i unistio im buducnost u njihovoj domovini Bosni i Hercegovini.mO k3 wrote:ne postoji Hrvatsko pitanje u Bosni i Hercegovini . nego iskljucivo HDZ pitanje....tandmand wrote:"Ja i moja stranka smo za federalizaciju"
-Prema mom i mišljenju stranke koju zastupam, do federalizacije, do teritorijalnog i institucionalnog preustroja mora doći. Ovako je neodrživo, jer se smatramo ugroženim na prostorima na kojima živimo. Pitate je li nova etnička podjela? Znači, ako je nova, da određena već postoji i je. Na početku sam rekla da u RS praktično svu dominaciju ima srpski narod, znači već imamo jednu.
Ja i stranka koju zastupam smo za federalizaciju, za podjelu, za teritorijalni preustroj. Hoće li to biti tri entiteta, četiri ili više federalnih jedinica, ja nisam stručna za to. Mislim da bi sva tri naroda, pa i ostali, trebalo dati svoje stručnjake iz oblasti povijesti, demografe, ekonomiste, pravnike, ljude koji se bave kulturom i da svi oni zajedno donesu odluku što je to najbolje da ovaj narod živi i da postoji suživot na ovom prostoru. Nema najboljeg rješenja za Hrvate, ima samo prihvatljivo rješenje za sva tri naroda. Ako dođe i na koji način će se to odigrati, ja ne mogu biti sigurna, ali mislim da će to biti rješenje za mnoga pitanja, kazala je dr Zelenika.
na 8:10
Rezultat politike Cirilicar boy-a ce biti ta da ce od Konjica pa do Neuma biti vise poskoka nego Hrvata, iz razloga sto ce ljudi napustati kuce i odlaziti trajno iz BiH za Zapadno Evropske drzave.
-
decembar2017
#28003 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Komentar ti je bez veze jer se nije uopste radilo o gradu Mostaru i ljudima koji zive u njemu vec o aerodromu i ljudima koji ga vode. Ili mozda mislis da su Marin Raspudić i klapa oko njega koja je postavljena od hdz-a primjer jednog od tih koji su branili Mostar od ustaske agresije ???palermo wrote:A jel to Hazif sinonim za Mostar, jel to u Mostaru rade i žive samo Hrvati, jel Mostar u Biosni i Hercegovini ili je samo Tiuzla pa ćemo nju braniti......decembar2017 wrote:
I opet pored toga vise od 12:1 broj putnika Tuzla :Mostar, znaci opet bolje rade nego juzni srbi![]()
Broj putnika u 2017
Tuzla Ukupno 2017 535.167 + 72,2% (+224.449)
Mostar Ukupno 2017 43.118 -19,6% (-10.500)
ma gonite se u kurac krasni i vi i Hafiz.......da bi se Hafizu kontriralo spremno se i Mostar i hercegoviniu i Bošnjake u Mostaru i Hercegovini da izbrišu
-
decembar2017
#28004 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Nisam ja gore onim zgubidanima slučajno dodijelio naziv prašinari. Ono da se sto puta rodi, uvijek bi donje bilo. Valjda nepovoljna kombinacija have i genetike.
Da vam babo to uprosti: Postojao je veliki je pritisak iz baze HDZ90 da se izađe na izbore sa svojim kandidatom. Normalno, HDZ90 s jedne strane mora imati sluha za zahtijeve s terena, a s druge strane ne želi nauditi HDZ-ovom kandidatu. Tako da je ovim potezom jednim udarcem ubio dvije muhe: ''zadovoljio'' je bazu izabravši relativno nepopularnog kandidata, a s druge strane broj glasača koji će Dijana otkinuti HDZ-u će biti višestruko manji od onog broja kojeg je svojedobno ''otkinuo'' Raguž.
Tebi i slicnim hdz-ovcima je prasinar misaona imenica jer ni do tog nivoa niste dosli.
