Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Roccohljup wrote:A sistem nam je tako dobar da svaki put kad djecu vodim doktoru sestre me mole da im dam i onu papirnu knjižicu jer sa elektronske ne mogu izvući neke podatke
Traze jer su broj kartona upisali u knjizicu i vjerovatno postoji mogucnost da se isti upise u sistem i kad se ocita kartica da izbaci, ali bi to trebale raditi sestre ili neko drugi u svakom DZ.
Sistem je dobar! To je do IT nepismenih med sestara, ili bolje reci do njihove neažurnosti jer je sistem prejednostavan i na našem jeziku, da unesu sve podatke u komjuter a to je njihov posao. Upravo tako, mrsko im je sa 2000 3000 5000 kartona koliko ima koja ambulanta ili dispanzer unijeti sve podatke u kompjuter.
Slobodno kad odete, insistirajte da pred vama unesu sve potrebne a tacne podatke koji su promjenjivi a jako bitni kao što su broj telefona, adresa stanovanja, ime oca, naziv nosioca osiguranja, šifra djelatnosti, gegistarski broj i naravno broj kartona i naglasite da vam više NEMAJU PRAVO TRAŽITI STARU PAPIRNATU KNJIŽICU inace ce te ju prijaviti nadređenima koji su upoznati sa tom naredbom da med sestre nemaju pravo više tražiti stare knjižice!
bumerangss wrote:Sistem je dobar! To je do IT nepismenih med sestara, ili bolje reci do njihove neažurnosti jer je sistem prejednostavan i na našem jeziku, da unesu sve podatke u komjuter a to je njihov posao. Upravo tako, mrsko im je sa 2000 3000 5000 kartona koliko ima koja ambulanta ili dispanzer unijeti sve podatke u kompjuter.
Slobodno kad odete, insistirajte da pred vama unesu sve potrebne a tacne podatke koji su promjenjivi a jako bitni kao što su broj telefona, adresa stanovanja, ime oca, naziv nosioca osiguranja, šifra djelatnosti, gegistarski broj i naravno broj kartona i naglasite da vam više NEMAJU PRAVO TRAŽITI STARU PAPIRNATU KNJIŽICU inace ce te ju prijaviti nadređenima koji su upoznati sa tom naredbom da med sestre nemaju pravo više tražiti stare knjižice!
Ovo je jako vrijedna informacija sa kojom je rijetko ko upoznat, cak sam im i ja povjerovao da provlacenjem kartice samo znaju da li da me puste kod doktora ili ne.
Da li im se nakon odbijene saradnje po ovom pitanju moze zvati kantonalnu upravu za inspekcijske poslove?
Cini mi se da je ovo pitanje vrijedno zastupnicke inicijative u SKS da se uredbom pocne sankcionisati ovo zagorcavanje zivota platisama masnog doprinosa Zavodu zdravstvenog osiguranja KS. Ili neka organizuju akciju cijenjenom medicinskom osoblju - mjesec tokom kojeg ce se svakog vikenda popunjavati elektronski kartoni.
Ima li ko od zastupnika/ca da postavi pitanje hoce li nam se uvesti Uber ?
da li iko ima m.da da se suprotstavi udruzenom kriminalnom poduhvatu Sarajevo taxi ?
addy_sa wrote:Ima li ko od zastupnika/ca da postavi pitanje hoce li nam se uvesti Uber ?
da li iko ima m.da da se suprotstavi udruzenom kriminalnom poduhvatu Sarajevo taxi ?
Zasto je Sarajevo taxi udruzeni kriminalni poduhvat? Pa imas i Crveni, Zuti, Samir i Emir, Holland, Taxi 8 i jos neke. Ako hoces da taksiras registruj obrt i taksiraj. Uber ne placa porez u zemlji u kojoj su registrovan nego u Holandiji. Danska ih je vec nogirala i druge zemlje EU ih ganjaju zbog neplacanja poreza, pogotovo sto prevoz obavljau vozaci koji nemaju dozvolu za to. Nece Uber ovdje jos zadugo.
addy_sa wrote:Ima li ko od zastupnika/ca da postavi pitanje hoce li nam se uvesti Uber ?
