Draško Stanivuković
- fosna2014
#2802 Re: Draško Stanivuković
Najdemokrata u Srba našijeh ...
- Kikibombona
#2803 Re: Draško Stanivuković
Evo poznato crnogorsko pleme Kuči pjeva crnogorsku himnu u srpskoj verziji, sve sa narodnom nosnjomToffee karamela wrote: ↑08/01/2021 21:42dobro ljudi, ima li ovdje etnologa da konačno razjasnimo misteriju upotrebu CRNOGORSKE narodne nošnje u serbske...svrhe ( bilo kakve)
Je li moguće da se stide opanaka i anterije (po čemu se poznaju Srbijanci što lijepo reče/otpjeva Snežana Đurišić) pa su ladno maznuli estetski ljepšu crnogorsku i prikazuju je kao srbijansku?
Arkan se oženio u glat crnogorskoj nošnji.
Ovo gradsko seljače je iz Krajine, kakva se nošnja tamo nosi, jel ima nešto slično CG vogue edition da ga bar oslobodimo optužbe za ovu vrstu krađe kada ionako sve živo hoće da pokradu i posrbe?
https://youtu.be/U8XwHCtgjfg
Drasko ce reci da su Srbi i Crnogorci isto, a dosta je Crnogoraca koji tako smatraju. I sami Petrovici su mnogo koketirali sa srpstvom sto obilato koriste srpski nacionalisti.
...
Sve je to do te mjere ogavno da sam sa gadjenjem odbacio sve moguce identitete. Co'ek je rahat kada se otarasi svih sranja, od narodnosti, vjere, svih mogućih identiteta i ideologija sa ovih prostora.
- Bosanac sa dna kace
#2804 Re: Draško Stanivuković
Je'l ono na njemu sve od poliestera?
Je'l makar pâs od nekog prirodnog materijala?
Ima'l iko da mu objasni da mu je ta nošnja više turska nego srpsk?
Ima li đe na internetu šta je rah. Đenana Buturović pisala o srpskoj nošnji?
Je'l makar pâs od nekog prirodnog materijala?
Ima'l iko da mu objasni da mu je ta nošnja više turska nego srpsk?
Ima li đe na internetu šta je rah. Đenana Buturović pisala o srpskoj nošnji?
- Bosanac sa dna kace
#2805 Re: Draško Stanivuković
evo ni nalik ovom njegovom poliesteru
https://zapadnisrbi.com/zapadni-srbi/re ... a?start=22
https://zapadnisrbi.com/zapadni-srbi/re ... a?start=22
- jednonogi_Jack
#2806 Re: Draško Stanivuković
Ovo na kraju "liep si ko upišan" ne kontam.
- Bosanac sa dna kace
#2808 Re: Draško Stanivuković
nije upišan, nego upisan, s obično, nema kvake
"cura lijepa k'o upis", nikad nisi čuo?
- jednonogi_Jack
#2809 Re: Draško Stanivuković
Joj, Bosanac.Bosanac sa dna kace wrote: ↑10/01/2021 22:45nije upišan, nego upisan, s obično, nema kvake
"cura lijepa k'o upis", nikad nisi čuo?
Igra riječi.
- Bosanac sa dna kace
#2810 Re: Draško Stanivuković
jednonogi_Jack wrote: ↑10/01/2021 22:54Joj, Bosanac.Bosanac sa dna kace wrote: ↑10/01/2021 22:45nije upišan, nego upisan, s obično, nema kvake
"cura lijepa k'o upis", nikad nisi čuo?![]()
Igra riječi.
pa ja, more se i tako pročitat"
-
ASurogat
#2811 Re: Draško Stanivuković
Postoje ultranacionalisti opasniji od Milorada Dodika. To su političari poput Draška Stanivukovića. Obrazovan, elokventan, dobar govornik i zna se ponašati. Takvih je mene najviše strah. Sarajevskim Bošnjacima ali i ostali građanima neBošnjacima istog grada koje, bez uvrede, smatram podkapacitiranim društvom. Ovaj bi vam Draško svašta nešto mogao prodati, pa onda zastraniti kao i Dodik. Meni je dovoljno bilo vidjeti one bakice koje ga grlie po gradu da vidim u kakvoj je banani grad Sarajevo.
