Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
pakica_

#2801 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

enkoo83 wrote:Ciscen od glista sa 2 mjeseca i nakon toga opet poslije 7 dana ponovili.istu hranu jede cijelo vrijeme riza mljevena piletina i granule.do sada imala urednu stolicu.posto pas boravi vani sumnjam da nije neka prehlada.uglavnom pokusacu samo sa rizom i prsima vidjet dan dva ako se stanje ne popravi onda veterinaru.jos da napomenem da proljev nije cesti dva puta kakala danas i oba puta proljev

Sent from my ST21i using Tapatalk
mljevena piletina s kostima? pazi s tim, to je zahebano.. a proljev moze imati ako ne potrosi unos proteina i masnoca koje dobije iz piletine.. trebas je dosta peglat' i ganjat', da se umori, da bi to potrosila.. a ovo s piletinom, ako ima kosti mljevene, to pokusaj ukinuti.. mene je toga strasno strah :oops:
enkoo83

#2802 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by enkoo83 »

Kosti ima ali vjeruj mi tako je dobro mljeveno da je kao pasteta nema sanse da mozes osjetit kost.u biti to su kosti sa krila grkljana mljevene.a znam da pilece kosti nisu preporucljive tako da pazim sta jede.

P308

#2803 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by P308 »

Kada pas treba nositi brnjicu? Da li samo odredjene vrste moraju, odredjene velicine ili nesto slicno?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2804 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Ljudi stavljajte brnjice psima koliko im god to bilo traumatično, primitivci su ovaj još neizglasani zakon shvatili kao poziv na trovanje, ubijanje itd. Moja se kuja otrovala samo što je liznula nešto na povodcu i udahnula, jedva smo je spasili. Sa divljacima živimo i čuvajte pse. I ova mi slika par postova iznad izgleda kao reakcija na neki otrov , mada ne bih glumila veterinara.
Cholina_Lokica

#2805 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

KatarinaKosaca wrote:Ljudi stavljajte brnjice psima koliko im god to bilo traumatično, primitivci su ovaj još neizglasani zakon shvatili kao poziv na trovanje, ubijanje itd. Moja se kuja otrovala samo što je liznula nešto na povodcu i udahnula, jedva smo je spasili. Sa divljacima živimo i čuvajte pse. I ova mi slika par postova iznad izgleda kao reakcija na neki otrov , mada ne bih glumila veterinara.
Sta ba ? Je li ok sad ?

Sent from my POV_TAB-P825 using Tapatalk
pakica_

#2806 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

fakat sta bi sa paz? kako je? kad se to desilo? gdje?
joj, lijepa avlija! nikad moji kerovi iz nje vise izac nece- MRŠ parkovi! mrš bosnje!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2807 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Bilo je to krajem avgusta. Vodili je u bgd kod veterinara. Jedva, jedva, hladne infuzije, tuširanje od temperature, nalazi, noći nespavanja.. užas. Progutala nije sigurno, samo je njuškala i možda liznula. Zato vam kažem čuvajte, brnjica zakon.
maki222

#2808 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by maki222 »

Jel iko od vas kupovao ovakvu hranu? Ili bas od ovog momka, vidim fino mu ide biznis i sta mislite o ovome generalno? Neki me ubjedjuju da je super hrana, a ja bi volila ipak cuti vise misljenja....

http://www.pik.ba/artikal/3572438/hranu-za-pse-i-macke/
zvrk

#2809 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

maki222 wrote:Jel iko od vas kupovao ovakvu hranu? Ili bas od ovog momka, vidim fino mu ide biznis i sta mislite o ovome generalno? Neki me ubjedjuju da je super hrana, a ja bi volila ipak cuti vise misljenja....

http://www.pik ba/artikal/3572438/hranu-za-pse-i-macke/
haman ti obrisan ovaj oglas :)
il ti ne valja link
zvrk

#2810 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

-danTe- wrote:Maloprije se vratim sa cezarom iz setnje (prije setnje nicega nije bilo) i primijetim da mu je iskocilo ispod oka ovo:

Image
Image
Image

Posto se igrao sa drugim cukom da ga on mozda nije povrijedio ili je nesto drugo. Nemam predstavu bas od cega je ovako... Ako neko ima ideju da ga ne vodam bezveze do veterinara
moze biti nadrazaj od neceg iz okoline
a ako opadaju dlake s ovog mjesta moze biti pocetak demodikoze ili nedostatak nekog vitamina
ako si siguran da nije bilo prije setnje - borna kiselina i cistiti povrsinu triput dnevno
ako ne bude bolje - idi veterinaru
maki222

#2811 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by maki222 »

http://www.pik.ba/artikal/3572438/hranu-za-pse-i-macke/
Evo mozda sad moze...uglavnom radi se o mljevenoj piletini...
zvrk

#2812 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

drug je uzimao, ali je kuhao mijesao sa krekerima, od same piletine nemas nista
jer, ruku na srce, nije to piletina
maki222

#2813 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by maki222 »

Ma i ja sam tako nesto mislila jer ovaj moj je katastrofa tezak na hrani...na suhu hranu samo frkne kao macka i nece da je pogleda...samo bojim se da od ovoga ne bude vise stete nego koristi. Ako bi se sa ovim mogle kamuflirati bobice super bi bilo.
maki222

#2814 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by maki222 »

Zar niko nezna nista o ovakvoj klopi???? :shock:
enkoo83

#2815 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by enkoo83 »

Moj pas jede tu hranu i nemamo nikakvi problema.hrana je perfektno samljevena.ja je isto mjesam sa rizom i suhom hranom.moj savjet ti je uzmi za pocetak par kg probaj nista te nekosta.jos bi svima da zahvalim na pomoci ovdje sa kuhanom rizom smo rjesili proljev.

