Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#2801 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

bordo_boy wrote:
1946 wrote:
bordo_boy wrote:i čemu " uprava napolje", ok, nismo doveli pojačanja, ali bili smo više puta u goroj situaciji od ove (gledajući tabelu i zaostatak za prvim), pa nismo pjevali "uprava napolje". Meni je danas stvarno bilo besmisleno pjevati " uprava napolje"...
:shock: :-)
Ti baš loš
Ako ne želiš objasniti meni i onima kojima nije jasno, onda se nemoj ni javljati. Ja sam razgovarao sa nekoliko ljudi, i svi su se isto pitali. A dok se pjevalo "uprava napolje" 20 ljudi oko mene se smijalo i šprdalo u stilu " čuj uprava napolje.. ".
Znači ti aktivno pratiš Sarajevo od prošle hefte pa ne znaš za sva dešavanja u i oko Kluba? Ti misliš da je ova uprava OK iako pored ogromnih novaca koje su zgrnuli jesenas (što od transfera što od igara u Europi) nije napravila nikakav pomak? Tebi je dobro što nemaš veliki zaostatak za prvim? :lol:
Mi smo Sarajevo, jedino kad smo zadovoljni je kad ostali imaju, ne bilo kakav, već veliki zaostatak za nama.
Fordas

#2802 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Pa dobro ne treba sad momke ubijati u pojam. Nisu upoznati, evo libero je skrenuo paznju na jednu stvar, 1946 na drugu ali opcenito trebaju znati da mi nismo zadovoljni statusom i pozicijom kluba u NFSBiH i samom drustvu. Klub koji je u poslijeratnom periodu (dakle otkad gravitira ovaj savez) ostvario najvece bh. uspjehe ne evropskim takmicenjima u krovnoj organizaciji ima uticaj koliko i postar koji donosi racune. Znaci, kad god se dogodi neki problem mi smo donji.
Mogu nas spokrasti ofirno 100 puta, cak i pred TV kamerama, prekinuti nam utakmicu, moze igrac 2x nokautirati naseg igraca ikakvih bez sankcija, sudija takodjer i jos svirati nepostojece penale i ofsajde, navijaci mogu uletati u teren i udarati, mi MOZEMO igrati po snjigom pokrivenom terenu dok drugi timovi za to dobivaju bodove itd.....
A naravno, baska je to, sto imamo nesposobne ljude u Upravi koji cak i od para koje zaradimo i kojih ima hvala Bogu nisu u stanju dovesti u 2 godine jednog igraca.
Kako god, podrska sjeveru uz zelju da se neke stvari po pitanju svega ovoga jos radikalnije odrade :D
bordo_boy

#2803 Re: FK Sarajevo

Post by bordo_boy »

1946 wrote: Znači ti aktivno pratiš Sarajevo od prošle hefte pa ne znaš za sva dešavanja u i oko Kluba? Ti misliš da je ova uprava OK iako pored ogromnih novaca koje su zgrnuli jesenas (što od transfera što od igara u Europi) nije napravila nikakav pomak? Tebi je dobro što nemaš veliki zaostatak za prvim? :lol:
Mi smo Sarajevo, jedino kad smo zadovoljni je kad ostali imaju, ne bilo kakav, već veliki zaostatak za nama.
Ne bih ti objašnjavao od kada pratim i kako pratim. Okay, "uprava napolje", otjeramo ih sve, i šta onda ? Koga ćemo onda dovesti, kad su se svi već izredali po više puta... Smjena ove uprave nije garant uspjeha, prije da bi još više propali da ih u ovom trenutku, usred prvenstva otjeramo. Apsolutno podržavam smjenu uprave, ali ne u ovom trenutku.Imali smo 4 mjeseca zimske pauze... Trenutno, po mom mišljenju bi trebalo porazgovarati s upravom, i da predoče ozbiljne analize i planove za naredni period, i da obećaju titulu. Kad dođe kraj sezone, lako je sumirati rezultate. I jedno pitanje za tebe 1946. Ako sam pravi navijač Sarajeva, i redovan na sjeveru i sve, da li to znači da uvijek trebam misliti isto što misli većina u grupi ili vođa? Jesam li ja manji navijač ako nisam za smjenu uprave u ovom trenutku ??? Imam osjećaj da me gledaš kao neprijatelja kluba...
Baltazar_khan

