EUROSONG
Moderator: _BataZiv_0809
- debeljko20
#2801 Re: EUROSONG
ne znam da je sinoć izvodio telo vreteno. nit se žiri i glasači prilikom glasanja rukovode tim kakve je sve on pjesme snimio u svojoj karijeri. koliko god lobiranje i davanje bodova po sistemu ti meni-ja tebi bilo važno još je važnije imati pjesmu koja će se dopasti većini ljudi. marija šerifović je, kad je pobijedila, npr. od finske dobila 12 poena. hari s lejlom je isto tako od svakog dobijao poene, a ne samo iz komšiluka.
znači mora da postoji i određen kvalitet da bi se bilo u vrhu jer svi lobiraju i svi graniče s nekim zemljama. da je to sve tako onda bi svake godine pobjedjivala zemlja koja ima najveći broh zemalja sa kojim se graniči ili ona koja je najbolja u lobiranju a tu onda niko ne bi mogao primirisati velikim zemljama tipa njemačke, rusije, francuske, velike briatnije jer bi se svi njima ulizivali, ne moraju čak ni da lobiraju.
znači mora da postoji i određen kvalitet da bi se bilo u vrhu jer svi lobiraju i svi graniče s nekim zemljama. da je to sve tako onda bi svake godine pobjedjivala zemlja koja ima najveći broh zemalja sa kojim se graniči ili ona koja je najbolja u lobiranju a tu onda niko ne bi mogao primirisati velikim zemljama tipa njemačke, rusije, francuske, velike briatnije jer bi se svi njima ulizivali, ne moraju čak ni da lobiraju.
-
Ambrozija
#2803 Re: EUROSONG
Sljedece godine ide Hari, hajmo se kladiti 
Nego, sta bi sa tavama?
Nego, sta bi sa tavama?
-
Ambrozija
#2804 Re: EUROSONG
Do pobjednika se uvijek doslo manje vise "pravedno".....problem su ostale pozicije....od broja 2 na dole....debeljko20 wrote:ne znam da je sinoć izvodio telo vreteno. nit se žiri i glasači prilikom glasanja rukovode tim kakve je sve on pjesme snimio u svojoj karijeri. koliko god lobiranje i davanje bodova po sistemu ti meni-ja tebi bilo važno još je važnije imati pjesmu koja će se dopasti većini ljudi. marija šerifović je, kad je pobijedila, npr. od finske dobila 12 poena. hari s lejlom je isto tako od svakog dobijao poene, a ne samo iz komšiluka.
-
roboth
#2805 Re: EUROSONG
Bili drugi ili zadnji na Eurosongu isto dodje, nisi pobjednik,i sljedece godine ce i drugi i zadnji na Eurosongu biti u polufinalu.
-
Ambrozija
#2806 Re: EUROSONG
ma da, isto je biti poziciji broj 2 i na poziciji broj 18....stvarno sta mi je bilo da pomislim da postoji razlikaroboth wrote:Bili drugi ili zadnji na Eurosongu isto dodje, nisi pobjednik,i sljedece godine ce i drugi i zadnji na Eurosongu biti u polufinalu.
-
roboth
#2807 Re: EUROSONG
Ambrozija wrote:ma da, isto je biti poziciji broj 2 i na poziciji broj 18....stvarno sta mi je bilo da pomislim da postoji razlikaroboth wrote:Bili drugi ili zadnji na Eurosongu isto dodje, nisi pobjednik,i sljedece godine ce i drugi i zadnji na Eurosongu biti u polufinalu.
- charrrmed
#2808 Re: EUROSONG
da, nema razlike. kada si drugi jedna pjesma je ispred tebe, a kada si 18-ti samo je 17 pjesama ispred tebe, bas nikakva razlika.Ambrozija wrote:ma da, isto je biti poziciji broj 2 i na poziciji broj 18....stvarno sta mi je bilo da pomislim da postoji razlikaroboth wrote:Bili drugi ili zadnji na Eurosongu isto dodje, nisi pobjednik,i sljedece godine ce i drugi i zadnji na Eurosongu biti u polufinalu.
uz to, kada si drugi nacija je ponosna na tebe (mada nase ljude ni to ne bi zadovoljilo, bilo bi "aj, drugo mjesto, pa moglo je i prvo", a da je prvo bilo bi, ma ja, nemamo gdje organizovati odose sve pare na paradu kica), a kada si 18-ti, iako bi trebala biti ponosna na tebe jer si dao sve od sebe, pljuju te.
