nekad se moglo--uz povremeni plugmelac wrote:Moze li se svuci zica s vrha bez stajanjaMelbourne_Australia wrote:Nigdje nije kao u BIH...Kad imas kesa i nekretnina...Pozz sa Bjelasnice, danas je skijanje bilo vrh i koncert je bio extra..Uglavnom, kokuzi idu i treba da idu....Njemacka trazi radnu snagu..Manje papaka u drzavi def..A kad si kokuz sve mrzis i nista ne valja..Uvjek negativan, ni cuna se ne dize a zena neda..![]()
Pravac svabija
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- muha_sa
#2801 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- berenice
#2802 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Podera ti nos oblake. Cuvaj seMelbourne_Australia wrote:Nigdje nije kao u BIH...Kad imas kesa i nekretnina...Pozz sa Bjelasnice, danas je skijanje bilo vrh i koncert je bio extra..Uglavnom, kokuzi idu i treba da idu....Njemacka trazi radnu snagu..Manje papaka u drzavi def..A kad si kokuz sve mrzis i nista ne valja..Uvjek negativan, ni cuna se ne dize a zena neda..![]()
Pravac svabija
- berenice
#2803 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Upravo.uglavnomja wrote:Romeo 80 wrote:
Mada iskreno uspjesni ljudi nemaju potrebu ponizavati nikoga. Imaju postovanja i ponizni su, jer znaju sta su sve morali proci da bi uspjeli.
.![]()
- berenice
#2804 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ama, joj, ljudi, ode sve sto ima imalo pameti. Nije nigdje sjajno, ali radije cu se pitati: koji je smisao zivota, nego: sta cu za rucak, jer nemam nista u frizideru. Ovdje kao neka borba izmedju ovih sto trube da se samo treba raditi (ne serite alahavamiboga) i ovih koji kao nece da rade svasta... Smijesno, majke mi moje. Neko rece (stranicu unazad) da je uopste cudno da postoji ovakva vrsta diskuzije i upravu je, po mom misljenju. Normalno je da ko god nije uhljebljen, bilo porodicno, bilo stranacki, da nema sta traziti u BiH.
- mirsek
#2805 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma dzaba mu sve kad ne moze jahtu do bjelasnice dovuci..berenice wrote:Podera ti nos oblake. Cuvaj seMelbourne_Australia wrote:Nigdje nije kao u BIH...Kad imas kesa i nekretnina...Pozz sa Bjelasnice, danas je skijanje bilo vrh i koncert je bio extra..Uglavnom, kokuzi idu i treba da idu....Njemacka trazi radnu snagu..Manje papaka u drzavi def..A kad si kokuz sve mrzis i nista ne valja..Uvjek negativan, ni cuna se ne dize a zena neda..![]()
Pravac svabija
- berenice
#2806 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nema potrebe paliti se na ovakvo pljuvanje sebe - zato sam i napisala da se cuva. Mislim ono, sta mene briga, kontasmirsek wrote:Ma dzaba mu sve kad ne moze jahtu do bjelasnice dovuci..berenice wrote:Podera ti nos oblake. Cuvaj seMelbourne_Australia wrote:Nigdje nije kao u BIH...Kad imas kesa i nekretnina...Pozz sa Bjelasnice, danas je skijanje bilo vrh i koncert je bio extra..Uglavnom, kokuzi idu i treba da idu....Njemacka trazi radnu snagu..Manje papaka u drzavi def..A kad si kokuz sve mrzis i nista ne valja..Uvjek negativan, ni cuna se ne dize a zena neda..![]()
Pravac svabija
-
moonca
#2807 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da i dodaj tome da si penzioner.Nigdje nije kao u BIH...Kad imas kesa i nekretnina...Pozz sa Bjelasnice, danas je skijanje bilo vrh i koncert je bio extra..Uglavnom, kokuzi idu i treba da idu....Njemacka trazi radnu snagu..Manje papaka u drzavi def..A kad si kokuz sve mrzis i nista ne valja..Uvjek negativan
Mislim da su novine i mogucnost inf. ubrzali nestpljenje kod omladine.
U svakom slucaju- dobro je da se pokrenu. Njemacka nije daleko .Nesto mislim, moguce da je ovo 'konspiracija' jer sto ih je vise vani vise ce se i novca slijevati u Domovinu. Ovi sto ostaju, ako imaju biznise- bice im samo bolje.
-
Melbourne_Australia
#2808 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa vrlo je jednostavno, ko nije napravio pare u Sa nece napraviti ni vani , a pogotovu ne u Njemackoj ..Ko je kokuz u Sa, nece biti gladan i kokuz vani.....A ko zivi do bro u Sa nije lud i budala da ide vani , bilo gdje...Evo ja , napustio najbolju zemlju na svijetu za zivot, jer nigdje nije kao u Sa , ako imas repa....Ja ne znam nikoga iz Sa, da je otisao vani da zivi a da ima dobar zivot...Kao sto rekoh, kad nemas za kifle, nista ne valja, niko ne valja, ne dize se cuna , zena ljuta i non stop kuka.....Sretna vam 2019 godina , da svi vi koji tesko zivite , docekate bolje dane , a da se kanite negative i da pustite ljude koji su se snasli da uzivaju....moonca wrote:Da i dodaj tome da si penzioner.Nigdje nije kao u BIH...Kad imas kesa i nekretnina...Pozz sa Bjelasnice, danas je skijanje bilo vrh i koncert je bio extra..Uglavnom, kokuzi idu i treba da idu....Njemacka trazi radnu snagu..Manje papaka u drzavi def..A kad si kokuz sve mrzis i nista ne valja..Uvjek negativan![]()
Mislim da su novine i mogucnost inf. ubrzali nestpljenje kod omladine.