#2804 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

bordo_boy wrote: Okay, "uprava napolje", otjeramo ih sve, i šta onda ? Koga ćemo onda dovesti, kad su se svi već izredali po više puta...
Dovesti na čelo kluba ljude iz udruženja bordo prijatelji 1946. Evo, pročitaj njihov plan za ozdravljenje našeg kluba. Malo je duže, ali vrijedi pročitati :thumbup:

http://bordoprijatelji.com/Projekat_2010-2014.pdf
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#2805 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

bordo_boy wrote:I jedno pitanje za tebe 1946. Ako sam pravi navijač Sarajeva, i redovan na sjeveru i sve, da li to znači da uvijek trebam misliti isto što misli većina u grupi ili vođa? Jesam li ja manji navijač ako nisam za smjenu uprave u ovom trenutku ??? Imam osjećaj da me gledaš kao neprijatelja kluba...
Naravno da ne, pa ja sam se ne slažem sa nekim stvarima ali željeti Klubu dobro i željeti da ostanu žvaljak, merdanovići i mirso (daleko im kuća od Kluba bila) ne ide skupa.
aerosa

#2806 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

bordo_boy wrote:
1946 wrote: Znači ti aktivno pratiš Sarajevo od prošle hefte pa ne znaš za sva dešavanja u i oko Kluba? Ti misliš da je ova uprava OK iako pored ogromnih novaca koje su zgrnuli jesenas (što od transfera što od igara u Europi) nije napravila nikakav pomak? Tebi je dobro što nemaš veliki zaostatak za prvim? :lol:
Ne bih ti objašnjavao od kada pratim i kako pratim. Okay, "uprava napolje", otjeramo ih sve, i šta onda ? Koga ćemo onda dovesti, kad su se svi već izredali po više puta... Smjena ove uprave nije garant uspjeha, prije da bi još više propali da ih u ovom trenutku, usred prvenstva otjeramo. Apsolutno podržavam smjenu uprave, ali ne u ovom trenutku.Imali smo 4 mjeseca zimske pauze... Trenutno, po mom mišljenju bi trebalo porazgovarati s upravom, i da predoče ozbiljne analize i planove za naredni period, i da obećaju titulu. Kad dođe kraj sezone, lako je sumirati rezultate. I jedno pitanje za tebe 1946. Ako sam pravi navijač Sarajeva, i redovan na sjeveru i sve, da li to znači da uvijek trebam misliti isto što misli većina u grupi ili vođa? Jesam li ja manji navijač ako nisam za smjenu uprave u ovom trenutku ??? Imam osjećaj da me gledaš kao neprijatelja kluba...
Drug ti ko da si u zimskom snu provao zadnjih par godina kakve stvari pišeš... :shock: :shock:
Fordas

#2807 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Brate dragi, smjena ove uprave je garant uspijeha to zapamti dobro!! Sa ovima smo na dnu ljestivce svih mogucih prioriteta kako u savezu tako i u drzavi - tako da ko god dodje gore ne moze biti
Mr Hiccup

#2808 Re: FK Sarajevo

Post by Mr Hiccup »

UNFKS organizuje specijalni navijacki voz za gostovanje u Mostaru. Cijena za sve je 20 KM, a za clanove je 15 KM. Uplate se mogu izvrsiti danas (srijeda) od 17 do 20 sati i u cetvrtak od 17h do 21h u prostorijama udruzenja u ulici Alipasina 51.

Broj mjesta je ogranicen! Interesovanje je veliko, molimo vas da pozurite sa uplatama da bi sto prije mogli izmiriti nase obaveza prema zeljeznicama, a istovremeno da imate sigurno svoje mjesto. Niko ko ne uplati u ovom terminu nece imati svoje mjesto! Proslijedite svim navijacima ovu informaciju.

SVE OSTALE INFORMACIJE, O VREMENU POLASKA, CIJENI EVENTUALNIH KARATA I SLICNO CE BITI NAPISANE NAKNADNO!
hucucucu :)
Baltazar_khan

#2809 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Mr Hiccup wrote:
UNFKS organizuje specijalni navijacki voz za gostovanje u Mostaru. Cijena za sve je 20 KM, a za clanove je 15 KM. Uplate se mogu izvrsiti danas (srijeda) od 17 do 20 sati i u cetvrtak od 17h do 21h u prostorijama udruzenja u ulici Alipasina 51.

