A ko je jos fulio sa GY
poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Naravno da bi ti prodao, javi se na pp, imam i set ljetnih ako hoces.Pa sada, kada su toliko dobre, da li bi mi prodao svoj istroseni komplet zimskih Conti ? Kontam, ide zima, pa ako je to stvarno tako dobra guma ( a ja sam kokuz covjek, sta da radim ) dobro bi mi dosle. Naravno, racunam da si ti osvijesteni covjek pa da gume mijenjas na vrijeme, tako da su i ove polovne sasvim OK.
Moze ? I obecavam da ih necu stavljati na Citroena. Da te ne brukam.
Taj sam.Qler wrote:Jesi to ti Semakumov mi kolega
A ko je jos fulio sa GY
poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu
I pored toga sto zadnjih 6-7g gazim Conti u biH, GY za mene je uvijek ostavljala dojam najbolje zimske gume.drugi profil wrote:Eto ljudi tvrde da je lohotna. Pa uzmi i to u obzir ako se volis verati po trotoarima ili losim cestama.
GY UG7 je guma sa kojom sam ja prosao 6 zima bez stavljanja lanaca, a po svakakvoj cesti vozio. Ove modele poslije toga ne znam, ali eto tvrde da imaju mane.
Lani se na ovoj temi hvalio Conti 850 i Michelin Alpin. Sad se ispostavlja da Alpin nije bas tako sigurna guma, a da Conti "dobija" bubreg. GY jos niko nije kritikovao, a opet sve je do ceste i vozaca.
muha-V8 wrote:Pozdrav svima. Ima li ko iskustva sa Nokian zimskim gumama? Na onoj naljepnici sto pokazuje karakteristike potrošnja C,mokro C. Dimenzije gume su 225 55 R16 ,a cijena 217 km po komadu.
Nokian kod Engleza prva na ovogodisnjem testu. Neces se zahebati jer je i na ostalim testovima visoko. Samo je stvar cijene. Ako je najpovoljnija, onda ne misli nista vise.muha-V8 wrote:Pozdrav svima. Ima li ko iskustva sa Nokian zimskim gumama? Na onoj naljepnici sto pokazuje karakteristike potrošnja C,mokro C. Dimenzije gume su 225 55 R16 ,a cijena 217 km po komadu.
ima li ih u sarajevu gdje kupiti 175/70/r13?drugi profil wrote:Nokian kod Engleza prva na ovogodisnjem testu. Neces se zahebati jer je i na ostalim testovima visoko. Samo je stvar cijene. Ako je najpovoljnija, onda ne misli nista vise.muha-V8 wrote:Pozdrav svima. Ima li ko iskustva sa Nokian zimskim gumama? Na onoj naljepnici sto pokazuje karakteristike potrošnja C,mokro C. Dimenzije gume su 225 55 R16 ,a cijena 217 km po komadu.
http://www.autoexpress.co.uk/accessorie ... rices-2014
Ja ne znam sta ce ti tolika guma na 307, hajde ljeto ok, ali zimska ni u ludilu tolika za 307. Uzmes 195/X/15 doce te jeftinije, a mozes uzeti vrhunsku gumu za relativno male pare. X sam stavio posto nzm koja ide dimenzija na 307, mozda mozes i 185. Vidi u specifikacijama auta. A zimi je bolja uza, nego sira guma.Sarajevski-Seljak wrote:Moze li mi neko preporuciti dobre zimske gume za Pezoa 307, 205/55/16 ?
Prosle zime poslusam druga i kupim Savu, umalo me nisu glave kostale.
Tako da Sava, Tigar, gume iz Robot-a i slicno ne dolazi u obzir!
drugi profil wrote:Probaj na http://www.gume.ba.
Imas kontakt mail pa upitaj mogu li ti nabaviti.
