Kakve tenisice nose forumasi :)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Njanjavi

#2801 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Njanjavi »

Image
Image
Image
65 markica, imo ih i 2004te kuke, nosao ih do sredine 2007me i prodo haveru za 50 markica.
Neunistive.
Puma darby trail racer <3

PoslaTo dimnim signalima sa stabla jagode :)
commendatore

#2802 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by commendatore »

ako kome moze pomoci nek ne kupuje ovo smece.... jbg ja nasjeo

Image

ni godinu trajale - djon se razlistao povrsine popucale smijesno....
Njanjavi

#2803 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Njanjavi »

Nike shox i reax, dvije najgluplje moguce izvedbe djonova ikad!
Mada cisto sumnjam da si i uzeo org ovdje, jerbo je od reax-a i nike odustao mensecini, sad se samo tolerise stancanje tih modela u kineskim zhblj fabrikama za ova beljulji trzista poput nasheg.
Njanjavi

#2804 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Njanjavi »

channel10 wrote:
KB9 wrote:te patike imaju jednu losu stranu a to je da im se djon brzo odlijepi :roll:

nadam se da ces imat srece i nanosat ih :thumbup:
Da se nadovezem na ovo. Pazi se na mokroj podlozi jer su jako klizave. Patike ko patike su lijepe i udobne, ali im je mana sto im je haman potvrd dzon (guma na dzonu pa su zbog toga klizave). Eh sad da li je to sto su jednostavno takve patike ili sto su mozda radjene za nase trziste, pa su malo tvrdje.

Ne bih da mnogima prisjedam na muku (a mozda i ja grijesim), ali patike koje se kod nas prodaju nisu ni blizu istim patikama koje se prodaju vani. Igrom slucaja imam 3-4 para patika koje su kupljene u USA i udobnost tih patika i ovih kod nas nisu ni blizu. Cak sam nedavno pitao prodavacicu u jednoj od Sportvision radnji da li su im patike original (od sve one muke). Kod nas sam probao 3-4 para patika u GMS-u i Sportvisionu i ja ruku dajem da nisu original. Imaju dzon do negdje pocetka prstiju i onda na onom prelazu, pa do vrha patika kao da fali pola dzona (mislim na debljinu istog). Sve su nekako tvrde, od onih dzepica oko zgloba pa do cjelokupnog materijala patika.
Nije druze do djona, djonovi su svugdje isti, ekonomska isplativost razlicitih smjesa djonova za razlicita trzista nema smisla nikako.
Vec je druze nas beton beljulji, betonska mafija smjese za presvlacenje pravi strasno nekvalitetne.
Ne mozes poredit beton u svedskoj il u eu sa nasim.
Gore su inspekcije tih stvari x puta rigoroznije i postenije nego ovde i tacno se zna kako i gdje koja granulaza koje smjese ide.
Kod nas mozes kako oces.
Zato ti se ovdje klizu vise patike nego u eu :D
channel10

#2805 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by channel10 »

Ma ja, do betona je, nije do patika :D . Mozda nije ni do betona. Mozda nesto ima u nasim nogama koje cini da se patike klizu :D .

Sreca pa nabavljam patike vecinom sa americkog nike.com, tako da sam imao problem samo sa tim patikama koje su ovdje kupljene. Prosle godine sam kupio neke adidas (kod nas) i mogu reci da su i udobne, a i ne klizu se po ovom nasem nekvalitetnom betonu :D
Njanjavi

#2806 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Njanjavi »

Pa dobro ima sigurno i toga, da si nalijetao ovdje na laznjak patike i normala da njihov kvalitet gume nije na nivou orginala, ima i toga.
Ali sam vasu pricu shvatio kao da ste imali frke sa onim original modelom sa slike.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2807 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by konektovan »

Cuj nekvalitetan beton, e svasta.[emoji3] [emoji3] [emoji3]

Sent from my C6603 using Tapatalk
Njanjavi

#2808 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Njanjavi »

Jel vi fakat niste svjesni tih mucki na ovom podrucju il me zajebavate???
Pa jel ima iko iz Zenice ovde da posvjedoci o nekvaliteti tih radova samo u Zenici, za druge gradove da ne pricamo.
Ne budite smjesni ljudi dragi, u tim stvarima se strasne pare peru ccc :-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2809 Re: RE: Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by konektovan »