Cholina_Lokica

#2816 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Umjesto te mljevene piletine bolje uzimajte svjeze pilece vratove, kg je manje od 2 km, a nije ogavno kao ono mljeveno, ja sam jednom uzela ono, meni je ono uzas, i zaista ne bih rekla da je nesto previse zdravo.

febo_acm

#2817 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Cholina_Lokica wrote:Umjesto te mljevene piletine bolje uzimajte svjeze pilece vratove, kg je manje od 2 km, a nije ogavno kao ono mljeveno, ja sam jednom uzela ono, meni je ono uzas, i zaista ne bih rekla da je nesto previse zdravo.

Ja ne znam o kakvoj je (u ovom slučaju) mljevenoj piletini riječi, ali samo mogu reći nikad više... Kupio sam 10kg za 10 KM i bilo je u najmanju ruku fuj. Kad vidim one samljevene kosti bude mi loše + masno... Od taga bobice, vratovi i riža. Jednom mjesečno kupim i veliku komadinu mesa koju malo skuham i dam joj da jede.
Cholina_Lokica

#2818 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Zhìxin wrote:
Cholina_Lokica wrote:Umjesto te mljevene piletine bolje uzimajte svjeze pilece vratove, kg je manje od 2 km, a nije ogavno kao ono mljeveno, ja sam jednom uzela ono, meni je ono uzas, i zaista ne bih rekla da je nesto previse zdravo.

Ja ne znam o kakvoj je (u ovom slučaju) mljevenoj piletini riječi, ali samo mogu reći nikad više... Kupio sam 10kg za 10 KM i bilo je u najmanju ruku fuj. Kad vidim one samljevene kosti bude mi loše + masno... Od taga bobice, vratovi i riža. Jednom mjesečno kupim i veliku komadinu mesa koju malo skuham i dam joj da jede.
Ma to je to ba... imam osjecano da je ondje i kamenje samljeveno, fuj je :D

anjaistkrank

#2819 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by anjaistkrank »

ma davno naucena lekcija je da ne postoji "jeftino, a dobro" i "jeftino, a puno dodje"

hoces kvalitetnu hranu, krhni pare. hoces da ti cuko ima super dlaku, krhni pare. hoces da ti cuko ne dismr, krhni pare...

ovu mljevenu piletinu ja svom psu ne bih nikad uzeo.
pakica_

#2820 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

piletina- super! rado glodjemo krila, vratove, ledja i sl!
mljevena "piletina"- NO! :run:
P308

#2821 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by P308 »

KatarinaKosaca wrote:Ljudi stavljajte brnjice psima koliko im god to bilo traumatično, primitivci su ovaj još neizglasani zakon shvatili kao poziv na trovanje, ubijanje itd. Moja se kuja otrovala samo što je liznula nešto na povodcu i udahnula, jedva smo je spasili. Sa divljacima živimo i čuvajte pse. I ova mi slika par postova iznad izgleda kao reakcija na neki otrov , mada ne bih glumila veterinara.
Ja neki dan sa sestrinim psom koji ima 7 mjeseci na Bjelasnici, bar 15 ljudi me "napalo" zasto nema brnjicu :shock: I neki policajac me pitao takodjer ... zato pitam, zao mi je zbog tvoje situacije.
maki222

#2822 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by maki222 »

Prvo, sretan Bozic ako ima neko ovdje ko slavi... Hvala na savjetima o toj mljevenoj piletini. Ne pokusavam ja proci jeftinije pa da hranim psa kojekakvim smecem...pitala sam jer je tezak na hrani katastrofa...imam osjecaj da bi mogao 5 dana strajkati gladju a da mu suha hrana stoji ispred nosa.Smisljam kako mu nesto smiksati sa tom suhom hranom ( dajem mu RC) da pojede jer nisam svaki dan u mogucnosti posebno njemu "kuhati". Konzerve i takva konzervirana hrana mi je uzas i to nikad u zivotu nije probao...Rizu nece ( ako nema mesa ) Od povrca koje smije jesti jedino ce kuhanu mrkvu nevoljko pojesti.Trazim neki nacin da svima bude ok, da je on sit,zdrav i da dugo zivi, a da se ja ne moram lomiti vise oko psa nego oko vlastitog djeteta.Isto tako nemam bas viska novca da ga drzim na nekim super-turbo vitaminima.Pas kojeg sam imala kao dijete ( kojeg su ustvari imali moji roditelji ) jeo je sve cak i one uzasne konzerve u ratu, a ovaj moj izvoljeva sve vise sto je stariji. Treba mi neka carolija ocito... :)
pakica_

