_Reds_ wrote:Ho ce to ko fiskalni izda jednom sedmicno.
Najbolji restoran u Sarajevu
-
Naslovnica
#2801 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
- muha_sa
- MaxPayne
#2803 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
u kojem je to restoranu
- strong69
#2804 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Na toj relaciji svracam samo u Stari mlin. Uredno racun isporucuju bez pitanja i nakon 10 godina mog redovnog svracanja.vjesticanametli wrote:bilo ok davno al krenulo ga pa usro....znala curit mast iz lepina...fujNisrin wrote:Nije Sa ali sta ono zapecatise restoran Nisice?! Ima li jos gdje na Nisicima onako ukusnih heljdinih ustipaka?!
Sve tanje bileelem ko ga jebe
- strong69
#2805 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ne znam kako je sada, ali jednom sam svratio i onaj sto toci gorivo usluzio me hranom.konektovan wrote:Mislim da ima na onoj pumpi fublan, ima pizzeria i ostalo, ali nisam probao....Nisrin wrote:Nije Sa ali sta ono zapecatise restoran Nisice?! Ima li jos gdje na Nisicima onako ukusnih heljdinih ustipaka?!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2806 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Bježi, evo srklet me neki uhvatioHAVANA wrote:Kad si gladan nisi svoj.A ja sam u safiji gladan.Jebo sminku i vliki tanjir,a u njemu list nake trave i kliker mesa,preliven necim...A zulja me kosulja,napeo se ko da je klinton sa mnom za stolom,moram isplanirat i sta cu pit i kad cu pisat...Svi te znacajno pogledaju kad gdje krenes...Neka hvala.Radje cu i kod tope pa nek mi onaj tambura a ja ga kitim...
A ciki sretno bilo,bez mene,osim ponekad ..
Al da zna raditi,zna itekako.Sta god je drzao radilo je.I on i alen aquarius...E njega volim,ima i moja meza
i wok mi dobar,kotleti ..
- dobar osjecaj
#2807 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Poslije dugo godina odosmo u subotu u Toplik na ručak. Osim što je zgodno za djecu da se igraju kad je lijepo vrijeme vani i lijepog ambijenta sva hrana mi je bila grozna. Riba je imala ok okus mada se ne može porediti s pastrmkom u Glavatičevu ili na ribnjaku kod Vareša. Kuhani krompir i blitva su imali splačinast, vodenast okus a pekarski krompir koji smo naručili uz drugo jelo je bio hladan, neukusan i užasno žilav. Jedino dobar za oštetiti desni pri pokušaju da ga žvaćete. Domaći hljeb neslan i groznog okusa. Tamo bi otišla još jedino na kafu ili piće, a zbog hrane više nikad.
- stakasa
#2808 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kulin dvor bezveze skroz. Fino je uredeno, i unutra i basta je fina i prostrana. Ali hrana bezveze. Corba razvikana a bezveze. Prepuna tjestenine i previse vegete. Jeste masna i drzi, iskuhane koljenice ocito ali nije neki ukus. Plus zaprska bez ikakve potrebe.zizi505 wrote:I meni je identičan dojam u vezi Kule. Svaki put kada sam bila sve mi je bilo jestivo, ali bez želje da opet dođem.Banksy wrote:Nisam pitala ko je taj, već šta je držao ranije.The 51st State wrote:izvini ali kako tako mozes reci kad si sama pitala ko je taj, otidji pa daj sud. moze se kulo pod svasta svrstati ali pod drumsku kafanu sigurno ne, reci tako nesto je tesko podcjenjivanje da ne kazem snobizam. nije miselinova zvjezdica ali za nase prilike vise nego ok.
Bila nekoliko puta, jela razne stvari, i sve mi je ili odron ili teži prosjek. Možda jer sam očekivala previše, jer su ga nahvalili.
Brajlović je bio odličan, srozao se sad i on.
Nisam snob, ni blizu.