- Industrialyzer
#2809 Re: EUROSONG
Ovo zadnje rece i RamboBetter Man wrote:Ako Telo vreteno nije turbo folk, onda ne znam šta je! Njega sam samo naveo kao čistokrvni primjer plagijatora, jer je sve to dokazano, odnosno imali smo prilike da čujemo orginalne pjesme koje je pokrao. To ne znači da i ostali nisu plagirali tuđe pjesme. Van Gogh je drugi svijet za Joksima i ne mogu se staviti zajedno u istu rečenicu, ali oni nisu tema Eurosonga, jer ta glupost ne interesuje, što su i rekli sinoć na koncertu.debeljko20 wrote:eto joksim je plagijator a sve drugo su originali do testisa. koje je bilo lobiranje primjera radi za "lejlu"? joksim ima odličan glas, ima svoj neki fazon, malo etno-popa, muzičari jako kvalitetni i to je to.
čak je jedan od rijetkih koji se ne glupira na sceni, pristojno izgleda, bez nekih kostima, karafeka, grimasa...
koliko joksim graniči s turbo-folkom toliko i van gog graniči s narodnom pa ih ti očito voliš i smatraš za urbane likove.![]()
ajmo sad svi ruke gore "devojka sedi u polju sama i tiho s-e-e-e-e-bi govori-i-i-i..." , isto dragana mirković.
Zeljko je legenda , 11 instrumenata svira , pise tekstove i kad god umjesa prste u Eurosong ta pjesma bude u samom vrhu. Cinjenice su cinjenice , sve ostalo je stvar ukusa.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#2810 Re: EUROSONG
Fantastično rečenoMorales wrote:Desi se ovo sranje od 18.mjesta kad se dolazi na takmicenje preko veza i stele
Puno sreće dogodine
- dale cooper
#2811 Re: EUROSONG
Pa roboth je u suštini u pravu, je li se iko sjeća ko je bio drugi ili treći 1974 kad je ABBA pobijedila. Ili 1989charrrmed wrote:da, nema razlike. kada si drugi jedna pjesma je ispred tebe, a kada si 18-ti samo je 17 pjesama ispred tebe, bas nikakva razlika.Ambrozija wrote:ma da, isto je biti poziciji broj 2 i na poziciji broj 18....stvarno sta mi je bilo da pomislim da postoji razlikaroboth wrote:Bili drugi ili zadnji na Eurosongu isto dodje, nisi pobjednik,i sljedece godine ce i drugi i zadnji na Eurosongu biti u polufinalu.
uz to, kada si drugi nacija je ponosna na tebe (mada nase ljude ni to ne bi zadovoljilo, bilo bi "aj, drugo mjesto, pa moglo je i prvo", a da je prvo bilo bi, ma ja, nemamo gdje organizovati odose sve pare na paradu kica), a kada si 18-ti, iako bi trebala biti ponosna na tebe jer si dao sve od sebe, pljuju te.
kad je Riva pobijedila. Ili 2010 kad su Švabe dobile (ne gledajte wikipediu
Da, ne sjećam se ni ja. Prvo mjesto je jedino bitno, ovo ostalo je samo utjeha za gubitnike.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2812 Re: EUROSONG
pa cime sad da se tjesimo? da smo bar bili u finalu?dale cooper wrote:
Pa roboth je u suštini u pravu, je li se iko sjeća ko je bio drugi ili treći 1974 kad je ABBA pobijedila. Ili 1989
kad je Riva pobijedila. Ili 2010 kad su Švabe dobile (ne gledajte wikipediu)
Da, ne sjećam se ni ja. Prvo mjesto je jedino bitno, ovo ostalo je samo utjeha za gubitnike.
znas li ti ko je prije 20 i kusur godina bio peti na svjetskom nogometnom prvenstvu? ne pamti se, ali mensecini da bismo mi bili presretni da budemo
-
mostar036
#2813 Re: EUROSONG
Pobogu ljudi,pa ne može se svake godine biti u vrhu,BiH je zadnjih 10 godina ipak jedna od uspješnijih zemalja na ESC,svaki put u finalu,a ima čak 5 plasmana u top 10.Majina pjesma je bila dobra ali nije bila za neki visok plasman kao npr Dinina prošlogodišnja,a i pokopo joj je loš zdrijeb u finalu (dokaz da je u pf pjevala pretposljednja i bila 6.)
