Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dzejkej

#2801 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dzejkej »

JohnnyS. wrote:Gledam maloprije one husine pulene. Pa j... te zivot sta je ono. Sve likovi koji se do sad u zivotu nisu snasli pa misle da ce kroz novu stranku posao naci i uhljebit se negdje. Slusam im pricu i shvatim da im je huso svima obecao neko radno mjesto. Ljudi iz nekog beznadja se ukljucuju pokusavaju se snaci. Isto kao kad se ukljucis u sektu i nadas se cudu.

Novi izbor memica ili mahmutovica ja ne bi prezivio.
A ni ova opstina cini mi se...
o ovome sam govorila kada sam pisala da mladi ljudi ne smiju dopustiti sebi da postanu kao ovakvi likovi..
za ovo dole se djelimicno slazem.. prezivjeli bi mi ali kako :sad:
DELEGACIJA

#2802 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

dzejkej wrote:
JohnnyS. wrote:Gledam maloprije one husine pulene. Pa j... te zivot sta je ono. Sve likovi koji se do sad u zivotu nisu snasli pa misle da ce kroz novu stranku posao naci i uhljebit se negdje. Slusam im pricu i shvatim da im je huso svima obecao neko radno mjesto. Ljudi iz nekog beznadja se ukljucuju pokusavaju se snaci. Isto kao kad se ukljucis u sektu i nadas se cudu.

Novi izbor memica ili mahmutovica ja ne bi prezivio.
A ni ova opstina cini mi se...
o ovome sam govorila kada sam pisala da mladi ljudi ne smiju dopustiti sebi da postanu kao ovakvi likovi..
za ovo dole se djelimicno slazem.. prezivjeli bi mi ali kako :sad:
Kada vidim ovakve komentare, nameće se KONKRETNO pitanje:
Mlađi kandidat nepoznat u političkom životu se kandidira, i kakve su šanse pored ovih starih istrošenih vukova?
Čini mi se da nismo voljni davati šanse mlađim i nepoznatim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Volio bih da griješim 8-)
Ranije sam pisao da bi to kod mene bio jedan od uslova za odabir jer ako ništa odmah neće znati šeme za talove........ :run: :run:
dzejkej

#2803 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dzejkej »

DELEGACIJA wrote: Kada vidim ovakve komentare, nameće se KONKRETNO pitanje:
Mlađi kandidat nepoznat u političkom životu se kandidira, i kakve su šanse pored ovih starih istrošenih vukova?
Čini mi se da nismo voljni davati šanse mlađim i nepoznatim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Volio bih da griješim 8-)
Ranije sam pisao da bi to kod mene bio jedan od uslova za odabir jer ako ništa odmah neće znati šeme za talove........ :run: :run:
pored lopova i kriminalaca ma koliko stari ili mladi bili ja bih uvijek glasala za nekoga ko nema mrlju u CV-ju ma koliko star ili mlad bio.
opet da budem iskrena, previse sam skepticna prema nekim naglim ulascima u politiku osoba koje smatram nezrelim, tipa studenti, ljudi koji su tek zavrsili fakultet, bez dana iskustva.. mozda i grijesim ali zeleni su mi, bar oni za koje sam ja cula da na taj nacin ulaze u politiku..
ali, kad bude doslo vrijeme sjescu i prostudiracu malo liste i informacije da izaberem kandidata za kojeg cu glasati. za sada znam sigurno za koga necu..
_Reds_

#2804 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

dzejkej wrote:
pored lopova i kriminalaca ma koliko stari ili mladi bili ja bih uvijek glasala za nekoga ko nema mrlju u CV-ju ma koliko star ili mlad bio.
opet da budem iskrena, previse sam skepticna prema nekim naglim ulascima u politiku osoba koje smatram nezrelim, tipa studenti, ljudi koji su tek zavrsili fakultet, bez dana iskustva.. mozda i grijesim ali zeleni su mi, bar oni za koje sam ja cula da na taj nacin ulaze u politiku..
ali, kad bude doslo vrijeme sjescu i prostudiracu malo liste i informacije da izaberem kandidata za kojeg cu glasati. za sada znam sigurno za koga necu..
Ti otidji i zaokruzi stranku penzionera.
Sokrates_ba

