Viza za Njemacku

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Nisrin

#2801 Re: Viza za Njemacku

Post by Nisrin »

Pa ako naprave sad pauzu sa dijeljenjem termina, a za januar 2018. su otprilike termini do 15.10.2019.- sta ce onda raditi ostatak oktobra? Nadam se da ce dijeliti za pocetak februara prosle godine :D
skafiskafsnjak

#2802 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

Nisrin wrote:Pa ako naprave sad pauzu sa dijeljenjem termina, a za januar 2018. su otprilike termini do 15.10.2019.- sta ce onda raditi ostatak oktobra? Nadam se da ce dijeliti za pocetak februara prosle godine :D
Pa nije im posao samo dijeljenje termina :D
Valja sada odraditi sve te termine sto su dali. Tako su i novembar 2017 ...za dan podjelili i onda mjesec haman nisu nista.

Ne kazem da ce opet tako...ali dosta puta su tako.
Podjelili odjednom ili pomalo, isto ti...termin ce ti biti isti dan, samo eto kad ovako podjele znas unaprijed kad ti je
Nisrin

#2803 Re: Viza za Njemacku

Post by Nisrin »

Pa neko je nepisano pravilo da jave cca 20-30ak dana prije termina...znaci neko ko ima termin 20.10. javit ce mu prije kraja septembra, nadati se..
Ipak i poslodavca interesuju informacije, niko nece vjecno nikoga cekati!

Ma ja, ti dobio termin pa te bas briga :D :D Jos ode u MinKen jesi bas u MU ili okolica?
skafiskafsnjak

#2804 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

Pa jeste , 20ak dana prije jave, kad normalno dijele. A evo meni je javljeno preko 35 dana ranije. Zato sto su vise nego uobicajeno podjelili.

Ah da, u Minhen. Pravac Schwabing West 8)
Nisrin

#2805 Re: Viza za Njemacku

Post by Nisrin »

Odlicna lokacija. Olympia park i Englisher Garten, sve pred nosom, a i centar :) I karta 60ak EUR za prijevoz heh
Tamam ces imati super koncerata do kraja god u Olimpiji... :D
skafiskafsnjak

#2806 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

E ja cu morati autic neki uzeti jer cu na aerodromu raditi :skoljka:
skafiskafsnjak

#2807 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

Nisrin

#2808 Re: Viza za Njemacku

Post by Nisrin »

Oooo da, onda autic svakako...jer je Flughafen dislociran, ovisis o S BAHNu- nije pouzdan uvijek, oko 60min ti treba od Schwabinga do Flughafena, i 13i je ring, sto znaci karta preko 200EUR mjesecna iz centra do tamo :D

Mogu misliti plate za ovu firmu...mozda za samce koji ce zivjeti u WGu da je dobro..a cudi me da nisi trazio smjestaj oko Freisinga sto ti je svakako blize...
skafiskafsnjak

#2809 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

Nisrin wrote:Oooo da, onda autic svakako...jer je Flughafen dislociran, ovisis o S BAHNu- nije pouzdan uvijek, oko 60min ti treba od Schwabinga do Flughafena, i 13i je ring, sto znaci karta preko 200EUR mjesecna iz centra do tamo :D

Mogu misliti plate za ovu firmu...mozda za samce koji ce zivjeti u WGu da je dobro..a cudi me da nisi trazio smjestaj oko Freisinga sto ti je svakako blize...
Karta mjesecna sbahn 170e....ne mogu se pouzdati jer imam ranu smjenu nekad, pa zbog nje auto. Aahhh...zena mi u Schwabingu :D

Ps: plata u aeroground 1600e netto klasa 1. Mislim da je okej za pocetak. Za smjestaj ide 300 ili 350 mjesecno.
Nisrin

#2810 Re: Viza za Njemacku

Post by Nisrin »

skafiskafsnjak wrote:
Karta mjesecna sbahn 170e....ne mogu se pouzdati jer imam ranu smjenu nekad, pa zbog nje auto. Aahhh...zena mi u Schwabingu :D

Ps: plata u aeroground 1600e netto klasa 1. Mislim da je okej za pocetak. Za smjestaj ide 300 ili 350 mjesecno.