U svakom slucaju- dobro je da se pokrenu. Njemacka nije daleko .Nesto mislim, moguce da je ovo 'konspiracija' jer sto ih je vise vani vise ce se i novca slijevati u Domovinu. Ovi sto ostaju, ako imaju biznise- bice im samo bolje.
- Prpa.ba
#2809 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kakva forumska dominacija, dajte covjeku mjesto glasnogovornika federalne vlade. 
- JThomas
#2810 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
možda je došlo vrijeme da neko drugi bude
faaaaaaaaaaaaaaaadil mjesto fa di la
tm trm tm trm trm tm
tm trm tm trm trm tm
- Bluemore
#2811 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Isto pomislihJThomas wrote:možda je došlo vrijeme da neko drugi bude
tm trm tm trm trm tm
Fadile oprosti novi kandidat
- madner
#2812 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sve tacno, samo malo okrutno. 
-
Hendrix
#2813 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Rece lik kojem roditelji primaju australijsku penziju u Bosni heheh...Melbourne je Tito foruma i brutalno realan prikaz kroz koju prizmu domaci snobovi gledaju ostatak naroda u ovoj zemlji.
Samo uzivaj care i sto dalje od kokuza i fukare, ne daj djeci da se druze s njima ni slucajno...samo pozitiva i ignorisanje realnog stanja oko sebe. Uvijek imas pasos da se ispalis ako bude sranja, pa jel.
Ne razumijem kako ti dodje u Australiju...otisao iz Bosne znaci bio si kokuz ili kako? Babo bio dezerter? Izaberi jednu od dvije opcije?
Samo uzivaj care i sto dalje od kokuza i fukare, ne daj djeci da se druze s njima ni slucajno...samo pozitiva i ignorisanje realnog stanja oko sebe. Uvijek imas pasos da se ispalis ako bude sranja, pa jel.
Ne razumijem kako ti dodje u Australiju...otisao iz Bosne znaci bio si kokuz ili kako? Babo bio dezerter? Izaberi jednu od dvije opcije?
Last edited by Hendrix on 31/12/2018 11:38, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2814 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jesi li ti stvarno ozbiljna?uglavnomja wrote:zviz nije kukao, ni zbog zivota vani ni zbog zivota u bosni (dapace trudio se pokazati kako zivi daleko iznad prosjeka)
samo je iznosio cinjenice
pisao je o bosancima-balkancima vani, narocito u danskoj![]()
o cijenama, poslu ... generalno o zivotu vani, narocito u danskoj
sa posebnim osvrtom na prevremene penzionere![]()
nije se puno petljao u zivot bosanaca u bosni, slabo je tu stajao
ne vjerujem da je ikada spomenuo bingo ili bilo koju drugu bh firmu u postovima, kamo li da je znao kolika je plata gdje
ali je recimo znao koliko kosta luksuzna vecera nedje tipa monte carlo ili tajland...
dalje, zviz je imao klikere, neko je pisao da je cak stavio "potvrdu" iz mense o iq , pa je obrisao
visokoobrazovan lik
bio je predirektan i preostar, cak do granica fasizma ... u planetarnim okvirima, ne u balkanskim
ukratko, forum je mnogo dosadnije mjesto bez njega
- JThomas
#2815 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
možeš imati sve što dovoljno želiš i ta priča...Hendrix wrote:Rece lik kojem roditelji primaju australijsku penziju u Bosni heheh...Melbourne je Tito foruma i brutalno realan prikaz kroz koju prizmu domaci snobovi gledaju ostatak naroda u ovoj zemlji.
- madner
#2816 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Odma na covjeka, ne moze biti da je i slicno jer onda nije sve do okoline nego i do pojedinca. 
- Bluemore
#2817 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fadil nije oktutan fadil je samo bez dlake na jeziku 
- mirsek
#2818 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa jeste , i onda kad pojedinac odluci da ode i napravi sebi bolje sutra onda je on nesposoban i negativan jer nigdje nije ljepse neg je nam, samo da je vako svaki dan i slicno.madner wrote:Odma na covjeka, ne moze biti da je i slicno jer onda nije sve do okoline nego i do pojedinca.
Da pitam ove uspjesne i vrijedne koliko od njih je svojim parama kupilo vlastiti stan, sami sebi nasli dobar posao i probili se na tu poziciju trudom i radom a ne vezama, koliko njih nema strani pasos, penziju, ustedjevinu, da to pitam mislim da bi nastala grobna tisina.