- Bascarsija1
- Kikibombona
#2813 Re: Draško Stanivuković
Onda ne preostaje ništa drugo nego da se Sarajlije obrate za pomoc blistavim umovima iz Zavidovica, Srebrenika, Kalesije i slicnih gradova.ASurogat wrote: ↑11/01/2021 19:37 Postoje ultranacionalisti opasniji od Milorada Dodika. To su političari poput Draška Stanivukovića. Obrazovan, elokventan, dobar govornik i zna se ponašati. Takvih je mene najviše strah. Sarajevskim Bošnjacima ali i ostali građanima neBošnjacima istog grada koje, bez uvrede, smatram podkapacitiranim društvom. Ovaj bi vam Draško svašta nešto mogao prodati, pa onda zastraniti kao i Dodik. Meni je dovoljno bilo vidjeti one bakice koje ga grlie po gradu da vidim u kakvoj je banani grad Sarajevo.
Ili da se jave SDA fejsbuk aktivistima, brdsko-planinskim patriJotama!???
Sta predlazes?
- vatrogasac
#2814 Re: Draško Stanivuković
Jel' i po tebi jedna sarajevska opština vrijedi više nego sve ove što si nabrojao. Ili...šta znaju provincijalci? Pa znaju svašta nešto u šta ćeš se uvjeriti ako odeš u Tešanj, Gračanicu, Goražde, Gradačac ....što jednom Sidran naglasi.Kikibombona wrote: ↑11/01/2021 20:57 Onda ne preostaje ništa drugo nego da se Sarajlije obrate za pomoc blistavim umovima iz Zavidovica, Srebrenika, Kalesije i slicnih gradova.
-
Evenine
#2815 Re: Draško Stanivuković
Svi se oni rekalibriraju kad odu kod vladika i narodnih pesnika na instrukcije u Bg i onda kod poglavnika na razgovor u Moskvu. Koja god da je polazna tacka ishodisna tacka je ista. Tako da treba pricati o politikama a ne o politicarima.ASurogat wrote: ↑11/01/2021 19:37 Postoje ultranacionalisti opasniji od Milorada Dodika. To su političari poput Draška Stanivukovića. Obrazovan, elokventan, dobar govornik i zna se ponašati. Takvih je mene najviše strah. Sarajevskim Bošnjacima ali i ostali građanima neBošnjacima istog grada koje, bez uvrede, smatram podkapacitiranim društvom. Ovaj bi vam Draško svašta nešto mogao prodati, pa onda zastraniti kao i Dodik. Meni je dovoljno bilo vidjeti one bakice koje ga grlie po gradu da vidim u kakvoj je banani grad Sarajevo.
-
nihadns
#2816 Re: Draško Stanivuković
Petrovici koketirali?Kikibombona wrote: ↑10/01/2021 18:51Evo poznato crnogorsko pleme Kuči pjeva crnogorsku himnu u srpskoj verziji, sve sa narodnom nosnjomToffee karamela wrote: ↑08/01/2021 21:42dobro ljudi, ima li ovdje etnologa da konačno razjasnimo misteriju upotrebu CRNOGORSKE narodne nošnje u serbske...svrhe ( bilo kakve)
Je li moguće da se stide opanaka i anterije (po čemu se poznaju Srbijanci što lijepo reče/otpjeva Snežana Đurišić) pa su ladno maznuli estetski ljepšu crnogorsku i prikazuju je kao srbijansku?
Arkan se oženio u glat crnogorskoj nošnji.
Ovo gradsko seljače je iz Krajine, kakva se nošnja tamo nosi, jel ima nešto slično CG vogue edition da ga bar oslobodimo optužbe za ovu vrstu krađe kada ionako sve živo hoće da pokradu i posrbe?![]()
https://youtu.be/U8XwHCtgjfg
Drasko ce reci da su Srbi i Crnogorci isto, a dosta je Crnogoraca koji tako smatraju. I sami Petrovici su mnogo koketirali sa srpstvom sto obilato koriste srpski nacionalisti.
...
Sve je to do te mjere ogavno da sam sa gadjenjem odbacio sve moguce identitete. Co'ek je rahat kada se otarasi svih sranja, od narodnosti, vjere, svih mogućih identiteta i ideologija sa ovih prostora.
Njegos se izjasnjavao srbinom. Nije li nas njegov gorski venac najruznije opisivao?
