Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
nur

#2801 Bosanska piramida Sunca

Post by nur »

Prije nego vam se zahvalim na pažnji želio bih da podvučem crtu ispod svojega učešća na ovom Forumu i dakako da vam pokažem koliko svi zajedno griješimo.Istina je daleko ...

- Ja sam u okviru ovih 11 postova pokušao da ukažem na nedostatke,propuste i podmetanja s obje strane;

U početku ukazao sam na mogućnost da gospoda na čelu sa "Znanjem, Ludakom itd" griješe što bez valjanih argumenata neosnovano ismijavaju Osmanagića i njegovu ideju bez da sami imaju formirano gledište i poziciju u odnosu na ovaj projekat i bez da i približno znaju više o Semiru Osmanagiću i o njegovom iskustvu u odnosu na temu o kojoj govori.Rukovode se asocijacijama:

- Amater
- Zanesenjak
- Visoko
- Pranje novca, korupcija, aerodrom, Čengić,Bosmal itd...
- Piramida u BiH

Konačno riješenje je njihov stav i podsmjeh koji je izgleda dovoljna satisfakcija svima koji progres nalaze u linču svake iole smjelije ideje koja služi interesima ove zemlje, i to višestruko.
Reakcija istih je bila vidljiva: I ja sam na strani Rolls Roysa; piramidaš itd...

U narednih nekoliko postova ponudio sam im nekoliko interesantnih viđenja iste situacije ali iz jednog drugačijeg ugla.Sada smo naizgled djelili isto mišljenje jer sam ja unutar Fondacije,njenih članova, izdavačke politike, mogućih lobija koji stoje iza projekta nalazio njima dragocjene segmente kojima će dodatno ojaditi i Osmanagića i njegov projekat.

Dakako tada su i pristalice Piramidalnog kompleksa pokazale da su pravi predstavnici i sljedbenici "te drevne civilizacije koja je izgradila Piramidalni kompleks u Visokom".Cernica koji vjerojatno smatra da su nauka i pseudonauka nešto što se treba razgraničiti batinom, zaprijetio je meni, tobožnjem falsifikatoru i uljezu koji ima uvida u tajne njihovog društva, da se neću dobro provesti i da će me raskrinkati jer sam vjerojatno neki Akademac iz Sarajeva.(takvi valjda i treba da se kriju od Cernice i ostalih fanova, čiji entuzijazam polako ali sigurno ruinira ovu divnu prvotnu ideju i svodi je na nivo - tragikomedije).

Jeste Cernice, jesam podmetao i tebi i Ludaku, navodeći vas da animalnim nagonima u sebi još jednom učinite po volji i nasmijete se od srca onom drugome. Upamtite da na taj način nećete pomoći a ni odmoći nikome do sebi, a indirektno i svima nama s kojima dijelite ovu zemlju.
Na koncu, Semir Osmanagić je u svemu ovome prolazna storija.On je večeras miljama daleko od Bosne,ali mi smo tu.Visočica neće iščeznuti zajedno sa Osmanagićem; ona ostaje ovdje.

Jedini stvarni i moralni pobjednik je opet Semir Osmanagić.I jedni i drugi ga se ne tičete.Cernica i njemu slični su tu da poput zeca u atletici otrče svoj dio staze i povuku ostale naprijed i oni to čine.Ludak, Znanje i ostali učvršćuju ustaljenu sliku o nama da smo nepopravljivi gubitnici kojima su uzalud sva civilizacijska naslijeđa; njihov jedini progres je lični cinizam kojim se brane od neuspjeha na svim poljima.

Kada jedni govore o Osmanagiću "zanesenjaku itd." i ne slute koliko je taj čovjek duhovno i materijalno ispred njih.Hiljadama svjetlosnih godina.U svakom pogledu, osim u jednom.Njegova vjera je prazna.Ona je u osnovi lijepa i pozitivna i korisna ali njeno ispunjenje izostaje.Jedan od primjera je i "Bosanska piramida Sunca".Ključno pitanje nije u tome - "Dali je..." već "Zašto je..." Tu Osmanagić zastaje...tu se javljaju nagovještaji jedne drevne pogreške koju je načinio čovjek iz obijesti, lijenosti, poročnosti.Trebalo se samo uzdržati.Trabalo je...stati.

