Stao mi bio internet pa sam kasno pritisnuo da objavim postjohntra wrote:čitaj gore, druže mehemede...
Dobar
Moderator: anex
Stao mi bio internet pa sam kasno pritisnuo da objavim postjohntra wrote:čitaj gore, druže mehemede...
Ma prije toga mi je jedan isti takav, ali sa objektivom, utekao na aukciji u istoj firmi...ispao je na kraju 345 dolara, što je haman ništa, jbga...nisam imao donedavno paypal, pa sam peglao jarana da sjedi do jedan ujutro i daje ponude...quarterback wrote:super druze, kod mene je D60, bas sam nedavno kupio jedan fiksni 50mm preko ebaya, lijepi internet
odlicno da si ga nasao sa tim brojem okidanja, to je nista, imao sam prije 350D okinuo je vise nego bata zivojinovic u bitci na neretvi ali radio bez ikakvih problema![]()
takodje, tu negdje narucenoKofer wrote:Danas mi dođe pošiljka naručena 20.10.EXTREMNO SPORO.
Ako je poklon vrijednosti za carinjenje onda će se cariniti a svaka od navedenih kurirskih službi će masno dodati i trošak špedicije. Ako hoćeš da bar izbjegneš špediciju neka ti pošalje USPS Express mail intl, doći će vrlo brzo na našu državnu poštu 5-7 dana, a bar špedicije neće biti.dinooh wrote:da li je neko nekad primao poklon iz USA. Kojom postom da se posalje iz USA a da se ne zaracuna kurirska sluzba ovdje kod nas kad poklon dode, kao npr kad se salje sa DHL, UPS, FEDex i slicnim.
e hvala, to za cairnu i pdv znam, samo sam htio ovo izbjeci sta uracunavaju DHL i slicni, spediciju...Chuckie wrote:Ako je poklon vrijednosti za carinjenje onda će se cariniti a svaka od navedenih kurirskih službi će masno dodati i trošak špedicije. Ako hoćeš da bar izbjegneš špediciju neka ti pošalje USPS Express mail intl, doći će vrlo brzo na našu državnu poštu 5-7 dana, a bar špedicije neće biti.dinooh wrote:da li je neko nekad primao poklon iz USA. Kojom postom da se posalje iz USA a da se ne zaracuna kurirska sluzba ovdje kod nas kad poklon dode, kao npr kad se salje sa DHL, UPS, FEDex i slicnim.
Neće ti naplatiti carinu ako je 30 km,ali ako otvore morat ćeš poslati dokumentaciju,jer neznaju vrijednost pošiljke.Melo15 wrote:"Otprema posiljke na carinu" na posta.ba, to znaci da ce se cariniti 100% ili samo da ce otvoriti pa mozda cariniti??(posiljka sa postom me izasla oko 30km...)
To znaci da postoji sansa da ne otvore ipak?Kofer wrote:Neće ti naplatiti carinu ako je 30 km,ali ako otvore morat ćeš poslati dokumentaciju,jer neznaju vrijednost pošiljke.Melo15 wrote:"Otprema posiljke na carinu" na posta.ba, to znaci da ce se cariniti 100% ili samo da ce otvoriti pa mozda cariniti??(posiljka sa postom me izasla oko 30km...)
naravno da postoji, ako je manji paket i laksi, proci ce, ali cim je nesto vece, otvarat ce. Ali posto je manje od 50KM, najvise ti moze doci 3.5KM ako je BH posta ili 5KM ako je HP postaMelo15 wrote:To znaci da postoji sansa da ne otvore ipak?Kofer wrote:Neće ti naplatiti carinu ako je 30 km,ali ako otvore morat ćeš poslati dokumentaciju,jer neznaju vrijednost pošiljke.Melo15 wrote:"Otprema posiljke na carinu" na posta.ba, to znaci da ce se cariniti 100% ili samo da ce otvoriti pa mozda cariniti??(posiljka sa postom me izasla oko 30km...)
Ma nije uopste paket, dres je u pitanju, 250gr max, vjerovatno upakovan kao pismo...nego sam mislio da je 100% otvaranje, jer mi na proslu narudzbu nije pisalo da ide na carinudinooh wrote:naravno da postoji, ako je manji paket i laksi, proci ce, ali cim je nesto vece, otvarat ce. Ali posto je manje od 50KM, najvise ti moze doci 3.5KM ako je BH posta ili 5KM ako je HP postaMelo15 wrote:To znaci da postoji sansa da ne otvore ipak?Kofer wrote:
Neće ti naplatiti carinu ako je 30 km,ali ako otvore morat ćeš poslati dokumentaciju,jer neznaju vrijednost pošiljke.
Ne znam to za Njemačku, ali je istina da Amazon ne šalje ništa drugo osim knjiga u BiH, mozda i postoji način, ali onako kao knjige ne možemontypython2000 wrote:Narucio nedavno par knjiga sa Amazon co uk i stigle mi za desetak dana. Danas probao naruciti neki softver za obradu videa (dakle cd rom) i javlja mi ne moze isporuka u BIH. Ima li neko iskustava sa ovom stranicom, je li stvarno ne rade isporuku za bih osim knjiga. Ako ne, da li je moguce npr platiti odavde a da mi posalju u njemacku gdje Imam neke rodbine koja bi mi onda proslijedila? Da li moze neko to preuzeti njemackoj umjesto mene?
I jos kad vec pitam zna li neko stranice na kojim bi se mogao naruciti softver (verzije na engleskom) a da isporucuju u BiH? Hvala unaprijed ako neko zna.