Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
aditon

#2801 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by aditon »

medjutim wrote:Zelim da vam kazem da ne gledate film Criminal. Ovakvo smece od filma dugo nisam gledao. Ne znam samo kako je jebeno moguce da sa ovakvom glumackom ekipom napravis tako glup i debilan film. Preznojio sam se 15 puta za nekih 40 minuta koliko sam gledao ovaj film. Kevin Costner tako losu ulogu ima, tako je lose nosi, da sam mislio da cu povratiti. Ne pamtim kad mi se desilo da ugasim film nakon 40 min i da ga instant izbrisem sa hard diska, doslo mi svega mi da reinstaliram windows da slucajno ne ostane ni fajlic od ovog smeca. Da mogu dati ocjenu ovom filmu dao bih -800 na Imdb-u.
Ocjenu možeš dati i ti, zašto ne, mada se moraš zadovoljiti jedinicom :lol:

Što se ovog filma tiče, nisam ga gledao a imao sam namjeru. Sad kad vidim da sve najgore o njemu pišeš nisam siguran da želim pogledati film međutim nije mi jasno zašto onda je film jako popularan na torrentima, skida se ko lud i generalno mu ocjene nisu loše, mislim oko 6... U svakakom slučaju, pogledat ću pa kako god, valjda mi neće ništa biti :lol:
medjutim

#2802 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by medjutim »

aditon wrote:
medjutim wrote:Zelim da vam kazem da ne gledate film Criminal. Ovakvo smece od filma dugo nisam gledao. Ne znam samo kako je jebeno moguce da sa ovakvom glumackom ekipom napravis tako glup i debilan film. Preznojio sam se 15 puta za nekih 40 minuta koliko sam gledao ovaj film. Kevin Costner tako losu ulogu ima, tako je lose nosi, da sam mislio da cu povratiti. Ne pamtim kad mi se desilo da ugasim film nakon 40 min i da ga instant izbrisem sa hard diska, doslo mi svega mi da reinstaliram windows da slucajno ne ostane ni fajlic od ovog smeca. Da mogu dati ocjenu ovom filmu dao bih -800 na Imdb-u.

Što se ovog filma tiče, nisam ga gledao a imao sam namjeru. Sad kad vidim da sve najgore o njemu pišeš nisam siguran da želim pogledati film međutim nije mi jasno zašto onda je film jako popularan na torrentima, skida se ko lud i generalno mu ocjene nisu loše, mislim oko 6... U svakakom slučaju, pogledat ću pa kako god, valjda mi neće ništa biti :lol:
Hahaha, ma pogledaj ako imas viska vremena, ne znam mozda je do mene, mozda sam ja imao prevelika ocekivanja. Juce sam bio u raspolozenju da pogledam jednu seljacku americku rokacinu, a film me je uzasno razocarao. Prvo sam se sjebavao kada sam vidio ko sve glumi u filmu, pomislih ovo ne moze da bude lose, ali brzo sam se razuvjerio. Ne znam, kao sto rekoh, pogledaj, ukusi se razlikuju, mozda se tebi svidi film, ali eto ako i kad pogledas, javi svoje utiske :D
P.s. a sto se tice ocjena za film, u to ne vjerujem, jer su beton filmovi slabo ocjenjeni i obratno. Mozda je ovaj film popularan medju populacijom izmedju 4 i 13 godina. Za mene kada sam imao 4-5 godina, Kickboxer i Krvavi sport su bili vrh kinematografije :lol:
aditon

#2803 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by aditon »

medjutim wrote:
aditon wrote:

Hahaha, ma pogledaj ako imas viska vremena, ne znam mozda je do mene, mozda sam ja imao prevelika ocekivanja. Juce sam bio u raspolozenju da pogledam jednu seljacku americku rokacinu, a film me je uzasno razocarao. Prvo sam se sjebavao kada sam vidio ko sve glumi u filmu, pomislih ovo ne moze da bude lose, ali brzo sam se razuvjerio. Ne znam, kao sto rekoh, pogledaj, ukusi se razlikuju, mozda se tebi svidi film, ali eto ako i kad pogledas, javi svoje utiske :D
P.s. a sto se tice ocjena za film, u to ne vjerujem, jer su beton filmovi slabo ocjenjeni i obratno. Mozda je ovaj film popularan medju populacijom izmedju 4 i 13 godina. Za mene kada sam imao 4-5 godina, Kickboxer i Krvavi sport su bili vrh kinematografije :lol:
Sve se slažem, samo kažem da ovaj film je u top 10 praktično na svim torrentima a glumačka postava je takva da odmah pomisliš da je to vrh film. Međutim, sve je moguće. Možda čovjek samo ne treba imati neka očekivanja od filma, ni dobra ni loša.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2804 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

aditon wrote:
swanfilter wrote:Def ne gledati Bat vs Superman. Ja ne znam ko, sta, kako i kada. Prica porazna ...