- JThomas
#2819 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ispade nema nikakvih razlika između velikih i malih, stabilnih i nestabilnih, razvijenih i nerazvijenih država i ekonomija. ako si dobar dobar si jel
a ono po čemu se to gleda jest upravo šta može obični, prosječni, prosječno sposobni čovjek sa svojim životom u toj zemlji...
a ono po čemu se to gleda jest upravo šta može obični, prosječni, prosječno sposobni čovjek sa svojim životom u toj zemlji...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2820 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Miljenko Jergovic kaze da prema mjerilu civilizacije - broju izdatih knjiga po glavi stanovnika, hrvati a pogotovo mi u bosni ne zivimo u civilizaciji.

- madner
#2821 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To je opet drugi ekstrem iste pozicije. Nije nista do sistema, sve je do pojedinca.mirsek wrote:Pa jeste , i onda kad pojedinac odluci da ode i napravi sebi bolje sutra onda je on nesposoban i negativan jer nigdje nije ljepse neg je nam, samo da je vako svaki dan i slicno.madner wrote:Odma na covjeka, ne moze biti da je i slicno jer onda nije sve do okoline nego i do pojedinca.
Da pitam ove uspjesne i vrijedne koliko od njih je svojim parama kupilo vlastiti stan, sami sebi nasli dobar posao i probili se na tu poziciju trudom i radom a ne vezama, koliko njih nema strani pasos, penziju, ustedjevinu, da to pitam mislim da bi nastala grobna tisina.
Sve sto si naveo je sasvim normalan dio utakmice, sto bi u americi rekli, treba nekad pazljivo birati prvu zenu.
- triconja
#2822 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sto nisu ubrojali i vjersku litaraturu(propagandu) u racunicu?mk ultra wrote:Miljenko Jergovic kaze da prema mjerilu civilizacije - broju izdatih knjiga po glavi stanovnika, hrvati a pogotovo mi u bosni ne zivimo u civilizaciji.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2823 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne znam sta su ubrajali, ali je sve to tankotriconja wrote:Sto nisu ubrojali i vjersku litaraturu(propagandu) u racunicu?mk ultra wrote:Miljenko Jergovic kaze da prema mjerilu civilizacije - broju izdatih knjiga po glavi stanovnika, hrvati a pogotovo mi u bosni ne zivimo u civilizaciji.
Uostalom, evo clanak
https://www.radiosarajevo.ba/kolumne/mi ... ina/322842
Kako je sistem kriv kad neko nazor zeli da zavrsi neki lijevi fakultet koji 100% nece moci da mu obezbjedi normalan zivot. Da ukinu ili smanje upise bio bi opet belaj jer ostadose nam djeca nedoskolovana
A da ne govorim da su po srednjim skolama uveli kvote gimnazijama koliko smiju da prime, pa se opet nadju roditelji koji to krse i placaju traze stele i sl.
Pisao sam na forumu vec, da su recimo slali na placenu praksu tehnicke struke (rad sa metalima, drvetom) omladinu u vise firmi ovdje u Sarajevu, pa ih 90% samo u mobitel blejalo... vracali ih za 5 dana
Da ne pisem o brukanju ljudi koju tu istu omladinu odvedu na razmjenu u Svedsku i Austriju, na slicne prakse. Sistema ima pofino, posebo u obrazovanju koje stranci dosta paze, ali opet Bosnjak je pametniji od svih...
Do sistema je greska kad se dopusta svakakvim firmama da rade sa 250 radnih sati i vise mjesecno...ili 15 dana u komadu za 1 slobodan dan (a i to je regulisano zakonom)
- JThomas
#2824 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
sistem generalno ne uspijeva da provede ni najjednostavnije i najjasnije norme. i to počinje tjerati na odlazak i one koji su materijalno dobro prispjeli.
- Radio Sarajevo
#2825 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Svi smo mi sistem.
Država nizašta nije kriva, nego njeni građani. Država nam, i pored toga što je takva kakva je, obezbijedi besplatno školovanje, pa čak i studij, i besplatno zdravstvo. Ko god nema novaca, ima pravo i na jedno i na drugo, oni koji imaju platu, oduzme im se od bruto plate, što je i jedino pravedno.
Dakle, dva najvažnija preduslova za uspjeh su tu, a to nije tako u 80% svijeta, možda i više. Kod nas se to podrazumijeva.
Probajte otići u Ameriku da se školujete bez stipendije, pa ćete vidjeti. Ili se razbolite u toj istoj Americi, a nemojte imati osiguranje.
Država nizašta nije kriva, nego njeni građani. Država nam, i pored toga što je takva kakva je, obezbijedi besplatno školovanje, pa čak i studij, i besplatno zdravstvo. Ko god nema novaca, ima pravo i na jedno i na drugo, oni koji imaju platu, oduzme im se od bruto plate, što je i jedino pravedno.
Dakle, dva najvažnija preduslova za uspjeh su tu, a to nije tako u 80% svijeta, možda i više. Kod nas se to podrazumijeva.
Probajte otići u Ameriku da se školujete bez stipendije, pa ćete vidjeti. Ili se razbolite u toj istoj Americi, a nemojte imati osiguranje.