iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
savsvoj

#2801 Re: iPhone - All about

Post by savsvoj »

cjena 1300 KM
leo johnson

#2802 Re: iPhone - All about

Post by leo johnson »

ti za taj iphine 4 mozes dobiti 140 maraka odmah, a ti za ipad2 hm... jedno 800.
shalla

#2803 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

fosil wrote:
iSwagga wrote:
shalla wrote:Niko mi ništa još nije odgovorio pa se još nisam usudio da uradim upgrade cydije :mrgreen:
Jel smijem odabrati complete upgrade (izlistalo je cca 13-14 što aplikacija što tweakova i sl koje će upgradeovati), da ne pojebem šta?
Ono, hoće li i dalje funkcionisati svi tweakovi, repoi i sl koje koristim trenutno?
Slobodno uradi complete upgrade.. sve ce ti raditi kako treba.. nista ti nece pojebati.
Ja sam uradio i samo su neke aplikacije zamijenile mjesta, valjda treba tako :? , ostalo sve fercera ko i prije. ;-)
Kako misliš zamijenile mjesta? Jel na desktopu?
Ako na to misliš to mi nije problem jer sam svakako poredao sve aplikacije po svom ćeifu...

P.S. još nisam uradio upgrade :mrgreen: Čitao na nekim forumima da i nije baš bezbolno, raji krahiraju neke aplikacije i sl :-?
Lady Saray

#2804 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

nikad se nisam zamarala oko cydija updatea.. uvijek update all i do sad je sve bilo ok
shalla

#2805 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Lady Saray wrote:nikad se nisam zamarala oko cydija updatea.. uvijek update all i do sad je sve bilo ok
Ja nešto ne jemsmi :mrgreen:
fosil

#2806 Re: iPhone - All about

Post by fosil »

shalla wrote:
fosil wrote:
iSwagga wrote: Slobodno uradi complete upgrade.. sve ce ti raditi kako treba.. nista ti nece pojebati.
Ja sam uradio i samo su neke aplikacije zamijenile mjesta, valjda treba tako :? , ostalo sve fercera ko i prije. ;-)
Kako misliš zamijenile mjesta? Jel na desktopu?
Ako na to misliš to mi nije problem jer sam svakako poredao sve aplikacije po svom ćeifu...

P.S. još nisam uradio upgrade :mrgreen: Čitao na nekim forumima da i nije baš bezbolno, raji krahiraju neke aplikacije i sl :-?
Ma ja, samo na desktopu se ispartale, a meni mrsko ponovo memorisati novi raspored, a jos mi mrze sve vracati na svoje mjesto. :D Sto se krahiranja tice jos nista, bumo javil' ak' se zdesi.
mO k3

#2807 Re: iPhone - All about

Post by mO k3 »

Raja pitanje... iphone 4 moze da se koristi kao hotspot barem sam to vidio zajedno za ipadom , da li moze i sa macbook pro da se korsti koji je 1 godinu star ... mislim podrzava li ??

i kada smo vec tu htjeo bih i nasu tastaturu na macbook d li moze ikako da se ubaci...
Lady Saray

#2808 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

imas temu za mac bolje ce ti tamo objasniti a moze nasa tastatura a moze se i 3g pretvorit u hotspot nije to nastalo s cetvorkom i moze se kacit svaki uredjaj kojem das pass
iSwagga

#2809 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Ženski Dr.Med wrote:Raja pitanje... iphone 4 moze da se koristi kao hotspot barem sam to vidio zajedno za ipadom , da li moze i sa macbook pro da se korsti koji je 1 godinu star ... mislim podrzava li ??

i kada smo vec tu htjeo bih i nasu tastaturu na macbook d li moze ikako da se ubaci...
"Internet Tethering"
necko_sa

#2810 Re: iPhone - All about- GEVEY TURBO SIM UNLOCK IPHONE4

Post by necko_sa »

Mozda nisam primjetio, ali kao da niko nije spomenuo ovu za sada jedinu opciju....

Dakle, svi vi koji imate iphone4 lock, sada napokon mozete izvuci svoje mini kompjutere iz ladica...

Code: Select all

http://www.redmondpie.com/gevey-sim-unlock-for-iphone-4-ios-4.3-4.2.1-on-2.10.04-3.10.01-baseband-video/
Dakle, za one koji nisu upoznati, sve provjereno radi 100% a ebay je pretrpan ponudama.

Ako do nedjelje ne izadje unlock, narucujem sebi.