Ili
http://autosemberija.com/
online narudzba i dostava na adresu. ima tvoj profil. 94 KM
Evo kalkulator za konverziju:probook wrote:Ja ne znam sta ce ti tolika guma na 307, hajde ljeto ok, ali zimska ni u ludilu tolika za 307. Uzmes 195/X/15 doce te jeftinije, a mozes uzeti vrhunsku gumu za relativno male pare. X sam stavio posto nzm koja ide dimenzija na 307, mozda mozes i 185. Vidi u specifikacijama auta. A zimi je bolja uza, nego sira guma.Sarajevski-Seljak wrote:Moze li mi neko preporuciti dobre zimske gume za Pezoa 307, 205/55/16 ?
Prosle zime poslusam druga i kupim Savu, umalo me nisu glave kostale.
Tako da Sava, Tigar, gume iz Robot-a i slicno ne dolazi u obzir!
U Sarajevu nisam ih nasao ali ima autosemberija Bobar . I ja sam vidio da su na testu se pokazale dobre ali da vidim ima li ko iskustva. Ipak zadnja mi vuca a mogao bih se za njih protegnuti ako su dobrekloniran wrote:ima li ih u sarajevu gdje kupiti 175/70/r13?drugi profil wrote:Nokian kod Engleza prva na ovogodisnjem testu. Neces se zahebati jer je i na ostalim testovima visoko. Samo je stvar cijene. Ako je najpovoljnija, onda ne misli nista vise.muha-V8 wrote:Pozdrav svima. Ima li ko iskustva sa Nokian zimskim gumama? Na onoj naljepnici sto pokazuje karakteristike potrošnja C,mokro C. Dimenzije gume su 225 55 R16 ,a cijena 217 km po komadu.
http://www.autoexpress.co.uk/accessorie ... rices-2014
Alpin 5, novije, skoro izasle. Za konacan sud treba sacekat par testova i utiske kupaca.hzsa22 wrote:Jel moze neko reci koja je razlika alpin 4 i alpin 5?
Gdje si kupovao,to nesto pojeftino?asafinho wrote:"Nabacio" sam na svoje vozilo 4 nove Tigar Winter 205/55/16 i to zadovoljstvo me je koštalo 378 KM ili 94.50 KM po gumi,na prošlom vozilu koje sam prodao ove zime,iste gume TIgar Winter samo 14.ke sam vozio 3 zime i prodao na kraju četvrte,ostalo je šare dovoljno za budućeg vlasnika,prezadovoljan sam što se tiče Tigrica,neću porediti ni sa jednom drugom gumom niti me ta poređenja zanimaju,znam da vozim 4 frisko nove gume i da sam rahat gdje god i kad god krenemi naravno moja preporuka za iste
U Lukavici,logično.Ne mogu da se sjetim radnje jaran me je vodio,znači preko Vraca u Lukavicu, kod TUŠA lijevo na semaforu pa druga desno,i tu onda ideš pravo i gledaš sa lijeve strane u ćošku zgrade reklama za neku gumu i vidjet ćeš radnju,nove zgrade su sve,on kaže da je tu najjeftinije u Lukavici i naravno blansiranje i montaža su u cijeni,i mi smo se iznenadili kako povoljna cijena za tu dimenziju gume...super stvarromeomoraprezivjeti wrote:Gdje si kupovao,to nesto pojeftino?asafinho wrote:"Nabacio" sam na svoje vozilo 4 nove Tigar Winter 205/55/16 i to zadovoljstvo me je koštalo 378 KM ili 94.50 KM po gumi,na prošlom vozilu koje sam prodao ove zime,iste gume TIgar Winter samo 14.ke sam vozio 3 zime i prodao na kraju četvrte,ostalo je šare dovoljno za budućeg vlasnika,prezadovoljan sam što se tiče Tigrica,neću porediti ni sa jednom drugom gumom niti me ta poređenja zanimaju,znam da vozim 4 frisko nove gume i da sam rahat gdje god i kad god krenemi naravno moja preporuka za iste
