kica wrote:tester33 wrote:DaffyDuck wrote:
Niko ne trazi svoja prava, niti se ko bori za njih nego kako najlakse i najlagodnije preskociti prepreku.
Za nase drustvo reci da su ovce je previse. Ovo je drustvo primitivnih organizama, ameba.
Ti opisa 90% ponasanje ljudi u BiH-a ... ali ono do SRŽ-i
Nisu svi takvi .... ali amebe ne daju podrsku ljudima poput mene ili tebe ... vidio to na fakultetu ... i sve mi je bilo jasno o "ponasanju ljudi" ...
Zato sam ja uveo pravilo: "amebama koje ti nazivas ... ne pomazem ... niti sta objasnjavam" osim ako vidim da netko ima petlju uraditi nesto ...
Rijec je o kompleksasima, znaju da im je max domet fax na stelu i posao na budzetu, i onda im svi krivi.
Ko je imalo citao temu zna da niko nema nista protiv poreza.
Napravili su NEZAKONIT PRAVILNIK U 2018g aprilu, i na osnovu njega ISKLJUCILI PRAVO NA ODBITAK 20%.
Napravili su sa njim i 2 nove prijave poreza koje prije nisu postojale i hoce retroaktivno 14%.
u Freelencere ulaze i babe i zabe, i zena koje je dobila pare za lijecenje, i covjek koji trguje i humanitarna pomoc, i darovi i sve zivo.
Niko nista nema protiv poreza.
Definisite oblast lijepo, dajte nam prava ali i obaveze.
I u buduce vrijeme.!
Onda se borite, za sve. Da se nesto napokon mijenja!
Znas li ti da po zakonu ne smijes da radis dva posla? Znaci imas posao na puno radno vrijeme na minimalcu i drzava TI NE DA da radis dodatno dva sata dnevno da pokrijes svoje zivotne troskove?!
Znas li da je drzava zadnjom izmjenom zkona o PIO/MIO ZABRANILA penzionerima da zarade mimo penzije ugovorom o djelu, autorskim ugovorom i ugovorom o privremenim poslovima da zaradi dodatni dinar te ih za navedeni period "rada" smatra osiguranim i ukida penziju. Pa sad imas penzionera na 340KM, koji je znao ubost posao da zaradi jos stoju, al sipak, Fadil ukin'o. Sad ce jos kad sin i kcerka posalju 100 EUR da oporezuje.
ALI od toga su AMNESTIRANI oni koji rade u Upravnim Odborima, Skupstinama, Parlamentima (znaci politicari koji svakako imaju penzije po 2,000KM, naknade i plate po4-8000KM, naknade za odvojene zivote, naknade za upravne odbore, komisije i slicno.
Znas li da ako trebas da zaposlis radnika na jedan dan sedmicno (ukupno 4 radna dana mjesecno) moras da mu/ u budzet platis doprinose za mjesec dana? Znaci 370 KM. Vise nego plate.
Znas li da su izvoznici usluga i roba koji vise od 40% svojih ukupnih dohodaka ostvare u inostranstvu bili oslobodjeni placanja poreza na dobit pa je 2015 to Fadil-reforma ukinuo?
Znas li da su se uvele akcize na cigarete da bi se taj novac usmjerio u zdravstvene fondove? A NISTA od millijardi novca nije otislo u zdravstvo!
Znas li da su se uvele akcize na gorivo da bi se gradile ceste? A mi tamni vilajet u regionu i crna rupa bez cesta!

Znas li da n gorivu placamo posebnu taksu za naftne terminale koji su prazni?! Ni para ni terminala.
Necu dalje da nabrajam, past cu u depresiju.,
E to je problem, sto pare od tvojih i mojih poreza idu tim debelim guzicama. I nikog NIJE briga. Jer da jeste nesto bi se mijenjalo.