U skoli ga citati nista mi teze nije bilo.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2817 Re: Draško Stanivuković
Smijem se kladiti da im je dao zemlju katoličke crkve, Hrvata. Kao sto im je u Bosni dao vakufsku i Bošnjacku zemlju.nihadns wrote: ↑09/01/2021 17:09ovde u okolini ns, postoje sela i po citavoj vojvodini koju su naselili pravoslavni bosanci posle I sv rata u kolonizaciji, zemlju koju im je dao kralj aleksandarzbog cinjenice da su bili doborovoljci u I sv ratu i iz bih presli na stranu srpske vojske.
Desetine hiljada njih.
-
ASurogat
#2818 Re: Draško Stanivuković
Okrenuo si na priču grad vs. selo, a moja poenta je bila isključivo Sarajevo. Onako ih masakrirala jedna politika 1992. - 1995. a oni grle ljude poput Draška po čaršiji. Nema pomoći tu. Štokholmski sindrom.Kikibombona wrote: ↑11/01/2021 20:57Onda ne preostaje ništa drugo nego da se Sarajlije obrate za pomoc blistavim umovima iz Zavidovica, Srebrenika, Kalesije i slicnih gradova.ASurogat wrote: ↑11/01/2021 19:37 Postoje ultranacionalisti opasniji od Milorada Dodika. To su političari poput Draška Stanivukovića. Obrazovan, elokventan, dobar govornik i zna se ponašati. Takvih je mene najviše strah. Sarajevskim Bošnjacima ali i ostali građanima neBošnjacima istog grada koje, bez uvrede, smatram podkapacitiranim društvom. Ovaj bi vam Draško svašta nešto mogao prodati, pa onda zastraniti kao i Dodik. Meni je dovoljno bilo vidjeti one bakice koje ga grlie po gradu da vidim u kakvoj je banani grad Sarajevo.
Sta predlazes?
- vatrogasac
#2819 Re: Draško Stanivuković
TV1 2019.
TV1 2020. Poslije 45. minute priča da mu se više ne dolazi u Sarajevo.
TV1 2020. Poslije 45. minute priča da mu se više ne dolazi u Sarajevo.
-
Evenine
#2820 Re: Draško Stanivuković
Sidran:ASurogat wrote: ↑12/01/2021 00:48Okrenuo si na priču grad vs. selo, a moja poenta je bila isključivo Sarajevo. Onako ih masakrirala jedna politika 1992. - 1995. a oni grle ljude poput Draška po čaršiji. Nema pomoći tu. Štokholmski sindrom.Kikibombona wrote: ↑11/01/2021 20:57Onda ne preostaje ništa drugo nego da se Sarajlije obrate za pomoc blistavim umovima iz Zavidovica, Srebrenika, Kalesije i slicnih gradova.ASurogat wrote: ↑11/01/2021 19:37 Postoje ultranacionalisti opasniji od Milorada Dodika. To su političari poput Draška Stanivukovića. Obrazovan, elokventan, dobar govornik i zna se ponašati. Takvih je mene najviše strah. Sarajevskim Bošnjacima ali i ostali građanima neBošnjacima istog grada koje, bez uvrede, smatram podkapacitiranim društvom. Ovaj bi vam Draško svašta nešto mogao prodati, pa onda zastraniti kao i Dodik. Meni je dovoljno bilo vidjeti one bakice koje ga grlie po gradu da vidim u kakvoj je banani grad Sarajevo.
Sta predlazes?
Početkom rata protiv Bosne, 15.,16., ili17. aprila, kada je Sarajevo već pod granatama, užas jedan, probao sam da zaustavim to ludilo. Sticajem okolnosti tada je predsjednik Jugoslavije bio Dobrica Ćosić, ali sa njim nisam imao nikakve kontakte, već sa šefom njegovog kabineta, koji je bio moj kolega pjesnik, a bili smo i drugovi dobri. Odlično se slagali u lopti i alkoholu. Ja nazivam Beograd, njegovu ženu Ljilju čiji je tata jedan udbaš sarajevski, čika Vlado, i kažem: “Ljiljo bona, gdje ti je Rajko. Znate li šta se dešava u Sarajevu, sravniše nam grad. A kaže Ljilja: A vi pobiste 6.000 Srba. Miljacka ne može da teče, sve srpski leševi po Miljacki“.
