Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
JBL

#2801 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by JBL »

Lincoln-Burrows wrote:
JBL wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Ja dajem 100 km eto, ako će doći u prave ruke,

a jeli mi itko može garantirat da to neće otići tamo

kao potpora Hamasu t.j. da je to za Palestince

koji stradaju.
a u Hamasu su izgleda Kinezi...
Nisu Kinezi, ali nisu oni koje treba podržati
jer su suodgovorni za stradanje vlastitog stanovništva.
Palestincima treba omogućiti ljudski život i suživot sa
obrazovanom i normalnom vlasti.

I zato treba uz osudu izraelske politike koja je izmučila
doslovce palestinski narod i ovo naglasiti. Hamas je plod ove pogrešne politike
Izraela ali je negativan u suštini da ne kažem goru riječ.

Ne pisi gluposti. Narod je velikom vecinom izabrao Hamas (a ti vidim znas bolje od njih?). Osim toga, Hamas nema veze sa ovim orgijanjem. Tvoje izjave je perverzna i nesto kao kad bi neko rekao "dajem 100KM za muslimane u Srebrenici ali samo ako nisu u ARBiH" :x Hamas se valjda bori i gine za Eskime.

Relativizacijom odgovornosti samo seruckas po palestinskim zrtavama.
Last edited by JBL on 16/01/2009 18:53, edited 1 time in total.
Kjajević Majko

#2802 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Kjajević Majko »

Nekako s proljeća wrote:Image
Image
Workers ride tractors in a field as smoke rises from across the border in the northeast Gaza Strip January 15, 2009. Israeli tanks and artillery pounded Gaza city in a relentless barrage of shelling on Thursday, despite some signs of progress in the international effort to bring about a ceasefire to the 20-day conflict.
Zanimljivo da taj "dobrotvorni Hamas" nakon svih donacije nije otvorio ni jednu tvornicu nego čak nakon što je Izrael blizu granice otvorio jednu, granatirali su je i izbila je svađa među radnicima (od kojih je dosta bilo iz Gaze, pored Izraelaca) nakon čega su je zatvorili iz sigurnosnih razloga.

A iz EU svake godine idu milioni u obnovu infrastrukture i čega sve ne. Zanimljivo da su novinari Reutersa saznali da Hamas svoje ljude plača isključivo kešom tako da nema nikakvih podataka gdje, kome i kako ide novac, isto tako i za novac iz Arapskih zemalja.
Lincoln-Burrows

#2803 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

JBL wrote: Ne pisi gluposti. Narod je velikom vecinom izabrao Hamas (a ti vidim znas bolje od njih?). Osim toga, Hamas nema veze sa ovim orgijanjem. Tvoje izjave je perverzna i nesto kao kad bi neko rekao "dajem 100KM za muslimane u Srebrenici ali samo aku nisu u ARBiH" :x Hamas se valjda bori i gine za Eskime.

Upoređuješ Hamas sa ABiH ako se ne varam.

Mislim da nemaš namjeru ništa argumentirano napisati
pa nema smisla da objašnjavam zašto su izabrali Hamas.
JBL

#2804 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by JBL »

Lincoln-Burrows wrote:
JBL wrote: Ne pisi gluposti. Narod je velikom vecinom izabrao Hamas (a ti vidim znas bolje od njih?). Osim toga, Hamas nema veze sa ovim orgijanjem. Tvoje izjave je perverzna i nesto kao kad bi neko rekao "dajem 100KM za muslimane u Srebrenici ali samo aku nisu u ARBiH" :x Hamas se valjda bori i gine za Eskime.

