Ispade Hare opet u pravu.
-
Bloger
#2801 Re: Ispade Hare opet u pravu.
I nema mjesta strahu od urusavanja drzave. Niti ju je jedan covjek mogao spasiti, pa ni unistiti.
Nisam baš siguran: SDP ujoš nije ni preuzeo vlast, a Lagumdžija uveliko govori o izgradnji kantona i Federacije BiH (Zapadna Njemačka) a državu i ne spominje. Šta bi s parolom "država za čovjeka" i s parolom "predsjednik za državu" kojom je SDP reklamirao izbor Željka Komšića!?
Nisam baš siguran: SDP ujoš nije ni preuzeo vlast, a Lagumdžija uveliko govori o izgradnji kantona i Federacije BiH (Zapadna Njemačka) a državu i ne spominje. Šta bi s parolom "država za čovjeka" i s parolom "predsjednik za državu" kojom je SDP reklamirao izbor Željka Komšića!?
- kiky
#2802 Re: Ispade Hare opet u pravu.
nisam podržao lopove u tom zagrabihu ...Been wrote:reče oštroumni građanin koji je podržao lopove u ZaGRAbihu...kiky wrote:sad, kad je hare otišo, i vrijeme se proljepšalo ...
milorad je odmah najavio da svim srcem pristupa ustavnim reformama i odmah, onako od srca, ponudio par debelih ustupaka ( nije beg cicija ), čak se priča da če vratit sve ono što su srbi oteli od drugih plus dat penziju svim onim što su preživjeli prebijanja i zlostavljanja po logorima ...
čović je istog momenta izjavio da je kraj 'rvatskim patnjama & golgotama u bih i da treći entitet više nije potreban ...
u eu ulazimo tik iza nove godine i to na explicitan zahtijev svih članica eu a po zajedničkoj inicijativi hrvatske i srbije ...
glupi bosanci ...
![]()
ali hare je kud i kamo bolji član predsjedništva od izetbegovića ...
po svemu ...
eu (čini mi se ) komentar je da je otišao glavni kočničar reformi u bih ...
pa ko je to bio za reforme, možda radmanović ili šef mu milorad ...
njima ne padaju nikakve reforme napamet odnosno i dejtonski ovakav kakav je poštuju samo na papiru i po nekim njihovim definicijama i prevodima ...
zar je silajđić tu nešto kriv ...
evo, nema ga više ... i, kakvi su komentari iz miloradova brloga ... možda reformski ili nešto u smislu "otišo je sad če mo konačno napravit bih kako treba " ...
hare jest lopov ali takav nam treba u predsjedništvu da se bori ne samo s miloradom nego i sa nalogodavcima mu preko drine ...
hare je, za bakira, izmislio i politiku i državu i diplomatiju ...
bakirov diplomatski, društveni, politički, ekonomski i svaki drugi vrhunac je druženje sa šajom i sličnim gulanferima i iz tog miljea je i izđiko ...
o političkoj opciji koju zastupa, te partijskom mu šefu nebi da gubim vrijeme ...
stvarno smo jadni ..
- veljaca
#2803 Re: Ispade Hare opet u pravu.
kiky wrote:nisam podržao lopove u tom zagrabihu ...Been wrote:reče oštroumni građanin koji je podržao lopove u ZaGRAbihu...kiky wrote:sad, kad je hare otišo, i vrijeme se proljepšalo ...
milorad je odmah najavio da svim srcem pristupa ustavnim reformama i odmah, onako od srca, ponudio par debelih ustupaka ( nije beg cicija ), čak se priča da če vratit sve ono što su srbi oteli od drugih plus dat penziju svim onim što su preživjeli prebijanja i zlostavljanja po logorima ...
čović je istog momenta izjavio da je kraj 'rvatskim patnjama & golgotama u bih i da treći entitet više nije potreban ...
u eu ulazimo tik iza nove godine i to na explicitan zahtijev svih članica eu a po zajedničkoj inicijativi hrvatske i srbije ...
glupi bosanci ...