To meni govori Ljilja koja je supruga moga prijatelja Rajka. A reko: “Ljiljo otkud ti ta informacija, to je budaleština, nijednog nisam vidio, ni najlon kesu, a ne da leševi plove Miljackom. Kaže da-da nemoj se praviti lud. Kažem dobro Ljiljo, ja ti vidim tatu, čika Vladu koji svaki dan šeta od Radićeve preko Ferhadije, tad smo govorili Vase Miskina, kao što je naučio 50 godina da šeta. Vidio sam ga preključe, kako to objašnjavaš, što on ne plovi Miljackom, on je policajac udbaš, bio bi prvi na meti. Kaže, to pitaj Aliju što ne dira moga tatu“.
I budala Avdo misli da je mogao nešto izdejstvovati preko Rajka Noge, svoga bivšeg prijatelja, da će Dobrica Ćosić kazati nemojte to raditi. U nama Bosancima, Bošnjacima pa ako hoćeš bosanskim muslimanima, pa ako hoćeš još uže, Sarajlijama, ima jedan stepen strahovite infantilne naivnosti. Idiotske! Kada pokušavam o tome razmišljati možda bi ponešto mogao dokučiti. Sarajevski trgovci nisu dozvoljavali da ovdje sjedi vezir, koji je 158 godina sjedio u Travniku. Sarajevo nije željelo da ima, dakle sarajevski trgovci, ja mislim da su oni odlučivali, a ne ulema, nije željelo da ima tu prijestolje. Vladara. I to ima svoje prednosti, ali pokazuje se da ima i ogromne mane da ne postoji državotvorna svijest, da smo tu zalutali na nekoliko okuka povijesnih po kojima nas je bacala sudbina
- Kikibombona
#2821 Re: Draško Stanivuković
Upravo na to okrcem. Sarajevo je jedan od rijetkih gradova u BiH. U svakom gradu imas ljude raznih profila. Recimo, u Njujorku imas simpatizere Putina, Si Dji Pinta, Adolfa Hitlera i Osame bin Ladena... imas ljude koji smatraju da Njujork treba biti zasebna drzava, imas svako moguce uvjerenje i svaku moguću ideologiju. Grad je veliko saranilo. U njemu ima mnogo pozitivnog i mnogo negativnog, te onog izmedju.ASurogat wrote: ↑12/01/2021 00:48Okrenuo si na priču grad vs. selo, a moja poenta je bila isključivo Sarajevo. Onako ih masakrirala jedna politika 1992. - 1995. a oni grle ljude poput Draška po čaršiji. Nema pomoći tu. Štokholmski sindrom.Kikibombona wrote: ↑11/01/2021 20:57Onda ne preostaje ništa drugo nego da se Sarajlije obrate za pomoc blistavim umovima iz Zavidovica, Srebrenika, Kalesije i slicnih gradova.ASurogat wrote: ↑11/01/2021 19:37 Postoje ultranacionalisti opasniji od Milorada Dodika. To su političari poput Draška Stanivukovića. Obrazovan, elokventan, dobar govornik i zna se ponašati. Takvih je mene najviše strah. Sarajevskim Bošnjacima ali i ostali građanima neBošnjacima istog grada koje, bez uvrede, smatram podkapacitiranim društvom. Ovaj bi vam Draško svašta nešto mogao prodati, pa onda zastraniti kao i Dodik. Meni je dovoljno bilo vidjeti one bakice koje ga grlie po gradu da vidim u kakvoj je banani grad Sarajevo.
Sta predlazes?
S druge strane su mala sela u kojima svi ljudi misle isto. Svi se isto oblace, praktikuju istu vjeru, slusaju istu muziku, imaju isti naglasak... razlike su u pet deka. Gradovi poput Zavidovica su prosirena sela. Pojedinac koji misli drugačije u odnosu na vecinu je teska ilegala i povucen u sebe.
Ovdje se radi o tome da ljudi iz provincije zele napraviti Sarajevo kao svoje selo, da svi ljudi misle isto, po svakom mogućem pitanju. Prema drugima su veoma agresivni i podrugljivi. Recimo, ako neko slusa odredjenu muziku, on ce u ocima ljudi nenaviknutih na druge i drugačije biti narkoman, lopov, bolesnik i sl.