Ako sam te dobro skontao, to je radnja Total trade. Imaju i od mene preporuke što se tiče cijena.asafinho wrote:U Lukavici,logično.Ne mogu da se sjetim radnje jaran me je vodio,znači preko Vraca u Lukavicu, kod TUŠA lijevo na semaforu pa druga desno,i tu onda ideš pravo i gledaš sa lijeve strane u ćošku zgrade reklama za neku gumu i vidjet ćeš radnju,nove zgrade su sve,on kaže da je tu najjeftinije u Lukavici i naravno blansiranje i montaža su u cijeni,i mi smo se iznenadili kako povoljna cijena za tu dimenziju gume...super stvarromeomoraprezivjeti wrote:Gdje si kupovao,to nesto pojeftino?asafinho wrote:"Nabacio" sam na svoje vozilo 4 nove Tigar Winter 205/55/16 i to zadovoljstvo me je koštalo 378 KM ili 94.50 KM po gumi,na prošlom vozilu koje sam prodao ove zime,iste gume TIgar Winter samo 14.ke sam vozio 3 zime i prodao na kraju četvrte,ostalo je šare dovoljno za budućeg vlasnika,prezadovoljan sam što se tiče Tigrica,neću porediti ni sa jednom drugom gumom niti me ta poređenja zanimaju,znam da vozim 4 frisko nove gume i da sam rahat gdje god i kad god krenemi naravno moja preporuka za iste
Razumijem zeznuta su vremena i sve, ali kupiti polovnu gumu i jos iz ove donje klase, poslije 3 godine upotrebe, nikako mi ne ide u glavu. Pa nemoj onda voziti auto ako ces stavljati ovakvo smece.asafinho wrote:"Nabacio" sam na svoje vozilo 4 nove Tigar Winter 205/55/16 i to zadovoljstvo me je koštalo 378 KM ili 94.50 KM po gumi,na prošlom vozilu koje sam prodao ove zime,iste gume TIgar Winter samo 14.ke sam vozio 3 zime i prodao na kraju četvrte,ostalo je šare dovoljno za budućeg vlasnika,prezadovoljan sam što se tiče Tigrica,neću porediti ni sa jednom drugom gumom niti me ta poređenja zanimaju,znam da vozim 4 frisko nove gume i da sam rahat gdje god i kad god krenemi naravno moja preporuka za iste
Mislim da si pogrešno shvatio autora. Prodao je auto na kome su bile spomenute gume.mahalas505 wrote:Razumijem zeznuta su vremena i sve, ali kupiti polovnu gumu i jos iz ove donje klase, poslije 3 godine upotrebe, nikako mi ne ide u glavu. Pa nemoj onda voziti auto ako ces stavljati ovakvo smece.asafinho wrote:"Nabacio" sam na svoje vozilo 4 nove Tigar Winter 205/55/16 i to zadovoljstvo me je koštalo 378 KM ili 94.50 KM po gumi,na prošlom vozilu koje sam prodao ove zime,iste gume TIgar Winter samo 14.ke sam vozio 3 zime i prodao na kraju četvrte,ostalo je šare dovoljno za budućeg vlasnika,prezadovoljan sam što se tiče Tigrica,neću porediti ni sa jednom drugom gumom niti me ta poređenja zanimaju,znam da vozim 4 frisko nove gume i da sam rahat gdje god i kad god krenemi naravno moja preporuka za iste
Ovo se ne odnosi na autora gore citiranog da ne bude kakve zabune.
Mislim da si malo prebrzo procitao, jer da si procitao malo pazljivije, kao sto nisi, vidio bih da sam upravo napomenuo da se ono sto sam napisao ne odnosi na autora citirano dijela, da ne bi bilo pogresno razumljeno, a na kraju opet jesteDady wrote: Mislim da si pogrešno shvatio autora. Prodao je auto na kome su bile spomenute gume.
Btw @asafinho: Sretno sa novim gumama, ali iz mog iskustva sa Savom zna biti velika razlika u performansama između dimenzija R14 i R16 na manjem i većem autu.
mahalas505 wrote:Ovo se ne odnosi na autora gore citiranog da ne bude kakve zabune.