Javio sam se za riječ, u okviru ove diskusije, jer mi žao Semira i njegove ideje.Oni koji ga omalovažavaju ne čine to onako kako zaslužuje jedan takav intelektualac.Oscar Wilde je imao jednu lijepu misao: "Moji neistomišljenici, to su vanredni intelektualci...". Ludak,Znanje i ostali jedva da mogu dosegnuti do kategorije "fudbalskih navijača".
S druge strane, Cernica, El-Bosniaco, Super Mario i ostali zapravo više odmažu ovome projektu nego li mu doprinose svim niskobudžetnim opservacijama koje ostaju u sferi "našega habitusa".

Hasan Čengić, Zlatko Hurtić, Skenderagić, Terzić i ko sve nije involviran u ove tromjesečne pregovore, samo su predstavnici željenih dometa učesnika foruma.Semiru Osmanagiću oni mogu pomoći u mjeri da mu oslobode onoliko prostora koliko mu je potrebno da bi mogao biti miran u svijetu koji ne zavisi od materijanih okvira i uzusa jer se njima ne mjere ona prostranstva u kojima leže ideje poput ove koja je svoj odraz našla u Visočici.Stoga ću biti iskren u mjeri koja je ovdje potrebna pa kazati kako Semir Osmanagić sa svojim briljantnim materijalnim pa i duhovnim karakteristikama ne zaslužuje da bude dijelom jedne ovakve diskusije.Čovjeku koji je svojim srcem, najprije, a potom i svojim čulima prošao sve spiritualne nivoe Drevnoga Svijeta, je mjesto među sebi ravnima.Ljudsko oko , koje je vidjelo polovinu od onoga što su vidjele oči Semira Osmanagića predstavljaju oči "stručnjaka-virtuoza".Za takve genijalce, za takve individue-fenomene ne postoji adekvatna naučna ustanova koja svojim programima i približno može odgovoriti njihovim zahtjevima.Osmanagić je akademski gledano učinio što se moglo, ali njegova erudicija nije znanstvena - dakle vještački utemeljena, naučena, ona je nekakav prirodni proces koji neobjašnjivo traje, poslije svih naših postignuća, kojih smo svjesni i onih drugih, kojih će umjesto nas postati svjesni oni drugi.Semirovu genijalnu virtuoznost će najprije osjetiti i adekvatno razumjeti generacije koje dolaze.

Ali nažalost , u zadnje vrijeme,Semir Osmanagić je ovu naizgled revolucionarnu ideju, epohalnih razmjera i nesagledivih posljedica na živote svih nas u Bosni donekle pretvorio u privatnu zabavu, koja svoje krajnje uporište pronalazi u nepotizmu...malograđanskim izljevima patriotizma nekakvih sljedbenika, desetinama komiteta koji vrve od nekih dobrovoljaca kao da je riječ o mobilizaciji...kako domaćih tako i stranih.Tako je naime na Visočici presudno prisustvo nesretnog Richardsa, koji stanuje čak u Južnoj Australiji, pored toliko obrazovanih kadrova na prostoru bivše Jugoslavije.Umjesto da se svakim danom , u prijekat na Visočici uključuje sve više domaćih institucija , pa i institucija iz drugih država regiona, koje će svojim stručnim kadrovima i valjanom politikom riješiti pitanje iste, dešava se nešto doista nevjerojatno.Svakim danom je sve više Cernica kojima ruku na srce, za razliku od Osmanagića, određene naučne institucije u zemlji mogu pružiti adekvatnu naobrazbu.
Na Visočici je mjesto arheolozima i stručnjacima iz potrebnih oblasti a ne Ahmedu Bosniću, Jovi Travaru,Nezaposlenim Dobrovoljcima, propalim manekenima i njihovim švalerkama.Visočica treba da bude ozbiljno arheološko nalazište, što ona i jeste, a ne seoska korida ili lokalni teferič.
To je moja zamjerka Osmanagiću, iskrena, prijateljska.