-
ASurogat
#2822 Re: Draško Stanivuković
Kikibombona ja sam kozmopolita. Nisam SDA desničar ni DF salonski ljevičar. Al ne okreći priču molim te. Ono što sarajevski mediji i pojedini građani Sarajeva prave od Draška je na granici ludila. On treba da se osjeća nepoželjno u Sarajevu a ne da hoda s novinarkom koja od njeg pravi mesiju a jedan dio građana ga grli il mu ruku pruža.
Pa evo zamisli da voditeljka američkog ABC-a hoda s Bagdadijem, vođom ISIL-a Times Squareom (a da ljudi znaju da je to on) i da od njeg pokušava napraviti not such a bad guy i da mu ljudi ruku pružaju. Haj nek nije New York, nek je u pitanju Pariz, Berlin, Kopenhagen, Brisel, Madrid, Prag, London - nebitno. Nemoguće. Još uzmi u obzir da Sarajevo ipak nije metropola već grad od 290.000 stanovnika (sa širom kantonalom okolicom na ovo dodaj još 150.000) koja nema ni neka osnovna pitanja metropole riješena, ma šta ko pričao.
Suludo je da čovjek poput Stanivukovića onako ležerno hoda gradom koji je doživio onakav masakr. Da se razumijemo suludo mi je i ono organiziranje Erdoganovog predizbornog skupa. I to je ništa manje gaženje i ponižavanje samog sebe od strane Sarajlija.
Hoće li ikad Sarajlije pokazati kičmu? Sarajevom bi meni se čini Šešelj, Karadžić, Mladić i slični mogli šetat bez problema, pa čak otić i na ćevape.
A to ne znači da su drugi gradovi bolji po ovom pitanju. U manjim sredinama bi se još lakše prodali. Evo ti šta Bošnjaci Srebrenice rade sebi u tom gradu nakon genocida, pa ni najveći dušmanin ne bi. Od raznih Fikreta koji je i oca izgubio pa do ovih SDP-ovaca koji su se za konzervu graha prodali.
Dosta bi Bošnjaci mogli naučit od Jevreja-Židova. To je narod koji drži do sebe.
Pa evo zamisli da voditeljka američkog ABC-a hoda s Bagdadijem, vođom ISIL-a Times Squareom (a da ljudi znaju da je to on) i da od njeg pokušava napraviti not such a bad guy i da mu ljudi ruku pružaju. Haj nek nije New York, nek je u pitanju Pariz, Berlin, Kopenhagen, Brisel, Madrid, Prag, London - nebitno. Nemoguće. Još uzmi u obzir da Sarajevo ipak nije metropola već grad od 290.000 stanovnika (sa širom kantonalom okolicom na ovo dodaj još 150.000) koja nema ni neka osnovna pitanja metropole riješena, ma šta ko pričao.
Suludo je da čovjek poput Stanivukovića onako ležerno hoda gradom koji je doživio onakav masakr. Da se razumijemo suludo mi je i ono organiziranje Erdoganovog predizbornog skupa. I to je ništa manje gaženje i ponižavanje samog sebe od strane Sarajlija.
Hoće li ikad Sarajlije pokazati kičmu? Sarajevom bi meni se čini Šešelj, Karadžić, Mladić i slični mogli šetat bez problema, pa čak otić i na ćevape.
A to ne znači da su drugi gradovi bolji po ovom pitanju. U manjim sredinama bi se još lakše prodali. Evo ti šta Bošnjaci Srebrenice rade sebi u tom gradu nakon genocida, pa ni najveći dušmanin ne bi. Od raznih Fikreta koji je i oca izgubio pa do ovih SDP-ovaca koji su se za konzervu graha prodali.
Dosta bi Bošnjaci mogli naučit od Jevreja-Židova. To je narod koji drži do sebe.
-
nihadns
#2823 Re: Draško Stanivuković
Po tom pitanju srpskog nacionalizma drasko za razliko od prasca iz laktasa koji je na vlast dosao sa natoguzijom (popularan naziv u sbriji) i madlen olbrajt, je u startu krenuo sa prosrpskim - cetnickim folklorom.
