Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- insaneinthebrain
#2801 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ne skontah zasto je onaj htio oteti brana 
- shmizlica
#2802 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
jedini preživjeli muški stark.....potencijalni kralj sjevera
- insaneinthebrain
-
Amar_Chulle_Custic
#2804 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zadnja epizoda me poprilično razočarala...zašto?
Zato što sam čitao knjige, i situacija između Littlefingera i Lyse je bila veliko otkriće koje je bilo ogroman šoker, a koje je nakon tog slijedio JOŠ veći šoker..Njeno priznanje šta je i kako uradila je došlo isuviše ležerno u seriji, većina gledaoca je jedva obratilo pažnju, a jako malo ih je bilo šokirano (čemu je Martin i težio). Čovjek tri godine skrivao tajnu ko je ubio Jon Arryna, i oni to prikažu u jednom običnom dijalogu, koji je popraćen s vriscima Lyse :S
Druga situacija koja me je razočarala...susret Jona i Ghost-a...u knjizi oni imaju nepremostivu vezu, ljubav i emocija izbijaju između njih (u knjizi), i ovaj susret je u najmanju ruku trebao biti malo srčaniji od: "Come here boy" i vučijeg cvileža
Zato što sam čitao knjige, i situacija između Littlefingera i Lyse je bila veliko otkriće koje je bilo ogroman šoker, a koje je nakon tog slijedio JOŠ veći šoker..Njeno priznanje šta je i kako uradila je došlo isuviše ležerno u seriji, većina gledaoca je jedva obratilo pažnju, a jako malo ih je bilo šokirano (čemu je Martin i težio). Čovjek tri godine skrivao tajnu ko je ubio Jon Arryna, i oni to prikažu u jednom običnom dijalogu, koji je popraćen s vriscima Lyse :S
Druga situacija koja me je razočarala...susret Jona i Ghost-a...u knjizi oni imaju nepremostivu vezu, ljubav i emocija izbijaju između njih (u knjizi), i ovaj susret je u najmanju ruku trebao biti malo srčaniji od: "Come here boy" i vučijeg cvileža
- Ciprol
#2805 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nije jedini, ima i Rickon, samo se trenutno ne pojavljuje u seriji.shmizlica wrote:jedini preživjeli muški stark.....potencijalni kralj sjevera
- shmizlica
#2806 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
istina....njega uvijek zaboravimCiprol wrote:nije jedini, ima i Rickon, samo se trenutno ne pojavljuje u seriji.shmizlica wrote:jedini preživjeli muški stark.....potencijalni kralj sjevera
- beco
#2807 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
And return of the wirdest character done
Houston do you copy
Houston do you copy
- Tito_i_Partija
#2808 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Joj jest Sansa najebala. Pitam se hocel' ova jadna cura ikad rahat popit' kafu a da pri tome nije okruzena psihopatama.
A po vriscima se vidi da je Littlefinger jebac i po. Sta ces, covjek se godinama prakso u svom bordelu.

A po vriscima se vidi da je Littlefinger jebac i po. Sta ces, covjek se godinama prakso u svom bordelu.
-
brain bubbles
#2809 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nije on dao na sebe, samo je gledao i ucioTito_i_Partija wrote:Joj jest Sansa najebala. Pitam se hocel' ova jadna cura ikad rahat popit' kafu a da pri tome nije okruzena psihopatama.
A po vriscima se vidi da je Littlefinger jebac i po. Sta ces, covjek se godinama prakso u svom bordelu.![]()
a i ova je vristala na silu, da cuju svi
- Tito_i_Partija
#2810 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma baba odavno nije primila kite pa joj drago.brain bubbles wrote:nije on dao na sebe, samo je gledao i ucioTito_i_Partija wrote:Joj jest Sansa najebala. Pitam se hocel' ova jadna cura ikad rahat popit' kafu a da pri tome nije okruzena psihopatama.
A po vriscima se vidi da je Littlefinger jebac i po. Sta ces, covjek se godinama prakso u svom bordelu.![]()
a i ova je vristala na silu, da cuju svi
A jadna Semsa to sve mora slusat' i jos onda oni hoce da je udaju za onog malog retarda sto voli sisu. Evo jedna za moju Semsu, od nase Semse.
-
mali_balon
#2811 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Amar_Chulle_Custic wrote:Zadnja epizoda me poprilično razočarala...zašto?
