Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Mehemed
Vozim: automobil

#2801 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Takodjer isti dan lijegale pare u prosle 2-3 isplate sa paypala, ne znam tačno koliko je trebalo da legne, ali u roku nekoliko sati je stizalo.
rangoj

#2802 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

Mehemed wrote:Takodjer isti dan lijegale pare u prosle 2-3 isplate sa paypala, ne znam tačno koliko je trebalo da legne, ali u roku nekoliko sati je stizalo.
Možda ti stigne odmah, ali ako koristis web interfejs za provjeru na njemu kasne upisi po sat-dva, na mob. aplikaciji se prikazuju istog momenta.

Potvrđeno, transakcije su trenutne! Kao npr. i Email ili whatsapp poruke :)

Očito nema zadržavanja transakcije ni na momenat, samo projuri kroz server i prikaze se na korisničkom nalogu.

google Hammerhead
DON_eARL

#2803 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by DON_eARL »

shiljak

#2804 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

rangoj wrote:
shiljak wrote:Da li su odobrili kod nas kad ti neko uplati novac da ne moraš ono čekati više? Nedavno sam čitao da su u hrvatskj to odobrili.
To je individualno, ali ni jedan privatni nalog ovdje ili u Hrvatskoj po default-u nema aktiviranu tu opciju, to je opcija kojom se štiti kupac...

Novac jednostavno možeš osloboditi, samo zamoliš pošiljaoca da ti to uradi iz svog naloga, u detaljima vezanim za transakciju.
Kažeš mu da potvrdi primanje robe/usluge
Confirm receipt of "product" - mark as completed. I to je to!

google Hammerhead
Za to znam i nije novo, ovo za potpuno ukidanje je novo, barem za hrvatsku.
rangoj

#2805 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

DON_eARL wrote:Promjene koje se tiču i nas...

https://www.paypal.com/ba/webapps/mpp/u ... le.x=gb_ba
Provizije smanjene na 2%?! :D

Jupiiiii!

google Hammerhead
Zgembobb

#2806 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Zgembobb »

Pozdrav svima...

Koristim paypal nešto oko godinu dana, do prije mjesec dana sve je funkcionisalo super...znači 02 ili 03 u mjesecu sam već raspolagao sa lovom na kartici..naravno poslije automatskog transfera.

Međutim, zadnje automatsko povlačenje love..završilo se tako što su mi nakon 12 dana vratili lovu na paypal uz opis :"OC Scheme Reject Corrections".

Poslije toga imao sam još 2 manualna (5$-fee) povlačenja love na karticu...love nema ni na kartici ni na paypalu...pa ce mi vjerovatno, pretpostavljam, vratiti lovu uz poruku "OC Scheme Reject Corrections".

Je li iko imao problema sa ovim meni već famoznim "OC Scheme Reject Corrections". O čemu je riječ, ako iko zna...i kako se to da srediti? Koristim visa electron debitnu od Raiffeisen banke.

Hvala unaprijed na svakoj pomoći.
rangoj

#2807 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

Zgembobb wrote:Pozdrav svima...

Koristim paypal nešto oko godinu dana, do prije mjesec dana sve je funkcionisalo super...znači 02 ili 03 u mjesecu sam već raspolagao sa lovom na kartici..naravno poslije automatskog transfera.

Međutim, zadnje automatsko povlačenje love..završilo se tako što su mi nakon 12 dana vratili lovu na paypal uz opis :"OC Scheme Reject Corrections".

Poslije toga imao sam još 2 manualna (5$-fee) povlačenja love na karticu...love nema ni na kartici ni na paypalu...pa ce mi vjerovatno, pretpostavljam, vratiti lovu uz poruku "OC Scheme Reject Corrections".

Je li iko imao problema sa ovim meni već famoznim "OC Scheme Reject Corrections". O čemu je riječ, ako iko zna...i kako se to da srediti? Koristim visa electron debitnu od Raiffeisen banke.

Hvala unaprijed na svakoj pomoći.
Ako koristis raiffaisen, novac bi trebao trenutno da se prebaci na tvoj račun, u roku od par sekundi - čim to traje duže to je znak da nešto nije uredu.