Da ti nacrtam poantu? Nemoguce je odvojiti palestinske borce od Palestine uprkos zidovskoj propagandi.
Lincoln-Burrows

#2805 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

JBL
postoji ljubav i postoji mržnja, mislim da je tu problem,
ti to dvoje ne možeš da razdvojiš. A to su dvije suprotne stvari.
JBL

#2806 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by JBL »

Lincoln-Burrows wrote:JBL
postoji ljubav i postoji mržnja, mislim da je tu problem,
ti to dvoje ne možeš da razdvojiš. A to su dvije suprotne stvari.
Trava je zelena, nebo je plavo, ... A tvoja "ljubav" do Palestine je ocigledna.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#2807 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

jeza u ledja wrote:
Latina wrote:
Hm, prije svega on nije Palestinac, nego Amerikanac palestinskog porijekla.

George Emile Bisharat is an American whose father and uncle, Palestinian Christians, emigrated to the U.S. and attended college there before the 1948 Arab-Israeli War broke out. George was born in the U.S. several years later (1954) and went on to acquire prestigious academic credentials: an MA in history from Georgetown, a cum laude degree from Harvard Law School (1983), and a Ph.D. in Anthropology and Middle East Studies (1987) from Harvard University. After serving four years as a Deputy Public Defender in San Francisco, he joined the Hastings Law School faculty, where he has taught since 1991. His special field is legal anthropology.

Uzgred, da li to na neki nacin diskredituje clanak, ili je u pitanju acceptable rasism ?

Image

Zasto u svakoj jebenoj gluposti trazis razloga za svadju?
Nisam se svadjala, upitala sam vas da li necije etnicko porijeklo moze biti jedini osnov za diskreditranje necijih rijeci. Dali ste odgovor, hvala vam najljepsa.
Moj post nije bio odgovor tebi niti je bio usmjeren protiv tebe, niti je bio usmjeren protiv novinara, vec protiv Wall Street Journala u kojem sam do sad jedino mogao procitati odvratne bljuvotine o 'ugrozenom Izraelu', i to obavezno napisane od strane jevreja.
Nisam ga ni shvatila kao upucenog sebi, ali ovaj naravno jeste.
Kao sto se samim time priznali mi to ili ne vjerodostojnost clanka diskredituje jer po defaultu nije neutralan, isto vazi i za ovaj gorespomenuti clanak. Ja kad citam clanak, bilo iz nasih ili stranih novina, prvo gledam ko ga je napisao.
Je li vas nacin promatranja stvari postao nekad negdje uvazeni etalon ? Oprostite sto mi je to promaklo.
To nema veze sa rasizmom (kakav nonsens?!). Ti ovaj topic i stradanje ljudi u Gazi koristis kao platformu za promoviranje svojih kobajagi moralnih i humanih vrlina, a upiruci prstom u druge i to na jedan arogantno samodopaljivi nacin.
Mislite sto zelite, ali na ovom forumu nije dozvoljeno licno vrijedjanje.
Time postizes suprotan efekat od onog sto si valjda sebi utuvila u glavu da zelis postici, jer ljudi pocnu razmisljati o tvojoj hipokriziji a ne o ljudima u Gazi. Ruzno i nisko, da ne kazem perverzno.
Svakih par stranica se zakacis s nekim.

Cuj ti mene uzela nazivati rasistom? Moralni patuljku!
Niz licnih uvreda. Ako je svijet pun hipokrizije, znaci li to da su svi hipokriti ?
I ne smaraj me molim te opet s privatnim porukama.
Poslala sam vam 1 privatnu poruku, nakon vaseg posta na temi koja je zakljucana prije nego sto sam uspjela odgovoriti ( "Izraelci sa okolnih brda uživaju u pogledu na razorenu Gazu" ). Poruku sam sacuvala.

Vi ste mi odgovorili na slican nacin kao ovdje, tu se nasa komunikacija na pp zavrsila.

Image
Last edited by Latina on 16/01/2009 19:57, edited 1 time in total.
madner

#2808 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

ld wrote:
madner wrote:Mrsko mi se prepucavat sa osobom koja nije u stanju navesti ni svoje izvore, niti zna sta su isti, te samo lupa ono sto joj je milo.

Do ofanzive 12 Augusta Hizbolah nije morao braniti cijeli jug Libana, zato sto cijeli jug Libana nije bio napadnut. Bilo je par pojedinacnih borbi, oko nekoliko tacaka.