Broj mjesta je ogranicen! Interesovanje je veliko, molimo vas da pozurite sa uplatama da bi sto prije mogli izmiriti nase obaveza prema zeljeznicama, a istovremeno da imate sigurno svoje mjesto. Niko ko ne uplati u ovom terminu nece imati svoje mjesto! Proslijedite svim navijacima ovu informaciju.

SVE OSTALE INFORMACIJE, O VREMENU POLASKA, CIJENI EVENTUALNIH KARATA I SLICNO CE BITI NAPISANE NAKNADNO!
hucucucu :)
Image
:mrgreen:
MostaracVelezovac

#2810 Re: FK Sarajevo

Post by MostaracVelezovac »

Pozdrav Sarajevskoj raji i Pitarima,

UZIVO VIDEO I AUDIO PRENOS utakmice FK VELEZ - FK SARAJEVO mozete pratiti samo preko http://www.fkvelezlive.com

FKVELEZLIVE.COM vrsi video/audio prenos preko interneta SVAKE domace utakmice Veleza, tako da mozete pratiti Sarajevo kad god dodjete na stadion Rodjeni i bez voznje za Mostar i bez TV prenosa.

Uplata se vrsi preko paypala i prakticno sve je gotovo i spremno za par minuta i mozete gledati odmah. (Znaci mozete uplatiti i 10 minuta pred tekmu). Prenos kosta 8 Eura i sve sto treba je paypal, 8 Eura, brz internet i ako Bog da da zijanite jedno 3:0 posteno.

Jos jednom - prenos uzivo WWW.FKVELEZLIVE.COM

Pozzz!! :mrgreen:
samo_ovaj_put

#2811 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

ocekujem da navijaci zeljeznicara na gostovanje u vrapcice takodje idu "svojim" vozom

bordo voz se najvjerovatnije otkazuje jer cemo tesko skupiti 400 ljudi u srijedu za mostar
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2812 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

samo_ovaj_put wrote:ocekujem da navijaci zeljeznicara na gostovanje u vrapcice takodje idu "svojim" vozom

bordo voz se najvjerovatnije otkazuje jer cemo tesko skupiti 400 ljudi u srijedu za mostar
Ne,kod zeljeznicara je "krenula plava pruga..",oni ne idu vozom,njima cijela pruga krene :D :-) :lol:

A ovo za subotu i srijedu ,slazem se,u subotu bi nas bilo duplo vise,jebi ga... :roll:
ganjeta

#2813 Re: FK Sarajevo

Post by ganjeta »

-LIBERO- wrote:
samo_ovaj_put wrote:ocekujem da navijaci zeljeznicara na gostovanje u vrapcice takodje idu "svojim" vozom

Ne,kod zeljeznicara je "krenula plava pruga..",oni ne idu vozom,njima cijela pruga krene :D :-) :lol:

A ovo za subotu i srijedu ,slazem se,u subotu bi nas bilo duplo vise,jebi ga... :roll:
pruga je krenula....i samo Bog zna gdje ce joj biti kraj,zato samo gledaj te...ide vlak,ide vlak...
dobar_ti?

#2814 Re: FK Sarajevo

Post by dobar_ti? »

MostaracVelezovac wrote:Pozdrav Sarajevskoj raji i Pitarima
Vidite kako je mostarac lijepo razgranicio ove dvije razlicite drustvene skupine :)
lerdi

#2815 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

dobar_ti? wrote:
Vidite kako je mostarac lijepo razgranicio ove dvije razlicite drustvene skupine :)
Vidi fakat. Samo ne kontam što komentarišeš, kada nije spomenuo onu kojoj ti pripadaš :skoljka:
Alkos

#2816 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

ganjeta wrote:
-LIBERO- wrote:

pruga je krenula....i samo Bog zna gdje ce joj biti kraj,zato samo gledaj te...ide vlak,ide vlak...
gleda mo...
Last edited by Alkos on 11/03/2010 02:52, edited 1 time in total.
Topla voda

