SDA-All about

Post Reply
StupskaBitanga

#2801 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Chmoljo wrote:Mira i Hanka glasale za smjenu Vlade i nije se pokralo 10 milijardi donacija.

interesantno :D
Hanka hoce fotelju
ultima_palabra

#2802 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Northstar wrote:
amko76 wrote:Uf pošto ne pratim ova dešavanja, zna li neko kako i koliko dugo će formirati novu vladu? I na šta će ličiti sa tim malim strankama :?
Mislim da ce napraviti neku tehnokratsku vladu u kojoj nece biti clanovi vec simpatizeri stranaka. Cisto da se zadovolji najava o ekspertskoj vladi. Naravno ekspertska vlada nije nesto sto SDA rado zeli ali mislim da ce morati pristati na takvu soluciju jer inace nece dobiti podrsku barem jednog zastupnika - mislim na Pecanca. A pokazalo se da jedna ruka mnogo znaci.

Bilo kakvu vladu da dobijemo u KS narednih 30 dana ona nece funkcionirati zbog odnosa snaga u skupstini. Nece me iznenaditi da, u slucaju da dobro prodje na lokalnim izborima, SDA kreira situaciju za vanredne izbore u KS te na taj nacin pokusa napraviti kontinuiranu kampanju do 2014. u kojoj ce nacionalisticka retorika biti glavni sadrzaj. Nacionalizam je uvijek najbolji unutarnji mobilizator koji ostavlja najgore posljedice na birace, a one koji ga instrumentaliziraju dovodi na vlast.
Kakva crna tehnokratska vlada, pa valja udovoljiti svim ovim koji su glasali za smjenu... kad SDA ne bi nijednog ministra imenovala, opet bi bilo malo fotelja :-) Kad neko pomenu Alijansu, ova parlamentarna većina najviše podsjeća baš na nju...
Innovation

#2803 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Chmoljo, ostavljam se cuvanja unucadi, dobit cu mjesto glavne nane do Malicke, da joj pokazem kako se vodi sjednica SKS. :) :)
luckylaka

#2804 Re: SDA-All about

Post by luckylaka »

Better Man wrote:
Opetja033 wrote:Kakva nervoza, panika i depresija se siri ovdje medju ovim sto naginju ulijevo. Nevjerovatne frustracije idu do toga da se otvoreno, primitivno i bezocno laze o prodaji Srebrenice, ubistvu rahmetli Hakije, atentatu na Sefera (koji je na celu BPS-a, stranke koja je sa tom istom SDA potpisala sporazum o podrsci na kantonalnom nivou u Sarajevu), ubistvu rahmetli Ljubijankica... Pominju se kriminalci a danas uhapsen covjek-kriminalac, dugogodisnji clan SDP-a koji je prijetio ubistvom clanova porodice nezavisnih delegata koji budu glasali za smjenu vlade. Usput mu i nadju pola kg heroina. I sad neko nesto prica o SDA. Tragikomicno. :D
Ocito da se radi o mentalnom sklopu prosjecnog glasaca SDP-a, nije ni cudo sto ta stranka ne moze ostati na vlasti duze od dvije godine na bilo kojem nivou. I onda se pitaju sto je narod protiv njih.

Nego da li se to vracamo sad na ono "narod, ovce, torovi"? Dugo te spike nije bilo. :D
Nišza nije laž i istorija će pokazati da ništa pogubnije nije moglo zadesiti BiH od dolaska SDA na vlast 1990. godine. Te davne 1990. godine sam rekao d ako SDA dođe na vlast da će nas odvesti u rat i da će opljačkati ovu zemlju i da će je uništiti i danas vidim da sam bio u pravu. SDA je bitno samo jedno,a to su fotelej i za njih su spremni sa Karađićem i Mladićem potisati sporazum.
jebo te kad sve znas sto ne odigras loto :D Samo ovi iz sda traze fotelje ostali su zadovoljni i skemlijama.ohladi bolan neka ti sutra sda ponudi kakvu dobru poziciju sve ovo polizaces preko noci.Ustvari svi su ista govna zavisi samo kako ko gleda
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2805 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

racionalista wrote:četnici su krivi za rat i niko vise
Apsolutno, cetnici za rat, a SDA za uspostavu neo-feudalizma i njegovanje "tradicije" korupcije i nepotizma.

Slazem se... :D :thumbup:
brzica

#2806 Re: SDA-All about

Post by brzica »

Trenutno za SDA i nije bitno imenovanje novih, ako
će ih puno koštati. Čekaju rezultate izbora, jer misle
da će dobro proći, pa da vide šta dalje. Ovako su
samo pokazali pristalicama i onima koji se kolebaju
između njih i SBB da su još jaki.
Man of steel

#2807 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

racionalista wrote:četnici su krivi za rat i niko vise
Ko drugačije kaže kleveće i laže!