Brate mili pa zar je neko očekivao iole ozbiljnu priču za taj film? Takvi filmovi se nikad nisu gledali zbog priče. Ono što je dobro i zbog čega se takav film gleda jesu specijalni efekti te u tom smislu ovaj film je vrh i stoga mogu svima koji vole specijalne efekte preporučiti da ovaj film pogledaju.

Filmovi ovog tipa su da se mozak pošalje na ispašu, pojača volume na ozvučenju, stave po mogućnosti 3D naočale i rokaj :lol:
Meni nisu nesto ni efekti bili u BvS.
Ili su mi bili u drugom planu, jer sam sve vise tonuo u nadi da ipak nece biti tako lose...nece biti, lose.....neceee :mrgreen: :mrgreen: :roll:
Donnie Smith

#2805 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Donnie Smith »

POSEIDON, (2006.)

Znači, Bože :shock:
Altsa

#2806 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Altsa »

aditon wrote:

Ja se nisam preznojavao ali sam ga gledao kao da gledam u prazan papir. Kad se zavrsio kao da ga nisam ni gledao. Odlicna glumacka ekipa a film truba. jedine vrijedne pomena su
Gal Gadot
Image

i Alice Eve
Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2807 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

Donnie Smith wrote:POSEIDON, (2006.)

e sta vi gledate ... :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2808 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

Black swan wrote:

Suti, ovaj je blockbuster za one neke tvoje naslove :mrgreen:
Altsa

#2809 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Altsa »

Black swan wrote:

Jel ovo kada se kruzer prevrne naopako a putnici nikako da se udave. :lol: :lol:
Truba

#2810 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

pa baš zato
ja znam u sta se upustam i nemam ocekivanja...pa mozda i nesto "valja"
Tomahawk11
Globalni moderator

#2811 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

Altsa wrote: Jel ovo kada se kruzer prevrne naopako a putnici nikako da se udave. :lol: :lol:
Modifikovana verzija Titanika :D
Donnie Smith

#2812 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Donnie Smith »

Altsa wrote:
Black swan wrote:

Jel ovo kada se kruzer prevrne naopako a putnici nikako da se udave. :lol: :lol:
A jeste. Bio neko veče na Alfi, listam ja kanale kad, Kurt Russell, njega k'o gotivim, ajde reko' da vidim šta je ovo. Kad tamo :shock:
Truba

#2813 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

:| :| :| :| :| neću više obećavam

pripremam se za filmski maraton i tražim splatter university i nađem ga na DVDu koji ima čak 2 filma koji nisu ni upisani na listu za glednje :lol: :lol: :lol:

nudistička kolonija i mrtvi metal zombiji :lol: :lol: :lol: :lol:

čak sam ih sakrio od sebe koji su odron :lol: :lol: :lol: ali uvijek pronađu put ne snimili ih više :lol: :lol: :lol:

Image
cassius

#2814 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by cassius »

:-) :roll: :lol: :run:
Truba

#2815 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

:| za gore whore ne treba trošiti rijeci
film je toliki odron da "glumica" ima samo jedan film
od kojeg mi je bilo fizicki lose kad sam ga onomad prije desetak godina gledao
:run:
omar little

#2816 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by omar little »

jel to neki rimejk the poseidon adventure iz 1972-3-4 sa gene hackman? to je dobar filmic.
karanana

#2817 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by karanana »

Meni je original bio dobar. Nisam i necu gledat remake.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#2818 Poseidon (2006)

Post by Hame_ »

Joj, meni je Poseidon (2006) jedan od najboljih filmova te tematike katastrofe na moru (bolji i od Titanika). Nekako mi je kadriran da liježe, a više puta sam ga gledo. Lakše mi njega odgledat ponovo nego npr. Savršenu oluju (The Perfect Storm, 2000).

Ako mislimo na isti film, tj. ovaj dol'...

Image
omar little

#2819 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by omar little »

ne izgleda primamljivo ovo. ostajem pri originalu.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#2820 Vikend filmovi katastrofe

Post by Hame_ »

Naravno, ovo su filmovi zabave - žanr - katastrofa i kokice. Filmovi nakon kojih ti bude lakše što juče nisi pokosio avliju.

Evo uz pomenuti Poseidon, u okviru njegove stranice na IMDB, idu slični uradci...

Twister (1996)

Dante's Peak (1997)

Deep Impact (1998)

The Perfect Storm (2000)

The Core (2003)

The Day After Tomorrow (2004)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2821 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

I sve ovo ne preporucujes da se gleda?
karanana

#2822 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by karanana »

meni je sa liste svaki dobar. cak i ovaj core, koji mi je nekako najbezvezniji, mi je bio solidan za pogledat.
Truba

#2823 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

core
nisam gledao ali dante i day su relativno ok

perfect storm je malo bolji
a deep impact je zasigurno zasjenio armagedon

za pogledati jednom...i ponovno kad zaborqvis
karanana

#2824 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by karanana »

twister bio veliki hit i blockbuster sa odlicnim efektima u svoje vrijeme, sredina 90ih mislim. aha pise 1996.
jasko_ba

#2825 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by jasko_ba »

uzasno lose
Image
Post Reply