#2817 Re: FK Sarajevo

Post by Topla voda »

dobar_ti? wrote:
:D

uglavnom 8 eura....kako vi to odradjujete,jel ta lova ide u klub il vi uzimate?
FKSarajevo

#2818 Re: FK Sarajevo

Post by FKSarajevo »

Image

Napokon je završen dugo očekivani DVD pod nazivom „bordo 2009“ koji je, bez imalo pretjerivanja, najbolji proizvod ove vrste koji je do sada napravljen u našoj produkciji, proizvod o kojem mogu sanjati drugi klubovi i navijači u našoj jedinoj tisućljetnoj.

Ovo je nešto što treba imati svaki hordaš, pitar, zaljubljenik u naše Sarajevo... Ovo je arhiva svih značajnih bordo momenata u protekloj 2009. godini... podsjećanje na velike i male, domaće, strane, bosanske, hercegovačke, evropske pobjede i poraze... golove, prilike, odbrane... podsjećanje na strašne, prkosne i ponosne Horde Zla... na našu bordo armiju... na koreografije, navijanje, način života... na jednu veliku tragediju koju nikada nećemo zaboraviti...

DVD će se naći u prodaji od ponedjeljka, 15.marta 2010., po simboličnoj cijeni od 5 KM, kako bi bio pristupačan svima. Sredstva od prodaje biti će upotrijebljena za nabavku tehničke opreme kako bi se stvorili uslovi za direktne prenose sa stadiona, objave slika na poluvremenu, povećanje kvaliteta fotografija i video clipova. U zavisnosti od toga koliko komada bude prodato više ćemo moći napraviti u budućnosti i donijeti vam još bolji „bordo 2010“ rezime. Ovaj DVD jeftiniji je od dvije pive u kafani, jeftiniji od kladioničkih uloga kojima svaki dan punite kase kladionica čiji su vlasnici sponzori svi znamo kojih klubova, jeftiniji od tri kafe koje popijete dnevno... jeftiniji je zato što želimo da svi imate svoj primjerak i nadamo se da će tako i biti. Oni koji smatraju da sadržaj ovog DVD-a ne vrijedi 5 KM neka ga slobodno kopiraju... znam ja da ima i takvih, nažalost...

Na kraju želim da vas sve pozovem na bordo druženje i promociju „bordo 2009“ DVD-a koje je zakazano za ponedjeljak, 15.03.2010. u 18:00 sati, u Sport Centar kafeu u Zetri. Na promociji će biti prikazan i dio sadržaja DVD-a, a isti ćete moći kupiti prije početka promocije. Za one koji ne mogu stići na promociju u 18:00 sati, afterparty će biti u prostorijama UNFKS/BP1946 gdje ćete također moći kupiti DVD ukoliko bude ostalo nakon Zetre jer je prva tura ograničena pa zato požurite.

Za one koji ne mogu doći, a žele kupiti DVD, javit ćemo vrijeme i mjesto sljedeće prodaje, ali iste molim da se jave na PM ili mail [email protected] i rezervišu svoj primjerak.

Da ne bismo zaboravili one koji fizički ne mogu biti prisutni jer nisu iz Sarajeva, a takvih ima dosta, predlažemo da se skupite po gradovima jer se većina vas poznaje međusobno i javite nam se na PM ili iznad navedeni mail da se dogovorimo oko slanja i plaćanja DVD-ova.

Sadržaj DVD-a je sljedeći kako je i najavljeno:
- Horde Zla - 50-minutni video koji obuhvata sve najbolje detalje iz čitave 2009. godine
- Amarix - Za Vedrana - Pjesma za Vedrana koju je uradio Amarix popraćena video insertima u režiji našeg tima
- Rezime FK Sarajevo u 2009. godini - Svi golovi i prilike sa premijerligaških i kup utakmica u 2009. godini
- Europa League - Emisija o nastupima u Europa Ligi u 2009. godini.
- Slide show - Preko 100 najboljih i najzanimljivijih fotografija koje su obilježile prošlu godinu