Onda epizoda ne bi trajala 45min nego 2 sata. Neke stvari se moraju "rezati".
-
DžipaloRipalo
#2812 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mislim da nije htio rec da je trebalo vise u jednoj epizodi, vec otkrivanje tajne po knjigama dolazi mnogo kasnije uz jos jedan veliki dogadjaj i ima puno veci efekat nego vako.mali_balon wrote:Amar_Chulle_Custic wrote:Zadnja epizoda me poprilično razočarala...zašto?
Onda epizoda ne bi trajala 45min nego 2 sata. Neke stvari se moraju "rezati".
- VenomousV
#2813 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Litlfinger sve zakuh'o
(to sam tek sinoc zakljucila kad sam otvorila GoT wiki da se podsjetim ko/gdje/sta/kako)
(to sam tek sinoc zakljucila kad sam otvorila GoT wiki da se podsjetim ko/gdje/sta/kako)
-
brain bubbles
#2814 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
daaaa, ako cemo ovako gledati, zbog njega je Jon Arryn stradao, pa je Robert morao na sjever, pa se sve ostalo zakuhaloVenomousV wrote:Litlfinger sve zakuh'o![]()
al gledajte to s pozitivne strane, da nema Littlefingera, ne bi bilo ni serije
- Averus
#2815 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da se ne lažemo, Littlefinger je najjači lik u seriji
Kako će samo mama od onog malog što sisa sisu da nastrada
Kako će samo mama od onog malog što sisa sisu da nastrada
-
Sluzbenikkk
#2816 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma nek je ono malo djubre crklo ... sad serija drama i svi su mi likovi dragi 
- Averus
#2817 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A meni Tommen djeluje k'o fino dijete, možda bude fin i kralj 
-
todd_smith
#2818 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa vidjela si scenu sa Sanzom i onom njenom tetkom. Valjda je drze u prici zbog te radnje, jer je Jaime nju poslao da "spasi" Sanzu.shmizlica wrote:svega pomalo....objašnjeni faktori koji su zakotrljali sudbinu starkova....ovi dijelovi sa brienne me fakat nerviraju, ne kontam što je ona bitna uopšte....danny baulja i dalje ne znajući jel pošla il došla
Jer je bio "spijun" ili sta vec, trazio malog jer je on jedini od Starka sto je ostao da moze biti kralj,posto je Jon kopile. To je bio onaj lik sto je odrezao ruku Jaimeu. Kako ga Hodor k`o mackuinsaneinthebrain wrote:ne skontah zasto je onaj htio oteti brana
- insaneinthebrain
#2819 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ko bi rekao da u onom little fingeru lezi onakav smutljivac i genijalac 
-
baxul
#2820 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
renesansni čovjek u feudalnom svijetuinsaneinthebrain wrote:ko bi rekao da u onom little fingeru lezi onakav smutljivac i genijalac
- AleksoMKD
#2821 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Trebo ga je Ned udavit pred bordelom, kako ne zakasni Cat minut dva sa izlaskom na terasu.insaneinthebrain wrote:ko bi rekao da u onom little fingeru lezi onakav smutljivac i genijalac
-
todd_smith
#2822 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako je lik takav genijalac zasto je dozvolio sebi da se ozeni sa psihom

- Averus
#2823 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Wait and see 
On je znao da će do toga kad-tad doći, dakle znaće i da se riješi "tereta"
On je znao da će do toga kad-tad doći, dakle znaće i da se riješi "tereta"
-
mrgreen
#2824 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
moze li mi neko ovo pojasniti? malo sam zaspala tokom ove scene, a ne sjecam se iz knjigebrain bubbles wrote:daaaa, ako cemo ovako gledati, zbog njega je Jon Arryn stradao, pa je Robert morao na sjever, pa se sve ostalo zakuhaloVenomousV wrote:Litlfinger sve zakuh'o![]()
al gledajte to s pozitivne strane, da nema Littlefingera, ne bi bilo ni serije
- irac300
#2825 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
'ebo majku, nešto kontam u ove 3 i po sezone prikazane, kada bi sve epizode sabrao, o onim zamrznutim Šetačima bi se jedva sastavila jedna scena od 5 minuta. Sve kontam kad će krenut' u tu invaziju, evo četvrta godina. Al' ćorak.