![]()
po svemu ...
njima ne padaju nikakve reforme napamet odnosno i dejtonski ovakav kakav je poštuju samo na papiru i po nekim njihovim definicijama i prevodima ...
evo, nema ga više ... i, kakvi su komentari iz miloradova brloga ... možda reformski ili nešto u smislu "otišo je sad če mo konačno napravit bih kako treba " ...
hare jest lopov ali takav nam treba u predsjedništvu da se bori ne samo s miloradom nego i sa nalogodavcima mu preko drine ...
bakirov diplomatski, društveni, politički, ekonomski i svaki drugi vrhunac je druženje sa šajom i sličnim gulanferima i iz tog miljea je i izđiko ...
o političkoj opciji koju zastupa, te partijskom mu šefu nebi da gubim vrijeme ...
stvarno smo jadni ..
Valjda ce to neki skontati, moj kiky ...
- ultima_palabra
#2804 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Bitno je da je realan... zna kakva je klima u drugom dijelu zemlje. Haris je obećavao 100% BiH, a kontra sebe je imao siledžiju Dodika dok je MZ još u aprilu 2006. odvukao protiv sebe.Bloger wrote:I nema mjesta strahu od urusavanja drzave. Niti ju je jedan covjek mogao spasiti, pa ni unistiti.
Zašto ne kažeš i nastavak izjave: Da SDP sa svojim poslanicima u državnom Parlamentu neće dozvoliti nikakvo dovođenje u pitanje nadležnosti i institucija države Bosne i Hercegovine?
- Corto Maltese
#2805 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Koliko ja znam hrišćana je, što pravoslavnih, što katolika, nešto više nego muslimana.BihYankee wrote: Slažem se da je jedini problem BiH što je u njoj muslimanska vjeroispovjest u većini. Da nije toga davno bi mi bili i unitarni i većinski.
-
hogar_strasni
#2806 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Naravno da je Silajdzic dezurni krivac!Blokirajuci aprilski paket(da bi on pokazao svoj bolesni i iskrivljeni ego)unazadio je drzavu 4 godine,drugim rijecima zaledio je.Dobro je i tada znao da Dodik nece da pristane na uslove koje on nudi ali je svadjom sa Dodikom kupovao vrijeme da bi njegovi hajduci poput Hece,Bahtica i ostalih pljackali.Po Silajdzicu bi ova zemlja trebala da ostane na istom nivou jos u narednih 100 godina a da on izigrava velikog lidera,koji ne zna kako treba da poveze 3 recenice ali zato zna da slozi ko fol onu ozbiljnu facu,da bi mu ograniceni umovi povjerovali u ozbiljnost njegove misije.Silajdzica uopste ne shvatam ozbiljnim politicarem,svaki iole inteligentan covjek u njegovim nastupima moze da uoci ogromne mane koje jedan politicki lider nebi smio da ima.kiky wrote:nisam podržao lopove u tom zagrabihu ...Been wrote:reče oštroumni građanin koji je podržao lopove u ZaGRAbihu...kiky wrote:sad, kad je hare otišo, i vrijeme se proljepšalo ...
glupi bosanci ...
![]()
po svemu ...
stvarno smo jadni ..
Sa druge strane B Izetbegovic koliko god bio upetljan u kriminalni milje,ima iza sebe stranku koja je spremna sto bi rekao Tihic"Korak po Korak"da ide u izgradnju ove drzave.NAaravno uz vodjstvo SDPa jer mislim da su i u SDA postali svjesni da nemaju ozbiljnih kadrova spremnih na velike rezultate.
Silajdzica redovno slave u Banja Luci i svjesni su toga da u prosle 4 godine nisu mogli da imaju pozeljnijeg a samim tim i glupljeg koalicionog partnera.Nabacivao im je 4 godine loptu za Volea sto je Dodik znalacki koristio,a narod u federeaciji(vecina)je finansijski ostajala u sve vecim gov......Tesko ce sada biti vratiti Dodika za pregovaracki stol,jer mu je Silajdzic prije 4 godine dao takva krila da se sada ovaj osjeca neunistiv.
