Takvo nesto nikad nisam cuoakcija007 wrote:Sinoc sam se vracao iz Evrope preko Zagreba za Sarajevo i na samom boardingu sinoc u 20:40h u Zagrebu za SJJ, rekose da je u SA magla i primjenjuju proceduru slijetanja pri smanjenoj vidljivosti i ne mogu svu prtljagu ukrcati. 55 putnika je bilo na Dashu, da prime svu prtljagu morali bi primiti max 45 putnika, a oni su se odlucili da prime sve putnike a prtljagu reduciraju.
Cekajuci svoju prtljagu na traci, uglavnom je stigla prtljaga ljudi koji su se u Zagrebu cekirali di 20h i oni koji u Zagreb stizali s uvezanih letovima do 20h .
Avio kompanije all about
- macan prvi
#2801 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
- drndalo
#2802 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pa mozda si prvi puta to cuo ovako formulisano, vrati se na onu pricu od ranije o kategoriji prilaza, decision hight za slijetanje ili go-arround, a sam go-arround mora biti izracunat za pojedini avion, tj. performanse tog aviona "za ne daj boze", tj. sa samo jednim motorom... Dakle performase penjanja aviona na samo jednom motoru, a na to osim snage motora, performansi krila, utice i tezina aviona, a pozeljna tezina aviona se dobija kombinacijom xxx putnika/yyy prtljaga/zzz goriva... Ugrubo...
- helpdesk1
#2803 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Upravo sam saznao da je American Airlines bankrotirao
!!!
- drndalo
#2804 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Mala ispravka, prijavili se za Chapter 11 zastitu od povjerilaca... Nacin da se zastite od onih koji bi da naplate, a da nastave poslovanje...
-
jefferson
#2805 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nije to po naski bankrotirao gdje zaposleni ne dobije platu 12 godina.helpdesk1 wrote:Upravo sam saznao da je American Airlines bankrotirao![]()
![]()
!!!
To je kao sto ti je drndalo rekao Ch. 11 da se zastite od potrazioca. Ali posto je AA treci najveci avio-prijevoznik na svijetu, oni ce prezivjeti. Ovo je nacin da ponovo otvore pregovore sa sindikatom oko smanjenja beneficija jer su to uradile ostale kompanije pa su u mogucnosti ponuditi jeftinije letove.
- ljubav_aha
#2806 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Chapter 11 ,normalno nastavljalju sa poslovanje,jedini ariline u istoriji SAD avio poslovanja ,koji je prvi put potisao CH 11helpdesk1 wrote:Upravo sam saznao da je American Airlines bankrotirao![]()
![]()
!!!
- macan prvi
#2807 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Hvala na pojasnjenjudrndalo wrote:Pa mozda si prvi puta to cuo ovako formulisano, vrati se na onu pricu od ranije o kategoriji prilaza, decision hight za slijetanje ili go-arround, a sam go-arround mora biti izracunat za pojedini avion, tj. performanse tog aviona "za ne daj boze", tj. sa samo jednim motorom... Dakle performase penjanja aviona na samo jednom motoru, a na to osim snage motora, performansi krila, utice i tezina aviona, a pozeljna tezina aviona se dobija kombinacijom xxx putnika/yyy prtljaga/zzz goriva... Ugrubo...
-
ins
#2808 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kada Pan Am nije prezivio, ne mora ni AAjefferson wrote:Nije to po naski bankrotirao gdje zaposleni ne dobije platu 12 godina.helpdesk1 wrote:Upravo sam saznao da je American Airlines bankrotirao![]()
![]()
!!!
To je kao sto ti je drndalo rekao Ch. 11 da se zastite od potrazioca. Ali posto je AA treci najveci avio-prijevoznik na svijetu, oni ce prezivjeti. Ovo je nacin da ponovo otvore pregovore sa sindikatom oko smanjenja beneficija jer su to uradile ostale kompanije pa su u mogucnosti ponuditi jeftinije letove.
