namjerno ubacuju slabe baterije ali i to se polahko popravlja
neki modeli vec dolaze sa 4000 mAh baterijama a i svaka baterija se zacas potrosi,ako je stalno onscreen
Moderator: Benq
pa i Samsungove su Made in P.R.C. kao i ovezippoo87 wrote:kod vecine kineza baterije i jesu najslabija karika
namjerno ubacuju slabe baterije ali i to se polahko popravlja
neki modeli vec dolaze sa 4000 mAh baterijama a i svaka baterija se zacas potrosi,ako je stalno onscreen
ima li neko iskustva sa 6592?kloniran wrote:dobar je 6582 al cucla bakretiju nenormalnozippoo87 wrote:po meni ne vrijediw0rld wrote:Misljenje o ovom tel, vrijedi li ovih para , prvenstveno me zanima kamera i slike kakvu su ako ko ima licnog iskustva
http://www.banggood.com/Lenovo-P780-5-i ... 82679.html
ako hoces dobru kameru,ganjaj iNew v3 ...ima sony-jevu kameru,tj senzor od 13 mp,ostale karaktersitike su tu negdje
ovaj ima osmojezgreni procesor,mada ja mislim da je on tu radi sminke,da je telefon fluidan i sa cetverojezgrenim ali neka neko ko ima telefon sa mediatekom 6582 potvrdi
Koristio ja četiri mjeseca telefon sa tim procesorom u kombinaciji sa 2GB rama. Oličan CPU. Nakon tog MediaTek-ovog čipa prebacio se na Snapdragon 801, i, mogu ti reći da razlike u svakodnevnoj upotrebi nema. Jedina mana tog procesora je po meni slab GPU.waynezmaj wrote:ima li neko iskustva sa 6592?
I ja sam baratao sa njim par dana i radi ko SingericaSONY_91 wrote:Koristio ja četiri mjeseca telefon sa tim procesorom u kombinaciji sa 2GB rama. Oličan CPU. Nakon tog MediaTek-ovog čipa prebacio se na Snapdragon 801, i, mogu ti reći da razlike u svakodnevnoj upotrebi nema. Jedina mana tog procesora je po meni slab GPU.waynezmaj wrote:ima li neko iskustva sa 6592?
Nada posljednja umirewaynezmaj wrote:Joj Sony evo ga u 12:35 danas, moglo bi sta biti tu
ma nema, i ova mi nada propalaSONY_91 wrote:Nada posljednja umirewaynezmaj wrote:Joj Sony evo ga u 12:35 danas, moglo bi sta biti tu
Najbolje da se više ne nadamo. Prijatelju evo stigla pošiljka koja je SingPost-om otpremljena 02.12.waynezmaj wrote:ma nema, i ova mi nada propalaSONY_91 wrote:Nada posljednja umirewaynezmaj wrote:Joj Sony evo ga u 12:35 danas, moglo bi sta biti tu
A baksuza :$ Nista valja cekati opet cetvrtak ili subotu.. A de mi reci kojeg je dana kod tog jarana stigao paket, mozda ne lete samo germanwingsom...SONY_91 wrote:Najbolje da se više ne nadamo. Prijatelju evo stigla pošiljka koja je SingPost-om otpremljena 02.12.
U subotu je stigla prijatelju pošiljka. A, vjerovatno ne stiže samo Germanwings-omwaynezmaj wrote:A baksuza :$ Nista valja cekati opet cetvrtak ili subotu.. A de mi reci kojeg je dana kod tog jarana stigao paket, mozda ne lete samo germanwingsom...SONY_91 wrote:Najbolje da se više ne nadamo. Prijatelju evo stigla pošiljka koja je SingPost-om otpremljena 02.12.
