Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vjeshalica

#2801 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

splinter wrote:pjan ko kugla, haman da je iz BL a zagine negdje oko Mo. Đe je bio, kud je pošao, kako je u onakvom stanju mislio doći do Bl ili gdje li već, kad mu je svaki kilometar ko vječnost i hod po liniji koja razdvaja život i smrt.
U autu iza njega ide lik te snima i komentariše live sve što se dešava(lik očito ne obiliuje pretjeranom empatijom i istančanim vokabularom) a svojim komentarima momentalno nas vraća u surovu realu podneblja u kojem zapravo živimo.
U jednom kadru nailazi autobus i u djeliću sekunde postavlja stvari gdje im je mjesto: vozača Hundai-ja šalje u vječna lovišta, Hundai na otpad a ormar vraća na polaznu adresu. U slijedećem kadru lik koji snima (iz auta koje je bilo iza) izlazi i vozača Hundai-ja a koji momentalno rastavljen od života, pomalo ciničnim glasom pita: Jaro jesi li živ? Neko kome je glava doslovce rastavljena od tijela nije u mogućnosti da mu odgovori na postavljeno pitanje.
Da nije bilo tragično bilo bi smiješno, nešto poput onog klipa negdje iz Rusije kad oni likovi iz crtanog istrče iz onog kombija i nalupaju lika u drugom autu ni krivog ni dužnog.
Ovo je Bosna i nemoguće je ovdje pokušati shvatiti šta se zapravo desilo, samo nek se ne puca.
Mani svojih moralnih bukvara
Nego kako ti znas da je bio pjan?
Kad su rezultati odbukcije stigli?
celava_dlaka

#2802 Re: Crna hronika BH cesta

Post by celava_dlaka »

celava_dlaka wrote:Ovo je Milenko Pudar, banjalučanin koji je juče nastradao u saobraćajnoj nesreći kod Mostara.
Deminer, koji je većinu svog života proveo gledajući smrti direktno u oči.

Kada se bavite jednim od najopasnijih poslova na svetu, onda je jedini lek biti pozitivan svakodnevno.
Takav je upravo bio i Milenko, imao je lek za sve, osim za svoju šećernu bolest.

Ostvarila su se njegova najgora očekivanja i dobio je Milenko juče napad u sred vožnje na putu smrti između Jablanice i Mostara, simptomi ove bolesti su sušenje usta, uspavanost i zamućen vid.

Nije Milenko mogao da uradi ništa, ali mi kao društvo jesmo.
Momak koji je Milenkovu vožnju ispratio snimanjem i komentarisanjem kako je osoba verovatno pijana, nije uradio ništa kako bi ablendovanjem ili zvučnim upozorenjem skrenuo pažnju vozaču.

Na kraju se Milenko zabio u autobus a osoba koja je snimala uz smeh je prokomentarisala kako ovaj više nije živ već je Šehid.
Da bi na kraju dodao kolegi "to je taj snimak legendo."

Muhamed Softić koji je snimao verovatno nije znao da se i Milenkova duša u tom trenutku smijala jer u smrt je otišla sama i nije odvela nikog drugog, što bi verovatno bio slučaj da se umesto autobusa našao automobil.

Milenko je uvek govorio da on u svom poslu ima pravo samo na jednu grešku, i da ako je napravi voleo bi da sa sobom u smrt ne povede nikog drugog.

Ova nesreća je pokazala potpunu degradaciju našeg društva, dotakli smo dno.
Gde je nestala ljubav čoveka prema čoveku, gde je nestala čojstvo, i gde je nestao, što bi moj deda rekao obraz...

Onaj ko potisne i izgubi emocije umro je i prije svoje smrti.
Muhamed Softić je vrlo opasna osoba sa potpunim odsustvom ljudske emocije, on je u stvari tempirana bomba, ali nije jedini...

Ubrzavanje vozila dok je drugo vozilo u stanju preticanja i ne pružanje prve pomoći učesnicima saobraćajne nesreće, jedni su od najtežih saobraćajnih prekršaja.

Policija je uhapsila Muhameda Softića iz Tešnja zbog ne pružanja prve pomoći, ali verujem da to porodici Pudar ne znači ništa.

Milenko je iz Banjaluke otišao u Hercegovinu, tamo gde je posla bilo najviše, ali i opasnosti.
Tamo je proveo poslednje godine svog života i skončao je onako kako je i živeo, tiho...

Milenko Pudar je u svojoj karijeri očistio od mina hiljade hektara zemljišta koje je kao obradivo vraćeno mnogim porodicama.

Godine svog života proveo je u šumama otkopavajići mine i moleći Boga da i taj dan prođe mirno i da tišinu dana ne prekine sablasna eksplozija, a već jednom je svedočio pogibiji kolege na terenu.

