pa u komsiluku Irana je Afganistan sa "demokratskom vladom " uz USA i NATO podrsku , i takav "oslobodjeni" Afganistan odjedared proizvodi 90 % svjetskoga opijumazonbirile wrote:-----------------------------------------NIN wrote:ebote, dje sve cojk bijopsydelija wrote:koliki je u samom iranu ne znam, ali znam da na nijednog "dzankija" nisam dole naletio kao recimo u amsterdamu, majamiju, cirihu, lisabonu.., pa i kairu, i ne samo na narkomana, vec ni na pijanca.a kakva je situacija u pekingu, tokiju, rejkjaviku, ulan batoru, buenosu, limi?
i meni je jedan čoek sa Vratnika pričo,da mu je kazo Lutvo sa Bistrika,oca mi,da Iran nejma hašišara.Stvar je u tome moj @psydelija da sve statistike tvrde da je Iran vodeći po broju narkosa i to teških.Marihuana je više za supu,tamo idu pravo na opijum,i heroin.Nemaju oni ni prostituciju,ali imaju ugovoreni plačeni brak na 3 mjeseca,platiš i klatiš se do isteka roka.
Rusija se vec zalila da imaju veliki problem sa heroinom u Rusiji iz Afganistana, ili tacnije vec gubi zivce i sa pravom tvrdi da tolika prizvodnja narkotika otkada je Afganistan pod kontrolom NATO i USA niie slucajnost !
i nije , 50 milijardi dolara u keshu i plus trujes omladinu svojih neprijatelja
imaju dronove i satelite , jure Talibane naokolo sa 150 000 vojnika najbolje opremljenih na planeti ali ne mogu zaustaviti slepere pune opijuma i heroina i ne vide hiljade hektara opijuma pred nosom ?
ma daj Zonbirile pametan si covjek otvori oci
a gdje si na temi o teroristickome napadu u Norveskoj ni tebe niti Jeffersona nema tamo ?