Zasto je Sarajevo taxi udruzeni kriminalni poduhvat? Pa imas i Crveni, Zuti, Samir i Emir, Holland, Taxi 8 i jos neke. Ako hoces da taksiras registruj obrt i taksiraj. Uber ne placa porez u zemlji u kojoj su registrovan nego u Holandiji. Danska ih je vec nogirala i druge zemlje EU ih ganjaju zbog neplacanja poreza, pogotovo sto prevoz obavljau vozaci koji nemaju dozvolu za to. Nece Uber ovdje jos zadugo.
Ne zelim da taksiram, ne zanima me ta vrsta djelatnosti, bio bih korisnik.
Naravno da nece jos zadugo kad su kod nas otvoreno trziste i kapitalizam u nastanku, bolje je da se taxi licenca nasljedjuje jel de
ne možeš biti samo otvoriti obrt i postati samostalni taksista mimo sarajevo taxija, a i za njih i za ove d.o.o. broj licenci (i vozila) je fiksan. neko ograničenje i treba da postoji, ali opšti utisak je da je previše restriktivno i da to previše pogoduje jednom malom krugu ljudi. oko 100.000 (!) u ovom trenutku u stvarnosti košta da u sarajevu postaneš samostalni taksista. realno i opravdano? ipak ne.
Last edited by JThomas on 24/04/2019 15:09, edited 1 time in total.
Ne zelim da taksiram, ne zanima me ta vrsta djelatnosti, bio bih korisnik.
Naravno da nece jos zadugo kad su kod nas otvoreno trziste i kapitalizam u nastanku, bolje je da se taxi licenca nasljedjuje jel de
Uvest Uber i lupit šamar kriminalnom kartelu Sarajevo taksiju. Nema tu slobode kad prilikom otvaranja taksi obrta moras sve pitati sarajevo taksi i mogu te hebat kako hoće što se ogleda u bezobrazluku da su cijene licence sulude. Sam ulazak na tržište mora biti besplatan da bi slika bila realna i što bolja za potrošače. Nema vlada šta da polemište koliko je taksija puno a koliko ne. Građani su ti koji će svojim parama reći koji taksi je najbolji i najpovoljniji za njih, ko je konkurentan će ostati, ko nije propast će
Svi ovi koji kazu da je dobro sada, volio bih da i vi ganjate taksi ujutru za posao, tokom praznika, ili da vam taksista kaže mrsko mi ići do te i te lokacije. U americi u roku od sekunde dođete do taksija zbog privatnih firmi + uber, lyft itd. Hebote neki dan mi prica kolega ljudi u svoja Uber auta ugradili televiziju, igrice, vlastito puštanje muzike i bruku drugih stvari samo da te privuku da ostanes sa njima a ova naša taksi banda te na svaki zahtjev gleda ko da si im pola familije pobio
ima jedan jedini razlog što je tako, a to je kredibilna prijetnja blokadom grada. dovoljno je da stvarno možeš i hoćeš zablokirati tri glavne raskrsnice i od ove države odnosno kantona možeš dobiti šta ti je ćejf.
Nije baš tako. Uz navijače i ''veterane'', oni su najjača ''građanska poluga'' SDA. Rade ono što im naloži Centrala, pa će tako, ako treba, i blokirati i deblokirati. Mafija jesu i spremni su na svašta, ali smjene li im Suljagića, 90% posla je završeno.
zna sdO bagra kome treba podmazat da se drzi ovakvo stanje... zato im fali ova milijarda iz KS... eno kako Hayatu podmazase da bude medij za eyof a ovi ih sada podrzavaju sta god da zinu protiv koga... evo i Klix narucene i placene intervjuje objavljuje, kirba o cemu neg o silaze s vraca... ako ova vlada prezivi ove turbulencije pogotovo sto su DF i SBB slabe karike, mogla bi da dovede dosta toga u red... istrajat na zakonskim rjesenjima i regulirat postojece zakone tj zakrpiti rupe odakle ova banda crpi novac od gradjana i pocet se obracunavat i politicki i ekonomski i pravno s sdO mafijaskim fHemilijama... samo naprid goni bandu
bumerangss wrote:Sistem je dobar! To je do IT nepismenih med sestara, ili bolje reci do njihove neažurnosti jer je sistem prejednostavan i na našem jeziku, da unesu sve podatke u komjuter a to je njihov posao. Upravo tako, mrsko im je sa 2000 3000 5000 kartona koliko ima koja ambulanta ili dispanzer unijeti sve podatke u kompjuter.