Od 12-14 Augusta vodjena je borba, i IDF je dosao do te famozne rijeke, te se povukao nakon potpisivanja primirja.
gdje je to idf dosao do rijeke
opet it kazem blage veze nemas,opet lupas glposti

nadublji prodor sto je idf ostvario u jednom napadu je bio 7 km u dubinu,ostalo im je jos pofino do rijeke litani i opet su se morali povuci na pocetne pozicije
i borbe su vodjene citav mjesec dana,razlicitim intenzitetima,idf je pokusavao na vise mjesta da uleti klinovima i da dodje do rijeke litani
doduse odradili su jedan helikopterski desant u dolini beka,par sati i povukli su se

vidis ti i ja smo se prepucavali par puta,ne sto ja to zelim,ali kad napises glupost i netacan podatak,ja moram da te ispravim
na zalost to se kod tebe jako cesto dogadja
da nemam pametnijeg posla,sad bi se vratio i na zadnjih par stranica kopirao sve tvoje nebuloze poput one da su sirijci napadali golan,a ne izraelci
ruku na srce ne razumijem zasto volis da se provaljujes i da pokazujes osnovno neznanje i pri tome pises kao da ti jedini sve znas i da svi ostali nemaju tri ciste
1973 Sirija je napadala na Golanskom frontu. To je bar lako provjeriti. Napadi traju od 6 do 10 Oktobra, a Izrealski kontra napad od 11 ulazi dublje u teritoriju Sirije od pocetnih tacaka.

Rekao sam da su do ofanzive koja je pocela 12.08. borbe bile sporadicne, oko par tacaka. Nije trebala biti generalna ofanziva nego se isli na to da artilerijom i avijacijom srede stvar. 12.08 je pocela kopnena ofanziva koja je imala za cilj da se dodje do doticne rijeke i proceslja sve juzno od nje. Medjutim, tada Hizbolah prihvata ponudu za primirje, pa se IDF vraca.
madner

#2809 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

ld wrote:pazi sad,malo cu da iskoristim tvoje omiljeno sredstvo informiranja da ti dokazem par stvari sto si napisao gluposti

kad sam ti napisao da je hizbullah unistio i onesposobio oko 50 merakva,ti si stavio onaj glupi smajli i rekao da se ja provaljujem i time si pokazao da blage veze namas sa pamecu

These attacks by small, well-armed units caused serious problems for the IDF, especially through the use of sophisticated Russian-made anti-tank guided missiles (ATGMs). According to Merkava tank program administration, 52 Merkava main battle tanks were damaged (45 of them by different kinds of ATGM), missiles penetrated 22 tanks, but only 5 tanks were totally destroyed (2 of them by improvised explosive devices). Hezbollah caused additional casualties using ATGMs to collapse buildings onto Israeli troops sheltering inside
Jel ti mene zajebavas?
Rekao si da je unistio 50, ne onesposobio. 50 nije isto sto i 5.

Unisteno nije isto sto i osteceno, a nisu to sovjetski tenkovi pa da svaki penetracija dovodi do eksplozije municije.
madner

#2810 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Latina wrote:
madner wrote:Mrsko mi se prepucavat sa osobom koja nije u stanju navesti ni svoje izvore, niti zna sta su isti, te samo lupa ono sto joj je milo.
Sta se tebe ticu njegovi izvori ? Ti k'o da si spijun neki. :roll:

Onaj ko smatra da se ova situacija moze rijesiti vojnicki - sanja. Moze ali ako bi doslo do WW3. Do tog trenutka ce jadni palestinski narod ( koji je nista do pijun u sahovskoj igri svijeta u kojoj je Izraelu dodijeljena uloga kralja, kraljice, skakaca i topa ) ginuti.

