Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zippoo87

#2801 Re: Kineski mobiteli

Post by zippoo87 »

kod vecine kineza baterije i jesu najslabija karika :D
namjerno ubacuju slabe baterije ali i to se polahko popravlja
neki modeli vec dolaze sa 4000 mAh baterijama a i svaka baterija se zacas potrosi,ako je stalno onscreen :D
dinooh

#2802 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

zippoo87 wrote:kod vecine kineza baterije i jesu najslabija karika :D
namjerno ubacuju slabe baterije ali i to se polahko popravlja
neki modeli vec dolaze sa 4000 mAh baterijama a i svaka baterija se zacas potrosi,ako je stalno onscreen :D
pa i Samsungove su Made in P.R.C. kao i ove :-)
waynezmaj

#2803 Re: Kineski mobiteli

Post by waynezmaj »

kloniran wrote:
zippoo87 wrote:
w0rld wrote:Misljenje o ovom tel, vrijedi li ovih para , prvenstveno me zanima kamera i slike kakvu su ako ko ima licnog iskustva
http://www.banggood.com/Lenovo-P780-5-i ... 82679.html
po meni ne vrijedi :D
ako hoces dobru kameru,ganjaj iNew v3 ...ima sony-jevu kameru,tj senzor od 13 mp,ostale karaktersitike su tu negdje
ovaj ima osmojezgreni procesor,mada ja mislim da je on tu radi sminke,da je telefon fluidan i sa cetverojezgrenim ali neka neko ko ima telefon sa mediatekom 6582 potvrdi
dobar je 6582 al cucla bakretiju nenormalno :D
ima li neko iskustva sa 6592?
SONY_91

#2804 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

waynezmaj wrote:ima li neko iskustva sa 6592?
Koristio ja četiri mjeseca telefon sa tim procesorom u kombinaciji sa 2GB rama. Oličan CPU. Nakon tog MediaTek-ovog čipa prebacio se na Snapdragon 801, i, mogu ti reći da razlike u svakodnevnoj upotrebi nema. Jedina mana tog procesora je po meni slab GPU.
valjuga

#2805 Re: Kineski mobiteli

Post by valjuga »

SONY_91 wrote:
waynezmaj wrote:ima li neko iskustva sa 6592?
Koristio ja četiri mjeseca telefon sa tim procesorom u kombinaciji sa 2GB rama. Oličan CPU. Nakon tog MediaTek-ovog čipa prebacio se na Snapdragon 801, i, mogu ti reći da razlike u svakodnevnoj upotrebi nema. Jedina mana tog procesora je po meni slab GPU.
I ja sam baratao sa njim par dana i radi ko Singerica :thumbup:
waynezmaj

#2806 Re: Kineski mobiteli

Post by waynezmaj »

Joj Sony evo ga u 12:35 danas, moglo bi sta biti tu :D
SONY_91

#2807 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

waynezmaj wrote:Joj Sony evo ga u 12:35 danas, moglo bi sta biti tu :D
Nada posljednja umire :D
waynezmaj

#2808 Re: Kineski mobiteli

Post by waynezmaj »

SONY_91 wrote:
ma nema, i ova mi nada propala :(
SONY_91

#2809 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

waynezmaj wrote:
SONY_91 wrote:
ma nema, i ova mi nada propala :(
Najbolje da se više ne nadamo. Prijatelju evo stigla pošiljka koja je SingPost-om otpremljena 02.12. :-)
waynezmaj

#2810 Re: Kineski mobiteli

Post by waynezmaj »

SONY_91 wrote:Najbolje da se više ne nadamo. Prijatelju evo stigla pošiljka koja je SingPost-om otpremljena 02.12. :-)
A baksuza :$ Nista valja cekati opet cetvrtak ili subotu.. A de mi reci kojeg je dana kod tog jarana stigao paket, mozda ne lete samo germanwingsom...
SONY_91

#2811 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

waynezmaj wrote:
SONY_91 wrote:Najbolje da se više ne nadamo. Prijatelju evo stigla pošiljka koja je SingPost-om otpremljena 02.12. :-)
A baksuza :$ Nista valja cekati opet cetvrtak ili subotu.. A de mi reci kojeg je dana kod tog jarana stigao paket, mozda ne lete samo germanwingsom...
U subotu je stigla prijatelju pošiljka. A, vjerovatno ne stiže samo Germanwings-om :wink:
dinooh

#2812 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

Mozda vase iz Frankfurta idu kamionom :D
dinooh

#2813 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

Zna li se koji ce dosadasnji modeli dobiti lollipop
SONY_91

#2814 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

dinooh wrote:Mozda vase iz Frankfurta idu kamionom :D
Da su ih po kornjačama poslali do sad bi stigle :D
Azrail

#2816 Re: Kineski mobiteli

Post by Azrail »

irac300 wrote:
Glavno pravilo sa ''kinezima'' ne kupuj tzv. kopije, kupuj od brendiranih kineskih kompanija koje posluju u Kini i šire, traži mobitele koji imaju pozitivne dojmove od ljudi koji ih posjeduju, čitaj forume koji se bave kineskim telefonima. Nećeš pogriješiti i nemaš potrebe da budeš skeptičan ako poštuješ ova pravila, jer telefoni su im zvjerke.
Kad si već spomenuo ovo za brendirane kineske kompanije. Zanima me da li neko od vas "iskusnih" može sastaviti rang listu tih kompanija. Ja koliko sam do sad čitajući shvatio Xiaomi bi trebao biti vrh među kinezima, pa onda ide Umi. Kako ide dalje? Gdje dođu Doogee, THL, Cubot i ostali?