Vidim da neki ovdje vec pokusavaju da pronadju mane SDPu,a ljudi jos nisu ni formirali vlast.Neki bi htjeli da se drzava izgradi preko noci,a zaboravljaju da smo bili pod konstantnom pljackom u proslih 15 godina,pa i u ratu naravno.SDP ce siguran sam ovu drzavu izvesti na pravi put.
- BihYankee
#2807 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ima i ta doduse...ali ipak ima i razlika .U suštini sam htio reći da nije bitno ko si i šta si ako imaš ista prava kao i svi. Ako se potrudimo i postignemo jednakopravnost onda.... Mislim da je nedvojbeno da nismo dio ni Srbije ni Hrvatske i ako se potrudimo da ne budemo ni dio Turske ne vidim što bi bolje bilo imati više entiteta nego ih nemati. Ispade Hare ipak u pravu- mislim u osnovi. Ideja je ipak dobra i po meni jedina povoljna za sve : Jedinstvena BiH u kojoj svi imaju ista prava. Šta ima veze što će možda predsjednik biti Srbin ako neće po pamet ići u Beograd i t.sl. Mislim da Hareta u tom kontekstu treba shvatiti. Mislim da voli BiH i da je želi integralnu a pošto je otišao ne treba ga pljuvati već raditi na tome da je mi napravimo "pravo " građanskom. U svakom slučaju to mi je bolja politika nego stalno odstupati i popustati pred zeljama separatista.VjecitiStudent wrote:Zbog "Jedan covek, jedan glas" se raspala Jugoslavija, pa ti probaj iz toga zakljuciti kakva politika je najbolja za BiH.BihYankee wrote:Gradjanska država i jeste princip jedan građanin jedan glas. Kako u tramvaju tako i u državi. Zašto bi dvije starije dame kojima nije vruće branile cijelom tramvaju da otvori prozor? Slažem se da je jedini problem BiH što je u njoj muslimanska vjeroispovjest u većini. Da nije toga davno bi mi bili i unitarni i većinski. Ako je neko nastojao ustavom regulisati da se država raspadne jer se ne može izabrati predsjedništvo ili da jedna grupacija pravi problem svima zato što nije zadovoljna pa glasa protiv svega onda nije sigurno riječ o demokratskim ustavnim promjenama. Bosna jedino valja kad je ničija to jest svačija ergo narodna.(Demos kratio) Ni u Belgiji ni u Švajcarskoj ne funkcioniše princip za koji se misli da može funkcionisati u BiH. Pogotovu ako se do njega dodje ratovima, genocidom pa i bilo kakvom silom. Kada svi budu imali jednaka prava biće nam i država PRAVA i pravna. Boriti se za ravnopravnost svih a ne samo svojih je demokratski aksiom. U tom segmentu mi se sviđa ideja koju je zastupao Hare pa makar i deklarativno. Inače čovjek je prolazna kategorija. Kako je otišao Tuđman ili Milošević otići će i Hare pa i ja i ti ali će na internetu iza Hareta ostati klipovi u kojima govori da nema Bosne bez srba ili hrvata ali ni bez muslimana. Nazalost dug je put od dupeta do glave za činjenicu da smo svi prvo BOSANCI pa onda sve drugo. Ko ne vjeruje neka ode u BGD ZGB ili Ankaru(Teheran,Rijad) pa će vidjeti koliki je srbin hrvat ili musliman. Dok nam nedodje odozdo do gore -ali svima pozivam sve da borbu usmjere na diskusije u parlamentu a ne po novinama ili nedajboze šumama i gorama.Mislim da je ovo za @don-a ponuda koju ne može odbiti.
Last edited by BihYankee on 06/10/2010 15:29, edited 1 time in total.