To je zena garant medicinski radnik, u Minhenu i to u centru toliko smjestaj je realno jackpot :D INace bi plata bila nista da je smjestaj kao inace koliko je prosjek...nama se isplati jedino ciljati na dobru platu, ako propadne posao, onda nista...upravo radi visine stanarina, spajanja itd...
Vise ti je karta 1.-13. ring, evo zavrsavam sa pposlom imam negdje uslikano koliko su karte po ringovima :D
skafiskafsnjak

#2811 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

Jok ba, 170. Bar sam ja 170 i nesto gledao.
Ma svakako mi nebitno, moram auto haah.

Mah...za godinu dvije palimo iz Minhena. Plan je vec razradjen :D
escobar__

#2812 Re: Viza za Njemacku

Post by escobar__ »

MladaPartizanka wrote:Mene interesuje da li ce sad biti problem ako je neko vec predao za termin i ceka ga, a u medjuvremenu dodje do impementacije novog zakona i onda bi taj isti neko predao za vizu za trazenje posla. Da li ce jedno iskljuciti drugo?
"Mjera o zapadnom Balkanu nije ničim povezana s novim zakonom. Hoće li ovo pravilo biti produljeno zasada nije još odlučeno. Mi ćemo se u sljedećim mjesecima intenzivno, i to ne samo u ministarstvu unutarnjih poslova, baviti pitanjem ima li smisla produljivati ovu mjeru.

Onaj tko ispunjava uvjete za useljavanje po oba pravila može praktički izabrati za njega povoljnije pravilo po kojem će se useljavati. Na neki način su građani sa zapadnog Balkana privilegeriani."

DW
Bluemore

#2813 Re: Viza za Njemacku

Post by Bluemore »

Danke Deutschland
valjuga

#2814 Re: Viza za Njemacku

Post by valjuga »

skafiskafsnjak wrote:Evo ga,drzavna firma, navalite :D

https://www.klix.ba/biznis/aeroground-z ... MCZYUnn2Ds
Ali ovdje kaže neke pakte nosat.
Ima'l đe da radim u birou i to?
valjuga

#2815 Re: Viza za Njemacku

Post by valjuga »

Bluemore wrote:Danke Deutschland
Švabo babo,stara narodna :D
skafiskafsnjak

#2816 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

valjuga wrote:
skafiskafsnjak wrote:Evo ga,drzavna firma, navalite :D

https://www.klix.ba/biznis/aeroground-z ... MCZYUnn2Ds
Ali ovdje kaže neke pakte nosat.
Ima'l đe da radim u birou i to?
Za tebe ce se naci. Taman cu ja do direktorske pozicije dok.tebi termin bude :D
Nisrin

#2817 Re: Viza za Njemacku

Post by Nisrin »

skafiskafsnjak wrote:Jok ba, 170. Bar sam ja 170 i nesto gledao.

13. ring 188 EUR :D Blizu si bio..a 14. je vec 201 EUR...16. ring 225EUR...ma svakako ako nema ubahna (do 4og je), nije lose imati auto :D
Ma neka vas u MinKenu, gdje god sam bila, Mu i Freiburg mi najbolji :D
skafiskafsnjak

#2818 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

Nisrin wrote:

13. ring 188 EUR :D Blizu si bio..a 14. je vec 201 EUR...16. ring 225EUR...ma svakako ako nema ubahna (do 4og je), nije lose imati auto :D
Pa u drugom je Schwabing, u2 pici na hbf. Kao sto rekoh, auto + mjesecna za Innenraum :D

Ma fin je Minken ali mnogo skup :D
Nisrin

#2819 Re: Viza za Njemacku

Post by Nisrin »

skafiskafsnjak wrote:
Nisrin wrote:

Pa u drugom je Schwabing, u2 pici na hbf. Kao sto rekoh, auto + mjesecna za Innenraum :D