Kao sto si nedavno postavio primjer aerodroma u Tuzli pa kada se usporedi sa aerodromom u Mostaru kojeg vode hdz-ovci covjek se pita kako da se objasni da su toliki kreteni, nesposobni i lijeni da aerodrom koji se nalazi u svjetski poznatom turistickom centru, u blizini Medjugorja, nekoliko sati od jadranske obale i u podrucju za kojeg tvrdis da ima najbogatije stanovnike drzave ima godisnji promet kao mjesecni u Tuzli
I jedino objasnjenje je nepovoljna kombinacija genetike i uzevrelog kamena
-
palermo
#28005 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nemam baš vremena pa ću na brzinu da ti odgovorim......decembar2017 wrote:
Komentar ti je bez veze jer se nije uopste radilo o gradu Mostaru i ljudima koji zive u njemu vec o aerodromu i ljudima koji ga vode. Ili mozda mislis da su Marin Raspudić i klapa oko njega koja je postavljena od hdz-a primjer jednog od tih koji su branili Mostar od ustaske agresije ???
Mislim da je glupo sve ono gdje HDZ ima ulogu (pa čak i glavnu) proglašavati neprijateljskim i nastojati da se to uništi. Prije par mjeseci Klinički bolnički centar je bio neprijatelj (mislim ovdje na forumu) sad je aerodrom, sutra će biti auto-put ili šta već.....iako svaka od ovih institucija zapravo korsiti svim građanim MOstara i hercegovine.
Ako ti zbog Marina želiš da propadne mostarski aerodrom, onda žao mi je drug, nismo na istoj strani......
-
decembar2017
#28006 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja ne zelim da propadne mostarski aerodrom , odkud ti to ?? Ja znam sta on znaci i znam da su ga namjerno hdz-ovci sputavali da ne bi slucajno bio konkurencija hrvatskim na jadranu. I zato sam skrenuo paznju na to da aerodrom u Tuzli i sa onakvim uslovima kakve je u neznanju postavio afiz pravi 12 puta bolji promet putnika od mostarskog jer nije shvatio da time samo pljuje na hdz-ovce, ne samo na one koji vode taj aerodrom vec na citavu tu politiku hdz-a koja prioritira hrvatsku a ne podrucja gdje oni zive i rade. O tome se radi i zato si fulio poentu.palermo wrote:Nemam baš vremena pa ću na brzinu da ti odgovorim......decembar2017 wrote:
Komentar ti je bez veze jer se nije uopste radilo o gradu Mostaru i ljudima koji zive u njemu vec o aerodromu i ljudima koji ga vode. Ili mozda mislis da su Marin Raspudić i klapa oko njega koja je postavljena od hdz-a primjer jednog od tih koji su branili Mostar od ustaske agresije ???
Mislim da je glupo sve ono gdje HDZ ima ulogu (pa čak i glavnu) proglašavati neprijateljskim i nastojati da se to uništi. Prije par mjeseci Klinički bolnički centar je bio neprijatelj (mislim ovdje na forumu) sad je aerodrom, sutra će biti auto-put ili šta već.....iako svaka od ovih institucija zapravo korsiti svim građanim MOstara i hercegovine.
Ako ti zbog Marina želiš da propadne mostarski aerodrom, onda žao mi je drug, nismo na istoj strani......
Jer nisam ih ja a ni Bosnjaci doveli u ovu situaciju vec hdz:
Radnici Aerodroma Mostar: Dovedeni smo na rub egzistencije
Članovi Sindikata Aerodroma Mostar održali su jednosatni štrajk upozorenja na koji su se odlučili zbog smanjenja plaća i nepoštovanja odredbi Zakona o radu.
“Radnici su dovedeni na rub egzistencije. Naše su plaće srezane prije pola godine za 300 maraka, ne plaćaju nam se vikendi niti noćni rad. Isti ljudi rade i prvu, i drugu, i noćnu smjenu, i sve im se plaća kao prva smjena”, rekao je predsjednik Sindikata Darko Buntić.
Dodao je kako je nedopustivo da menadžment Aerodroma Mostar nije niti upozorio radnika kako će im plaće biti smanjene, već su radnici to shvatili tek kad su dobili umanjene plaće.
“Njihovo obrazloženje je kako je Nadzorni odbor kao jedini problem u poslovanju Aerodroma Mostar detektirao naše plaće. To je jedina greška, ništa drugo nije problem”, istaknuo je Buntić.
Ove godine Aerodrom Mostar Mostar uvodi redovne letove za njemačke gradove Stuttgart i Dusseldorf, koje će obavljati niskotarifna kompanija Eurowings, kao i redovni let Croatia Airlans Zagreb – Mostar.