-
privremeni
#2808 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Za cetiri godine stvarno se moze svasta dogoditi, ali Haris je u vlasti od 90-te (prvo mjesto Ministar informisanja u vladi SR BiH), pa nije za 20 godina nista spektakularno napravio, a pridajete mu mesijanska svojstva, u koja je on sam povjerovao.spreca wrote:privremeni wrote:Neko rece da smo glup narod, pa nismo glasali sa Silajdzica.
Ne znam da li smo postali glupi u ove zadnje 4 godine ili smo to bili i prije, kada su rezultati glasanja bili drugaciji.![]()
U svakom slucaju, zivimo u demokratskom drustvu i valja postivati volju vecine, svidjalo nam se to ili ne.Nema mjesta prosipanju zuci ili nekom trijumfovanju. Za naredne cetiri godine imat cemo priliku kazniti i vlast koja ce se sada formirati u koliko ne budu, osim licnih, imali drugih rezultata.
I nema mjesta strahu od urusavanja drzave. Niti ju je jedan covjek mogao spasiti, pa ni unistiti.
Svi koji su kritikovali Harisa su govorili kako su duge 4 godine jer za to vrijeme se moze desiti svasta zato strah postoji bas zbog nekih koji ce ovu drzavu voditi sljedece godine ,mozda budes glaso u drugoj drzavi i drugim okolnostima.
Cudo je taj podanicki mentalitet , naklonost diktaturi i pogled uprt u pojedinca. Ako ova zemlja ovisi o sposobnosti jedne osobe, ne zasluzuje da postoji, pa makar to bio, kako neko rece "aristokrata Haris" (koji kretenluk).
- BihYankee
#2809 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Koliko ja znam ima apsolutna i relativna većina. Ni kršćanska Evropa nas ne gleda kao građane nego kao vjerske skupine. Narocito im se ne dopada da se formira dominantna islamska grupacija u jednoj državi ni apsolutna ni relativna. Zato muslimani trebaju napustiti majorizaciju a srbi i hrvati separatizam vec uvodjenjem jednakopravnosti i to apsolutne vremenom razbiti strah od majorizacije ili islamizacije. Nije djaba Hare kombinovao sa turcima koji u Srbiji grade svoj grad i ulažu baš milijarde. Evropi je bitno da i u Turskoj bude vjera odvojena od države. Onda treba i u BiH odvojiti prvo vjeru od nacije a onda crkvu od države.Corto Maltese wrote:Koliko ja znam hrišćana je, što pravoslavnih, što katolika, nešto više nego muslimana.BihYankee wrote: Slažem se da je jedini problem BiH što je u njoj muslimanska vjeroispovjest u većini. Da nije toga davno bi mi bili i unitarni i većinski.
- Corto Maltese
#2810 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Moja poenta je bila da si ti, a ne neki stranac, olako izjavio da je BiH većinski muslimanska, što nije tačno. Strancima je uopštavanje dozvoljeno, nama ne bi smjelo biti. Rečenica: "Slažem se da je najveći problem BiH što je zapad doživljava kao muslimansku zemlju.", bi mnogo bolje predstavila tu situaciju. Znam da zvuči kao pametovanje i traženje dlake u jajetu, ali stvar je daleko od benigne.Teza o muslimanskoj brojčanoj i svakoj drugoj dominaciji je jedna od rijetkih teza koja se ravnomjerno zloupotrebljava i kod srpskih i hrvatskih i bošnjačkih nacionalista, kao i kod dobrog dijela međunarodne zajednice. Svi to rade iz različitih razloga, i svima im razlozi jednako ne valjaju.BihYankee wrote:Koliko ja znam ima apsolutna i relativna većina. Ni kršćanska Evropa nas ne gleda kao građane nego kao vjerske skupine. Narocito im se ne dopada da se formira dominantna islamska grupacija u jednoj državi ni apsolutna ni relativna. Zato muslimani trebaju napustiti majorizaciju a srbi i hrvati separatizam vec uvodjenjem jednakopravnosti i to apsolutne vremenom razbiti strah od majorizacije ili islamizacije. Nije djaba Hare kombinovao sa turcima koji u Srbiji grade svoj grad i ulažu baš milijarde. Evropi je bitno da i u Turskoj bude vjera odvojena od države. Onda treba i u BiH odvojiti prvo vjeru od nacije a onda crkvu od države.Corto Maltese wrote:Koliko ja znam hrišćana je, što pravoslavnih, što katolika, nešto više nego muslimana.BihYankee wrote: Slažem se da je jedini problem BiH što je u njoj muslimanska vjeroispovjest u većini. Da nije toga davno bi mi bili i unitarni i većinski.
