Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2801 Re: eBay - Vaša iskustva
Vratit ce ti pare, sta si se prepao !? Je li vidis koliko je pedantan i posten prodavac da on TEBI JAVLJA da nemaju u skladistu robe, da postoji problem te da ce ti AUTOMATSKI vratiti novce UKOLIKO IM TI NE KAZES DRUGACIJE u roku od 3 dana
Za svaku transakciju si zasticen 45 dana od kupovine ako placas s paypalom
- art vandeley
#2802 Re: eBay - Vaša iskustva
Znam da je sve objasnjeno na ovoj temi, nekad ranije sam je prelistao od prve do zadnje stranice ali mi sada mrsko opet...
Ne mogu nikako da skontam kako da u onim filterima za pretragu namjestim da mi izbaci samo proizvode koji se salju worldwide tj. koji idu i u BiH... Nadjem super stvari ali ne salju nigdje mimo SAD-a, UK-a ili slicno ... Jednog sam i kontaktirao da vidim hoce li mi iz Engleske poslati i kaze onece, UK only 
- 4m3l
#2803 Re: eBay - Vaša iskustva
i mene zanimaart vandeley wrote:Znam da je sve objasnjeno na ovoj temi, nekad ranije sam je prelistao od prve do zadnje stranice ali mi sada mrsko opet...Ne mogu nikako da skontam kako da u onim filterima za pretragu namjestim da mi izbaci samo proizvode koji se salju worldwide tj. koji idu i u BiH... Nadjem super stvari ali ne salju nigdje mimo SAD-a, UK-a ili slicno ... Jednog sam i kontaktirao da vidim hoce li mi iz Engleske poslati i kaze onece, UK only
- Jazzy.ba
#2804 Re: eBay - Vaša iskustva
Kontaktiraj svakog prodavca koji ne dostavlja worldwide privatno i pitaj, meni vecina dostavi kad ih fino zamolim ako me bas nesto zanima.
Inace imas kolonu postarine u pretrazi i kad si ulogovan ako u njoj ne pise nista vjerovatno ne dostavlja u bih.
Inace imas kolonu postarine u pretrazi i kad si ulogovan ako u njoj ne pise nista vjerovatno ne dostavlja u bih.
- zgiba
#2805 Re: eBay - Vaša iskustva
Odaberi Advanced search, u dijelu Location oznaci Only show items: Available to Bosnia and Herzegovinaart vandeley wrote:Znam da je sve objasnjeno na ovoj temi, nekad ranije sam je prelistao od prve do zadnje stranice ali mi sada mrsko opet...Ne mogu nikako da skontam kako da u onim filterima za pretragu namjestim da mi izbaci samo proizvode koji se salju worldwide tj. koji idu i u BiH... Nadjem super stvari ali ne salju nigdje mimo SAD-a, UK-a ili slicno ... Jednog sam i kontaktirao da vidim hoce li mi iz Engleske poslati i kaze onece, UK only
-
tetkapersa
#2806 Re: eBay - Vaša iskustva
Vjerovatno je to negdje i spomenuto, ali da bih iščitao forum, trebalo bi mi dan-dva. Naime, dobio sam jednu elektronsku stvarčicu od selera iz SAD-a koja košta 30-ak dolara i - ne radi. Seler traži da mu je vratim, a da će mi on refundirati novac. Sve se ovo događa u vremenskom okviru u kome sam još uvijek zaštićen na ebayu. Hoće li mi naša pošta naplatiti poštarinu za SAD i koliko otprilke - paket je težak stotinjak grama? Kada da tražim novac nazad, kako ću mu dokazati da sam mu poslao paket? Kupujem na ebayu ven duže vrijeme i ovo mi je prvo negativno iskustvo pa mi treba savjet.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2807 Re: eBay - Vaša iskustva
Da li ta elektronska sprava ima bateriju u sebi !? Ako ima bilo koju vrstu baterije neces moci poslati, jer smo "zemlja visokog ruzika". Ako nema baterije, odes u postu i kazes da saljes vani posiljku bez naplate (jel' se ono kaze nevrjednosnu posiljku ?), dobit ces kod, takozvani tracking number s kojim ce prodavac da prati a i ti kada njemu stigne uredjaj. Sto se tice cijene slanja, dakko da ces je platiti, te ona varira izmedju 20 i 35KM...
- polis
#2808 Re: eBay - Vaša iskustva
NAlog mi je blokiran. Ne znam tačno zašto.