Danas je ubijeno 30-toro djece. Neka im je rahmet napacenim dusama.
Izvor je sasvim normalna stvar, kako bi se mogli provjeriti podaci :roll:

Kad bi Hamas bio u stanju da nanese gubitke IDF, Izreal bi bio spreman da pregovara.
Vako niti mora niti hoce.
Latina

#2811 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

madner wrote:
Aha, nista onda. Ja mislila da su podaci o istom siroko dostupni. :roll:
Kad bi Hamas bio u stanju da nanese gubitke IDF, Izreal bi bio spreman da pregovara.
Vako niti mora niti hoce.
Ha ja. :roll: Danas Arapska Liga razgovarala o Gazi u Dohi, a Livni u NY. :roll:

Image
MA DAJ...

#2812 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by MA DAJ... »

@Osa,taktiku blic krig je napravio i primjenio prvi marsal CCCR Tuhacevski...a poslije su toga najveci njemacki gerali dolazili kod njega na skolovanje...

@Latina,ti se zgrazavas kao i ja na broju izgubljenih zivota u ove predhodne tri sedmice...grozno,sta drugo reci?
ali,evo jedno pitanje za tebe,
jesi li se ikad zapitala za slucaje bombas-samoubica,jesili???Sta ih je to natjeralo da to cine,da same sebe ubijaju i ostale oko sebe?

Zasto su to cinili?
anais_nin

#2813 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anais_nin »

zaista nemam srca da ovde postavljam sve fotografije koje sam dobila u zadnjih par dana :roll: istovremeno stidim se kanadske vlade zato sto je prije par dana kanada bila jedina drzava (od 47) u odboru za ljudska prava Ujedinjenih Nacija koja je glasala protiv oficijelnog pokusaja da se osudi vojna akcija Izraela u Gazi :roll: za gradjane Kanade koji zele da upute apel predstavnicima svojih opstina listu e-mail adresa mogu naci na ovoj stranici

http://www.yayacanada.com/MPs.html

Image

"Prosetajte" Gazom na ovoj stranici :(

http://klix.com/9epwea
kijameta

#2814 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kijameta »

Lincoln-Burrows wrote:

Nisam se htio javljati na ovoj temi sa vojnim i politickim stajalistima iz pijeteta prema ogromnim civilnim stradanjima u Gazi ali ovakvi postovi nadilaze svako strpljenje i sve granice dobrog ukusa.A to je uporedjivanje ArBiH sa hamasam i slicnim teroristickim organizacijama sto je bio glavni propagandni cilj SRNE i svih srbijanskih i velikog djela hrvatskih medija,bio i dobrim djelom i danas ostao,da se opravda agresija na BiH i sigurno je najveca glupost koju neki Bosanac moze izreci.Osim toga poredjenja ArBiH sa jednom teroristickom organizacijom,partijskom vojskom,'vojnim krilom' je krajnje uvredljivo za sve bosanske patriote i ljude koji su bili pripadnici ArBiH .Mi koji smo se borili u ArBiH smo bili pripadnici medzunarodno priznatih oruzanih snaga,medzunarodno priznate drzave i nismo bili ni pokret,ni partija,ni 'krilo' nego Armija jedne drzave a sa nasim 'krilima' tipa Caco i Babo smo se odlucno i beskompromisno obracunali.
Kome se to svidza ili ne, hamas je teroristicka organizacija za USA i za EU a mi zelimo da udzemo u NATO i EU ,znaci da je to i za nas.Kada kazem za nas,mislim na BiH a kada kazem BiH, mislim i na sebe i svoju porodicu.
To sto su Palestinci na izborima izabrali hamas,ne daje hamasu pravo da se bori terorizmom.Recimo Hitler,Milosevic,Karadzic i SDS su svi demokratski izabrani voljom naroda.Ko nadze lijepu rijec za njih,moze i za hamas.
Latina

#2815 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

anais_nin wrote:zaista nemam srca da ovde postavljam sve fotografije koje sam dobila u zadnjih par dana :roll: istovremeno stidim se kanadske vlade zato sto je prije par dana kanada bila jedina drzava (od 47) u odboru za ljudska prava Ujedinjenih Nacija koja je glasala protiv oficijelnog pokusaja da se osudi vojna akcija Izraela u Gazi :roll: za gradjane Kanade koji zele da upute apel predstavnicima svojih opstina listu e-mail adresa mogu naci na ovoj stranici

http://www.yayacanada.com/MPs.html

Image

"Prosetajte" Gazom na ovoj stranici :(

http://klix.com/9epwea
U z a s n a d u z a s i m a.