VIDIMO SE U SPORTCAFE-U U ZETRI, PONEDJELJAK – 15.03.2010. U 18:00 SATI

P.S. pored DVD-a pripremili smo specijalno iznenađenje, poster FK Sarajevo 2009/2010 sa rasporedom utakmica, koji ćete moći kupiti po cijeni od 3 KM također tokom promocije u Zetri.
znam_ne_znam

#2820 Re: FK Sarajevo

Post by znam_ne_znam »

ludjak na slobodi wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100312090

sta sad !?
privatnim autima i kombijima...jbg organizovacemo se nekako
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2821 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

znam_ne_znam wrote:
ludjak na slobodi wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100312090

sta sad !?
privatnim autima i kombijima...jbg organizovacemo se nekako
idemo nekako :D
MostaracVelezovac

#2822 Re: FK Sarajevo

E da se ogradim ovaj put:
Pozdrav Sarajevskoj raji bez obzira na fudbalsku opredjeljenost - moze'l vako? :D

A ja - Velezovac - :evil: - bi da vam samo javim da utakmice na stadionu Rodjeni, to jest sve domace utakmice Veleza, mozete pratiti na http://www.fkvelezlive.com.

PRENOS JE DIREKTAN. Uplata se vrsi preko interneta - putem paypala.

A to za lovu sto je neko pitao. Brato moj fini, ovdje ti cesto bude skuplja pita nego tepsija, ne brini, nece niko postat bogat od 8 eura po prenosu kad odrzavanje opreme za isto kosta puno vise - a sve je u skopu kluba sad, koliko ja znam.

Jos jednom - dosta vas nece moci u Mostar doci da vidite tekmu - http://www.fkvelezlive.com vam pruza mogucnost da je gledate uzivo.

Sve najbolje i dabogda vam svi igraci Sarajeva dobili proljev 2 dana ranije i pod gripom istrcali na teren - a sve im proslo i bilo hairli ha zavrsi tekma koji bi izgubili - 3:0 - Amin. :D
Rauber

#2823 Re: FK Sarajevo

Post by Rauber »

Ja cu sigurno uplatiti,samo me zanima kakvi su vam kapaciteti i to, vjerujem da ce biti finih uplata i bojim se hoce li to moci izdrzati. Kad je Sarajevo igralo sa Helsinborgom u Swe, isto tako sam uplatio i i pocetkom drugog poluvremena pade stranica i dalje na teletextu pratio rezultat.

p.s. deremo vamo guzove,pripremite VazeLJin :D
MostaracVelezovac

#2824 Re: FK Sarajevo

Rauberu, do danas nije bilo niti jednog problema sa prenosom.

Ali naravno, da se razumijemo, kao i svaki streaming uzivo moras imati brzi internet ili kabal ili ADSL - a to ne sumnjam da vjerovatno znas.

Ja do danas nisam stvarno imao ni jedan problem sa prenosom.

Ljepota je sto preko paypala mozes izvrsiti uplatu isti dan i odmah pogledati.

Plus kada se uclanis za jednu tekmu (neznam sada koliko imas sati poslije tekme da gledas) ali mozes pogledati i dosta starih utakmica iz arhive, siguran sam da ima i sa Sarajevom dosta njih a jedna od njih je i Velez - Zeljo za Kup Marsala Tita 1981 cini mi se.

pa eto - uzivaj.
Obuca9

#2825 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

MostaracVelezovac wrote:Rauberu, do danas nije bilo niti jednog problema sa prenosom.

Ali naravno, da se razumijemo, kao i svaki streaming uzivo moras imati brzi internet ili kabal ili ADSL - a to ne sumnjam da vjerovatno znas.

Ja do danas nisam stvarno imao ni jedan problem sa prenosom.

Ljepota je sto preko paypala mozes izvrsiti uplatu isti dan i odmah pogledati.

Plus kada se uclanis za jednu tekmu (neznam sada koliko imas sati poslije tekme da gledas) ali mozes pogledati i dosta starih utakmica iz arhive, siguran sam da ima i sa Sarajevom dosta njih a jedna od njih je i Velez - Zeljo za Kup Marsala Tita 1981 cini mi se.

pa eto - uzivaj.
Da li bi mogao, ako si clan, provjeriti koliko tacno i kojih starih utakmica Sarajeva i Veleža je dostupno? Unaprijed hvala.
Locked