Bojim se da je u ovom trenutku, ovo i jedini način da mu se to otvoreno kaže.Sve ostalo ostaje isto.Semir je genije.Visočica je monumentalna građevina kakvu Evropa nije vidjela.Mi smo i dalje zemlja u tranziciji.
Danas je utorak.

Cernica je obećao da će odati moj identitet te stoga nije uredu da se potpišem te mu pokvarim gušt.U protivnom bih to rado učinio.

Zahvaljujem
BejtA

Post by BejtA »

pravimjernik wrote:Image

OSMANAGINICA I USAMNJENI JAHAĆ

Usred samoče pustinjskoga p'jeska
Jedan se Agica usamnjeno kreče.
Jel' ga klimatolog jal' biolog ćeka
Ili nješta od Keopsa veče?

Nit' je klimatolog nit' biolog,
Nit agovske mašte plod...

Več je Sfinga Bega Hasanbega,
U njeg' zuri - k'o ćeka odgovor!

"Kud si navr'o, kuda žežeš,
p'jesak ti je zamutio um?
Ne popuštaš - samo stežeš,
gledaš dugi pod nogama drum."

"Žedan sam ti, gladan sam ti,
Sfingo moja plemenita,
Piti znanja, jesti slave
Us'jane vel'ke glave..."

"Vel'ka glava - mala slava
Ago Osman Ago! Al' znaj:
Niko znanja pletaru ne popi,
Da je čuturicom žuči ne zali!"

Stade aga Osman Aga gledit
Pa se smješka pod šeširom mehkim,
Te če Sfingi prašnjavoj a mudroj
Besjedom uzvratit' k'o bodežom nekim:

"A o'klen mojeg imena ti poznaš
I ko je tebe delegir'o bona? Da me
Vako... znaj od tebe mnoge ljepše
Gled'o sam iz bojing avijona!"

A Sfinga beli netom odgovara:

"Samo gledaj, mlado Aga-momče
Al' ne pod noge tek tako a nisko,
Već Visoko ti sad počni gledat'
Sve tvoje je tamo - i milo i blisko."

"Uf bona, jesi žilet, k'o da te je
Doktor Enver u muzeju ostavijo.
I mojne meni šifrovano -
Jebo tebe ko te postavijo!"

"Mlad momče, srčan li si
Osvoji me u sekundi...
Povedi me sobom odmah
Aginicom ti mene načini!"

Zbori aga Semir Aga, zboriti ne može.

"Povedi mene biću tvoja
Šta nas brige šta tvoji će reć',
Pomoće nas Hasane mi babo
Pa imanje vel'ko ćemo steć'."

Aga Semir Aga sad sretan progovara.

"Mudro zboriš, snova mojih ženo
Tvoje r'ječi sjaje ka'no znanja bljesak!
'Ajmo brže malo, bojinga mi eno! Na kraj
Duge Visokome! Jebo ovaj p'jesak..."

(Posvečeno raji sa Sarajevo-X.com, koja imaju tonu strpljenja i megatonu izdržljivosti u nošenju s banditima okupljenim oko projekta "Piramida Prevare d.o.o. Visoko")

Tekst: znanje
Grafička obrada: pravimjernik
Copyright: none

HAHAHAHHA :lol: :lol: :lol: JOJ FAKAT JE DOBRO HEHEH :lol: :lol: :lol:

aaa sta cemo s ovim stihovima ako ''ipak bude piramide'' :lol:
cernica

Post by cernica »

pravimjernik wrote: MODERATOR: ovaj opet prijeti ko što je prijetio znanju!
De, ne laprdaj, blento kvadratni. :shock:
Nur wrote:
Štovani Cernica,

ja trebam priznati da si veoma simpatičan mladi čovjek.Priznajem.
Stoga sam odlučio da te nagradim jednom informacijom.Bilo bi lijepo ako je sačuvaš samo za sebe.Kao što i sam tvrdiš i lamentuješ nad fondacijskim povjerenjem i sektaškom bratoljubivošću, povjerenje je bitno koliko i ono što je izrečeno.