#2805 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

dzejkej wrote:
tesko i na listu doci, moras imati uticaja u stranci ili nekog da te gura...bar u SDA!!! zato su im liste skoro uvijek iste....nadju se stari vukovi i po koji nadolazeci!!! :x :x :x
_Alcatraz_

#2806 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Tango Down wrote:Pozdrav raja, u nedjelju u Ilidžisu u popodnevnim satima kada je špica, zabranjeno je sjediti osobama mladjim od 26 godina, da li ste znali to !?

Eto ako ste planirali otići u šetnju pa na ručak, kao što smo mi mislili, a imate manje od 26 godina zaobidjite taj kafić.
Prvo što je konobar bio neuljudan i nekulturan, drugo što nije ni pitao koliko imamo godina nego je rekao da "gazda ne da da omladina sjedi u kafiću" iako smo svi imali preko 22 godine !? Na naše pitanje koliko je to godina potrebno da bi neko sjedio tu on je odgovorio pa ne znam jedno 25-26 godina !? :lol:

Vjerovatno gazda misli da smo htjeli po kafu uzeti pa mu se ne isplati bolje da stariji sjednu ko će "potrošiti više para" :-)

Ne znam da li se neko prije susretao sa ovakvim stvarima, mene sada zanima da li smije to uraditi da nekoga tako "istjera" iz kafića bez da je uzimao narudžbu i da li se i kome se to može prijaviti !?
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=1&t=101088

NEMAM PRAVO SJEDITI U ILDŽISU :lol: dok ja i cuna ne porastemo na 25-26

Image
jon_jovi

#2807 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Kommunisti su imali sjajan projekat vodosnadbjevanja izgradnjom brane negdje kod Delijaša ili Presenice ili oboje. Bili su počeli i zemljište otkupljivati. Plan je bio takav da se tim obezbjedi napajanje vode za sve gradove uz rijeku Bosnu i Sarajevo. Osim toga vrlo važnog projekta gradu Sarajevu je prijeko potreban metro. Saobračajne veze Sarajeva sa okolinom su slabe pa su potrebne putne komunikacije s četri kolovozne trake ne samo na autoputu V-c nego i prema Kiseljaku i dalje prema Travniku, rema Palam i pravcem do Rogoja.
_Alcatraz_

#2808 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

jon_jovi wrote:Kommunisti su imali sjajan projekat vodosnadbjevanja izgradnjom brane negdje kod Delijaša ili Presenice ili oboje. Bili su počeli i zemljište otkupljivati. Plan je bio takav da se tim obezbjedi napajanje vode za sve gradove uz rijeku Bosnu i Sarajevo. Osim toga vrlo važnog projekta gradu Sarajevu je prijeko potreban metro. Saobračajne veze Sarajeva sa okolinom su slabe pa su potrebne putne komunikacije s četri kolovozne trake ne samo na autoputu V-c nego i prema Kiseljaku i dalje prema Travniku, rema Palam i pravcem do Rogoja.
Sto se metroa tice to ce malo sacekati. Prvi prednost ima @FOCANSKI PROPISI sa uskotracnom prugom, pa cemo tek onda graditi metro.

Sto se tice 4 trake...

Image
jon_jovi

#2809 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Nema takvog puta ni groz Vogošću, istina ali u planu je od Mostarskog raskršća ilitiga križanja ilitiga raskrižja pa do Viteza. Razmjeren, projekat valjda urađen ali sva lova ode na onu usranu zaobilaznicu oko koje se vrtimo 10 godina. Čim to bude gotovo vjerovano će se otčepiti negdje drugo.
_Reds_

#2810 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Ko ovo brise postove.