Stigle su mi poruke od ebaya, u kojima navode da moram platiti naknade od 9$. Da li neko zna nešto više o ovome:
KEEP YOUR ACCOUNT IN GOOD STANDING - PAYMENT NEEDED Your eBay Seller Fees of $ 9.09 on your account are due by your invoice due date. To keep your account in good standing, you must take steps to ensure the Current Balance due is paid by that date.
MC999 EBI NOTICE: eBay Registration On Hold: Non Payment
Da napomenem da sam već trgovao, sve uredno, ostavlja pozitivne utiske i slično.
Stigle su mi poruke od ebaya, u kojima navode da moram platiti naknade od 9$. Da li neko zna nešto više o ovome:
KEEP YOUR ACCOUNT IN GOOD STANDING - PAYMENT NEEDED Your eBay Seller Fees of $ 9.09 on your account are due by your invoice due date. To keep your account in good standing, you must take steps to ensure the Current Balance due is paid by that date.
Da napomenem da sam već trgovao, sve uredno, ostavlja pozitivne utiske i slično.
-
tetkapersa
#2809 Re: eBay - Vaša iskustva
Nema bateriju u sebi. Hvala na odgovoru. Hm, ako tu cijenu slanja nazad snosim samo ja, onda me ova avantura koštala 20-ak maraka, ni krivog ni dužnog.
- Jazzy.ba
#2810 Re: eBay - Vaša iskustva
Jesi ista prodavao na eBayu? Jesi li platio listing fees eBayu? Ocigledno imas neki dug.polis wrote:NAlog mi je blokiran. Ne znam tačno zašto.
- polis
#2811 Re: eBay - Vaša iskustva
JEsam jedan laptop, ali je došlo do refundacije novca kupcu. Možda je pribilježeno da je kupljeno jer je kupac isplatio pare na PPal, a ja mu ih potom refundirao.?Jazzy.ba wrote:Jesi ista prodavao na eBayu? Jesi li platio listing fees eBayu? Ocigledno imas neki dug.polis wrote:NAlog mi je blokiran. Ne znam tačno zašto.
Hvala svakako na sugestijama.
- Jazzy.ba
#2812 Re: eBay - Vaša iskustva
Mislim da moras platiti listing fee bez obzira sto je refundirana transakcija.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Glanzer
#2813 Re: eBay - Vaša iskustva
Jucer 11.03. dostavljen poziv da posaljem dokumente,poslato isti dan,cekam dalje.....Glanzer wrote:Još nikakvog poziva od carine,jednostavno mogu cekati bas me interesuje do kada,narucio sam telefon 22.2 i izabrao singapore post za dostavu,radi se o free shiping-u,23.02.vec je zaprimljeno u S.Postu i 25.2. preko trackinga mi je pisalo da je poslato u inostranstvo,28.2.nasa posta primila je posiljku i 4.3.dostavljeno kako sam vec rekao carini na obradu.Znaci:
Singapore post dostava do BiH cirka sedam dana i to besplatno![]()
Nasa posta dostava na carinjenje (jest da je bio praznik)4 dana
Obrada na carini .........bas da vidimo?
Singapore post: Bih posta i carina= 5 dana/ 11 dana+....
- Ductus Holedocus
#2814 Re: eBay - Vaša iskustva
ako mi ko moze pomoci,slabo se snalazim
htjela bih naruciti cipele(ove sto su u tri boje),ali nigdje nema "KUPI",je li to znaci da ne postoje vise ili..??
http://www.ebay.com/itm/Fashion-Luxury- ... 19d6b4260c
htjela bih naruciti cipele(ove sto su u tri boje),ali nigdje nema "KUPI",je li to znaci da ne postoje vise ili..??
http://www.ebay.com/itm/Fashion-Luxury- ... 19d6b4260c
- un1ted
#2815 Re: eBay - Vaša iskustva
This listing was ended by the seller because the item is no longer available.
- un1ted
#2816 Re: eBay - Vaša iskustva
Zna li iko zasto mi pise da je narudzba poslata u centar razmjene u Njemackoj!? Nikada mi do sada to nije pisalo
20130309, do uvoza ured razmjene, Njemačke, Bosne i Hercegovine
20130306, ukupan izvoz paket interoperabilnost zapečaćena biti otvorena u Pekingu Internationala, Bosna i Hercegovina
-
HZArnel
#2817 Re: eBay - Vaša iskustva
Nisam nikad trgovao na eBayu, al' ako mi neko može u dvije jednostavne rečenice objasniti: Gdje je njihova zarada?