Ako ima zainteresovanih za kupovinu ove kartice, neka mi se jave, jer sto vise kom, to niza cijena...a sve o jednom trosku brze dostave tipa DHL.
dinao

#2811 Re: iPhone - All about- GEVEY TURBO SIM UNLOCK IPHONE4

Post by dinao »

necko_sa wrote:Mozda nisam primjetio, ali kao da niko nije spomenuo ovu za sada jedinu opciju....

Dakle, svi vi koji imate iphone4 lock, sada napokon mozete izvuci svoje mini kompjutere iz ladica...

http://www.redmondpie.com/gevey-sim-unlock-for-iphone-4-ios-4.3-4.2.1-on-2.10.04-3.10.01-baseband-video/
Dakle, za one koji nisu upoznati, sve provjereno radi 100% a ebay je pretrpan ponudama.

Ako ima zainteresovanih za kupovinu ove kartice, neka mi se jave, jer sto vise kom, to niza cijena...a sve o jednom trosku brze dostave tipa DHL.

problem s GEVEY je taj što ga moras aktivirat pozivom na 112 (emergency call) koji kod nas ne radi, znači morao bi skoknuti do hrvatske..predpostavljam.
upravo je izasla slična opcija: http://rebelsimcard.com/ razlika je ta što sa rebel karticom to jednom uradiš, i ne moraš opet u slučaju da restartuješ phone kao sa gevey. medjutim rebel je tek izašao, tako da je možda pametno sačekati koji dan, da vidimo kako to u praksi funkcioniše. Plus, što je rebel skoro duplo jeftiniji.
VeDooo1gim

#2812 Re: iPhone - All about

Post by VeDooo1gim »

Novi kolacic u Iphone svijetu , eh pitanje :D

Kako mogu znati jel mi jailbreakovan Iphone , i ako nije kako da to uradim da netrazim sad u 120 stranica odgovora ako moze neko ukratko , rijec je o 3GS 16 gb modelu , i sto mi se zna desit da mi pise nema sim kartice onda malo pritisnem gore onaj poklopac i onda izbaci ono sim kard zakljucana otkljucaj itd pa kucat pin ?

Hvala unaprijed
Lady Saray

#2813 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

VeDooo1gim wrote:Novi kolacic u Iphone svijetu , eh pitanje :D

Kako mogu znati jel mi jailbreakovan Iphone , i ako nije kako da to uradim da netrazim sad u 120 stranica odgovora ako moze neko ukratko , rijec je o 3GS 16 gb modelu , i sto mi se zna desit da mi pise nema sim kartice onda malo pritisnem gore onaj poklopac i onda izbaci ono sim kard zakljucana otkljucaj itd pa kucat pin ?

Hvala unaprijed
za jb najlakse ako imas smedja cydija ikona onda ima jb
a to za karticu mozda ti prekida ili kartica ako je stara (mozes zamjentii za novu) ili sim reader.. a mozes i ukinuti trazenje pina sa svoju karticu pa ne moras ukucavat svaki put
novikorisnik

#2814 Re: iPhone - All about

Post by novikorisnik »

Programcic za sve one kojima ne radi punjenje iPada preko racunara.
Do duse ovo je za Asus plocu. Kod mene radi.

http://hotfile.com/dl/107662623/3067358/AI_Charger_software_from_ASUS_(iPad_charging_for_your_PC).zip.html
VeDooo1gim

#2815 Re: iPhone - All about

Post by VeDooo1gim »

Eh kako sad da instaliram neke aplikacije skinute sa neta na ovo cudo ( 2 sata sam se mucio da muziku prebacim) Gledao sam neke video tutoriale medjutim treba wi fi ( u kuci ga nema) pa ima li neki drugi nacin ili nesto.. :D
EUROBIH

#2816 Re: iPhone - All about- GEVEY TURBO SIM UNLOCK IPHONE4

Post by EUROBIH »

dinao wrote:
necko_sa wrote:Mozda nisam primjetio, ali kao da niko nije spomenuo ovu za sada jedinu opciju....

problem s GEVEY je taj što ga moras aktivirat pozivom na 112 (emergency call) koji kod nas ne radi, znači morao bi skoknuti do hrvatske..predpostavljam.
upravo je izasla slična opcija: http://rebelsimcard.com/ razlika je ta što sa rebel karticom to jednom uradiš, i ne moraš opet u slučaju da restartuješ phone kao sa gevey. medjutim rebel je tek izašao, tako da je možda pametno sačekati koji dan, da vidimo kako to u praksi funkcioniše. Plus, što je rebel skoro duplo jeftiniji.
112 radi u bih..
.....danas probao i prodao 4 kartice GEVEY na iphone od mušterija i sve ferceraju... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
one imaju samo jednu manu...................................... :?: :idea:
milicija

