jeza u ledja wrote:Latina wrote:
Hm, prije svega on nije Palestinac, nego Amerikanac palestinskog porijekla.
George Emile Bisharat is an American whose father and uncle, Palestinian Christians, emigrated to the U.S. and attended college there before the 1948 Arab-Israeli War broke out. George was born in the U.S. several years later (1954) and went on to acquire prestigious academic credentials: an MA in history from Georgetown, a cum laude degree from Harvard Law School (1983), and a Ph.D. in Anthropology and Middle East Studies (1987) from Harvard University. After serving four years as a Deputy Public Defender in San Francisco, he joined the Hastings Law School faculty, where he has taught since 1991. His special field is legal anthropology.
Uzgred, da li to na neki nacin diskredituje clanak, ili je u pitanju
acceptable rasism ?

Zasto u svakoj jebenoj gluposti trazis razloga za svadju?
Nisam se svadjala, upitala sam vas da li necije etnicko porijeklo moze biti jedini osnov za diskreditranje necijih rijeci. Dali ste odgovor, hvala vam najljepsa.
Moj post nije bio odgovor tebi niti je bio usmjeren protiv tebe, niti je bio usmjeren protiv novinara, vec protiv Wall Street Journala u kojem sam do sad jedino mogao procitati odvratne bljuvotine o 'ugrozenom Izraelu', i to obavezno napisane od strane jevreja.
Nisam ga ni shvatila kao upucenog sebi, ali ovaj naravno jeste.
Kao sto se samim time priznali mi to ili ne vjerodostojnost clanka diskredituje jer po defaultu nije neutralan, isto vazi i za ovaj gorespomenuti clanak. Ja kad citam clanak, bilo iz nasih ili stranih novina, prvo gledam ko ga je napisao.
Je li vas nacin promatranja stvari postao nekad negdje uvazeni etalon ? Oprostite sto mi je to promaklo.
To nema veze sa rasizmom (kakav nonsens?!). Ti ovaj topic i stradanje ljudi u Gazi koristis kao platformu za promoviranje svojih kobajagi moralnih i humanih vrlina, a upiruci prstom u druge i to na jedan arogantno samodopaljivi nacin.
Mislite sto zelite, ali na ovom forumu nije dozvoljeno licno vrijedjanje.
Time postizes suprotan efekat od onog sto si valjda sebi utuvila u glavu da zelis postici, jer ljudi pocnu razmisljati o tvojoj hipokriziji a ne o ljudima u Gazi. Ruzno i nisko, da ne kazem perverzno.
Svakih par stranica se zakacis s nekim.
Cuj ti mene uzela nazivati rasistom? Moralni patuljku!
Niz licnih uvreda. Ako je svijet pun hipokrizije, znaci li to da su svi hipokriti ?
I ne smaraj me molim te opet s privatnim porukama.
Poslala sam vam
1 privatnu poruku, nakon vaseg posta na temi koja je zakljucana prije nego sto sam uspjela odgovoriti ( "Izraelci sa okolnih brda uživaju u pogledu na razorenu Gazu" ). Poruku sam sacuvala.
Vi ste mi odgovorili na slican nacin kao ovdje, tu se nasa komunikacija na pp zavrsila.