- charrrmed
#2814 Re: EUROSONG
Meni se cini da si ti ovdje prva kada treba nestop reci protiv Maye ili BiH...takav utisak ostavljas...rekao bi covjek da ti je Maya nesto uradila.... xDtvsabina wrote:Fantastično rečenoMorales wrote:Desi se ovo sranje od 18.mjesta kad se dolazi na takmicenje preko veza i stele![]()
![]()
. Kakav promet takva i zarada , s tim da ove godine nismo imali pjesmu za finale a ušli smo u njega .
Puno sreće dogodine
- dale cooper
#2815 Re: EUROSONG
Kao što rekoh to su samo utjehe za gubitnike. Koga (osim nas) boli neka stvar u ostatku Evrope za Harija iplain vanilla wrote:pa cime sad da se tjesimo? da smo bar bili u finalu?dale cooper wrote:
Pa roboth je u suštini u pravu, je li se iko sjeća ko je bio drugi ili treći 1974 kad je ABBA pobijedila. Ili 1989
znas li ti ko je prije 20 i kusur godina bio peti na svjetskom nogometnom prvenstvu? ne pamti se, ali mensecini da bismo mi bili presretni da budemo
njegovo treće mjesto. Vjerovatno su ga zaboravili čim se završila Evrovizija. A mi još živimo i spominjemo
taj uspjeh kao da smo glat pobijedili. Rezultat nije bio loš, ali u suštini apsolutno ništa nije značio.
Sa druge strane recimo Danis Tanović, eh to je već pravi pobjednik.
-
mostar036
#2816 Re: EUROSONG
Hari nije pobjedio ali je ipak ostavio nekog traga na ESC kao i Željko oba puta,već npr Dino Merlin nije ostavio nekog traga iako je dobro prošao oba puta.
- It_is_a_Leclerc
#2817 Re: EUROSONG
Ne lažimo se. Eurosong će dobiti onaj ko svojim lobiranjem, marketinškim sposobnostima i sredstvima uloženim u pjesmu, pokaže da ima dovoljno para da ga organizacija Eurosonga ne zakuca u novi MMF aranžman.
Pljuvati Mayu, našu pjesmu, nakon svega, i još se imati obraza pozvati na neke "državne" pare koje je, tobože, neko potrošio bez da je njih pitao, je vrhunac bezobrazluka !
Pljuvati Mayu, našu pjesmu, nakon svega, i još se imati obraza pozvati na neke "državne" pare koje je, tobože, neko potrošio bez da je njih pitao, je vrhunac bezobrazluka !
- dale cooper
#2818 Re: EUROSONG
Kakvog je traga ostavio Hari? Željko je pretplaćen da piše pjesme svima u regionu pa se zato imamostar036 wrote:Hari nije pobjedio ali je ipak ostavio nekog traga na ESC kao i Željko oba puta,već npr Dino Merlin nije ostavio nekog traga iako je dobro prošao oba puta.
osjećaj da je zapažen. Da je toliko uočen zašto nikada nije napravio svjetsku karijeru kao autor
ili izvođač? Vrlo jednostavno, zato što Englezi, Nijemci ili Ameri imaju i hiljadu puta boljih autora
za izvoza. Objektivno Željkine pjesme jedino pale na Balkanu i to je u suštini to.
Last edited by dale cooper on 27/05/2012 22:21, edited 1 time in total.