Probaj sa drugom karticom, to je najbolje rješenje, uz to da pošalješ i pitanje paypal-u.
Najbolje odmah zatraži novu karticu, jer treba proći makar 10 dana da ti je predaju u banci...

google Hammerhead
the_stick

#2808 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by the_stick »

pozdrav svima... s obzirom da dugo vremena nisam koristio paypal, bio bih zahvalan ako bi mi neko mogao odgovoriti na par pitanja...

da li je za korisnike iz BiH i dalje onemogucena opcija placanja koristeci sredstva na paypal racunu? drugim rijecima, imam neka sredstva na paypal racunu - da li mogu platiti koristeci ta sredstva? ili ce mi skidati direktno sa kartice?

da li se naplacuje neka provizija ako se napravi postavka da ti na kraju svakog mjeseca raspoloziva sredstva prebace na karticu? ako se ne varam, provizija od 5 EUR vazi samo ako u toku mjeseca napravis zahtjev da ti odmah prebace sredstva na karticu?

hvala
Saka

#2809 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

the_stick wrote:da li je za korisnike iz BiH i dalje onemogucena opcija placanja koristeci sredstva na paypal racunu? drugim rijecima, imam neka sredstva na paypal racunu - da li mogu platiti koristeci ta sredstva? ili ce mi skidati direktno sa kartice?
Jeste, plaćanje samo s kartice.
the_stick wrote:da li se naplacuje neka provizija ako se napravi postavka da ti na kraju svakog mjeseca raspoloziva sredstva prebace na karticu? ako se ne varam, provizija od 5 EUR vazi samo ako u toku mjeseca napravis zahtjev da ti odmah prebace sredstva na karticu?
Automatsko povlačenje je bez naknade. Ručno 4 EUR po povlačenju.
the_stick

#2810 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by the_stick »

Saka wrote:
the_stick wrote:da li je za korisnike iz BiH i dalje onemogucena opcija placanja koristeci sredstva na paypal racunu? drugim rijecima, imam neka sredstva na paypal racunu - da li mogu platiti koristeci ta sredstva? ili ce mi skidati direktno sa kartice?
Jeste, plaćanje samo s kartice.
the_stick wrote:da li se naplacuje neka provizija ako se napravi postavka da ti na kraju svakog mjeseca raspoloziva sredstva prebace na karticu? ako se ne varam, provizija od 5 EUR vazi samo ako u toku mjeseca napravis zahtjev da ti odmah prebace sredstva na karticu?
Automatsko povlačenje je bez naknade. Ručno 4 EUR po povlačenju.
hvala puno :)
smijeh2014

#2811 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by smijeh2014 »

MOže li kako da se blokira povlačenje novca na karticu ,da samo stoji na Pay Pal ?
Mehemed

#2812 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

smijeh2014 wrote:MOže li kako da se blokira povlačenje novca na karticu ,da samo stoji na Pay Pal ?
Mozes iskljuciti automatski transfer, da ne prebacuje automatski sa paypala na karticu
Saka

#2813 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Ne može se isključiti automatski transfer, ne znam otkud ti to?
Osim ako se ne desi greška kao što je znalo biti, pa se automatski transfer ne desi. Ali ne postoji opcija za isključivanje automatskog transfera.
Mehemed

#2814 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Nisam trazio, ali se vjerovatno moze kontaktirati paypal support i reci im da iskljuce automatski transfer
smijeh2014

#2815 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by smijeh2014 »

Mislim da to ipak nije moguće kada bolje razmislim jer transakcije na račun u banci ipak služe kao neka vrsta zaštite za PayPal.
rangoj

#2816 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

Koliko ja znam, automatski transfer nije moguće isključiti u bih i zemljama regiona, jer mi i spadamo u grupu zemlja koju paypal naziva automatic transfer countries. Vjerovatno ćemo u budućnosti, ako konačno kreme na bolje imati i tu opciju, kao i opciju da vršimo transfer na račun u banci, bez upotrebe kartice (kao ameri)

google Hammerhead
ivannn

#2817 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ivannn »

rangoj wrote:
shiljak wrote:Da li su odobrili kod nas kad ti neko uplati novac da ne moraš ono čekati više? Nedavno sam čitao da su u hrvatskj to odobrili.
To je individualno, ali ni jedan privatni nalog ovdje ili u Hrvatskoj po default-u nema aktiviranu tu opciju, to je opcija kojom se štiti kupac...

Novac jednostavno možeš osloboditi, samo zamoliš pošiljaoca da ti to uradi iz svog naloga, u detaljima vezanim za transakciju.

google Hammerhead
nje individualno, otvorio novi hr račun i nema više pendinga

isto tako za stari račun dobio email
Hello _____________,

We're letting you know that payments you receive no longer go to your pending balance. Instead they go directly to your available balance, and you can withdraw payments within minutes of receiving them.