Image
Last edited by Latina on 17/01/2009 03:58, edited 2 times in total.
jeza u ledja

#2816 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jeza u ledja »

Latina wrote: Mislite sto zelite, ali na ovom forumu nije dozvoljeno licno vrijedjanje.
Da, upravo zato sam i reagovao, jer impliciras da sam ja fasista. To je za mene i za svakog normalnog uvreda.
Sad me odjednom (pasivno-agresivno) persiras nakon sto si zapocela svadju.(?!) :roll:

Bah...

PS: necemo vise.
bosanska rijec

#2817 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bosanska rijec »

Ma @jez bolan, ona (latinica) citavo vrijeme samo vjeru istice. Nekakve nebuloze o Egiptu i sta ja znam. Ko je ova zena da pise ne mogu bas doslovno citirati na jednj od ovih mnogobrojnih strana je napisala da je "Bosanskim muslimanima vaznija vjera od nacije" To hoce da kaze da su ti oni kao talibani. Gospodja draga vi ne zivite ovdje i ne znate i ne petljajte se sta je to bosanskim muslimanima vazno. Vjera je privatna stvar svakog pojedinca a normalno da im je vazna drzava odnosno nacija. I sta to ima veze sa icim na ovoj temi. Cijelo vrijeme neko isticanje sebe iznad tih muslimana bosanskih i prozivanja . Nije ba normalna. I ne radi se o njenoj humanosti nego i nekakvoj njenoj politici i provlacenju idelogije , koju naravno i ne uzimam za ozbiljno.
Ovdje se vrlo dobro zna ko napada, ko je zrtva. Doticna je navela da se ovdje radi o sado-mazohistickim porivima i jednih i drugih. Sto je netacno. Ovdje se vrlo dobro zna ko je agresor i da je sve isplanirano i da se zrtva (Palesticni) dovode svjesno od strane agresora u potlacen polozaj - zbog svojih ciljeva naravno. Toliko bole ove zrtve i vrlo dobro znamo kako je sve ovo, jer isto smo od agresora prezivjeli. Stvarno ovo prepucavanje njeno mi lici na nekakav licni sado-mazohizam. Grozno.
Last edited by bosanska rijec on 16/01/2009 20:39, edited 1 time in total.
Latina

#2818 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

jeza u ledja wrote: Da, upravo zato sam i reagovao, jer impliciras da sam ja fasista. To je za mene i za svakog normalnog uvreda.
Sad me odjednom (pasivno-agresivno) persiras nakon sto si zapocela svadju.(?!) :roll:

Bah...

PS: necemo vise.
Ne zanima me ko ste i sta ste. Acceptable racism se odnosi na tzv. Arabofobiju u odredjenim dijelovima engleskog govornog podrucja. Vi ste se zapitali zbog cega je WSJ objavio clanak Palestinca ? Nakon toga ste me nazvali "moralnim patuljkom". Slazem se da jedno drugom tesko da vise imamo sta reci.

Image
d700

#2819 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by d700 »

bosanska rijec wrote:...
....Ovdje se vrlo dobro zna ko je agresor i da je sve isplanirano i da se zrtva (Palesticni) dovode svjesno od strane agresora u potlacen polozaj - zbog svojih ciljeva naravno. Toliko bole ove zrtve i vrlo dobro znamo kako je sve ovo, jer isto smo od agresora prezivjeli. Stvarno ovo prepucavanje njeno mi lici na nekakav licni sado-mazohizam...
Naravno provociranje Israela od strande Hamasa sa Raketama nije bio mazohizam, jeli ? Mozda je Israel i te rakete sam na sebe ispalio, da bi nestho isprovocirao...hmm...otkud mi je to poznato ?