Dakle,

Zakon u parlamentu nije "pogurao siroti Hasan Čengić" ( ostavite čovjeka po strani, ovo doista nije njegovo područje djelovanja ) već Nijaz Skenderagić, Zlatko Hurtić....(dosta ti je za sada)

Vidiš Cernica, ja tebi vjerujem i ne optužujem te ni-za-šta.
Ti ces mi davati informacije!!! Lazove!!! Ali, kad ti meni vec vjerujes evo I ja tebi par informacija.

RUDOLF BOSNJAK FALSIFIKATOR PISAMA, PODMETAC I LAZOV. ODNEDAVNO POZNAT I SA SIFROM “NUR”.

Doznalo se ko stoji iza falsifikovanja pisama I pod sifrom “NUR”. U pitanju je RUDOLF BOSNJAK. Covjek sumnjive proslosti I jos sumnjivijeg umnog stanja. Iako nastran sa svojim raznoraznim vizijama o svemircima, prorocanstvima I ostalim nadprirodnim pojavama (u kojima on samog sebe smatra ekspertom), udovoljeno mu je da bude na e-mail listi (mada u clanstvo nije primljen). U tim prvim pocecima svi koji su bili zainteresovani mogli su da dobijaju poruke , a da bi se kasnije Fondacija formuslisala I konsolidovala.

Rudolf Bosnjak, odnosno, NUR, nam se u samom pocetku obratio jednim “pismom predstavljanja” u kojem je iznio takve gluposti, da sam se cudom cudio “sta ce ovaj ovdje”. Pored toga, umisljen da je neka poznata I priznata faca na Balkanu a bogami I u svijetu, u oblastima proricanja, te raznoraznih glupih prica o “nevidljivom”, uvrijedio se sto mu nije ponudjena nikakva funkcija pri Fondaciji (a ko bi takvom ista dao) I sada izmislja I laze, falsifikuje pisma I podmece. Ko je Rudolf Bosnjak mozete pronaci na internet stranicama.

Brdjani, I to je vas izvor informacija?! :lol: :lol: :lol:
Shoshana

Post by Shoshana »

cernica wrote: Iako nastran sa svojim raznoraznim vizijama o svemircima, prorocanstvima I ostalim nadprirodnim pojavama (u kojima on samog sebe smatra ekspertom)
Jel' ovaj ikad procitao one Semirove baljezgarije? Ili mu je logika jako selektivna?
cernica

Post by cernica »

Shoshana wrote: Jel' ovaj ikad procitao one Semirove baljezgarije? Ili mu je logika jako selektivna?
Umno ogranicena. Semir nije piramide otkrio proricanjem ili carobnjastvom, nego u naucnim krugovima (arheologije I geologije)
priznatim sredstvima dokazivanja.
Shoshana

Post by Shoshana »

cernica wrote:
Shoshana wrote: Jel' ovaj ikad procitao one Semirove baljezgarije? Ili mu je logika jako selektivna?
Umno ogranicena. Semir nije piramide otkrio proricanjem ili carobnjastvom, nego u naucnim krugovima (arheologije I geologije)
Vidi ovoga, sto se upali k'o supalj zub!!! No, za pretpostaviti je da su supljine u zubima srazmjerne supljinama u glavi - pa nije za zamjeriti...