Inače mi je većina restorana kod nas baš slaba s kvalitetom hrane koju nude, tako da sve rjeđe jedem vani.
Smeta mi i što je u većini restorana s domaćom tradicionalnom hranom papanska atmosfera, od uređenja do ophođenja osoblja.
Imamo mi i dobrih restorana, samo nemamo izvrsnih, koji bi mogli biti predvodnica i možda motivacija ostalima da poboljšaju kvaliitet.
A vjerovatno je i do klijentele koja dolazi, i pristaje bez pogovora na slabiji kvalitet ili nemamo klijentelu koja je naučila šta je bolje od ponuđenog.
Koljenice ispod saca pretvrde. Plus povrce iz kese, kad vidim mrkvu masinski obradenu dode mi da sve ostavim. Kulin dvor nije skup ali nije vala ni nesto posebno. Vidim okrecu i janjce, nisam probao, tu nemaju sta kiksat
- stakasa
#2809 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
A No.1 je i dalje pache u Hadzibajrica, ne znam kako ga niko ne spominje
- corsa
#2810 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Bolje je pače kod Mostarlića na M. Dvoru, a da ne pričam u Moščanici na Malti.stakasa wrote:A No.1 je i dalje pache u Hadzibajrica, ne znam kako ga niko ne spominje
- HowForWhom
#2811 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
a jeste li jeli pace u "Starom Gradu" kod Sene?
four season u Alti je top
- Banksy
#2812 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
I star hljeb, od jučer.dobar osjecaj wrote:Poslije dugo godina odosmo u subotu u Toplik na ručak. Osim što je zgodno za djecu da se igraju kad je lijepo vrijeme vani i lijepog ambijenta sva hrana mi je bila grozna. Riba je imala ok okus mada se ne može porediti s pastrmkom u Glavatičevu ili na ribnjaku kod Vareša. Kuhani krompir i blitva su imali splačinast, vodenast okus a pekarski krompir koji smo naručili uz drugo jelo je bio hladan, neukusan i užasno žilav. Jedino dobar za oštetiti desni pri pokušaju da ga žvaćete. Domaći hljeb neslan i groznog okusa. Tamo bi otišla još jedino na kafu ili piće, a zbog hrane više nikad.
Velika je šteta što je tako miran, prijatan i lijepo uređen prostor propao.
Zapravo, njima, vlasnicima vjerovatno nije propalo, kad politički vrh ISa tamo ždere i troši reprezentaciju, pa je dobit sigurna,
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ija-493585
ali za prosječnog posjetitelja, to je bačen novac.
Ima li kakav dobar restoran na putu Jablanica - Prozor - Tomislavgrad - Livno?
- oldtajmer
#2813 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
bio sam par puta u four seasons i nisam vala bio odusevljen sa hranom,osoblje im je veoma ljubazno to mogu da pohvalim ali hrana desinitivno precijenjena bar za moj pojamPitar_na_motoru wrote:a jeste li jeli pace u "Starom Gradu" kod Sene?
zadnji put kada sam bio tamo platio sam veceru za 3 osobe oko 150 KM(glavno jelo,desert i kola/kisela)
- HowForWhom
#2814 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ja sam jeo biftek i bio je ok....
- piupiu
#2815 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Meni se za ono regularno s rajom svidja Bašča kod Ene, jedino još tamo mogu pojest klepe. A top kvalitetom, ono, da se ne stidiš stranaca, meni je Luka, jer sam ribožder, meso mogu i ne moram. A da je žara, žara je. Ljeti volim i u Šahovski otići, obožavam onu njihovu baštu, hrana je ok. I u Preporod iz istog razloga.
-
shandrprcSA
#2816 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
15KM kljukusa u Enipiupiu wrote:Meni se za ono regularno s rajom svidja Bašča kod Ene, jedino još tamo mogu pojest klepe. A top kvalitetom, ono, da se ne stidiš stranaca, meni je Luka, jer sam ribožder, meso mogu i ne moram. A da je žara, žara je. Ljeti volim i u Šahovski otići, obožavam onu njihovu baštu, hrana je ok.