Suvise subjektivni i emotivni pogledi sto se tice Hamasa. Zasto Israel nije napao druga palestinska podrucja ako vec cini "genozid" ?
bosanska rijec

#2820 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bosanska rijec »

d700 wrote:
bosanska rijec wrote:...
....Ovdje se vrlo dobro zna ko je agresor i da je sve isplanirano i da se zrtva (Palesticni) dovode svjesno od strane agresora u potlacen polozaj - zbog svojih ciljeva naravno. Toliko bole ove zrtve i vrlo dobro znamo kako je sve ovo, jer isto smo od agresora prezivjeli. Stvarno ovo prepucavanje njeno mi lici na nekakav licni sado-mazohizam...
Naravno provociranje Israela od strande Hamasa sa Raketama nije bio mazohizam, jeli ? Mozda je Israel i te rakete sam na sebe ispalio, da bi nestho isprovocirao...hmm...otkud mi je to poznato ?
Ma slusaj covjece. Vidim ubijene ljude, jedne puno jace a jedne sa kamenicama. Da je obrnuto isto bih reagovala, prije svega kao ljudsko bice. Ne zanima me vjera, pripadnost narodu , nista. Bio je neki dan Palestinac i onaj Izraelac vojnik (pilot) i sve su rekli i objasnili na TV i sa njima se slazem.
Haj vozdra ba...
Kako se samo mozete prepucavati ... :zzzz:
Last edited by bosanska rijec on 16/01/2009 20:48, edited 1 time in total.
sect0r

#2821 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by sect0r »

ljudi (@latina i @jeza u ledja) stvarno ste pukli. zasto se prepirete? kako god...

na temu: kako je moguce da su se sad "od jednom" uspili dogovoriti?

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090116134 i ovdje
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090116066

mislim, sta je bio cilj hamasu/izraelu sve ovo? sad odjednom, nakon toliko mrtve djece, mozemo se dogovoriti, izraelu vise nije cilj da unisti hamas, cak ce im popustiti u nekim stvarima. totalni nonsens.

zali Boze samo one djece.
madner

#2822 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Latina wrote:
madner wrote:
Aha, nista onda. Ja mislila da su podaci o istom siroko dostupni. :roll:
Prva zrtva rata je istina.

Recimo knjiga iz koje je ld citirao i koja je blatila Sadata i egipatski vojni vrh je napisana od covjeka koji je imao pretenzije da postane glavni u egipcana umjesto istog. Kad se to uzme u obzir, podaci izneseni u knjizi se moraju malo kriticnije posmatrat.
Posto je doticni bio zaduzen za planiranje napada preko kanala, taj dio velica, dok istice greske koje su bile izvan njegovog dometa...

itd...

itd...
turban

#2823 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by turban »

JBL wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Ja dajem 100 km eto, ako će doći u prave ruke,

a jeli mi itko može garantirat da to neće otići tamo

kao potpora Hamasu t.j. da je to za Palestince

koji stradaju.
a u Hamasu su izgleda Kinezi...

Pravo u srz,svaka cast... :thumbup:
jeza u ledja

#2824 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jeza u ledja »

Sa Sa-xa:
Izraelski kabinet sigurnosti trebalo bi u subotu izglasati prijedlog o jednostranom prekidu vatre u pojasu Gaze, objavio je vladin izvor.
Foto: Reuters"Kabinet sigurnosti trebao bi izglasati u subotu jednostrani prekid vatre nakon potpisivanja u Washingtonu sporazuma i značajnih pomaka postignutih pregovorimau Kairu", izjavio je ovaj izvor novinarima.

Izraelske snage ostat će u pojasu Gaze nakon eventualnog stupanja na snagu jednostranog prekida vatre, javio je jedan vladin dužnosnik.

