Viza za Njemacku
- Nisrin
#2801 Re: Viza za Njemacku
Pa ako naprave sad pauzu sa dijeljenjem termina, a za januar 2018. su otprilike termini do 15.10.2019.- sta ce onda raditi ostatak oktobra? Nadam se da ce dijeliti za pocetak februara prosle godine 
- skafiskafsnjak
#2802 Re: Viza za Njemacku
Pa nije im posao samo dijeljenje terminaNisrin wrote:Pa ako naprave sad pauzu sa dijeljenjem termina, a za januar 2018. su otprilike termini do 15.10.2019.- sta ce onda raditi ostatak oktobra? Nadam se da ce dijeliti za pocetak februara prosle godine
Valja sada odraditi sve te termine sto su dali. Tako su i novembar 2017 ...za dan podjelili i onda mjesec haman nisu nista.
Ne kazem da ce opet tako...ali dosta puta su tako.
Podjelili odjednom ili pomalo, isto ti...termin ce ti biti isti dan, samo eto kad ovako podjele znas unaprijed kad ti je
- Nisrin
#2803 Re: Viza za Njemacku
Pa neko je nepisano pravilo da jave cca 20-30ak dana prije termina...znaci neko ko ima termin 20.10. javit ce mu prije kraja septembra, nadati se..
Ipak i poslodavca interesuju informacije, niko nece vjecno nikoga cekati!
Ma ja, ti dobio termin pa te bas briga
Jos ode u MinKen jesi bas u MU ili okolica?
Ipak i poslodavca interesuju informacije, niko nece vjecno nikoga cekati!
Ma ja, ti dobio termin pa te bas briga
- skafiskafsnjak
#2804 Re: Viza za Njemacku
Pa jeste , 20ak dana prije jave, kad normalno dijele. A evo meni je javljeno preko 35 dana ranije. Zato sto su vise nego uobicajeno podjelili.
Ah da, u Minhen. Pravac Schwabing West
Ah da, u Minhen. Pravac Schwabing West
- Nisrin
#2805 Re: Viza za Njemacku
Odlicna lokacija. Olympia park i Englisher Garten, sve pred nosom, a i centar
I karta 60ak EUR za prijevoz heh
Tamam ces imati super koncerata do kraja god u Olimpiji...
Tamam ces imati super koncerata do kraja god u Olimpiji...
- skafiskafsnjak
#2806 Re: Viza za Njemacku
E ja cu morati autic neki uzeti jer cu na aerodromu raditi 
- skafiskafsnjak
- Nisrin
#2808 Re: Viza za Njemacku
Oooo da, onda autic svakako...jer je Flughafen dislociran, ovisis o S BAHNu- nije pouzdan uvijek, oko 60min ti treba od Schwabinga do Flughafena, i 13i je ring, sto znaci karta preko 200EUR mjesecna iz centra do tamo 
Mogu misliti plate za ovu firmu...mozda za samce koji ce zivjeti u WGu da je dobro..a cudi me da nisi trazio smjestaj oko Freisinga sto ti je svakako blize...
Mogu misliti plate za ovu firmu...mozda za samce koji ce zivjeti u WGu da je dobro..a cudi me da nisi trazio smjestaj oko Freisinga sto ti je svakako blize...
- skafiskafsnjak
#2809 Re: Viza za Njemacku
Karta mjesecna sbahn 170e....ne mogu se pouzdati jer imam ranu smjenu nekad, pa zbog nje auto. Aahhh...zena mi u SchwabinguNisrin wrote:Oooo da, onda autic svakako...jer je Flughafen dislociran, ovisis o S BAHNu- nije pouzdan uvijek, oko 60min ti treba od Schwabinga do Flughafena, i 13i je ring, sto znaci karta preko 200EUR mjesecna iz centra do tamo
Ps: plata u aeroground 1600e netto klasa 1. Mislim da je okej za pocetak. Za smjestaj ide 300 ili 350 mjesecno.