Ja piramide ni ne pomenuh, nego me ovo tvoje gornje spominjanje vanzemaljaca i prorocanstava itd potsjeti na Semirov tzv II Tom, gdje izmedju ostalog stoji ovo:
"Prije 11,500 godina Zemlja je prolazila kroz bolan period. Velike civilizacije Atlantide i Mu (Lemurije), koje su zivjele u miru i blagostanju preko 20,000 godina, pocele su sa sukobom. Mrznja i ratna razaranja bila su posvuda prisutna. Uskoro ce okeani prokljucati u krvi sa nadolaskom oruzja masovnog unistavanja. Dugogodisnji mir postace samo izbledjela memorija, a historija ce izbrisati skoro sve tragove dvije mocne civilizacije.
Daleko u kosmosu, na Plejadama, spiriutalne vodje su gledale i slusale o nevoljama svoje mlade brace na Zemlji. Visoko razvijena cula svijesti Plejadanaca kretala su se s lakocom kroz prostor i vrijeme... i vidjela da Zemlja tone u doba ocaja, destrukcije, beznadja... a oni koji prezive ce biti na Planeti bez duhovnog vodjstva.
Odluka je donesena da im se posalje bice vise svijesti koje ce im sluziti kao prorok...
Brod je poslan na udaljeni planet Lahson. Tamo su zivjela bica koja su prosla kroz milione godina evolucije i prerasla u duhovnu rasu... kojoj vise nije trebalo materijalno tijelo. Njihovo znanje o materijalnoj egzistenciji bilo je potpuno... i oslobodjeno potrebe ciklusa zivot-smrt-zivot... Sada su oni egzistirali u razvojnom stanju karakteristicnom za vise zivotne forme... poznatom kao kolektivna svijest. Svaka od kolektivnih grupa se sastojala od sedam razlicitih duhovnih formi... u kojoj je svaka sadrzavala odredjenu mjeru memorije o vlastitoj prosloj individualnosti... ali su mogli misliti kao jedinka... koja dijeli zajednicku mudrost..."
(Uglavnom, Plejadanci su ostvarili kontakt sa jednom od ovih kolektivnih svijesti koji su suosjecali za zemaljskim problemima, te je jedan od sedam duhovnih formi pristao da "...degenerira natrag u materijalni zivot i pomogne Zemljanima".)

Ovo je arheologijom.... ili geologijom???!!!
Fair Life

Post by Fair Life »

Ti Plejadanci su bili rezultat inteligentne kreacije i... izgledali su ovako nekako...

Image

A ovi drugi... poput ovog...

Image

Ocita je razlika u boji koze...

Zakljucak: Rasni sukob
Prenj

Post by Prenj »

cernica wrote:
Bice da smo nekako propustili ovu verifikaciju.
Ako bi nam, molim te, mogao reci koji su to naucni krugovi i kada izvrsili verifikaciju Semirovog otkrica?
Propast1

Post by Propast1 »

cernice da nije tebe ovu temu bi sigurno svi odavno vec zaboravili

Ipak, ima li iko kakve detaljnije informacije ovome:

Hasan Čengić, Zlatko Hurtić, Skenderagić, Terzić i ko sve nije involviran u ove tromjesečne pregovore,
Interesuje me na koji nacin su Hurtic i Terzic ukljuceni u piramidu? Ja sam negdje procitao da je Hurtic u nekom odboru ali nigdje ne mogu da pronađem njegovo ime u piramidi.

Zna li ko vise u ulozi njih dvojce, jer ako su oni stvarno ukljuceni onda sam potpuno ubjeđen da ih treba poslati na psihijatrijsko ispitivanje a ne u Vijeće ministara
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:02, edited 1 time in total.
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
Koliko ja vidim i znam ali na linkovima koje je "ludost" postavio nema nekog ismijavanja nego se ljudi (neki po prvi put) cude i interesuju gdje mu ga sad Bosnia ispade, sta je to tamo...

Za mene je to sasvim dovoljan razlog za "podrsku" Semiru. A za zastitu spomenika i ostalih BH blaga ne treba brate kopati i unistavati, eto vam tamo hejbet vec iskopanih i oznacenih pa ih stitite.
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:03, edited 2 times in total.
Prenj

Post by Prenj »

Mahalac wrote::roll:
Koliko ja vidim i znam ali na linkovima koje je "ludost" postavio nema nekog ismijavanja nego se ljudi (neki po prvi put) cude i interesuju gdje mu ga sad Bosnia ispade, sta je to tamo...