-
zavrzlama
#2811 Re: Ispade Hare opet u pravu.
saloncima za razmisljanje....
sve sto je Haris zastupao je i politicka platforma i SDP-a ako ne i zesca prema velikosrpskom projektu i politici....
zar ne ispada sada da je velikosrbima bolja opcija da je ostao Haris
..a kao raduju se Harisovom odlasku
jedini razlog sto se velikosrbi raduju odlasku Harisa ,sto kontaju da odlazi i interes Turske i Arapa za BIH..medjutim vrijeme ce pokazati kome je Haris u dzep gurnuo turske i arapske kljuceve za pomoc BIH....samo mezit na tenane
sve sto je Haris zastupao je i politicka platforma i SDP-a ako ne i zesca prema velikosrpskom projektu i politici....
zar ne ispada sada da je velikosrbima bolja opcija da je ostao Haris
jedini razlog sto se velikosrbi raduju odlasku Harisa ,sto kontaju da odlazi i interes Turske i Arapa za BIH..medjutim vrijeme ce pokazati kome je Haris u dzep gurnuo turske i arapske kljuceve za pomoc BIH....samo mezit na tenane
- drndalo
#2812 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Pa i ne raduju se bas Haretovom odlasku, najprincipijelniji jaran u dogovoru im ispade... Sad ce se morati dogovarati i sa jos ponekim mimo "Lepog"...zavrzlama wrote:a kao raduju se Harisovom odlasku![]()
Gurno je mnogima, samo je jos veci problem sto je "odgurnuo" od jos mnogobrojnijih, da bi ga njima gurnuo...medjutim vrijeme ce pokazati kome je Haris u dzep gurnuo
Mene to strahovito podsjeca na Superhika...
-
supervizor
#2813 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Dodik se razveselio najavom lLgumdžije da će se posvetiti kantonima i FBiH. Vožd iz Laktaša bolji poklon iz Sarajeva nije mogao ni sanjati!
-
luckypot
#2814 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Hem to nije tacno vec ima 15, hem vise nikad nece biti tacno, jer se nema cime. Sad je samo pitanje kolika ce u buducnosti bosnjaci biti vecina - oko 60-70 posto u toku ove decenije sigurno, a poslije cemo vidjeti.Corto Maltese wrote:Koliko ja znam hrišćana je, što pravoslavnih, što katolika, nešto više nego muslimana.BihYankee wrote: Slažem se da je jedini problem BiH što je u njoj muslimanska vjeroispovjest u većini. Da nije toga davno bi mi bili i unitarni i većinski.
S losim qrcem i kukavicjim srcem se ne ide u boj.
-
hogar_strasni
#2815 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Dodik inace ima obicaj da se lazno smije,kada je u najvecim go..ima pravi se da je upravo tada u najboljoj formi.Mislim da mu nije bilo lako prihvatiti informaciju da je Lagumdzija potukao Silajdzica ali i ove druge nacional kriminalce u Federaciji.Sa Silajdzicem je imao tako sjajan pakt gdje su optuzujuci jedan drugoga uspjevali da mazu oci narodu i da rjesavaju neke svoje licne interese.Lagumdzija je jedini pravi pencilin za Milorada Dodika,jedini autoritet sa kojim Milorad ne smije da udje u dijalog jer je svjestan toga da ce da bude donji.Do duse u Zlaje ni glava nije Kockastasupervizor wrote:Dodik se razveselio najavom lLgumdžije da će se posvetiti kantonima i FBiH. Vožd iz Laktaša bolji poklon iz Sarajeva nije mogao ni sanjati!