P.S. Razmišljam da kupim THL 4000. Izgleda da ima solidne performanse i jaku bateriju. Meni su u prvom planu baterija i cijena pa mi se čini kao najpovoljniji. Ima li ko neko svoje mišljenje o ovom modelu?
dinooh

#2817 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

Evo za THL, Doogee i iocean imas servis kod nas. Tako da u slucaju kvara, mozes ovdje popraviti, a npr trazis pare popravke od prodavaca. I njemu ce biti isplativije nego da saljes u Kinu.
Zopo, ZTE, Meizu, Oppo to su ti jace marke i cijene su blize ovim brendiranim.
irac300

#2818 Re: Kineski mobiteli

Post by irac300 »

Azrail wrote:
irac300 wrote:
Glavno pravilo sa ''kinezima'' ne kupuj tzv. kopije, kupuj od brendiranih kineskih kompanija koje posluju u Kini i šire, traži mobitele koji imaju pozitivne dojmove od ljudi koji ih posjeduju, čitaj forume koji se bave kineskim telefonima. Nećeš pogriješiti i nemaš potrebe da budeš skeptičan ako poštuješ ova pravila, jer telefoni su im zvjerke.
Kad si već spomenuo ovo za brendirane kineske kompanije. Zanima me da li neko od vas "iskusnih" može sastaviti rang listu tih kompanija. Ja koliko sam do sad čitajući shvatio Xiaomi bi trebao biti vrh među kinezima, pa onda ide Umi. Kako ide dalje? Gdje dođu Doogee, THL, Cubot i ostali?

P.S. Razmišljam da kupim THL 4000. Izgleda da ima solidne performanse i jaku bateriju. Meni su u prvom planu baterija i cijena pa mi se čini kao najpovoljniji. Ima li ko neko svoje mišljenje o ovom modelu?
Ova četiri trenutno imaju najveći broj prodanih mobitela:
Lenovo, Xiaomi, Huawei i Coolpad

BBK je tvrtka koja proizvodi flagship brendove:
Oppo, Vivo i One Plus One

Osim navedenih, u visokoj klasi je i Gionee

Dva najpopularnija imena u Kini su Xiaomi i Meizu
Ovo sam posudio s drugog foruma, gdje pišu ljudi koji detaljno prate kinesko tržište. Što se tiče THL, Doogee, Cubot...to su kineske firme, ali koje ne rade za kinesko tržište, već izvoze za zemlje trećeg svijeta, a u zadnje vrijeme i za Evropu, koje privlače kupca jako niskim cijenama u odnosu na konkurenciju. Da su neki kvalitet i nisu, ali znaš kako kažu, koliko para toliko i muzike. :D
Uglavnom, nemoj očekivati da ćeš baš za male novce tj. za 150-200 KM dobiti neki aman zaman telefon, al' za 3 stoje već se mogu odabrati i više nego odlični telefoni. Ciljaj među one četiri kompanije, gore nabrojane, tu nećeš pogriješiti 100%.
daramo

#2819 Re: Kineski mobiteli

Post by daramo »

Azrail wrote:
irac300 wrote:

Imaš top Kineze tu spadaju brandovi: Xiami, Lenovo, Huawei, Zopo, THL, Oppo, ZTE, Meizu, Jiayu itd.
Onda srednji rang : Doogee, Cubot, Lendvo, Leagoo, Inew, Elephone itd.
I odroni u obliku kopija poznatih brandova sklapani u raznim garažama.
daramo

#2820 Re: Kineski mobiteli

Post by daramo »

Zavisi šta se očekuje od mobitela ako za 150-200km očekuješ kineski mobitel u rangu Samsunga to zaboravi, ako pa trebaš solidan mobitel za osnovnu upotrebu u toj kategoriji možeš naći solidne mobitele, da je kod nas carina normalnija mogli bi i bolje.
Za mobitel u top rangu ipak trebaš izdvojiti više od 300KM.

Evo meni stigao Dakele Small Cola http://www.telekineza.com/dakele-mini-c ... mobitel/na carinu u Mostaru ali ga nisam još podigao pošto ne vjeruju da sam ga na onoj akciji s 1949deal.com kupio za 85$, tako da moram nositi dokaz od banke.

Kad riješim ove patnje s carinom javim malo više o mobitelu kakav je.
skile

#2821 Re: Kineski mobiteli

Post by skile »

ZTE Blade L2 iskustva ? Da li je neko koristio telefon, imao neki kontakt sa njim, misljenja, savjeti ???
Azrail

#2822 Re: Kineski mobiteli

Post by Azrail »

Hvala svima na odgovorima. Jako su korisni.

I naravno da niko ne očekuje da dobije nešto u klasi Samsunga za četvrtinu para :)
SONY_91

#2823 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

Na GeekBuying.com svaki dan u 11 sati ubace po dva telefona na sniženje od 50%. Iako sam mislio da je gotovo pa nemoguće kupiti uređaj koji je na sniženju, danas sam uspio kupiti Elephone P6i u pola cijene :D
dinooh

#2824 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

SONY_91 wrote:Na GeekBuying.com svaki dan u 11 sati ubace po dva telefona na sniženje od 50%. Iako sam mislio da je gotovo pa nemoguće kupiti uređaj koji je na sniženju, danas sam uspio kupiti Elephone P6i u pola cijene :D
a pošutio se do sada :P
SONY_91

#2825 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

dinooh wrote:
SONY_91 wrote:Na GeekBuying.com svaki dan u 11 sati ubace po dva telefona na sniženje od 50%. Iako sam mislio da je gotovo pa nemoguće kupiti uređaj koji je na sniženju, danas sam uspio kupiti Elephone P6i u pola cijene :D
a pošutio se do sada :P
Ma, od danas su počela ova sniženja, i, imao sam sreće da ih primijetim oko 30 sekundi prije nego što će u prodaju prvi uređaji tako da nisam stigao :wink:
Post Reply