Ma fin je Minken ali mnogo skup :D

Nije skupo, nego su ljudi siromasni :D Ali 'ajd s obzirom koliko placas smjestaj, nije skup-- jer nudi toliko mogucnosti! Ali svako ima pravo na svoje misljenje svakako, kako god sretno tebi

Nek je u drugom, valjda ces ici i u prvi, izlasci, prodavnice, desavanja u centru itd...
skafiskafsnjak

#2820 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

Nisrin wrote:

Nije skupo, nego su ljudi siromasni :D Ali 'ajd s obzirom koliko placas smjestaj, nije skup-- jer nudi toliko mogucnosti! Ali svako ima pravo na svoje misljenje svakako, kako god sretno tebi

Nek je u drugom, valjda ces ici i u prvi, izlasci, prodavnice, desavanja u centru itd...
Ma sad se placa mizerno , al nece moci zauvijek :D
A dobro, da se nadje u nekom okolonom mjestu, takodjer nije lose... Tipa Freising , Erding...pa i Landshut ...
Nisrin

#2821 Re: Viza za Njemacku

Post by Nisrin »

skafiskafsnjak wrote:
A dobro, da se nadje u nekom okolonom mjestu, takodjer nije lose... Tipa Freising , Erding...pa i Landshut ...

Meni je MInhen samo gradska zona...a sve okolo mi je bezveze, jer onda nista nemam od onog sto nudi GRAD...u tom slucaju bolje ici sto dalje, pa da placam jeftinije i stan, jer sva okolina Minhena, do 60km su ti cijene kao u gradu :D
skafiskafsnjak

#2822 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

Nisrin wrote:
skafiskafsnjak wrote:

Meni je MInhen samo gradska zona...a sve okolo mi je bezveze, jer onda nista nemam od onog sto nudi GRAD...u tom slucaju bolje ici sto dalje, pa da placam jeftinije i stan, jer sva okolina Minhena, do 60km su ti cijene kao u gradu :D
Sad za sad sam u drugom krugu. Otprilike jednu godinu. Sta ce biti kasnije, ne znam. Iskreno , o tome cu u drugom dijelu godine razmisljati :D

Schwabing je trenutno top. Blizu u bahn, ispred kuce je bus ako treba. Edeka i penny pjeske. Isto tako mi je Münchener Freiheit top za prosetati i kafu popiti . A tu je i doktorica i apoteka... top. I vec spomenuti Englischer Garten i Olympiapark
Nisrin

#2823 Re: Viza za Njemacku

Post by Nisrin »

Nije ti daleko Westpark- daleko najljepsi po meni i Nympnehburg palata i botancki vrt..Isar i grilanje, ma sve ti je blizu :D...jedva cekam i ja hah
skafiskafsnjak

#2824 Re: Viza za Njemacku

Post by skafiskafsnjak »

Nisrin wrote:Nije ti daleko Westpark- daleko najljepsi po meni i Nympnehburg palata i botancki vrt..Isar i grilanje, ma sve ti je blizu :D...jedva cekam i ja hah
Westpark mi nije nesh....malo baca na ciganiju :D
Ma Freiheit mi je omiljeni dio. Ljepse tamo nego na Karlsplatz i Marien
Nisrin

#2825 Re: Viza za Njemacku

Post by Nisrin »

skafiskafsnjak wrote:
Westpark mi nije nesh....malo baca na ciganiju :D
Ma Freiheit mi je omiljeni dio. Ljepse tamo nego na Karlsplatz i Marien

Nismo tu stigli...a 2x smo islu u WESTPark, obisli cijeli, nije ciganija, Rosengarten predivan, jezero, patke, labudovi, parkici za djecu, ona nepalska-indijska cuda..ma predivno, inace po meni Snedling je naljepsi kvart u Mu, ako mognemo birati tamo ce biti stan :D
Nego, cim dodjes idi kod Mustafe na kebab, na Karlsplatu-Stachusu, predjes tamo kod Burger Kinga, uvijek ali uvijek je red po 40-50min se ceka, jeste 6EUR u pecivu, ali te drzi jedno 10h i ukusnije nikad nista jeli nismo XD
Post Reply