Za mene je to sasvim dovoljan razlog za "podrsku" Semiru. A za zastitu spomenika i ostalih BH blaga ne treba brate kopati i unistavati, eto vam tamo hejbet vec iskopanih i oznacenih pa ih stitite.
Brdo Visocica, tj. stari grad Visoki, je vec na listi nacionalnih spomenika
http://www.aneks8komisija.com.ba/main.p ... 167&lang=1
Semir i drustvo, u potrazi za piramidom, u kojoj ocito ne biraju sredstva, upravo unistavaju jos jedan takav spomenik.
Zar mislis da ce jednog dalekog dana, nakon sto se ispostavi da se ispod Visocice ne krije nikakva piramide, Semiru i drustvu, nakon sto su vec razvalili nekropolu, nedostajati dlaka sa glave?
Zar mislis da ce ih ista ova drzava koja im je tako lako dala sve dozvole da kopaju, krivicno goniti zbog toga sto su unistili dio naseg kulturnog naslijedja?
Last edited by Prenj on 24/01/2006 09:52, edited 1 time in total.
Mahalac

Post by Mahalac »

@ludost
...da samo znas koliko mi engleski nije jaca strana?????
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:03, edited 1 time in total.
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
Slusaj, nisam raspolozen za citanje jer nemam toliko vremena kao ni za sastavljanje jako pametnih postova da bih ubijedio nasu svekoliku javnost u ono sto jest, a to je da to sto Semir radi jedna od boljih stvari koje su nam se dogodile poslije agresije. Jedna od veoma dobrih stvari za nasu BiH.

Image
terapija

Post by terapija »

Mahalac wrote:... A za zastitu spomenika i ostalih BH blaga ne treba brate kopati i unistavati, eto vam tamo hejbet vec iskopanih i oznacenih pa ih stitite.
Pravo ti je glupa ta logika. Ionako je vec do bola skresan budzet koji se izdvaja za zastitu ovih "hejbet vec iskopanih". Sada jos treba da se ulazu pare u Fondaciju za zastitu piramide cije postojanje je blago receno krajnje neizvjesno, a pri tome ce se trajno unistiti grad Visoki i nekropole koje se DOKAZANO nalaze na padinama i ispod Visocice. (Nekoliko njih vec jeste unisteno, ko je rekao bilo sta o tome u javnosti?????)

Ali tebi je mrsko da citas i da gubis vrijeme na ono sto te ne interesuje je li tako?

P.S. Cernice cekam te slike, nisi fer prijatelju :)

P.P.S Zaboravih da stavim ovo maloprije bolo me pravo u oci, ali evo:
Mahalac wrote:... A za zastitu spomenika i ostalih BH blaga ne treba brate kopati i unistavati, ...
WTF???
Mahalac

Post by Mahalac »

Koja je ovo str.117 jel, OK.
terapija

Post by terapija »

Jah... Zbilja ni ja nekad ne mogu da vjerujem ;)

A sto je jos nevjerovatnije, kazu da ce biti jos hladnije! -18 stepeni C!!!

(Cernice rekao sam stepeni :))
Macuser

Post by Macuser »

Ludost, svaka ti vrijedi zlata.
Mahalac, ta piramida se vidi bolje iz mahale, zar ne?
Fair Life

Post by Fair Life »

Macuser wrote:Ludost, svaka ti vrijedi zlata.
Mahalac, ta piramida se vidi bolje iz mahale, zar ne?
[size=200]Nema odmora dok traje obnova !![/size] wrote:Image
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

to je atlantida, kakve piramide ljudi.....

atlantida halo ba ........
Fair Life

Post by Fair Life »

Haj'mo sad svi po jednu maleHnu...

Image
danas

Post by danas »

Shoshana wrote:
cernica wrote:
Vidi ovoga, sto se upali k'o supalj zub!!! No, za pretpostaviti je da su supljine u zubima srazmjerne supljinama u glavi - pa nije za zamjeriti...

