Austria Airlines su realno najveći smradovi, jer i kada je njihova krivica izbjegavaju da plate.akcija007 wrote: ↑18/11/2023 17:59 Nisam ja putnik s 35 min preko Beca nego sam pitao za rodicu ali je stigla jucer, sve OK. Uglavnom kada je sletila u Bec, kod izlaska iz aviona i presjedanja na bus do zgrade su je cekali s natpisom " sarajevo " i ona im se javila, stavili je u auto i po pisti je vozili. Predstavnici aerodroma/avio kompanije sto su je docekali , su joj u autu pasos uzeli da joj zavrse granicnu kontrolu. Kaze za 1 min bila gotova. stavili pecat u pasos i dovezli je do aviona za SA. Usla je prva u avion za SA iako u zgradi jos nije krenuo boarding.
Meni su prije koju godinu otkazali let iz Sarajeva i prebacili me na drugi sljedeći dan sa German Wingsom, do Berlina pa onda Brussel Airlines do Engleske.
Kod check in u Sarajevu kaže mi skužbenica da će mi bukirati torbu do Engleske, ali mi iz Njemačke ne može izdati boarding pass. 35 minuta između dva leta. Odmah kažem da neće funkcionisat, kaže ona dobićete boarding pass u Njemačkoj. Malo kasni avion iz Sarajeva, slijećete u Berlin. Nemam boarding pass, nema office-a na izlazu, moram izaći. Prođem kao raketa kroz pasošku kontrolu, nađem njihov pult, kažu manje od pola sata, ne možemo izdati boarding pass. Odbiše i zamjenski let, jer je kao po nekoj njihovoj nikom shvatljivo logici bilo moguće da uhvatim sljedeći let, premda boarding pass nisam dobio. Na aerodromu, bez stvari, punjača, karte, lijekova itd., apsolutni nezainteresirani. Zovi neke brojeve, ne možeš nikoga da dobiješ, i kada dobiješ ista priča. Odnio vrag šalu, odem na easy jet i kupim drugu kartu za Englesku, probudim prijatelja, dođe po mene, prespavam kod njega i sljedeći dan vozom do destinacije. Nakon žalbe odbijaju da plate easy jet let, jedino platiše kompenzaciju po EU regulativama, a i tu su htjeli ukrasti da se radi o “short”, a ne “medium distance”, što sam saznao čačkanjem zakona po internetu. Na kraju platiše tu razliku, ali još uvijek ne easy jet let 200 i nešto eura, ali kao ponudiš 50 eura vaučer. Trebam li reći da vaučer nikada nisam iskoristio, niti ikada u životu imam namjeru sa njima da ponovo letim.