-
Ambrozija
#2819 Re: EUROSONG
Lejla je prema nedavnom sastavljanju top 200 pjesama Eurosonga svih vremena, cini mi se na 15 mjestu, kao jedna od najboljih i najslusanijih pjesama proteklih godina! A na prvom mjestu je...pa pjesma koja je bila drugoplasirana, i to ni manje ni vise nego "lane moje"....dale cooper wrote:Kao što rekoh to su samo utjehe za gubitnike. Koga (osim nas) boli neka stvar u ostatku Evrope za Harija iplain vanilla wrote:pa cime sad da se tjesimo? da smo bar bili u finalu?dale cooper wrote:
njegovo treće mjesto. Vjerovatno su ga zaboravili čim se završila Evrovizija. A mi još živimo i spominjemo
taj uspjeh kao da smo glat pobijedili. Rezultat nije bio loš, ali u suštini apsolutno ništa nije značio.
charrrmed wrote:Meni se cini da si ti ovdje prva kada treba nestop reci protiv Maye ili BiH...takav utisak ostavljas...rekao bi covjek da ti je Maya nesto uradila.... xDtvsabina wrote:Fantastično rečenoMorales wrote:Desi se ovo sranje od 18.mjesta kad se dolazi na takmicenje preko veza i stele![]()
![]()
. Kakav promet takva i zarada , s tim da ove godine nismo imali pjesmu za finale a ušli smo u njega .
Puno sreće dogodine
- dale cooper
#2820 Re: EUROSONG
Ko je sastavljao tu listu?Ambrozija wrote: Lejla je prema nedavnom sastavljanju top 200 pjesama Eurosonga svih vremena, cini mi se na 15 mjestu, kao jedna od najboljih i najslusanijih pjesama proteklih godina! A na prvom mjestu je...pa pjesma koja je bila drugoplasirana, i to ni manje ni vise nego "lane moje"....[/b]
-
mostar036
#2821 Re: EUROSONG
Ovo nije tačno,pa Željko je na ESC bio 4 puta kao kompozitor i bio jednom drugim,dva put treći i jednom šesti,a što se tiče karijere nakon ESC,pa u zadnjih 10 godina ni pobjednici je nisu napravili.dale cooper wrote:Kakvog je traga ostavio Hari? Željko je pretplaćen da piše pjesme svima u regionu pa se zato imamostar036 wrote:Hari nije pobjedio ali je ipak ostavio nekog traga na ESC kao i Željko oba puta,već npr Dino Merlin nije ostavio nekog traga iako je dobro prošao oba puta.
osjećaj da je zapažen. Da je toliko uočen zašto nikada nije napravio svjetsku karijeru kao autor
ili izvođač? Vrlo jednostavno, zato što Englezi, Nijemci ili Ameri imaju i hiljadu puta boljih autora
za izvoza. Objektivno Željkine pjesme jedino pale na Balkanu i to je u suštini to.
-
Ambrozija
#2822 Re: EUROSONG
fanovi su glasali...ukucaj na google-u.....Dosta nasih pjesama se nalazi...mislim i Bistra voda i Deen....Lista je sastavljena ove godine...dale cooper wrote:Ko je sastavljao tu listu?Ambrozija wrote: Lejla je prema nedavnom sastavljanju top 200 pjesama Eurosonga svih vremena, cini mi se na 15 mjestu, kao jedna od najboljih i najslusanijih pjesama proteklih godina! A na prvom mjestu je...pa pjesma koja je bila drugoplasirana, i to ni manje ni vise nego "lane moje"....[/b]
-
mostar036
#2823 Re: EUROSONG
A Hari je ostaio traga kod onih prate ESC,vazda kad kažen BiH na ESC,prvo će se njega sjetit.
- dale cooper
#2824 Re: EUROSONG
To se vrlo jednostavno može objasniti jakim glasačkim tijelom Srbije i konstantnim lobiranjem.mostar036 wrote:Ovo nije tačno,pa Željko je na ESC bio 4 puta kao kompozitor i bio jednom drugim,dva put treći i jednom šesti,a što se tiče karijere nakon ESC,pa u zadnjih 10 godina ni pobjednici je nisu napravili.dale cooper wrote:Kakvog je traga ostavio Hari? Željko je pretplaćen da piše pjesme svima u regionu pa se zato imamostar036 wrote:Hari nije pobjedio ali je ipak ostavio nekog traga na ESC kao i Željko oba puta,već npr Dino Merlin nije ostavio nekog traga iako je dobro prošao oba puta.
Je li Željko ikad bio na vrhu top lista u Švedskoj, Španiji, Britaniji ili Francuskoj?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2825 Re: EUROSONG
znaci naravnodale cooper wrote: Kao što rekoh to su samo utjehe za gubitnike. Koga (osim nas) boli neka stvar u ostatku Evrope za Harija i
nisi najbolji, ali si bolji od 20 drzava npr