U svojoj karijeri spasao je hiljade života, a mi nismo juče uspeli jedan jedini, njegov.

Naše društvo se nalazi u okovima poremećenog sistema vrednosti, al' možemo mi i dublje.

Nije Milenko juče nastradao, on će svojim delima nastaviti da živi, nastradali smo mi...

Piše: Dean Savičić
530i

#2803 Re: Crna hronika BH cesta

Post by 530i »

celava_dlaka wrote:Ovo je Milenko Pudar, banjalučanin koji je juče nastradao u saobraćajnoj nesreći kod Mostara.

Kada se bavite jednim od najopasnijih poslova na svetu, onda je jedini lek biti pozitivan svakodnevno.
Takav je upravo bio i Milenko, imao je lek za sve, osim za svoju šećernu bolest.

Ostvarila su se njegova najgora očekivanja i dobio je Milenko juče napad u sred vožnje na putu smrti između Jablanice i Mostara, simptomi ove bolesti su sušenje usta, uspavanost i zamućen vid.
Ovdje je jedini krivac doktor ili doktori kod kojih se liječio. Nit su njemu rekli o mogućim posljedicama takvog zdravstvenog stanja, nit su obavijestili MUP u kome je izdata vozačka dozvola. Da se pravila poštuju sutra bi ti doktori bili pohapšeni i odgovarali bi.

(da ne ulazim na to da je valjda prva stvar koju uradiš kad ti se nešto desi za volanom staješ momentalno, ali kasno je sad)
splinter

#2804 Re: Crna hronika BH cesta

Post by splinter »

vjeshalica wrote:
splinter wrote:pjan ko kugla, haman da je iz BL a zagine negdje oko Mo. Đe je bio, kud je pošao, kako je u onakvom stanju mislio doći do Bl ili gdje li već, kad mu je svaki kilometar ko vječnost i hod po liniji koja razdvaja život i smrt.
U autu iza njega ide lik te snima i komentariše live sve što se dešava(lik očito ne obiliuje pretjeranom empatijom i istančanim vokabularom) a svojim komentarima momentalno nas vraća u surovu realu podneblja u kojem zapravo živimo.
U jednom kadru nailazi autobus i u djeliću sekunde postavlja stvari gdje im je mjesto: vozača Hundai-ja šalje u vječna lovišta, Hundai na otpad a ormar vraća na polaznu adresu. U slijedećem kadru lik koji snima (iz auta koje je bilo iza) izlazi i vozača Hundai-ja a koji momentalno rastavljen od života, pomalo ciničnim glasom pita: Jaro jesi li živ? Neko kome je glava doslovce rastavljena od tijela nije u mogućnosti da mu odgovori na postavljeno pitanje.
Da nije bilo tragično bilo bi smiješno, nešto poput onog klipa negdje iz Rusije kad oni likovi iz crtanog istrče iz onog kombija i nalupaju lika u drugom autu ni krivog ni dužnog.
Ovo je Bosna i nemoguće je ovdje pokušati shvatiti šta se zapravo desilo, samo nek se ne puca.
Mani svojih moralnih bukvara
Nego kako ti znas da je bio pjan?
Kad su rezultati odbukcije stigli?
Prvo niko normalan pri zdravoj svijesti ne bi natovario onoliki ormar u auto i izašao na magistralni put. Time je znatno skratio vidno polje kao i manevarski prostor u slučaju naglog kočenja, manevrisanja volanom, ali i što je najvažnije na taj način je načinio čitav niz ozbiljnih prekršaja i ugrozio na desetine života.
Nadalje onaj "komentator" u klipu govori da ih ovaj haman 2 sata pegla i vijuga po cesti, dakle da je imao nekakav napad stao bi na prvo proširenje a u ta dva sata "vožnje" bilo ih je na desetine proširenja najmanje.
Tako da. . .
vjeshalica

#2805 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

A on haman 2 sata za njim puzi po cesti? Jasta...pricamo o natovarenom ormaru a sseljacine tovare sijeno i stoku u obicna mala auta u gepeku...od krava do ovaca....i eto svi su pjani
freelancerusk

#2806 Re: Crna hronika BH cesta

Post by freelancerusk »

Čitam i ne mogu da vjerujem, da je kojim slučajem ova pijanica udarila umjesto autobus auto sa ženom i troje djece, drugačiji bi postovi bili!

Neka mu se lola smije, draži mi je snimatelj ovaj 1000 puta od njega koji je izgubio glavu.

Što se mene tiče, može svaka alkoholizirana ubica, seljačina čuner i slični ostati bez glOve! :oops:

Ovdje neki komentarišu kao da smo na miss svijeta i instagramu, svi nešto politički korektni, samo razmislite da se ovakav mogao zabiti i vama u auto ili vama srcu dragoj osobi!