- _Reds_
#2818 Re: eBay - Vaša iskustva
Od onoga ko prodaje. Mora da da oređeni procenat od prodaje ebay-u.HZArnel wrote:Nisam nikad trgovao na eBayu, al' ako mi neko može u dvije jednostavne rečenice objasniti: Gdje je njihova zarada?
-
Melami
#2819 Re: eBay - Vaša iskustva
hahahhahahahahaHZArnel wrote:Nisam nikad trgovao na eBayu, al' ako mi neko može u dvije jednostavne rečenice objasniti: Gdje je njihova zarada?
Gdje nije?
Znas li koja je posjecenost te stranice?
Znas li prodavac daje 9% od svake prodje?
Svaka opciaj koju prodavac doda se naplacuje, tipa ''buy it now'' ili ako hoce da mu listing stoji vise od 7 dana mora doplatiti itd.
Nekako su prinudili svakog prodavca da vrsi transakcije preko paypala koji je takodjer njihov i preko kojeg uzimaju dodatne procente.
Uzimaju gdje stignu.
- holowey
#2820 Re: eBay - Vaša iskustva
imas li, recimo, direktnu avio liniju sarajevo - peking? sve prvo dolazi u njemacku pa odatle nama, nebitno brazil, kina, australija, kanadaun1ted wrote:Zna li iko zasto mi pise da je narudzba poslata u centar razmjene u Njemackoj!? Nikada mi do sada to nije pisalo
20130309, do uvoza ured razmjene, Njemačke, Bosne i Hercegovine
20130306, ukupan izvoz paket interoperabilnost zapečaćena biti otvorena u Pekingu Internationala, Bosna i Hercegovina
- un1ted
#2821 Re: eBay - Vaša iskustva
Nije nikakav problem sto je otislo u Njemacku, no to je prvi put da mi na TN pise 
-
Glanzer
#2822 Re: eBay - Vaša iskustva
13.03,.zavrsena carina,ukupno na 200KM, bilo je 90 KM TROSKOVA CARINE,eto to je toGlanzer wrote:Jucer 11.03. dostavljen poziv da posaljem dokumente,poslato isti dan,cekam dalje.....Glanzer wrote:Još nikakvog poziva od carine,jednostavno mogu cekati bas me interesuje do kada,narucio sam telefon 22.2 i izabrao singapore post za dostavu,radi se o free shiping-u,23.02.vec je zaprimljeno u S.Postu i 25.2. preko trackinga mi je pisalo da je poslato u inostranstvo,28.2.nasa posta primila je posiljku i 4.3.dostavljeno kako sam vec rekao carini na obradu.Znaci:
Singapore post dostava do BiH cirka sedam dana i to besplatno![]()
Nasa posta dostava na carinjenje (jest da je bio praznik)4 dana
Obrada na carini .........bas da vidimo?
Singapore post: Bih posta i carina= 5 dana/ 11 dana+....
- un1ted
#2823 Re: eBay - Vaša iskustva
Jao FUJ! Devet dana da nasi ljenguzi obave posao...jbte :S
- Realovac23
#2824 Re: eBay - Vaša iskustva
Ljudi kupio sam u petak haljinu za jednu osobu, ovu haljinu
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 1081963589
prodavač ima 100% , a 175 transakcija, šta mislite jel prevara ovo?
šaljem mu jucer upit da li je poslao haljinu od odgovara:
Hi,
Sorry ,delay the package, Actually I shipped it yesterday,but Because china custom audit, your package hold about 5-7working days in export department, (special case ,recently most of fake famous bag and clouthes, exportdepart hold all package and one by one charge).
So sorry!!
Warren
No na ebayu nema onaj znak kad se pošalje pošiljka. Da li sam prevaren?
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 1081963589
prodavač ima 100% , a 175 transakcija, šta mislite jel prevara ovo?
šaljem mu jucer upit da li je poslao haljinu od odgovara:
Hi,
Sorry ,delay the package, Actually I shipped it yesterday,but Because china custom audit, your package hold about 5-7working days in export department, (special case ,recently most of fake famous bag and clouthes, exportdepart hold all package and one by one charge).
So sorry!!
Warren
No na ebayu nema onaj znak kad se pošalje pošiljka. Da li sam prevaren?
-
skuterista
#2825 Re: eBay - Vaša iskustva
meni sumnjivo, nikad nisam vidio 100% Positive feedback