- ljubav_aha
#2809 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ma da,kad BiH airlines nije u stanju preizvjeti,ne mora nikoins wrote:Kada Pan Am nije prezivio, ne mora ni AAjefferson wrote:Nije to po naski bankrotirao gdje zaposleni ne dobije platu 12 godina.helpdesk1 wrote:Upravo sam saznao da je American Airlines bankrotirao![]()
![]()
!!!
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2810 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Večeras niko nije sletio... VIE, BEG, ZAG. Sve otkazano. Magla!
-
akcija007
#2811 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ja u subotu ujutro letim rano ujutro za Zagreb pa dalje za Frankfurt, sta ce biti ne znam...nemaju vise popodnevnog leta za Zagreb subotom, pa cu vjerovatno cekati Lufthansu za MInhen u 13h.
- ema_
#2812 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kakvi su letovi ujutro u ovo doba godine?
BTW, šta se desi kad se otkaže/pomakne prvi let, te presjedanje više nije moguće zbog blizine drugog planiranog leta?
BTW, šta se desi kad se otkaže/pomakne prvi let, te presjedanje više nije moguće zbog blizine drugog planiranog leta?
-
Dady
#2813 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
1. ranojutarnji letovi su super ukoliko je noć prije avion sletio, u suprotnom pušionaema_ wrote:Kakvi su letovi ujutro u ovo doba godine?
2. Pa ako ti taj drugi let nije uvezan sa prvim, onda je pušiona, u suprotnom dobiješ novu kartu za sljedeći raspoloživ "drugi " let
- ema_
#2814 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kako znam jel uvezan sa drugim ili nije?
- macan prvi
#2815 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ako su svi letovi navedeni na jednoj karti, onda jest.
- Entropio
- ema_
#2817 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
A gdje se može provjeriti jel avion sletio noć prije, pa da znam hoće li letiti ujutro?
Pf, jesam se sad nasikirala
- Entropio
#2818 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
http://www.sarajevo-airport.ba/?gdje=1&lang=bosema_ wrote:A gdje se može provjeriti jel avion sletio noć prije, pa da znam hoće li letiti ujutro?
- ema_
#2819 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Hvala
.
Odoh se sikirati idućih 15 dana
.
Odoh se sikirati idućih 15 dana
-
Timotije
#2820 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Sljedeci vikend bih "trebao" preko Zagreba doletjeti do Sa, izgleda da ce to biti jedan jako dug i zanimljiv put.....
Vise otkaza nego slijetanja u zadnjih par dana!
-
interwal
#2821 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ako postoji mogućnost izbjegnite večernje letove za Sarajevo jer je puno veća šansa da slete ovi preko dana nego letovi koji su na rasporedu navečer.
P.S. već treći dan za redom Beograd i Zagreb večernji let otkazan.
P.S. već treći dan za redom Beograd i Zagreb večernji let otkazan.
-
buzzkiller
#2822 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Sletio Istanbul večeras, na moju sreću 
- ema_
#2823 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
buzzkiller wrote:Sletio Istanbul večeras, na moju sreću
Nadam se da će i moj
Ja sam jučer zvala BH airlines, da vidim šta ako prvi let mi bude otkazan/pomaknut, a na drugi neću stići, pa mi je pojasnila šta onda se radi i da mi neće propasti karte ni ništa, odahnula sam
- Edin H.
#2824 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Da li letis istom ili razlicitim kompanijama do odrednice?ema_ wrote:buzzkiller wrote:Sletio Istanbul večeras, na moju sreću
Nadam se da će i moj.
Ja sam jučer zvala BH airlines, da vidim šta ako prvi let mi bude otkazan/pomaknut, a na drugi neću stići, pa mi je pojasnila šta onda se radi i da mi neće propasti karte ni ništa, odahnula sam.
- ema_