In the future, we may need to delay availability of payments in certain situations, including these:

If a customer files a dispute, chargeback, claim, return, or reversal.
If we require you to have a reserve.
In most cases, you'll be able to withdraw your payments shortly after you receive a payment.

Thanks,
PayPal
isto tako novost je da se može kupovati/slati novac odmah s balance, a ne samo povlačenje s kartice
rangoj

#2818 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

ivannn wrote:
rangoj wrote:

google Hammerhead
nje individualno, otvorio novi hr račun i nema više pendinga

isto tako za stari račun dobio email
Hello _____________,

We're letting you know that payments you receive no longer go to your pending balance. Instead they go directly to your available balance, and you can withdraw payments within minutes of receiving them.

In the future, we may need to delay availability of payments in certain situations, including these:

If a customer files a dispute, chargeback, claim, return, or reversal.
If we require you to have a reserve.
In most cases, you'll be able to withdraw your payments shortly after you receive a payment.

Thanks,
PayPal
isto tako novost je da se može kupovati/slati novac odmah s balance, a ne samo povlačenje s kartice
Pending ne postoji kod prodaje usluge, tj. ako novac zatražiš preko paypal request forme i pri tome oznacis services - onda nema pending-a nigdje, pa ni ovdje, to su moja pravila paypal-a.

Ali ako šalješ klasicni Invoice (racun) poslodavcu, i on ti po tom računu uplaćuje, Pending postoji i u Hrvatskoj i u Bosni, mislim cak i US.

google Hammerhead
FreakyStyley

#2819 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by FreakyStyley »

Imam jedno pitanje, koliko se sjecam ovdje se i prije o tome pisalo, al' nemam vremena sad da iscitavam temu, pa halalite. :D

Dakle radio sam nesto onlajn za jednog klijenta koji mi je uplatio cash direktno na paypal racun. Sad su mi pare tu, ali nisu raspolozive, pise da moram cekat 30 dana, valjda, dok ne budu. Znaci zanima me ima li neka caka da on odabere neku opciju, pa da mi pare budu raspolozive odmah za withdraw?

Hvala (:
quarterback

#2820 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

bem li ga, to je spomenuto bar 2 puta na 2 zadnje strane
dinooh

#2821 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

quarterback wrote:bem li ga, to je spomenuto bar 2 puta na 2 zadnje strane
de postavi i onaj link sa VISA DEBIT ELECTRON da se nade :lol:
quarterback

#2822 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

nikaki prOblem :lol:

quarterback wrote: 1. otidji u unicredit/raiffieisen, trazi da ti otvore VISA ELECTRON DEBITNU karticu (nisam ti dzaba ovo napisao velikim slovima)
2. kada dobijes karticu polozi na nju 10 KM, registruj se na paypal i unesi karticu u paypal
3. paypal ce skinuti nesto manje od 2$ sa kartice
4. trazi od banke 4 zadnja broja te transakcije, mozes i telefonom
5. unesi te brojeve u paypal da karticu verifikujes
6. paypal ce vratiti skinuti iznos nazad tebi

od tog momenta mozes placati za usluge preko weba

kod mene nije obicni paypal account pa ti ne znam sada objasniti sta treba da primas pare, mislim da je neko gore napisao da mu to ne radi sa obicnim accountom, pogledaj par stranica unazad, bilo je to pitanje, uglavnom ja s tim nisam imao nikakav problem samo vodi racuna da PP nije nikakva humanitarna organizacija i da uzimaju proviziju na to

za sve kojima je bilo mrsko da citaju stare postove jos jednom, valjda su slova ovaj put dovoljno velika
FreakyStyley

#2823 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by FreakyStyley »

Ma bjez'te ba. :D Kae'm neam vremena da iscitavam temu, nisam znao da je to prije par stranica pomenuto.

Haj hvala, pogledacu. :sax:
Saka

#2824 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Mehemed wrote:Nisam trazio, ali se vjerovatno moze kontaktirati paypal support i reci im da iskljuce automatski transfer
Ne može.
marti

#2825 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by marti »

Pozdrav,
ako bi neko mogao odgovoriti koji broj se s kartice koristi prilikom registracije na Paypal 16-cifreni ili 11-cifreni :?.U pitanju je unicredit kartica.
Post Reply