#2817 Re: iPhone - All about- GEVEY TURBO SIM UNLOCK IPHONE4

Post by milicija »

EUROBIH wrote:
dinao wrote:

112 radi u bih..
.....danas probao i prodao 4 kartice GEVEY na iphone od mušterija i sve ferceraju... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
one imaju samo jednu manu...................................... :?: :idea:
da se nastavim a to je da svaki put kada palis iphone 4 moras da ponovis proceduru za aktivaciju SIM kartice..(koja je vrlo jednostavna..)
i da..radi i na jailbrejkovanim iphonima...samo ne ukljucuj snowbreeze :)

p.s. provjereno na mom licnom iskustvu...t.j. na mom iphoneu..IOS 4.3.1. modem firmware...04.10.01 :)

AL dzaba to sve KAD JEDNOSTAVNO RAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAADI :) :bih:
dinao

#2818 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

Gdje se u Sarajevu može kupiti taj GEVEY i po kojoj cijeni?
EUROBIH

#2819 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

sačekaj kad budeš u roamingu :x :x .....aktivacija uvijek jovo nanovo :lol: .još da probaš u hr nazvati njihov 112 gdje je to kažnjivo..
i na nekim vezijama veća potrošnja baterije :x :x :x
dinao cijena od 75-80 KM ali cijena će da pada još.....rapidno..........stpljen-spašen
zaritisinebrute

#2820 Re: iPhone - All about

Post by zaritisinebrute »

ja opet da pitam ako mi ko moze reci postavke za mms za bh mobile ... imam iphone 4 i nikako da potrefim prave postavke ... :-)
savsvoj

#2821 Re: iPhone - All about

Post by savsvoj »

zaritisinebrute wrote:ja opet da pitam ako mi ko moze reci postavke za mms za bh mobile ... imam iphone 4 i nikako da potrefim prave postavke ... :-)
moze biti da su ti postavke dobre ali da ti nije mms aktiviran za tvoj broj. Potrazi na telecmovoj stranici kako ide aktivacija i ima tu negdje i postavke da provjeris
zaritisinebrute

#2822 Re: iPhone - All about

Post by zaritisinebrute »

savsvoj wrote:
zaritisinebrute wrote:ja opet da pitam ako mi ko moze reci postavke za mms za bh mobile ... imam iphone 4 i nikako da potrefim prave postavke ... :-)
moze biti da su ti postavke dobre ali da ti nije mms aktiviran za tvoj broj. Potrazi na telecmovoj stranici kako ide aktivacija i ima tu negdje i postavke da provjeris
imam problem jer ne znam da li ide kod mms proxy 195.222.056.041 : 8080 ili 195.222.056.041 Port:8080 ... a aktiviran mi je ... pokusao sam traziti na bh mobile strani ali ma samo za gprs ...

ali u svako mslucaju hvala :-D
EUROBIH

#2823 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

unlock na imei svih modela !!!!..

Evo upute :
Potreban IMEI model iphone
U roku od 1-2 dana dobije se odgovor da je aktivirano. Zatim treba instalirati najnoviji iTunes te da uređaj ima najnoviji software u sebi. Zatim spojiti telefon s ne prihvacenom karticom i pricekati da iTunes vidi uređaj. Odspjiti uredaj i ponovo spojiti nakon 10 sekundi. iTunes ce prikazati da je uredaj otkljucan. Ovo je trajno otkljucavanje i nece se ponovo zakljucati nakon stavljanja nove verzije software.

Unlock ide direktno preko baze u Appleu,kao i za sve navedene modele !!!

danas probano i .................fercera!!!!!! :thumbup: :thumbup:
ChataDodajStaHoces

#2824 Re: iPhone - All about

Post by ChataDodajStaHoces »

zaboravio si reci da kosta oko 160usd :-) :-) :-)
milicija

#2825 Re: iPhone - All about

Post by milicija »

Bio u Roamingu sve radi bez problema..jedino kad palis telefon treba ispostovati proceduru...
ja sam svoju karticu narucio kod lika na market.ba.. a sada ih ima skoro svaki bolji serviser...

btw.. prezadovoljan sam jer bar radi...a do sada sam ga samo gledao i slusao ziku... :)
Post Reply