Da li je to plast kojim se prikriva nesto u cilju zadobijanja priglupe rulje koju najlakse opija to srbovanje ili cetnizam (da se eto kontrira raji u federaciji ako nista drugo ne moze da donese) videcemo ubrzo..
Ono sto do sada radi (ne gledajuci jahanje lipicanera) prodaju silinih automobila i davanja novca u potrebne svrhe, je ono sto pozdravljam.
Ako Drasko nema nikakvih pretenzija na suverenitet BiH , separatistickih ideja zarad cepanja BiH, onda njegovo isticanje "srpstva" ili kako on smatra svoje tradicije mu ne zameram.
To je vec neko drugo pitanje. Po meni postoje samo Bosanci. pravoslavne ,katolicke, islamske religije.
Tako da to isticanje treba obeleziti recima "drasko stanivukovic u odori pravoslavnih Bosanaca obelezava verski praznik Bosanaca pravoslavne religije. Kraj price.
Da li je to plast kojim se prikriva nesto u cilju zadobijanja priglupe rulje koju najlakse opija to srbovanje ili cetnizam (da se eto kontrira raji u federaciji ako nista drugo ne moze da donese) videcemo ubrzo..
Ono sto do sada radi (ne gledajuci jahanje lipicanera) prodaju silinih automobila i davanja novca u potrebne svrhe, je ono sto pozdravljam.
Ako Drasko nema nikakvih pretenzija na suverenitet BiH , separatistickih ideja zarad cepanja BiH, onda njegovo isticanje "srpstva" ili kako on smatra svoje tradicije mu ne zameram.
To je vec neko drugo pitanje. Po meni postoje samo Bosanci. pravoslavne ,katolicke, islamske religije.
Tako da to isticanje treba obeleziti recima "drasko stanivukovic u odori pravoslavnih Bosanaca obelezava verski praznik Bosanaca pravoslavne religije. Kraj price.
- Kikibombona
#2824 Re: Draško Stanivuković
Njujorkom slobodno hodaju ljudi koji prave dokumentarce u kojima se tvrdi da su Amerikanci 11.09. pobili sami sebe. Njujorkom moze slobodno hodati bilo ko ako za njim ne tragaju organi gonjenja. Mozes imati bilo kakvo misljenje o bilo čemu.ASurogat wrote: ↑12/01/2021 09:07 Kikibombona ja sam kozmopolita. Nisam SDA desničar ni DF salonski ljevičar. Al ne okreći priču molim te. Ono što sarajevski mediji i pojedini građani Sarajeva prave od Draška je na granici ludila. On treba da se osjeća nepoželjno u Sarajevu a ne da hoda s novinarkom koja od njeg pravi mesiju a jedan dio građana ga grli il mu ruku pruža.
U Sarajevu imas ljude koji o Drasku ili bilo kome misle dobro, lose ili ne misle nista. Dok je tako Sarajevo je grad. Samo u vukojebinama i diktaturama svi misle isto.
I taj covjek iz Srebrenice, kao da je on prvi covjek na svijetu koji je odradio prljav posao za pare!??
Zatvaranje u sebe je slabost. Takva drustva ne prosperiraju vec sporo propadaju. Moc je obrazovanje, nauka i ekonomija, a to ne mozes imati ako se zatvaras i drzis radikalne pozicije. Uzmi kartu i pogledaj ko su susjedi BiH. Nijedna drzava nema luksuz da se zatvori, a pogotovo ne mala BiH u kojoj 90% mladih razmislja o odlasku. Dugorocno gledano najveca prijetnja za opstanak BiH je Njemacka.
- vatrogasac
#2825 Re: Draško Stanivuković
Radi on i pozitivne stvari kao što je otkrivanje kako se troše budžetske pare ove države. Mislim u ovom intervju sa Zukićem da kaže na jednom mjestu da mu je prioritet izgraditi dobru saradnju sa Beogradom, a na upit za Sarajevo kao i to će jednom doći na red, ali nije prioritet. Od tada su ga skontali i kreće priča o njemu i ismijavanje na društvenim mrežama.nihadns wrote: ↑12/01/2021 10:27 Po tom pitanju srpskog nacionalizma drasko za razliko od prasca iz laktasa koji je na vlast dosao sa natoguzijom (popularan naziv u sbriji) i madlen olbrajt, je u startu krenuo sa prosrpskim - cetnickim folklorom.