- Nisrin
#2810 Re: Viza za Njemacku
skafiskafsnjak wrote:
Karta mjesecna sbahn 170e....ne mogu se pouzdati jer imam ranu smjenu nekad, pa zbog nje auto. Aahhh...zena mi u Schwabingu
Ps: plata u aeroground 1600e netto klasa 1. Mislim da je okej za pocetak. Za smjestaj ide 300 ili 350 mjesecno.
To je zena garant medicinski radnik, u Minhenu i to u centru toliko smjestaj je realno jackpot
Vise ti je karta 1.-13. ring, evo zavrsavam sa pposlom imam negdje uslikano koliko su karte po ringovima
- skafiskafsnjak
#2811 Re: Viza za Njemacku
Jok ba, 170. Bar sam ja 170 i nesto gledao.
Ma svakako mi nebitno, moram auto haah.
Mah...za godinu dvije palimo iz Minhena. Plan je vec razradjen
- escobar__
#2812 Re: Viza za Njemacku
"Mjera o zapadnom Balkanu nije ničim povezana s novim zakonom. Hoće li ovo pravilo biti produljeno zasada nije još odlučeno. Mi ćemo se u sljedećim mjesecima intenzivno, i to ne samo u ministarstvu unutarnjih poslova, baviti pitanjem ima li smisla produljivati ovu mjeru.MladaPartizanka wrote:Mene interesuje da li ce sad biti problem ako je neko vec predao za termin i ceka ga, a u medjuvremenu dodje do impementacije novog zakona i onda bi taj isti neko predao za vizu za trazenje posla. Da li ce jedno iskljuciti drugo?
Onaj tko ispunjava uvjete za useljavanje po oba pravila može praktički izabrati za njega povoljnije pravilo po kojem će se useljavati. Na neki način su građani sa zapadnog Balkana privilegeriani."
DW
- valjuga
#2814 Re: Viza za Njemacku
Ali ovdje kaže neke pakte nosat.skafiskafsnjak wrote:Evo ga,drzavna firma, navalite![]()
https://www.klix.ba/biznis/aeroground-z ... MCZYUnn2Ds
Ima'l đe da radim u birou i to?
- valjuga
#2815 Re: Viza za Njemacku
Švabo babo,stara narodnaBluemore wrote:Danke Deutschland
- skafiskafsnjak
#2816 Re: Viza za Njemacku
Za tebe ce se naci. Taman cu ja do direktorske pozicije dok.tebi termin budevaljuga wrote:Ali ovdje kaže neke pakte nosat.skafiskafsnjak wrote:Evo ga,drzavna firma, navalite![]()
https://www.klix.ba/biznis/aeroground-z ... MCZYUnn2Ds
Ima'l đe da radim u birou i to?
- Nisrin
#2817 Re: Viza za Njemacku
skafiskafsnjak wrote:Jok ba, 170. Bar sam ja 170 i nesto gledao.
13. ring 188 EUR
Ma neka vas u MinKenu, gdje god sam bila, Mu i Freiburg mi najbolji
- skafiskafsnjak
#2818 Re: Viza za Njemacku
Pa u drugom je Schwabing, u2 pici na hbf. Kao sto rekoh, auto + mjesecna za InnenraumNisrin wrote:skafiskafsnjak wrote:Jok ba, 170. Bar sam ja 170 i nesto gledao.
13. ring 188 EURBlizu si bio..a 14. je vec 201 EUR...16. ring 225EUR...ma svakako ako nema ubahna (do 4og je), nije lose imati auto
![]()
Ma neka vas u MinKenu, gdje god sam bila, Mu i Freiburg mi najbolji
Ma fin je Minken ali mnogo skup
- Nisrin
#2819 Re: Viza za Njemacku
skafiskafsnjak wrote:Pa u drugom je Schwabing, u2 pici na hbf. Kao sto rekoh, auto + mjesecna za InnenraumNisrin wrote:skafiskafsnjak wrote:Jok ba, 170. Bar sam ja 170 i nesto gledao.
