saiks wrote:Ala je frajer naporan,koju god temu otvorim on pise o Jani vodi i konzumu. Idi vani i hodaj s transparentom da ne kupujemo janu,ljudi kupuju sta hoce i sta im treba.
i treba da pise... valjda ce nekad doci u glavu
Moderator: anex
saiks wrote:Ala je frajer naporan,koju god temu otvorim on pise o Jani vodi i konzumu. Idi vani i hodaj s transparentom da ne kupujemo janu,ljudi kupuju sta hoce i sta im treba.
i ja sam i ono sto valja kupujem i dalje i stalno,ali iskreno nervira ova propaganda pojedinih koji pljuju i kada nemaju osnova i svezali se Jane kao da nista drugo ne postojiStupskaBitanga wrote:pretjeruju i oni koji neće da kupe naše BiH ma gdje god se kod nas proizvelo. Ono u startu kažu NE VALJA. kupi probaj pa reci. Mnoge naše proizvode sam kupio neki su ok neki nisu ali sam ih probao
Procitas li ti komentar onako smisleno ili samo lupis sta ti padne na pamet?@mba wrote:OldMayor wrote:Treba naravno kupovati domace, ali brate sta je ovo, pa ako vec kopiras, kopiraj brate iz Amerike, iz Njemacke, Italije, Francuske, ne znam malo dalje otidji kao sto je Jana uradila.
Mislim nije problem ja cu je kupiti jer je domaca, ali eto samo kazem mogao se dizajner i gazda potruditi i malo zaguglati dublje ako su se vec nameracili da iskopiraju.
Ili ako ti je vec novi proizvod, pa distanciraj ga malo od konkurencije.
Nebitno sad, lijepo izgleda, i uostalom ako ce se neko zajebati kupit misleci da je Jana, onda jos bolje.![]()
pa i JANA je KOPIJA od EVIAN-a. pa u cemu je problem!

Ma nije to samo stvar prestiza, mislim voda je ba u pitanju, ne kazem da nema ni toga.StupskaBitanga wrote:a svezali se jer je našim nekim kvazi elitnim građanima nosanje Jane stvar prestiža ma koliko god to zvučalo čudno to je tako
manekenka u penziji wrote:Kad već pričate o Jani, pade mi na pamet engleska humoristična serija Louie (bude nekad na FOX-u) i scena gdje on ulazi u radnju, kupuje vodu i iz frizidera vadi upravo Janu.
Pa ti vidi...
To je toNaslovnica wrote:https://www.youtube.com/watch?v=llKVV6EWX1g

ma naravno ljudi trose milione na marketing moja djeca od 3 godine znaju za Janukaranana wrote:dosta je jana potrosila na marketing. sjecam se prije par sezona, jana je bila oficijelna voda new york knicksa i na njihovim tekmama u new yorku su se vrtile janine reklame u madison square gardenu.
Code: Select all
http://adv.alsscan.com/alsscan/ebru9/nett/alstgpsample04.jpgZao mi je ako vas kao stanovnike BiH moje pisanje iritira. Ja nemam namjeru pravdati vam se i nastavicu ukazivati na probleme koje BH ekonomija ima.nikimostar wrote:saiks wrote:Ala je frajer naporan,koju god temu otvorim on pise o Jani vodi i konzumu. Idi vani i hodaj s transparentom da ne kupujemo janu,ljudi kupuju sta hoce i sta im treba.dobro receno,neki stvarno pretjeruju
StupskaBitanga wrote:taj premium je preskup i jeftinija je Zewa a iskreno tolike pare dati za toalet papir je suludo
VenomousV wrote:nisam od onih koji nose mobitel u toalet sa sobom tako da nema slikakaranana wrote:ne kupujem violetu.
da vidimo sliku.![]()
sretan rodjendanspreca wrote:a ja mislio sta me ono po guzici scipaVenomousV wrote:jel jos neko primjetio crvice u violetinom toalet papiru?![]()
koliko je ta troslojna zewa?JohnnyS wrote:StupskaBitanga wrote:taj premium je preskup i jeftinija je Zewa a iskreno tolike pare dati za toalet papir je suludo
Gdje ćeš na vlastitom dupetu štedit? Zewa troslojni, još se onaj karton na kraju može bacit u šolju, svake marke vrijedi... Na svemu drugom ću štedit, al tu hoću top kvalitetu
StupskaBitanga wrote:koliko je ta troslojna zewa?JohnnyS wrote:StupskaBitanga wrote:taj premium je preskup i jeftinija je Zewa a iskreno tolike pare dati za toalet papir je suludo
Gdje ćeš na vlastitom dupetu štedit? Zewa troslojni, još se onaj karton na kraju može bacit u šolju, svake marke vrijedi... Na svemu drugom ću štedit, al tu hoću top kvalitetu
ma puno nesta ovi nasi placaju, ispade sevap uzet' janustrong69 wrote:
Zao mi je ako vas kao stanovnike BiH moje pisanje iritira. Ja nemam namjeru pravdati vam se i nastavicu ukazivati na probleme koje BH ekonomija ima.
Strani proizvod, koji se puni/proizvodi izvan BiH za BiH i vas/vase roditelje/porodicu/djecu ima pozitivan efekat samo u tome sto placa 17% PDV. Druge finansijske koristi BiH nema.
Domaca punionica vode osim PDV-a od 17% drzavi placa direktne poreze i javne prihode i time puni penzijski fond, zdravstveni fond i skolstvo. Osim toga domaca punionica placa i vodne naknade i posebne vodne naknade, placa koncesiju za eksploataciju izvorista vode i druge naknade a ako ostvari dobit placa i 10% poreza na dobit.
Sad vidite razliku. I jedno je npr Meggle koji u BiH otkupljuje mlijeko, preraduje ga u BiH i zaposljava 100% domacu radnu snagu. On sve ove poreze placa drzavi BiH kao i Milkos, ZIM i druge BH mljekare. Muller npr drzavi placa samo PDV.
Jos jednom se iskreno izvinjavam ako vas moje pisanje uznemirava. To mi nije namjera a ukoliko vam smetam imate opciju "Add foe". Lijep pozdrav.