Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jack Be Nimble wrote: ↑05/11/2024 18:37
Bucks County je jedna od ovih rurulnih opstina o kojima nas drug iz CA prica. Biden uzeo 51.66% v 47.29% 2020. Vecina su republikanci, navodno.
Bucks County ti je quintessential battleground suburban county. Uvijek ih spominju kad je vrijeme izbora. To ti je dio Philly collar counties, zajedno sa Montgomery, Chester i Delaware counties. ONda dalje imas Lehigh Valley, Berks i Lancaster County. To mu dodju kao dio metro area.
Orange County u Californiji je danas vise multimilionske kuce i to. Tesko da se moze porediti sa Bucks Co. PA.
jeza u ledja wrote: ↑05/11/2024 18:15
Orange County u Californiji je nekada bio uporiste Republikanca. Reagan je tamo bio zakletva.
Medjutim Trump tamo nikad nije bio ni blizu da dobije. Iz 2016-e je tamo Clinton solidno pobjedila.
Zato se i ova skupina glasaca danas nazivaju "Reagan Democrats".
Lik ocigledno prica napamet.
Eto, lažu ljudi koji tamo žive. Ajde, neka ti bude da pričam napamet.
Opet zna lika
In the 2020 presidential election, Joe Biden won Orange County with approximately 54% of the vote, compared to 44% for Donald Trump. This gives Biden a margin of about 10 percentage points in the county.
Najnovije: Sprema se katastrofa za osuđenog kriminalca Trumpa.... Demokrati u vodstvu na sam izborni dan u Clarku (NV), i to već ujutro ('Other' su,
također, natpolovično demokrati)...
Pa jel oni daju kakve analize ili samo pricaju kad ce se glasacka mjesta zatvoriti i kad cemo poceti znati ko je kako glasao?
Ne mogu vise upratiti, koji okrug da pratim, jel taj i taj na 61% ili je na 63%, da li su zene na 54% ili 52% i da li su crnci izasli u vecem broju i slicno.
jeza u ledja wrote: ↑05/11/2024 18:52
Pa jel oni daju kakve analize ili samo pricaju kad ce se glasacka mjesta zatvoriti i kad cemo poceti znati ko je kako glasao?
Ne mogu vise upratiti, koji okrug da pratim, jel taj i taj na 61% ili je na 63%, da li su zene na 54% ili 52% i da li su crnci izasli u vecem broju i slicno.
Ja se pouzdam u crnacke gospodze
Jel i kod vas, ako Kamala u startu bude imala prednost kod brojanja, da ga ovaj moze duvati, jer se sporije broje glasovi iz urbanih sredina kone anginju demokratama?
Jel ono u Pensilvaniji tako bilo prosli put?
I Gruziji?
Da je amidja joe stigo i prestigo ovog incestuoznog pedofila?
Jel i kod vas, ako Kamala u startu bude imala prednost kod brojanja, da ga ovaj moze duvati, jer se sporije broje glasovi iz urbanih sredina kone anginju demokratama?
I Gruziji?
Stvarno ne znam vise. Non stop to nesto mijenjaju u svakoj drzavi. Ovaj put i Republikanci u mnogo vecem broju glasaju ranije, pa i to mijenja stvari.
Generalno imam osjecaj da je tako - da gradovi kasne sa prebrojavanjem. A ima i smisla.
I Gruziji?
To i raniji glasovi…
U Virginiji ce oko 9 veceras Trump voditi 20-30%. Samo bez panike…