Ovo je jako vrijedna informacija sa kojom je rijetko ko upoznat, cak sam im i ja povjerovao da provlacenjem kartice samo znaju da li da me puste kod doktora ili ne.
Da li im se nakon odbijene saradnje po ovom pitanju moze zvati kantonalnu upravu za inspekcijske poslove?
Cini mi se da je ovo pitanje vrijedno zastupnicke inicijative u SKS da se uredbom pocne sankcionisati ovo zagorcavanje zivota platisama masnog doprinosa Zavodu zdravstvenog osiguranja KS. Ili neka organizuju akciju cijenjenom medicinskom osoblju - mjesec tokom kojeg ce se svakog vikenda popunjavati elektronski kartoni.
Pa nemoj baš odmah inspekciji nastradat ce med. sestra koja je tu možda i najmanje kriva jer ih nema dovoljno pa zaista nemaju kad da odrade taj ipak obiman posao ali da rade tako po malo svaki dan po par kartona moglo bi se stici.
Nema dovoljno ni kompjutera a još manje onih skenera za ocitavanje koda sa zdravstvene knjižice... ipak je do uprave koja im treba sve to obezbjediti i naravno platiti vikend da to odrade ili im dati makar slobodan ponedjeljak nakon tog vikenda...
Mislim da je dovoljno da je upozorite da cete se žaliti glavnoj sestri ili direktoru zbog insistiranja na papirnoj knjižici
Koliko ima istine u ovim nagadjanjima da će Fahrooo ulaskom u FBiH i VM ostaviti KS? Čujem nebulozu da je čak i mjesto federalnog premijera u igri. Za njeg osobno naravno.
Koliko ima istine u ovim nagadjanjima da će Fahrooo ulaskom u FBiH i VM ostaviti KS? Čujem nebulozu da je čak i mjesto federalnog premijera u igri. Za njeg osobno naravno.
AmiĐa_Idriz wrote:Nešto sumnjam da će izlaziti. Iako je premazani šupak, mislim da neće napustiti KS.
Mada naravno, politika je kurvetina, sve je moguće i ne treba biti iznenađen.
Napuste li KS znaju da ce ih glasaci kazniti na slijedecim izborima. Ovi su previse dobro krenuli da se sada sve razvali. Valja misliti na naredne izbore i zakititi se rezultatima Vlade KS.
AmiĐa_Idriz wrote:Nešto sumnjam da će izlaziti. Iako je premazani šupak, mislim da neće napustiti KS.
Napuste li KS znaju da ce ih glasaci kazniti na slijedecim izborima. Ovi su previse dobro krenuli da se sada sve razvali. Valja misliti na naredne izbore i zakititi se rezultatima Vlade KS.
Upravo zato mislim da neće ni oni ni DF što se pričalo.
Upravo zato mislim da neće ni oni ni DF što se pričalo.
Dakle klasični "ćaršijski" spin.
Mada, onako odokativno, ne znam šta znači da će ih "kazniti birači".
DF i SBB su imali po 7 zastupnika 2014. (ako se ne varam) a sada imaju jedva 3, tj 4. Birači su ih već kaznili, sada se mogu samo ugasiti.
Fahro sad može tražit i da mu Sebiju naguzi i dobio bi, samo da napusti koaliciju u KS.
Fahro sad može tražit i da mu Sebiju naguzi i dobio bi, samo da napusti koaliciju u KS.
Bilo bi fino da je naguzi i onda, dok oblaci hlace i zakopcava slic, kaze: "naaaaah, ipak cu nastaviti podrzavati sestorku u KS"