A da ce Sdp da samelje Srpsku na jedan mudar nacin to je gotovo sigurno,zna Zlaja sta radi,nije to iskopmlexirani Silajdzic koji ne zna gdje je supalj.Predugo je Sdp cekao ovu priliku da bi je prokockao.Mao ce Tung je u borbama protiv nacional kriminalca Cang Kai Seka vodio 20 godisnji rat i poznat je njegov mars preko planina Kine koji je prezivjelo oko 20% vojnika samo.I na kraju je naravno odnio pobjedu.Kakve li slicnosti sa Lagumdzijom koji je bas rodjen isti dan kao i veliki Vodja Mao
-
hercegovac_pravi
#2816 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Veću glupost do sada nisam pročitao na forumu. Jel ti čovječe kontaš šta pišeš? Odbijam da vjerujem da u današnje vrijeme i količini dostupnih informacija ovako nešto može napisati neko bez malicioznih pobuda.VjecitiStudent wrote:
Zbog "Jedan covek, jedan glas" se raspala Jugoslavija, pa ti probaj iz toga zakljuciti kakva politika je najbolja za BiH.
-
Bloger
#2817 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Lagumdzija je jedini pravi pencilin za Milorada Dodika,jedini autoritet sa kojim Milorad ne smije da udje u dijalog jer je svjestan toga da ce da bude donji...
Da, da, sjećamo se kako je Lagumdžija svojevremeno bio drzak prema Dodiku kada mu je direktno pred tv kamerama odlučno odbrusio " Mićko, Mićo, Mićkane"...Dodik se umalo upišao od straha. Još se nije oporavio.
Da, da, sjećamo se kako je Lagumdžija svojevremeno bio drzak prema Dodiku kada mu je direktno pred tv kamerama odlučno odbrusio " Mićko, Mićo, Mićkane"...Dodik se umalo upišao od straha. Još se nije oporavio.
-
paloma
#2818 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Momak, mashio si temu, ovdje se halalimo sa Haretom i molimo ga za oprost.Bloger wrote:Lagumdzija je jedini pravi pencilin za Milorada Dodika,jedini autoritet sa kojim Milorad ne smije da udje u dijalog jer je svjestan toga da ce da bude donji...
-
hogar_strasni
#2819 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Sto kaze ovaj gosp. mozda sam i promasio temu ali moram da kazem da je bolje da mu se tada govorilo Mico Mickane i da se nastavilo sa Aprilskim Paketom da se nije upetljao imbecilni Haris Silajdzic sa svojom velikom idejom 100% Bih pa tako danas imamo 100% R Srpsku.Pa neka i 100% R Srpske ali da je bar Federacija stala na noge.Haris Silajdzic nam je tek onako,sto mu je bio ceif, uzeo 4 godine zivota.Da je ovo kakva pravna drzava vec bi on odgovarao za to.Ali moze se "dobrim Bosnjanima"izgleda sve podvaliti.Pored ogromnog egoizma koji Silajdzic nesumnjivo ima (od toga je vec se vidi psihicki obolio,trese se kada razgovara ili ima interwiu)"dobri Bosnjani"nece da kazu za njega da je prepotentan,egomanijak,bolesnik nego nalaze Lagumdziji mane,da je narcisoidan,ovakav onakav.Bloger wrote:Lagumdzija je jedini pravi pencilin za Milorada Dodika,jedini autoritet sa kojim Milorad ne smije da udje u dijalog jer je svjestan toga da ce da bude donji...