Ti letovi trebali su dati novi impuls u razvoju Aerodroma Mostar, no te aktivnosti sada su pale u drugi plan.
“Mi ćemo nastojati da komercijalni letovi ne trpe zbog nas, ali od naših zahtjeva ne odustajemo. Spremni smo i na generalni štrajk, ako na to budemo primorani”, upozorio je Buntić.
Pored vraćanja plaća na prijašnju razinu te plaćanje prekovremenog i noćnog rada, Sindikat Aerodroma Mostar traži usvajanje sistematizacije radnih mjesta te početak pregovora o kolektivnom ugovoru.
Last edited by decembar2017 on 04/06/2018 08:48, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#28007 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Za stvari poput aerodroma potrebno je znanje, a toga u Mostaru manjka.
25 godina zivota od politike i uhljebljenja je ucinilo svoje. U Tuzli valja uciti i raditi ko konj da nesto postignes... U Mostaru se uclanis u HDZ i boli te kita, zbrinuo si se za zivot, nema potrebe da dalje radis i ucis.
Rezultati su u skladu s tim.
- Mostar ima ministarstvo energije i rudarstva po politickoj liniji... Tuzla ima strucnjake i institute koje ovi moraju angazovati, dzaba im
- Mostar ima predratni aerodrom koji zjapi prazan... Tuzla od vojnog aerodroma napravila drugi najveci civilni aerodrom u drzavi
- Mostar ima dva klinicka centra u kojim rade ovi poput Hafisa... Tuzla ima samo jedan, ali s boljim kadrom od Sarajeva i Mostara skupa
- Mostar ima kladionice i biznis model devedesetih... Tuzla ima Bingo, neuporedivo veci ekonomski rast od Mostara, vise preduzeca po glavi stanovnika
Mostar zato ima neuporedivo vecu politicku moc od Tuzle i dosta vise uljeba, i svaka im cast na tome. Medjutim, cijena te politicke moci je sto su svi u politici umjesto po bolnicama, fakultetima i firmama. Kad cijeli zivot protracis na trivijalne glupost, naravno da ce te drugi stici i prestici.
Sta cu im ja sto su mislili da ce devedesete vjecno trajati?
25 godina zivota od politike i uhljebljenja je ucinilo svoje. U Tuzli valja uciti i raditi ko konj da nesto postignes... U Mostaru se uclanis u HDZ i boli te kita, zbrinuo si se za zivot, nema potrebe da dalje radis i ucis.
- Mostar ima ministarstvo energije i rudarstva po politickoj liniji... Tuzla ima strucnjake i institute koje ovi moraju angazovati, dzaba im
- Mostar ima predratni aerodrom koji zjapi prazan... Tuzla od vojnog aerodroma napravila drugi najveci civilni aerodrom u drzavi
- Mostar ima dva klinicka centra u kojim rade ovi poput Hafisa... Tuzla ima samo jedan, ali s boljim kadrom od Sarajeva i Mostara skupa
- Mostar ima kladionice i biznis model devedesetih... Tuzla ima Bingo, neuporedivo veci ekonomski rast od Mostara, vise preduzeca po glavi stanovnika
Mostar zato ima neuporedivo vecu politicku moc od Tuzle i dosta vise uljeba, i svaka im cast na tome. Medjutim, cijena te politicke moci je sto su svi u politici umjesto po bolnicama, fakultetima i firmama. Kad cijeli zivot protracis na trivijalne glupost, naravno da ce te drugi stici i prestici.
- muha_sa
-
palermo
#28009 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kao maksim po diviziji, al etoAlfons Kauders wrote:Za stvari poput aerodroma potrebno je znanje, a toga u Mostaru manjka.
- Alfons Kauders
#28010 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovaj maksim je po obicaju potkovan cinjenicama. 
-
Novak20
#28011 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ministarstvo energije i rudarstva F BiH formalno je u Mostaru ali ima ured u Sarajevu. Vjerovatno iz razloga što su ministri tog ministarstva od 1996. redovno Bošnjaci.