Sekretaru i danas postoji taj plan vodosnadbijevanja, samo ti nabavi pare.
DELEGACIJA

#2811 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

_Reds_ wrote:
fidoremilienko wrote:Hoce li se ikad zavrsiti famozni kruzni tok pored Famosovog (jel tamo Famos igra?? :roll: ) stadiona?
Ne igra tu Famos, pa odakle si ti druze. To je Igmanov stadion, koji je prodat Turcima, a Igman ce valjda imati svoj sa druge strane.

Kruzni ce biti gotov za jedno mjesec vjerovatno, malo su ubrzali, inache se pravi vise od godine. Za godinu ljudi neboder naprave, na Ilidzi ne mogu kruzni tok. Inache famozni rok im je 18 mjeseci.
E ovo se oznojih dok nađoh........Danas 04.07.2012, kružni tok ne funkcioniše.....Mislim da ovo ode do izbora :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
DELEGACIJA

#2812 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

_Reds_ wrote:Ko ovo brise postove.

Dio para "proguta" voćnjak :lol: :lol: :lol: :lol:
dio snijeg koji se nije najvaio da će padati ovim obimom :razz: :razz: :razz: sram da ga bude
Pare nisu problem......PARA NEMA
jon_jovi

#2813 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

_Reds_ wrote:Ko ovo brise postove.

Pa ko pejgamber Ćenanović i profesor Višnjić pokupim vam po 800KM i onda reknem: de ovi iz boračkog dajte za naše borce još po 200KM i eto. Samo treba da me izglasate a vama to neće biti teško.
_Reds_

#2814 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

DELEGACIJA wrote:
_Reds_ wrote:
fidoremilienko wrote:Hoce li se ikad zavrsiti famozni kruzni tok pored Famosovog (jel tamo Famos igra?? :roll: ) stadiona?
Ne igra tu Famos, pa odakle si ti druze. To je Igmanov stadion, koji je prodat Turcima, a Igman ce valjda imati svoj sa druge strane.

Kruzni ce biti gotov za jedno mjesec vjerovatno, malo su ubrzali, inache se pravi vise od godine. Za godinu ljudi neboder naprave, na Ilidzi ne mogu kruzni tok. Inache famozni rok im je 18 mjeseci.
E ovo se oznojih dok nađoh........Danas 04.07.2012, kružni tok ne funkcioniše.....Mislim da ovo ode do izbora :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Ne znam zasto, ali mogli su davno otvoriti, namjerno se odgadja. Ujutro se moze otvoriti ako hoce.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... lidze.html Rekoh ja kredit i eto pruge.
dzejkej

#2815 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dzejkej »

_Reds_ wrote:
dzejkej wrote: pored lopova i kriminalaca ma koliko stari ili mladi bili ja bih uvijek glasala za nekoga ko nema mrlju u CV-ju ma koliko star ili mlad bio.
Ti otidji i zaokruzi stranku penzionera.[/quote]

je li to treba da bude smijesno? interesantno? ono, ti neki cool frajer?!
_Alcatraz_

#2816 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

_Reds_ wrote:
Ne znam zasto, ali mogli su davno otvoriti, namjerno se odgadja. Ujutro se moze otvoriti ako hoce.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... lidze.html Rekoh ja kredit i eto pruge.
Da bar za pocetak urade kako treba prelaze preko sina na svim raskrsnicama u gradu, pa tako i na nasem ilidzanskom kruznom toku.
_Reds_

#2817 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

dzejkej wrote:
_Reds_ wrote:
dzejkej wrote: pored lopova i kriminalaca ma koliko stari ili mladi bili ja bih uvijek glasala za nekoga ko nema mrlju u CV-ju ma koliko star ili mlad bio.
Ti otidji i zaokruzi stranku penzionera.[/quote]

je li to treba da bude smijesno? interesantno? ono, ti neki cool frajer?!
Kako god ti hoces, mladi ti nemaju pojma, i to je bit tvoje price, za ti preporucujem penzionere, pa i general nam je penzioner
_Reds_