Njanjavi wrote:Jel vi fakat niste svjesni tih mucki na ovom podrucju il me zajebavate???
Pa jel ima iko iz Zenice ovde da posvjedoci o nekvaliteti tih radova samo u Zenici, za druge gradove da ne pricamo.
Ne budite smjesni ljudi dragi, u tim stvarima se strasne pare peru ccc :-)
Peru se, nema govora, gdje nadje beton i patike????!!!![emoji3]

Sent from my C6603 using Tapatalk
Njanjavi

#2810 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Njanjavi »

Kralju pa ne hodas po oblacima bog te kusno, si lud druze???
Naravno da ima veze koliko je kvalitetan beton za prijanjanje djona patike i grip iste.
Pa jpote daj malo logike kralju, ne mogu vjerovat da fakat mislis da nema nikakve veze kvalitet betona sa klizavoscu patika na istom.
insomnia78

#2811 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by insomnia78 »

[emoji23] a zemlja, trava, parket, sijeml l' Hin makar tu?
Njanjavi

#2812 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Njanjavi »

Pa zna se kakve patike nosis na takvim terenima i kakav grip ocekujes jbemga.
Za te terene su trail patike sa izdrzljivijom i tvrdjom gumom.
Naravno pri hladnijem vremenu ako takve patike nosis na betonu da grip nece bit kao po zemlji, makadamu ili cak po betonu ljeti :roll:
TDK-90

#2813 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by TDK-90 »

Pozz :-D
Gdje i koliko novca ? :-D
kokuz_sa wrote:Image

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21
kokuz_sa

#2814 Re: RE: Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by kokuz_sa »

TDK-90 wrote:Pozz :-D

Intersport..
Mislim 341 ili 349KM da su bile

Better Man

#2815 Re: RE: Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Better Man »

kokuz_sa wrote:

Intersport..

Cijena ovog modela u Intersportu je uvijek bila 299 KM. Sad imaju na ovaj model popust od 30%. Imam iste samo crvene i kupio ih prošle godine u BBI na trećem spratu i platio ih 231 KM, jer je bilo 20% popusta. Da dodam da su goretex. Odlične su i pravo udobne. Ja ih isključivo koristim za planinarenja i hodanja po brdima.
walk_M-A-N

#2816 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by walk_M-A-N »

Jedne Pume sam nosio 15 godina, prvo šetnja i izleti pa trčanje i fudbal, na kraju vikend radovi. Isplatile se i upravo raspale.
Sada imam i neke Nike, valjda 030305, koje su nakon godinu, dvije i malo korištenja u raspadu, đon se odlijepio.
Trebaju mi tene, pa ili Pume ili neke jeftine, Nike nikada. Žao mi ljudi koji bacaju stotine na ono što košta 20 da se napravi.
Njanjavi

#2817 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Njanjavi »

walk_M-A-N wrote:Jedne Pume sam nosio 15 godina, prvo šetnja i izleti pa trčanje i fudbal, na kraju vikend radovi. Isplatile se i upravo raspale.
Sada imam i neke Nike, valjda 030305, koje su nakon godinu, dvije i malo korištenja u raspadu, đon se odlijepio.
Trebaju mi tene, pa ili Pume ili neke jeftine, Nike nikada. Žao mi ljudi koji bacaju stotine na ono što košta 20 da se napravi.
Eh to su ona doba kad su se stancale kozne pume tx-3.
Imao sam isti slucaj, tamnoplava koza, bjeli waffle i djon boje gume, zuti znak.
Nepoderive doslovno, nosao ih ni sam ne znam broj godina, na kraju ih ponjeo na baustelu u dubrovnik, i ostanu mi dole.
Imam osjecaj da sam ih vratio kuci i dan danas bi ih mogao barem oko kuce nosat.
Image
Ako ko naleti slucajno na koznjake tx-3, ni slucajno propustit, patike za cjeli zivot.
Mada ih zadnjih godina ne stancaju od koze, samo sintetika i djelovi brusene koze.
kokuz_sa

#2818 Re: RE: Re: RE: Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by kokuz_sa »

Better Man wrote:
kokuz_sa wrote:
Intersport..

