i tebi pozdrav, druže.....giovanni galli wrote:
sto se Palerma tice, ti moras da shvatis da su za sve u Mostaru krivi domaci ljudi i oni koji su rodjeni Mostarci, dobro si cuo, jer ako jedan Husic, koji nema nikakve veze sa Slobodom moze doci i od njega sve ovo napravit, gdje su onda dijasporci, Mostarci kojih je najvise sirom svijeta iz ove zemlje, od kojih sigurno ima poneki i od Husica uspjesniji, da ako nista iz inata ulozi u taj klub i digne ga gore, da ne govorim da otvori desetak manjih i vecih firmi, i pozaposljava svu omladinu koja je danas u Mostaru bez posla, ali ne, znas sta je jedino sto su ti Mostarski dijasporci kojima je puna usna duplja Mostara uradili prema Mostaru, jedino su na zid okacili sliku starog mosta, i napisali najljepsi most na svijetu. e to ne moze tako, dakle prvo moramo njih da krivimo, pa onda sebe i tek onda eventualno nekog treceg. ko hoce od omladine nesto da radi da ostvari? kupi 50 kosnica edukuj se lijepo ces zivjet, posadi duum plastenika lijepo ces zivjet, nabavi stado ovaca kupit ces stan u cernici za pet godina bez kredita, ali jok, lakse je zugat, svi hrlimo da nam neko sredi drzavni posao, al jebo bola i to, to je moderni zatvor za 700 ili 800 km, gdje moras sjedit od 7 do 4 gdje se ne smijes popisat bez dozvole, gdje pisnut ne smijes, zato treba ljude navikavat da se okrenu sopstvenim malim biznisima, trgovini, evo primjer nauci napravit metlu, uradi ih dvadeset danas, nadji pet prodavnica, prodat ces ih ko halvu svaki dan toliko, i lijepo zivjet kao svoj gazda, ima milion nacina, samo se treba potrudit, evo turizam je toliko moguc ovdje, ali osim suvenira ne znamo ponudit nista vise, gdje su agencije za dovodjenje stranih turista, obilazak svakodnevni istorijskih spomenika, nema, i onda kad neko drugi to provali mi kazemo, vidi ga jebo majku uzima lovu vaki naki, treba se borit, trazit, dijasporce vuci za rukav, dovedite prijateje sa vana, napravit cemo turu kajak, kanu, posjeta Blagaju, pocitelju, neka plate po deset km eto ga, ima nacina, kad se u sest ujutro ustane dan je jako dug, kao sto je i ovaj moj post, ali etopozz
ih, naučio je palermo davno da ne čeka politiku da bi sebi zaradio.....lako ćemo mi za palerma....
a ovo ostalo....ha, dobro