:run:

EDIT: Vidim sada da nije alkohol u pitanju, povlačim rečeno za dotičnog a stoji za lole koje piju i voze i slično.
Last edited by freelancerusk on 21/05/2019 15:29, edited 1 time in total.
vjeshalica

#2807 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

530i wrote:

Ovdje je jedini krivac doktor ili doktori kod kojih se liječio. Nit su njemu rekli o mogućim posljedicama takvog zdravstvenog stanja, nit su obavijestili MUP u kome je izdata vozačka dozvola. Da se pravila poštuju sutra bi ti doktori bili pohapšeni i odgovarali bi.

(da ne ulazim na to da je valjda prva stvar koju uradiš kad ti se nešto desi za volanom staješ momentalno, ali kasno je sad)
Imali smo secerasa u porodici i samo ludom srecom pri tim padovima secera se izbjegla katastrofa u jednoj prilici....svi ce i dalje reci da je pjandura...jadnici i bijednici
vjeshalica

#2808 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vjeshalica »

freelancerusk wrote:Čitam i ne mogu da vjerujem, da je kojim slučajem ova pijanica udarila umjesto autobus auto sa ženom i troje djece, drugačiji bi postovi bili!

Neka mu se lola smije, draži mi je snimatelj ovaj 1000 puta od njega koji je izgubio glavu.

Što se mene tiče, može svaka alkoholizirana ubica, seljačina čuner i slični ostati bez glOve! :oops:

Ovdje neki komentarišu kao da smo na miss svijeta i instagramu, svi nešto politički korektni, samo razmislite da se ovakav mogao zabiti i vama u auto ili vama srcu dragoj osobi!

:run:
Kako znas da je bio pjan? Lik imao secer...kao pjan je...de ba ohani piskaras jedno te istu pricu sa razlicitih profila nesto se puses ko paun...
The BEN10

#2809 Re: Crna hronika BH cesta

Post by The BEN10 »

530i wrote:

Bravo!
Sa druge strane se mogla naći porodica, te napraviti masakr! Čovječe, ako nisi dobar - staješ i tačka! Inače, izginuše drugi, nevini, radi tebe.
NediM17

#2810 Re: Crna hronika BH cesta

Post by NediM17 »

Sve i da je zbog secera, nista bolji nije od onog koji je sjeo pijan kao tena za volan. Svijest na istom nivou. Zasto nije zaustavio vozilo?

Nema opravdanja, kriv je 100% i to je platio glavom. Sreca je samo sto jos nikog nevinog nije ubio.
Bakir1

#2811 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Bakir1 »

To Nedime legendo to :thumbup:
Bio je pijan Jel de, a sad je isto kao da je bio pijan :thumbup:
Jesi li kada imao secerasa?
Znas li kako izgledaju napadi?
NediM17

#2812 Re: Crna hronika BH cesta

Post by NediM17 »

Bakir1 wrote:To Nedime legendo to :thumbup:
Bio je pijan Jel de, a sad je isto kao da je bio pijan :thumbup:
Nije isto, jos je zalosnije ako je bio trijezan. Frajer je ubica s predumisljajem.

Na kraju krajeva ovo su hvalospjevi, o mrtvima sve najbolje, nije zvanicno.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2813 Re: Crna hronika BH cesta

Post by sime_cipol »

Jednom sam bio u prilici spasavati zivot covjeku koji ima epilepsiju. Sreća pa je vozio u naselju, nekih 20 km/h kad se desio napad, pa nije nikoga zakacio, nego je udario u jedan zidic i stao. Prvo sto su doktori rekli kad su dosli, a prepoznali su ga, jeste da su napali njegovu zenu, jesmo li rekli da on ne smije voziti, treba da neko pogine zbog njegove bolesti.
Naslovnica

#2814 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Naslovnica »

Izgleda da smo apsolvirali da čovjek nije bio pijan?
Pa ljudi moji, vjerovatno bi zaustavio da je mogao, da je bio svjestan svog stanja, ko zna kako se čovjek osjećao i šta mu je prolazilo kroz glavu u tim trenutcima.
Nemojte biti takvi.
Zar bi neko namjerno nastavio da vozi auto iako je bio svjestan da ne može?!?!