Ili je SDP-ovac..
Klavikula

#2808 Re: SDA-All about

Post by Klavikula »

Opetja033 wrote:Laz je jer nemas ama bas nijednog jedinog argumentaili dokaza po ovom pitanju. Ali bukvalno nijednog jedinog. Dakle lazes. I ne brini, necu nasjesti na tvoje frustracije i bol zbog cinjenice da ste upravo dobili sut kartu iz Kantona na dugi niz godina ti ne daju san na oci veceras, te dopustiti sebi da se upustim u raspravu oko ovih nebuloza. Mogao bih komotno onda diskutovati i sa onima koji misle da covjek nije sletio na Mjesec i da su reptili zapravo glavni gospodari Zemlje. Jer su sve te gluposti na istom nivou i te pristaslice morbidnih teorija zavjere uglavnom nemaju ama bas nikavih argumenata.

No, mi se drzimo one da psi laju a karavana prolazi. :wink:
ko ubi onda Seferovu zenu i brata joj, cetnici onako odokativno bacili granatu i bum ona na balkon komandanta Armije, koji se slucajno tad nije slago sa Alijinom politikom, mozes misliti..a imaju i dokazi, nesto u vezi tezine ostecenja balkona i sl..granta nije mogla toliku stetu napraviti na objektu..
hrastov žižak

#2809 Re: SDA-All about

Post by hrastov žižak »

Jes lijepo što se Opet ovaj Fatmir vratio :lol: Šteta što mi je limenka prazna, baš je zabavno :mrgreen:
bogumila

#2810 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

to govori o njemu a ne o r. Aliji i SDA.
bogumila

#2811 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

i po meni.
brzica

#2812 Re: SDA-All about

Post by brzica »

Jesi vidio kako postovi nestaju...Zoom-Zoom :D

Držite se teme, pa ćete uspjeti i pročitati ono
što napišete :lol:
Mostarac1981

#2813 Re: SDA-All about

Post by Mostarac1981 »

racionalista wrote:sto mi neko postove pobrisa :)
Moderatori brisu sve postove sto kritikuju SDA.
Last edited by Anonymous on 22/09/2012 01:14, edited 1 time in total.
Reason: baned
bogumila

#2814 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

pa bakirovi tjelohranitelji brisu, cuo si sta covjek kaze :D
brzica

#2815 Re: SDA-All about

Post by brzica »

Mostarac1981 wrote:
racionalista wrote:sto mi neko postove pobrisa :)
Moderatori brisu sve postove sto kritikuju SDA.
Ode ti jarane :lol:
bogumila

#2816 Re: SDA-All about

Post by bogumila »

bla bla.
Better Man

#2817 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

luckylaka wrote:
Better Man wrote:
Opetja033 wrote:Kakva nervoza, panika i depresija se siri ovdje medju ovim sto naginju ulijevo. Nevjerovatne frustracije idu do toga da se otvoreno, primitivno i bezocno laze o prodaji Srebrenice, ubistvu rahmetli Hakije, atentatu na Sefera (koji je na celu BPS-a, stranke koja je sa tom istom SDA potpisala sporazum o podrsci na kantonalnom nivou u Sarajevu), ubistvu rahmetli Ljubijankica... Pominju se kriminalci a danas uhapsen covjek-kriminalac, dugogodisnji clan SDP-a koji je prijetio ubistvom clanova porodice nezavisnih delegata koji budu glasali za smjenu vlade. Usput mu i nadju pola kg heroina. I sad neko nesto prica o SDA. Tragikomicno. :D
Ocito da se radi o mentalnom sklopu prosjecnog glasaca SDP-a, nije ni cudo sto ta stranka ne moze ostati na vlasti duze od dvije godine na bilo kojem nivou. I onda se pitaju sto je narod protiv njih.

Nego da li se to vracamo sad na ono "narod, ovce, torovi"? Dugo te spike nije bilo. :D
Nišza nije laž i istorija će pokazati da ništa pogubnije nije moglo zadesiti BiH od dolaska SDA na vlast 1990. godine. Te davne 1990. godine sam rekao d ako SDA dođe na vlast da će nas odvesti u rat i da će opljačkati ovu zemlju i da će je uništiti i danas vidim da sam bio u pravu. SDA je bitno samo jedno,a to su fotelej i za njih su spremni sa Karađićem i Mladićem potisati sporazum.
jebo te kad sve znas sto ne odigras loto :D Samo ovi iz sda traze fotelje ostali su zadovoljni i skemlijama.ohladi bolan neka ti sutra sda ponudi kakvu dobru poziciju sve ovo polizaces preko noci.Ustvari svi su ista govna zavisi samo kako ko gleda
Da mi ponude milijarde Eura, ne bih prodao svoj obraz, svoje poštenje i čast izdao svoje ideale, jer oni su neprocjenjive vrijednosti i ne mogu se kupiti.
Bosanski_hibrid