Ja piramide ni ne pomenuh, nego me ovo tvoje gornje spominjanje vanzemaljaca i prorocanstava itd potsjeti na Semirov tzv II Tom, gdje izmedju ostalog stoji ovo:
"Prije 11,500 godina Zemlja je prolazila kroz bolan period. Velike civilizacije Atlantide i Mu (Lemurije), koje su zivjele u miru i blagostanju preko 20,000 godina, pocele su sa sukobom. Mrznja i ratna razaranja bila su posvuda prisutna. Uskoro ce okeani prokljucati u krvi sa nadolaskom oruzja masovnog unistavanja. Dugogodisnji mir postace samo izbledjela memorija, a historija ce izbrisati skoro sve tragove dvije mocne civilizacije.
Daleko u kosmosu, na Plejadama, spiriutalne vodje su gledale i slusale o nevoljama svoje mlade brace na Zemlji. Visoko razvijena cula svijesti Plejadanaca kretala su se s lakocom kroz prostor i vrijeme... i vidjela da Zemlja tone u doba ocaja, destrukcije, beznadja... a oni koji prezive ce biti na Planeti bez duhovnog vodjstva.
Odluka je donesena da im se posalje bice vise svijesti koje ce im sluziti kao prorok...
Brod je poslan na udaljeni planet Lahson. Tamo su zivjela bica koja su prosla kroz milione godina evolucije i prerasla u duhovnu rasu... kojoj vise nije trebalo materijalno tijelo. Njihovo znanje o materijalnoj egzistenciji bilo je potpuno... i oslobodjeno potrebe ciklusa zivot-smrt-zivot... Sada su oni egzistirali u razvojnom stanju karakteristicnom za vise zivotne forme... poznatom kao kolektivna svijest. Svaka od kolektivnih grupa se sastojala od sedam razlicitih duhovnih formi... u kojoj je svaka sadrzavala odredjenu mjeru memorije o vlastitoj prosloj individualnosti... ali su mogli misliti kao jedinka... koja dijeli zajednicku mudrost..."
(Uglavnom, Plejadanci su ostvarili kontakt sa jednom od ovih kolektivnih svijesti koji su suosjecali za zemaljskim problemima, te je jedan od sedam duhovnih formi pristao da "...degenerira natrag u materijalni zivot i pomogne Zemljanima".)

Ovo je arheologijom.... ili geologijom???!!!
ma i to je bilo ekspertnim okom valjda :D :D :D
Propast1

Post by Propast1 »

Tek su nedavno na stranicu stavili da je Hurtic koordinator/ministar za inozemnu saradnju.

Polako se sve otkriva, samo me cudi zbog cega mediji o ovome vec ne pocinju pisati.

Prvo, ovi sektasi ocigledno rade po planu, svjesni da od piramide nema nista i da narod u Bosni nema veze o arheologiji.

za medije je jedno ako su piramidasi obicni prevaranti, mogu pisati o tome a mogu i o drugim prevarantima sirom BiH.

Ali posto je ukljucena vlast u sve to i da su cak nekakvi koordinatori, onda ta ista vlast samo olaksava posao piramidasima da manipulisu s narodom = prikupe sto vise para.

Mozda za medije ni to nije toliko bitno jer korupcije i kriminala je na sve strane i imaju i previse drugih i 'ozbiljnijih' tema od ove.

Ali posto ovi piramidasi manipulisu narodom koristenjem takve izmisljotine po kojoj bi se mozda mogao napraviti prvi scenario za SF BiH film, koju podrzava vlast, onda mi u svemu ovome nije jasno samo jedno:

KAKO MEDIJI MOGU ŠUTITI O TOME

DA PREMIJER BIH I NJEGOVI SAVJETNICI VJERUJU U TAKVE GLUPOSTI KAO STO SU PIRAMIDA U VISOKOM, ATLANTIDA, VANZEMALJCI I NA OSNOVU TIH VJEROVANJA PREDLAZU ODLUKE U DRZAVNOM PARLAMENTU

Ja mislim da je ovo prica ne samo za domace medije vec i sve svjetske. Ljudi, mi izrugujemo Busha i sta ja znam koga vise sve ne, a kod nas vladom upravljaju ljudi koji bi pali na testu istorije iz 5 razreda osnovne skole!
Locked