Da su ih po kornjačama poslali do sad bi stigledinooh wrote:Mozda vase iz Frankfurta idu kamionom
Kad si već spomenuo ovo za brendirane kineske kompanije. Zanima me da li neko od vas "iskusnih" može sastaviti rang listu tih kompanija. Ja koliko sam do sad čitajući shvatio Xiaomi bi trebao biti vrh među kinezima, pa onda ide Umi. Kako ide dalje? Gdje dođu Doogee, THL, Cubot i ostali?irac300 wrote:
Glavno pravilo sa ''kinezima'' ne kupuj tzv. kopije, kupuj od brendiranih kineskih kompanija koje posluju u Kini i šire, traži mobitele koji imaju pozitivne dojmove od ljudi koji ih posjeduju, čitaj forume koji se bave kineskim telefonima. Nećeš pogriješiti i nemaš potrebe da budeš skeptičan ako poštuješ ova pravila, jer telefoni su im zvjerke.
Azrail wrote:Kad si već spomenuo ovo za brendirane kineske kompanije. Zanima me da li neko od vas "iskusnih" može sastaviti rang listu tih kompanija. Ja koliko sam do sad čitajući shvatio Xiaomi bi trebao biti vrh među kinezima, pa onda ide Umi. Kako ide dalje? Gdje dođu Doogee, THL, Cubot i ostali?irac300 wrote:
Glavno pravilo sa ''kinezima'' ne kupuj tzv. kopije, kupuj od brendiranih kineskih kompanija koje posluju u Kini i šire, traži mobitele koji imaju pozitivne dojmove od ljudi koji ih posjeduju, čitaj forume koji se bave kineskim telefonima. Nećeš pogriješiti i nemaš potrebe da budeš skeptičan ako poštuješ ova pravila, jer telefoni su im zvjerke.
P.S. Razmišljam da kupim THL 4000. Izgleda da ima solidne performanse i jaku bateriju. Meni su u prvom planu baterija i cijena pa mi se čini kao najpovoljniji. Ima li ko neko svoje mišljenje o ovom modelu?
Ovo sam posudio s drugog foruma, gdje pišu ljudi koji detaljno prate kinesko tržište. Što se tiče THL, Doogee, Cubot...to su kineske firme, ali koje ne rade za kinesko tržište, već izvoze za zemlje trećeg svijeta, a u zadnje vrijeme i za Evropu, koje privlače kupca jako niskim cijenama u odnosu na konkurenciju. Da su neki kvalitet i nisu, ali znaš kako kažu, koliko para toliko i muzike.Ova četiri trenutno imaju najveći broj prodanih mobitela:
Lenovo, Xiaomi, Huawei i Coolpad
BBK je tvrtka koja proizvodi flagship brendove:
Oppo, Vivo i One Plus One
Osim navedenih, u visokoj klasi je i Gionee
Dva najpopularnija imena u Kini su Xiaomi i Meizu
Imaš top Kineze tu spadaju brandovi: Xiami, Lenovo, Huawei, Zopo, THL, Oppo, ZTE, Meizu, Jiayu itd.Azrail wrote:Kad si već spomenuo ovo za brendirane kineske kompanije. Zanima me da li neko od vas "iskusnih" može sastaviti rang listu tih kompanija. Ja koliko sam do sad čitajući shvatio Xiaomi bi trebao biti vrh među kinezima, pa onda ide Umi. Kako ide dalje? Gdje dođu Doogee, THL, Cubot i ostali?irac300 wrote:
P.S. Razmišljam da kupim THL 4000. Izgleda da ima solidne performanse i jaku bateriju. Meni su u prvom planu baterija i cijena pa mi se čini kao najpovoljniji. Ima li ko neko svoje mišljenje o ovom modelu?
a pošutio se do sadaSONY_91 wrote:Na GeekBuying.com svaki dan u 11 sati ubace po dva telefona na sniženje od 50%. Iako sam mislio da je gotovo pa nemoguće kupiti uređaj koji je na sniženju, danas sam uspio kupiti Elephone P6i u pola cijene
Ma, od danas su počela ova sniženja, i, imao sam sreće da ih primijetim oko 30 sekundi prije nego što će u prodaju prvi uređaji tako da nisam stigaodinooh wrote:a pošutio se do sadaSONY_91 wrote:Na GeekBuying.com svaki dan u 11 sati ubace po dva telefona na sniženje od 50%. Iako sam mislio da je gotovo pa nemoguće kupiti uređaj koji je na sniženju, danas sam uspio kupiti Elephone P6i u pola cijene