Sto se tice odnosa Lagumdzije i Dodika,malo je veca hrabrost reci otvoreno u lice Fahrudinu Radoncicu da je Rektas i Mafijas nego jednome Dodiku.Dodika ce Zlaja tek da smlavi,pustite da vrijeme ucini svoje.
-
privremeni
#2820 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Kao svedok tog vremena, ne mogu se sloziti da "vjeciti" napisao glupost. Sve je pocelo 87-me i to "jedan covjek jedan glas" je bio jedno od sredstava pokusaja nametanja srpske dominacije i smanjenja ovlasti tadasnjih republika. A najprije su preuzeli vlast u svom dijelu kuce, smanjujuci ovlasti autonomnih pokrajina i instalirajuci svoje ljude.hercegovac_pravi wrote:Veću glupost do sada nisam pročitao na forumu. Jel ti čovječe kontaš šta pišeš? Odbijam da vjerujem da u današnje vrijeme i količini dostupnih informacija ovako nešto može napisati neko bez malicioznih pobuda.VjecitiStudent wrote:
Zbog "Jedan covek, jedan glas" se raspala Jugoslavija, pa ti probaj iz toga zakljuciti kakva politika je najbolja za BiH.
Kad to i slični pokušaji nisu prosli, pristupili su projektu "srboslavije" obiljezavajuci pozeljne granice kostima svojih nekih svetaca i dostojanstvenika. "Naratovalo" se psiholoski i narod je vec bio dobrano umoran do pozorisne predstave zvane "rat u Sloveniji".
-
naiskrenije
#2821 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Bili smo svi i Jugosloveni a bilo je i Sovjeta,Čehoslovaka,Austrougara...BihYankee wrote:Gradjanska država i jeste princip jedan građanin jedan glas. Kako u tramvaju tako i u državi. Zašto bi dvije starije dame kojima nije vruće branile cijelom tramvaju da otvori prozor? Slažem se da je jedini problem BiH što je u njoj muslimanska vjeroispovjest u većini. Da nije toga davno bi mi bili i unitarni i većinski. Ako je neko nastojao ustavom regulisati da se država raspadne jer se ne može izabrati predsjedništvo ili da jedna grupacija pravi problem svima zato što nije zadovoljna pa glasa protiv svega onda nije sigurno riječ o demokratskim ustavnim promjenama. Bosna jedino valja kad je ničija to jest svačija ergo narodna.(Demos kratio) Ni u Belgiji ni u Švajcarskoj ne funkcioniše princip za koji se misli da može funkcionisati u BiH. Pogotovu ako se do njega dodje ratovima, genocidom pa i bilo kakvom silom. Kada svi budu imali jednaka prava biće nam i država PRAVA i pravna. Boriti se za ravnopravnost svih a ne samo svojih je demokratski aksiom. U tom segmentu mi se sviđa ideja koju je zastupao Hare pa makar i deklarativno. Inače čovjek je prolazna kategorija. Kako je otišao Tuđman ili Milošević otići će i Hare pa i ja i ti ali će na internetu iza Hareta ostati klipovi u kojima govori da nema Bosne bez srba ili hrvata ali ni bez muslimana. Nazalost dug je put od dupeta do glave za činjenicu da smo svi prvo BOSANCI pa onda sve drugo. Ko ne vjeruje neka ode u BGD ZGB ili Ankaru(Teheran,Rijad) pa će vidjeti koliki je srbin hrvat ili musliman. Dok nam nedodje odozdo do gore -ali svima pozivam sve da borbu usmjere na diskusije u parlamentu a ne po novinama ili nedajboze šumama i gorama.Mislim da je ovo za @don-a ponuda koju ne može odbiti.