#2823 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

maki222 wrote:Prvo, sretan Bozic ako ima neko ovdje ko slavi... Hvala na savjetima o toj mljevenoj piletini. Ne pokusavam ja proci jeftinije pa da hranim psa kojekakvim smecem...pitala sam jer je tezak na hrani katastrofa...imam osjecaj da bi mogao 5 dana strajkati gladju a da mu suha hrana stoji ispred nosa.Smisljam kako mu nesto smiksati sa tom suhom hranom ( dajem mu RC) da pojede jer nisam svaki dan u mogucnosti posebno njemu "kuhati". Konzerve i takva konzervirana hrana mi je uzas i to nikad u zivotu nije probao...Rizu nece ( ako nema mesa ) Od povrca koje smije jesti jedino ce kuhanu mrkvu nevoljko pojesti.Trazim neki nacin da svima bude ok, da je on sit,zdrav i da dugo zivi, a da se ja ne moram lomiti vise oko psa nego oko vlastitog djeteta.Isto tako nemam bas viska novca da ga drzim na nekim super-turbo vitaminima.Pas kojeg sam imala kao dijete ( kojeg su ustvari imali moji roditelji ) jeo je sve cak i one uzasne konzerve u ratu, a ovaj moj izvoljeva sve vise sto je stariji. Treba mi neka carolija ocito... :)
prvo, jok mu dozvoliti da mu suha hrana stoji pred nosom non stop.. dakle, ponuditi mu je ujutro- nece, skloniti je.. ponuditi mu je opet navece- nece, opet skloniti.. za dan-dva ce jest', kad guzana ogladni, ne brini.. a uvijek mozes kupiti pilece vratove, ledja i sl. nije ni to bog zna kol'ko skupo, a jedu s merakom :D i u svakom slucaju, bolje je od tog mljevenog smeTLJa :D
drugo, skuhaj mu vikendom dozu, stavi u frizider/zamrzivac ako nemas cajta kuhat' i eto ga :D ima raznih recepata na netu za kerove koji su tegobni na hrani (mada bih ja to sve u mater'nu stjerala i ne bi oni meni jeli nista dok ne pojedu bobe :D )
i trece, darling konzerve mirisu k'o hrana iz najboljeg restorana, tako da probaj s njima :D ne smrde kao ove merkator, kplus i sl. :)
Last edited by pakica_ on 25/12/2013 15:45, edited 1 time in total.
una_bo

#2824 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by una_bo »

pakica_ wrote:
maki222 wrote:Prvo, sretan Bozic ako ima neko ovdje ko slavi... Hvala na savjetima o toj mljevenoj piletini. Ne pokusavam ja proci jeftinije pa da hranim psa kojekakvim smecem...pitala sam jer je tezak na hrani katastrofa...imam osjecaj da bi mogao 5 dana strajkati gladju a da mu suha hrana stoji ispred nosa.Smisljam kako mu nesto smiksati sa tom suhom hranom ( dajem mu RC) da pojede jer nisam svaki dan u mogucnosti posebno njemu "kuhati". Konzerve i takva konzervirana hrana mi je uzas i to nikad u zivotu nije probao...Rizu nece ( ako nema mesa ) Od povrca koje smije jesti jedino ce kuhanu mrkvu nevoljko pojesti.Trazim neki nacin da svima bude ok, da je on sit,zdrav i da dugo zivi, a da se ja ne moram lomiti vise oko psa nego oko vlastitog djeteta.Isto tako nemam bas viska novca da ga drzim na nekim super-turbo vitaminima.Pas kojeg sam imala kao dijete ( kojeg su ustvari imali moji roditelji ) jeo je sve cak i one uzasne konzerve u ratu, a ovaj moj izvoljeva sve vise sto je stariji. Treba mi neka carolija ocito... :)
prvo, jok mu dozvoliti da mu suha hrana stoji pred nosom non stop.. dakle, ponuditi mu je ujutro- nece, skloniti je.. ponuditi mu je opet navece- nece, opet skloniti.. za dan-dva ce jest', kad guzana ogladni, ne brini.. a uvijek mozes kupiti pilece vratove, ledja i sl. nije ni to bog zna kol'ko skupo, a jedu s merakom :D i u svakom slucaju, bolje je od tog mljevenog smeTLJa :D
aj agri. nek im guzica malo ogladni. i ja ponudim ujutro, malo stoji i sklonim. pa se navečer sve pojede :)
maki222

#2825 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by maki222 »

:D Hehehhe TLJ primljeno k znanju! :D ...sve to radim ali pasce bezobrazno, nece po 2 dana da jede i onda se ja sazalim i jbg tako u krug. Vikend sad i jest problem planine zovu a ja da kuham :evil:
Post Reply