(FENA)
Bush u utorak prestaje biti predsjednik.
Ako ovo ovako fakat ispadne, da sukob u Gazi prestane u naredna 3-4 dana, biti ce vise nego ocito zasto je ovaj napad izveden upravo sad. :x
bogoljub

#2825 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

- Oče, ja umirem.
Ove riječi i dalje odzvanjaju u ušima Kamala Awagae, šaljući talase bola u njegovo slabo, ranjeno tijelo. To su bile zadnje riječi koje je izgovorio njegov 9-godišnji sin, prije nego što je završio kao meta za gađanje izraelskim vojnicima.
Hladnokrvno su mi ubili sina, kaže očajni i tugom iznureni otac, koji se još uvijek nalazi u šoku. Ibrahim se tako pridružio više od 350 djece ubijene od strane izraelske vojske u njihovoj trosedmičnoj ofanzivi.

Ali dok su druga djeca pala kao žrtve metaka ili smrtonosnih bombi, Ibrahimova sudbina je bila još tragičnija. On je postao meta za gađanje za skupinu izraelskih vojnika. Izraelci nisu pokazali milost za njegovu nevinost, govori njegov otac iz bolničkog kreveta u bolnici Eš-Šifa u Gaza Cityju. Nisu imali milosti prema njegovom malenom tijelu, dodaje on.

Ništa toga dana nije pripremilo familiju Awaga za tragični obrat događaja koji će se desiti. Probudili su se tog sunčanog jutra nakon što su danima bili zatvoreni u maloj sobi krijući se od izraelskih bombardovanja. Mama, hajde da doručkujemo napolju, u vrtu. Umoran sam od ove sobe, prisjeća se tužna majka Ibrahimove molbe.

Sat kasnije, stol je bio postavljen u vrtu i porodica se nadala da će uživati u rijetkim trenucima mira, nesvjesni da ih oči prate iz daljine. Prvi projektil ih je prekinuo u doručku, dok je drugi razorio njihovu kuću.

Oče, ja umirem, govorio je plačući Ibrahim svome ocu, koji ga je grčevito zgrabio, štiteći ga. Brzo, požurite, rekao je Awaga ženi i drugo dvoje djece dok je nosio Ibrahima koji je krvario.
Ali prije nego što su stigli do vrata, kiša metaka se osula po njemu. Jedan metak pogodio je majku u nogu, a drugi je pogodio Awagu. Dva Ibrahimova brata otrčala su do ruševina svoje kuće, pokušavajući se sakriti.

Kad se pucnjava stišala,porodica je pomislila da je njihova tragedija gotova. Ali izraelski vojnici nisu bili gotovi. Kad su vojnici došli bliže, pomislio sam da će me ubiti, kaže Awaga koji se pretvarao da je mrtav. Ali oni su ciljali na moje malo dijete, gorko se prisjeća on. Jedan vojnik je došao blizu Ibrahimovog tijela, okrenuo ga, a drugi se smijao dok je pucao iz puške u dječakovu glavu.

Smijeh je postajao jači kada su odnijeli tijelo na više mjesto da bi počeli svoju zabavu. Čitav sat vremena, otac je prikrivao uzvike bola i gledao kako se izraelski vojnici takmiče u gađanju tijela njegovog mrtvog sina.

Koristili su njegovo izrešetano tijelo kao metu za gađanje. Svaki metak bio je popraćen riječima koje nisam mogao razumjeti, ali bile su pune ushićenja. Izgledalo je kao da slave.
Kada im je dosadilo vježbanje izraelski vojnici su otišli. Četiri dana su prošla prije nego što su se doktori probili do ove porodice i odvezli ih u bolnicu.

Šta je to moj sin učinio da je zaslužio ono što su mu uradili? pita Awaga, tresući glavom u nevjerici.

Izraelci su ubili mog dječaka, ne jednom ili dvaput, već hiljadu puta

IO-NET
Locked