13. ring 188 EURBlizu si bio..a 14. je vec 201 EUR...16. ring 225EUR...ma svakako ako nema ubahna (do 4og je), nije lose imati auto
![]()
Ma neka vas u MinKenu, gdje god sam bila, Mu i Freiburg mi najbolji![]()
Ma fin je Minken ali mnogo skup
Nije skupo, nego su ljudi siromasni
Nek je u drugom, valjda ces ici i u prvi, izlasci, prodavnice, desavanja u centru itd...
- skafiskafsnjak
#2820 Re: Viza za Njemacku
Ma sad se placa mizerno , al nece moci zauvijekNisrin wrote:
Nije skupo, nego su ljudi siromasniAli 'ajd s obzirom koliko placas smjestaj, nije skup-- jer nudi toliko mogucnosti! Ali svako ima pravo na svoje misljenje svakako, kako god sretno tebi
Nek je u drugom, valjda ces ici i u prvi, izlasci, prodavnice, desavanja u centru itd...
A dobro, da se nadje u nekom okolonom mjestu, takodjer nije lose... Tipa Freising , Erding...pa i Landshut ...
- Nisrin
#2821 Re: Viza za Njemacku
skafiskafsnjak wrote:
Ma sad se placa mizerno , al nece moci zauvijek![]()
A dobro, da se nadje u nekom okolonom mjestu, takodjer nije lose... Tipa Freising , Erding...pa i Landshut ...
Meni je MInhen samo gradska zona...a sve okolo mi je bezveze, jer onda nista nemam od onog sto nudi GRAD...u tom slucaju bolje ici sto dalje, pa da placam jeftinije i stan, jer sva okolina Minhena, do 60km su ti cijene kao u gradu
- skafiskafsnjak
#2822 Re: Viza za Njemacku
Sad za sad sam u drugom krugu. Otprilike jednu godinu. Sta ce biti kasnije, ne znam. Iskreno , o tome cu u drugom dijelu godine razmisljatiNisrin wrote:skafiskafsnjak wrote:
Ma sad se placa mizerno , al nece moci zauvijek![]()
Meni je MInhen samo gradska zona...a sve okolo mi je bezveze, jer onda nista nemam od onog sto nudi GRAD...u tom slucaju bolje ici sto dalje, pa da placam jeftinije i stan, jer sva okolina Minhena, do 60km su ti cijene kao u gradu
Schwabing je trenutno top. Blizu u bahn, ispred kuce je bus ako treba. Edeka i penny pjeske. Isto tako mi je Münchener Freiheit top za prosetati i kafu popiti . A tu je i doktorica i apoteka... top. I vec spomenuti Englischer Garten i Olympiapark
- Nisrin
#2823 Re: Viza za Njemacku
Nije ti daleko Westpark- daleko najljepsi po meni i Nympnehburg palata i botancki vrt..Isar i grilanje, ma sve ti je blizu
...jedva cekam i ja hah
- skafiskafsnjak
#2824 Re: Viza za Njemacku
Westpark mi nije nesh....malo baca na ciganijuNisrin wrote:Nije ti daleko Westpark- daleko najljepsi po meni i Nympnehburg palata i botancki vrt..Isar i grilanje, ma sve ti je blizu...jedva cekam i ja hah
Ma Freiheit mi je omiljeni dio. Ljepse tamo nego na Karlsplatz i Marien
- Nisrin
#2825 Re: Viza za Njemacku
skafiskafsnjak wrote:
Westpark mi nije nesh....malo baca na ciganiju![]()
Ma Freiheit mi je omiljeni dio. Ljepse tamo nego na Karlsplatz i Marien
Nismo tu stigli...a 2x smo islu u WESTPark, obisli cijeli, nije ciganija, Rosengarten predivan, jezero, patke, labudovi, parkici za djecu, ona nepalska-indijska cuda..ma predivno, inace po meni Snedling je naljepsi kvart u Mu, ako mognemo birati tamo ce biti stan
Nego, cim dodjes idi kod Mustafe na kebab, na Karlsplatu-Stachusu, predjes tamo kod Burger Kinga, uvijek ali uvijek je red po 40-50min se ceka, jeste 6EUR u pecivu, ali te drzi jedno 10h i ukusnije nikad nista jeli nismo XD