#2818 Re: SDA-All about

Post by Bosanski_hibrid »

Da mi ponude milijarde Eura, ne bih prodao svoj obraz, svoje poštenje i čast izdao svoje ideale, jer oni su neprocjenjive vrijednosti i ne mogu se kupiti.
Sve se kupuje, samo zavisi koliki je iznos :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2819 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Better Man wrote:
jarane, da mi ponude to, ja bih pustio da Madner bude moderator na religiji, a Bosnolog na politici. :D
Doktor29

#2820 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

-LIBERO- wrote:Lesinari iz SDA se vracaju u sedlo..fino..fino... :D :thumbup:
Njaveca ironija je da se nisu namucili za to, sve im je sam SDP servirao otjeravsi svoje poslanike koji su donijeli vecinu danas
Doktor29

#2821 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Better Man wrote:SDA je svojim ponašanjem se pokazala da se ne razlikuju od koljača Karadžića, Mladića i sličnih i da su najveći sponzori kriminalaca, ubica itd. Koje ako ne SDA omogučila Ćelama, Keljmendijima, Gašijima i sličnim da pljačkaju i provode svoju silu i teror, koje ako ne SDA opljačkala građane BiH, koje ako ne SDA za vrijeme rata otvoreno sarađivala sa četnicima i ostalim koljačima i agresorima na BiH. Da ima pravde i poštenja 90% kadrova SDA bi žavršilo na doživotnim robijama, a prvi bi završio vrliki prijatelj i sponzor raznoraznih kriminalaca i mafijaša Bakir Izetbegović koji je bio veliki prijatelj Ismeta Bajramovića Ćele. U četvrtak smo svi bili svjedoci da se Asim Sarajlić stavio u službu Karadžićevih sljedbenika i ostalih fašista koji ruše BiH i time samo potvrdio da su i on i njegova mu stranka od početka radili na rušenju i podjeli BiH i da su podržavali fašite i koljače. Zna se koje prodao Srebrenicu i žrtvovao njene građane i zna se koje ratnog zločinca Cacu sahranio uz najveće počasti na Kovačima, koje prodao Irfana Ljubijankića, Hakiju Turajlića, Izvršio atentat na Sefera Halilovića i tim činom ubio njegovu suprugu. SDA na ćelu sa Alijom Izetbegovićem.
Sada je SDA krica sto su SPD napustili njhivovi poslanici i sto su tako napravili vecinu, daj se probudite malo :?
brzica

#2822 Re: SDA-All about

Post by brzica »

Neki dan napisah za Tihića:

"Potpuno ispravno radi, za stranku naravno. Sad
im treba malo skretanja udesno, a njega neće
nitko uzeti zaozbiljno u takvoj utakmici. Gura
ove desničare, svađa se priopćenjima oko toga
tko brani državu i čeka.

Nažalost, to su mu omogućili ovi mamlazi iz SDP.
Da ništa ne radi, a pobijedit će."
Doktor29

#2823 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Better Man wrote:E sad bi se moglo postaviti pitanje koliko je novca koštala jedna ruka da se podrži smjena Vlade? Red Bi bio da nam iz SDA kažu koliko su novca nudili poslanicima da glasaju za smjenu Vlade i koji su to poslanici koji su primili cifru? Svi ovi što su glasali za smjenu Vlade su to uradili, jer sebe vide u novoj Vladi, tj. u ministarskoj fotelji, a interes građana im je na zadnjem mjestu! I bajni Pečanac koji trubi o poštenju i slično, a interesuje ga samo da se uvali u ministarsku fotelju! Kakva je stranka SDU, jasno govori kad im vidiš kandidate na listi. Od lopova Zlatara i sličnih i da ne nabrajam dalje. dakle vlast u KS će ponovo da prave oni koji su odgovorni za sve probleme u gradu Sarajevu i koji su ga godinama uništavali i pljačkali za vrijeme svoje vladavine.

To pitaj ove sto su napustili SDP, kako i zasto je doslo do toga, te nije nitko kupio valjda ti je jsano
racionalista

#2824 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

sdp na kvarnjaka odhebala sda. ovi im sad suknuli momacki i to je to. iz ovog se da zakljuciti da je sda sposobnija stranka trenutno :D
Doktor29

#2825 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

racionalista wrote:sdp na kvarnjaka odhebala sda. ovi im sad suknuli momacki i to je to. iz ovog se da zakljuciti da je sda sposobnija stranka trenutno :D
Nije toliko sposobna koliko je SDP nesposoban, pa SDP je kriv za ovo nije SDA ovo nicim zasluzila
Post Reply