- Alfons Kauders
#28012 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I bolje je da je tako, da ne bi dobili HDZ profesora latinskog kao ministra energetike...Novak20 wrote:Ministarstvo energije i rudarstva F BiH formalno je u Mostaru ali ima ured u Sarajevu. Vjerovatno iz razloga što su ministri tog ministarstva od 1996. redovno Bošnjaci.
- Maraschino
#28013 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ko onomad ortopeda za ministra komunikacija i prometaAlfons Kauders wrote:I bolje je da je tako, da ne bi dobili HDZ profesora latinskog kao ministra energetike...Novak20 wrote:Ministarstvo energije i rudarstva F BiH formalno je u Mostaru ali ima ured u Sarajevu. Vjerovatno iz razloga što su ministri tog ministarstva od 1996. redovno Bošnjaci.
-
Novak20
#28014 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Uspjesi su evidentni u svim tim ministarstvima. Omogućili nam ljudi napredak i brz razvoj. Ponajprije zahvaljujući ministrima bez obzira na stručnu spremu. 
- Roccohljup
#28015 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Novak20 wrote:Uspjesi su evidentni u svim tim ministarstvima. Omogućili nam ljudi napredak i brz razvoj. Ponajprije zahvaljujući ministrima bez obzira na stručnu spremu.
i uticali na smanjenje nezaposlenosti.....svaki od ti stručnjaka je uhljebio po desetak savjetnika da "rade" njegov posao
- ovo_malo_duse
#28016 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
i smanjili nezaposlenost u svojoj obalsti -----Najmanje 50 obrazovanih koji znaju nesto o toj oblasti napustilo zemlju...Roccohljup wrote:Novak20 wrote:Uspjesi su evidentni u svim tim ministarstvima. Omogućili nam ljudi napredak i brz razvoj. Ponajprije zahvaljujući ministrima bez obzira na stručnu spremu.
i uticali na smanjenje nezaposlenosti.....svaki od ti stručnjaka je uhljebio po desetak savjetnika da "rade" njegov posao![]()
![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#28017 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Alea iacta estIZBORNI ZAKON
Lideri SDA, HDZ-a, SBB-a, SDP-a i DF-a se sastali s predstavnicima Venecijanske komisije

- Roccohljup
#28018 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
kormakova ista ona autn Lydia is The handmaids tale

- vatrogasac
#28019 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Završen je sastanak političkih lidera BiH sa članovima Venecijanske komisije povodom izmjena Izbornog zakona BiH. Novih pomaka nije bilo, a novi sastanak je zakazan za sutra ujutro.
- Alfons Kauders
#28020 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Treći stiže prije Dana domovinske zahvalnosti
Hafis-bei doznaje od kolege u Stuttgartskoj pivnici, čuo kako priča Angelin savjetnik dok mu je donosio wiessbier.
Sinn Fein!
Hafis-bei doznaje od kolege u Stuttgartskoj pivnici, čuo kako priča Angelin savjetnik dok mu je donosio wiessbier.
Sinn Fein!
-
merc123
#28021 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
jao sto si smijesan

- 512MB
#28022 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Diana Zelenika je Plan B.
Samo da ubacim...
Samo da ubacim...
- spreca
#28023 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Isto mislim512MB wrote:Diana Zelenika je Plan B.
Samo da ubacim...
- mO k3
#28024 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
spreca wrote:Isto mislim512MB wrote:Diana Zelenika je Plan B.
Samo da ubacim...
Misle da zamažu oci Bošnjacima ....
-
svi u napad
#28025 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Omladino plan B je Borisa ili Komsic. E sad ko od njih dvojice je pitanje. Znam da vam je to cudno i neshvatljivo ali politika je cudo. Dijana je tu da bi se Bosnje skrenule sa pravog pitanja. Svi vi znate da je njen max 10 000 glasova ali ova dvojica mogu dobit puno. E sad je pitanje ko nas jebe od njih dvojice (hajd sto deka nego sto usi zavrce). Cirilicar je suvise lukav i premazan svim bojama.
Izvinjvam se stovaocima gore pomenutih likova al jedan je trojanski konj. Vrijeme ce pokazati ko je? Zivjeli
Izvinjvam se stovaocima gore pomenutih likova al jedan je trojanski konj. Vrijeme ce pokazati ko je? Zivjeli