#2818 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Posto ti mladi ne valjaju, ja ti predlazem penzionere, recimo generala u penziji, ionako su tebi jedini problem ti mladi, kojih tako zanemariv broj prodje, da se nista i ne pitaju, al eto tebi su problem, trebaju otici na mars i steci iskustvo valjda
_Alcatraz_

#2819 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

_Reds_ wrote:Posto ti mladi ne valjaju, ja ti predlazem penzionere, recimo generala u penziji, ionako su tebi jedini problem ti mladi, kojih tako zanemariv broj prodje, da se nista i ne pitaju, al eto tebi su problem, trebaju otici na mars i steci iskustvo valjda
Iskusna dama trazi iskusne mladice :lol:
_reds_ moras malo imati razumjevanja. :lol:
Prije nekoliko dana tvrdi da "bez starca nema udarca", a sada tvrdi kako bi cak i za mladje (sladje) glasala. Da li je do ciklusa ili do sparine ne bih znao, ali nesto kod nje ne stima.
DELEGACIJA

#2820 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

_Alcatraz_ wrote:
_Reds_ wrote:Posto ti mladi ne valjaju, ja ti predlazem penzionere, recimo generala u penziji, ionako su tebi jedini problem ti mladi, kojih tako zanemariv broj prodje, da se nista i ne pitaju, al eto tebi su problem, trebaju otici na mars i steci iskustvo valjda
Prije nekoliko dana tvrdi da "bez starca nema udarca", a sada tvrdi kako bi cak i za mladje (sladje) glasala. Da li je do ciklusa ili do sparine ne bih znao, ali nesto kod nje ne stima.
Ja propustih te komentare 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Moram biti "aktivniji" :D :D :D :D :D u čitanju
_Alcatraz_

#2821 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

DELEGACIJA wrote:
_Alcatraz_ wrote:
Ja propustih te komentare 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Moram biti "aktivniji" :D :D :D :D :D u čitanju
:mrgreen: Moraces na dopunsku nastavu :mrgreen:
dzejkej

#2822 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dzejkej »

_Alcatraz_ wrote:
Boze sacuvaj..
Pa sta vi citate..
Na kraju lijepo kazem da cu prouciti liste i vidjeti za koga vrijedi glasati. Da ja kandidujem nekoga pa hajde nego biram sa listi koje su servirane. Koji ce biti kriteriji za izbor to zavisi od imena koja budu ponudjena. Prvo da nije dokazani kriminalac a poslije vidjecemo..
Nego, cudite me momci, je li ova tema vase privatno vlasnistvo pa tjerate ostale? Je li kod vas sve stima?
DELEGACIJA

#2823 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

dzejkej wrote:
_Alcatraz_ wrote:
Boze sacuvaj..
Pa sta vi citate..
Na kraju lijepo kazem da cu prouciti liste i vidjeti za koga vrijedi glasati. Da ja kandidujem nekoga pa hajde nego biram sa listi koje su servirane. Koji ce biti kriteriji za izbor to zavisi od imena koja budu ponudjena. Prvo da nije dokazani kriminalac a poslije vidjecemo..
Nego, cudite me momci, je li ova tema vase privatno vlasnistvo pa tjerate ostale? Je li kod vas sve stima?
Ma samo opušetno malo ima ložione :dance: :dance: :dance: :dance:
http://www.6yka.com/novost/25490/cijena-bosnjastva --> vidi cijenu Bošnjaštva
Ne volem

#2824 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Ne volem »

DANAS SE OD 15 SATI PUŠTA U UPOTREBU KRUŽNI TOK U SOKOLOVIĆ KOLONIJI
DELEGACIJA

#2825 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Ne volem wrote:DANAS SE OD 15 SATI PUŠTA U UPOTREBU KRUŽNI TOK U SOKOLOVIĆ KOLONIJI
Za muštuluka si 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Locked