- piupiu
#2817 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Haj', Boga ti, to začas kući napravišshandrprcSA wrote:15KM kljukusa u Eni![]()
-
shandrprcSA
#2818 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
haj sve i nekako al to kad sam vidiopiupiu wrote:Haj', Boga ti, to začas kući napravišshandrprcSA wrote:15KM kljukusa u Eni![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2819 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Pa tradicionalno jelo, ovo-ono....spucaš reklamu, išla bi i po 25shandrprcSA wrote:haj sve i nekako al to kad sam vidiopiupiu wrote:Haj', Boga ti, to začas kući napravišshandrprcSA wrote:15KM kljukusa u Eni![]()
kaze, mislio sam na 18 podici
- dječak sa šibicama
#2820 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
To je ko ono nekad Top Gan, pice, voda sa limunom i ledom, bubam kosta marku, trazis casu vode sa kriskom limuna, dzaba.
Ali Top Gan je Top Gan.
Ali Top Gan je Top Gan.
- jazzer
#2821 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ascinica Stari grad ispod tramvajske na carsiji?Pitar_na_motoru wrote:a jeste li jeli pace u "Starom Gradu" kod Sene?
Predobro pace, tu ga jedem redovno, ako na isto mislimo.
- malamirha
#2822 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
CESTO IDEM TAMO I UTISCI SU SUPROTNI VASIM.DA LI STE ZLONAMJERNI?Banksy wrote:I star hljeb, od jučer.dobar osjecaj wrote:Poslije dugo godina odosmo u subotu u Toplik na ručak. Osim što je zgodno za djecu da se igraju kad je lijepo vrijeme vani i lijepog ambijenta sva hrana mi je bila grozna. Riba je imala ok okus mada se ne može porediti s pastrmkom u Glavatičevu ili na ribnjaku kod Vareša. Kuhani krompir i blitva su imali splačinast, vodenast okus a pekarski krompir koji smo naručili uz drugo jelo je bio hladan, neukusan i užasno žilav. Jedino dobar za oštetiti desni pri pokušaju da ga žvaćete. Domaći hljeb neslan i groznog okusa. Tamo bi otišla još jedino na kafu ili piće, a zbog hrane više nikad.
Velika je šteta što je tako miran, prijatan i lijepo uređen prostor propao.
Zapravo, njima, vlasnicima vjerovatno nije propalo, kad politički vrh ISa tamo ždere i troši reprezentaciju, pa je dobit sigurna,
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ija-493585
ali za prosječnog posjetitelja, to je bačen novac.
Ima li kakav dobar restoran na putu Jablanica - Prozor - Tomislavgrad - Livno?
- HowForWhom
#2823 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ma ja, to je tojazzer wrote:Ascinica Stari grad ispod tramvajske na carsiji?Pitar_na_motoru wrote:a jeste li jeli pace u "Starom Gradu" kod Sene?
Predobro pace, tu ga jedem redovno, ako na isto mislimo.
- dobar osjecaj
#2824 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
...
Last edited by dobar osjecaj on 23/10/2019 16:52, edited 1 time in total.
- piupiu
#2825 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Mi smo bili u Prozoru u nekom solidnom restoranu, ali da me ubiješ ne znam kako se zove. Nije teško naći. Parkiraš se kod samostana i tom jednom jedinom uličicom koja ide pored samostana nastaviš pješice u mahalu i skreneš u prvi sokak desno dok ne dodješ do restorana. Objasniće ti svako. Vrijedi sići u taj mitski Prozor samo zbog ljepote, bože, kakvo je ono jezero, k'o mali Bled. Restoran je onako, simpa, povelik, ima svega, standardno domaće. Imaju i one Udovice na putu prema Čitluku, al' ne ideš tamo.Banksy wrote:Ima li kakav dobar restoran na putu Jablanica - Prozor - Tomislavgrad - Livno?