Cijena ovog modela u Intersportu je uvijek bila 299 KM. Sad imaju na ovaj model popust od 30%. Imam iste samo crvene i kupio ih prošle godine u BBI na trećem spratu i platio ih 231 KM, jer je bilo 20% popusta. Da dodam da su goretex. Odlične su i pravo udobne. Ja ih isključivo koristim za planinarenja i hodanja po brdima.
Jebem li ga moram racun trazit..sad me zadevera jesul dobro naplatili...haman da sam 100% sigurran da su preko 300 bile..

walk_M-A-N

#2819 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by walk_M-A-N »

Njanjavi wrote:
walk_M-A-N wrote:Jedne Pume sam nosio 15 godina, prvo šetnja i izleti pa trčanje i fudbal, na kraju vikend radovi. Isplatile se i upravo raspale.
Imao sam isti slucaj, tamnoplava koza, bjeli waffle i djon boje gume, zuti znak.
Nepoderive doslovno, nosao ih ni sam ne znam broj godina, na kraju ih ponjeo na baustelu u dubrovnik, i ostanu mi dole.
Imam osjecaj da sam ih vratio kuci i dan danas bi ih mogao barem oko kuce nosat.
Ako ko naleti slucajno na koznjake tx-3, ni slucajno propustit, patike za cjeli zivot.
Mada ih zadnjih godina ne stancaju od koze, samo sintetika i djelovi brusene koze.
Moje Pume su bile bijele sa crvenim i plavim detaljima, pojma nemam koji model, ali kožne da.
Pa ne mogu vjerovati da se takve ne mogu kupiti?
Vidim da sada imaju neke super lagane, kažu udobne, ne sumnjam, ali mislim da je to kratkog vijeka.
Njanjavi

#2820 Re: RE: Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Njanjavi »

walk_M-A-N wrote:
Njanjavi wrote:
Moje Pume su bile bijele sa crvenim i plavim detaljima, pojma nemam koji model, ali kožne da.
Vidim da sada imaju neke super lagane, kažu udobne, ne sumnjam, ali mislim da je to kratkog vijeka.
Imas i sad jako dobrih puma modela al jbga kao i sve marke odustalo se od prave koze decenijama vec zbog pete i slicnih sranja. Ja iskreno neam zamjerke ni na platnene od pume, vec vise od 5 godina nosam konstantno yugorun model od njih a ni packe nigdje, nit se djon pretjerano izlizao. Puma pejgamber djamijem :)

Njanjavi

#2821 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Njanjavi »

walk_M-A-N wrote: Moje Pume su bile bijele sa crvenim i plavim detaljima, pojma nemam koji model, ali kožne da.
Btw, da nisu slucajno bile ove u pitanju?
Image
TDK-90

#2822 Re: RE: Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by TDK-90 »

Better Man wrote:
kokuz_sa wrote:Pozz :-D

Intersport..

Cijena ovog modela u Intersportu je uvijek bila 299 KM. Sad imaju na ovaj model popust od 30%. Imam iste samo crvene i kupio ih prošle godine u BBI na trećem spratu i platio ih 231 KM, jer je bilo 20% popusta. Da dodam da su goretex. Odlične su i pravo udobne. Ja ih isključivo koristim za planinarenja i hodanja po brdima.[/quote]

Hvala na odgovoru :-D
Imam mislim iste , ako je textil skroz sitne strukture onda su model XA PRO 3d GTX ..... a model bez GTX je slican ali je textil krupnije strukture kao stora/zavjesa.
Ja sam platio cca 110,- Eur na nekom snizenju, a standardna cijena je cca 150,- Eur
kokuz_sa

#2823 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by kokuz_sa »

Image

Nadjoh kutiju ali ne i racun..sve sam mislio da su skuplje bile..al cijena im je super..a kvalitet pogotovo..

SAID5

#2824 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by SAID5 »

Njanjavi wrote:
walk_M-A-N wrote: Moje Pume su bile bijele sa crvenim i plavim detaljima, pojma nemam koji model, ali kožne da.
Btw, da nisu slucajno bile ove u pitanju?
Image
To je puma tennis tena, dugo sam imao jedne, nepoderive
Njanjavi

#2825 Re: Kakve tenisice nose forumasi :)

Post by Njanjavi »

Boris beker ih nosio birvaktile. To su doba dok toj industriji jos uvjek nije peta uvukla strah u kosti zbog korištenja prave kože. Danas je drukcija igra jbga. Ovi modeli su jako jeftini danas u americi. Na par mjesta sam ih znao vidjet po 36 dolara, nove. E sad kakav je kvalitet ne bi znao rec. Legendaran model sve u svemu.

Post Reply