- Corto Maltese
#2822 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Naravno da je tako bilo. Dvije parole su odredile način i vrijeme raspada SFRJ. "Svi Srbi u jednoj državi!" je bila parola za internu upotrebu, koja je, prije svega, služila služila da se napale Srbi. Ta parola se pojavila dok još dok je SFRJ bila relativno stabilna, tako da van Srbije strane nije dovoljno ozbiljno doživljavana. Naime, Srbi su već bili svi u jednoj državi. Ona koja je slijedila: "Jedan čovjek- jedan glas!" dovela do istinske konfrontacije, jer se njome negirao postojeći ustavni i politički ustroj koji se još od 1973. godine odvijao po republičkom ključu. Pojavom te parole, i ona prva "Svi Srbi u jednoj državi!", je dobila svoje pravo značenje. Mnogima je tek tada došlo iz guzice u glavu. Nekima ni tada, jer su i dalje pričali da "Za rat je potrebno dvoje!"privremeni wrote:Kao svedok tog vremena, ne mogu se sloziti da "vjeciti" napisao glupost. Sve je pocelo 87-me i to "jedan covjek jedan glas" je bio jedno od sredstava pokusaja nametanja srpske dominacije i smanjenja ovlasti tadasnjih republika. A najprije su preuzeli vlast u svom dijelu kuce, smanjujuci ovlasti autonomnih pokrajina i instalirajuci svoje ljude.hercegovac_pravi wrote:Veću glupost do sada nisam pročitao na forumu. Jel ti čovječe kontaš šta pišeš? Odbijam da vjerujem da u današnje vrijeme i količini dostupnih informacija ovako nešto može napisati neko bez malicioznih pobuda.VjecitiStudent wrote:
Kad to i slični pokušaji nisu prosli, pristupili su projektu "srboslavije" obiljezavajuci pozeljne granice kostima svojih nekih svetaca i dostojanstvenika. "Naratovalo" se psiholoski i narod je vec bio dobrano umoran do pozorisne predstave zvane "rat u Sloveniji".
- Toruk Makto
#2823 Re: Ispade Hare opet u pravu.
A ja opet ne procitah vecu glupost od ove tvoje kritike ove gore "navodne gluposti".hercegovac_pravi wrote:Veću glupost do sada nisam pročitao na forumu. Jel ti čovječe kontaš šta pišeš? Odbijam da vjerujem da u današnje vrijeme i količini dostupnih informacija ovako nešto može napisati neko bez malicioznih pobuda.VjecitiStudent wrote: Zbog "Jedan covek, jedan glas" se raspala Jugoslavija, pa ti probaj iz toga zakljuciti kakva politika je najbolja za BiH.
Nevjerovatno je koliko ljudi na ovom prostoru zaboravljaju prethodna iskustva i uporno nagaze na iste grablje vise puta.
PA NARAVNO da je dominacija jednog naroda nad drugima sustina svih nasih sukoba. Od Jugoslavije, do najmanje celije drustva.
I vise mi je pun qurac ovih pametnjakovica koji ne vide nikakvu opasnost kad oni preglasavaju druge, ali zato reaguju i na najmanju nepravdu ucinjenu prema njima.
Sve njih bih volio da vidim u situaciji kad bi Srbi ili Hrvati izglasali Fikreta Abdica za bosnjackog clana predsjednistva. I, naravno, Babo bi im isto rekao sto i Komsic - ja predstavlja sve bosance i hercegovce, pa tako i Bosnjake.
- Adriatic
#2824 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Tako je drugovi.
Najbrojniji narod u BiH, koji je uzgred doživio genocid, prije svega od svojih komšija, i koji je stjeran na 24% teritorije, hoće da dominira.
O yesssssssssss
Znači rat u Bosni je rezultat težnje Bošnjaka za dominacijom po principu jedan čovjek-jedan glas.
Nastavite.
Najbrojniji narod u BiH, koji je uzgred doživio genocid, prije svega od svojih komšija, i koji je stjeran na 24% teritorije, hoće da dominira.
O yesssssssssss
Znači rat u Bosni je rezultat težnje Bošnjaka za dominacijom po principu jedan čovjek-jedan glas.
Nastavite.
- veljaca
#2825 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Adriatic wrote:Tako je drugovi.
O yesssssssssss
Nastavite.