Moj otac je imao šećer, pio lijekove, vozio godinama, nikada ništa slično nije doživio.
A onda je pao u šećernu, zaglavio bolnice, jedva mu noga ostala.
Pa je nastavio voziti. Bez ograničenja.
Koliko ja znam, ne uzima se vozačka zbog šećera...
amar1994

#2815 Re: Crna hronika BH cesta

Post by amar1994 »

:thumbup:

ko se nije susretao sa secerom ne moze ni znat,zeznuta stvar isto ko i krvni pritisak..
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2816 Re: Crna hronika BH cesta

Post by konektovan »

Previse se traze razlozi, zasto je vozio, zasto nije stao, mogao je ubiti nekog drugog, ok, moglo je biti i tako i gore, ali ljudi, krecem od sebe licno, da sam bio na mjestu nesrece, odmah bi pokušao pruziti prvu pomoć i to bez oklijevanja. Prije svega to je nasa ljudska obaveza a i zakon je tu vrlo jasan. Je li za volanom pijanica, seceras, bilo ko, jednako bi postupio..
Bakir1

#2817 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Bakir1 »

Krenuli smo sa diskusijom i predpostavkama da je bio pijan i da je zasluzio i da je opravdano reagovao snimać.
Sada kada znamo da je bio seceras, a po nedimu valjda prije svakog sjedanja za volan treba pitati sve doktore, hodzu, baciti grah, pa ako odobre stići na nivou svijesti kako Nedim kaze, jos uvijek se za to kaze da je na nivou hvalospjeva, dok je jelte cinjenica da je bio pijan naucno dokazana na osnovu gledanja snimka sa svim bogatim sadržajem snimaća.
NediM17

#2818 Re: Crna hronika BH cesta

Post by NediM17 »

Bakir1 wrote:Krenuli smo sa diskusijom i predpostavkama da je bio pijan i da je zasluzio i da je opravdano reagovao snimać.
Sada kada znamo da je bio seceras, a po nedimu valjda prije svakog sjedanja za volan treba pitati sve doktore, hodzu, baciti grah, pa ako odobre stići na nivou svijesti kako Nedim kaze, jos uvijek se za to kaze da je na nivou hvalospjeva, dok je jelte cinjenica da je bio pijan naucno dokazana na osnovu gledanja snimka sa svim bogatim sadržajem snimaća.
Bakire ja nikada nisam opravdavao snimaĆa.

I nemoj mi dalje vrijedjati inteligenciju, mati mi ima secer preko 20 godina, cesto se znalo desiti da joj aparat ne moze ni izmjeriti, jer je preko 32, samo pokaze H, rezali su je i zbog gangrene i svasta je bilo.

Znam ja dobro kako je to kad krene losina, drhtavica, znoj, ali to nije opravdanje sto nije zaustavio vozilo. Pijan ili secer, on je bio ubica sa predumisljajem, sreca je sto nikog nevinog i neduznog jos nije ubio.

Da ne prejudiciramo dalje, sacekajmo nalaz vjestaka medicinske struke.
Hajvan

#2819 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Hajvan »

Chmoljo wrote:Snimatelj i poginuli su dvije odvojene stvari, a neki ocito nisu u stanju to dokuciti.

Ostavimo po strani sada poginulog, ono sto sokira jeste cerekanje netom poslije samog udara. Znaci lik se odvalio smijati cim je ovaj opalio u bus. Ne znajuci je li neko ostao povrijedjen u autobusu. Prilazi da snimi sta je ostalo od lika. Trci za ekskluzivom.

Znam da mi je bilo zao kad smo kurban klali, a ne vidjeti ljudsko bice raskomadano. Opet ce neko reci, ali sta da je nekoga ubio. A ja opet kazem, ovaj bi opet trco i slavodobitno zakljucio heheheh pa moro je ubiti nekoga, hahaha, pihihihi... Nije njemu stalo do ljudskih zivota, jer da jeste, ni na ovaj ne bi ovako reagovao. Liku se ba oteo osmijeh kada je ovaj raspalio. Tacno mu se oteo.

Sokantan je nedostatak IKAKVE empatije. Izvinite, ali meni je ovo sociopatsko ponasanje. To sto postuje ZOBS ne znaci da je normalna osoba. Ne bi bio prvi koji se od uzornog gradjanina pretvorio u masovnog ubicu kada se za to ukaze povoljna prilika (rat npr.)

Empatija nije mana.
Empatija nije vrlina..
Empatija je emocija.
Kao ljubav.
Kao mrznja.

——

Video nisam pogledao, niti cu…
Ne zelim.
Last edited by Hajvan on 21/05/2019 18:15, edited 1 time in total.
Bakir1

#2820 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Bakir1 »

Ako imas secerasa, a eto imas, onda znas da takvi ljudi ne mogu nista kontrolirati a kamo li auto i njegov smjer kretanja..
Ja ti vrijedjam inteligenciju? Onog trenutka kada si zakljucio, jos jucer, iako sam pokusao da ti sufliram da nije svaka smrt opravdana, sam si svoju nedime inteligenciju povrijedio....
radostan dan

#2821 Re: Crna hronika BH cesta

Post by radostan dan »

odavde treba bježat što hitnije i što dalje.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2822 Re: Crna hronika BH cesta

Post by konektovan »

Nedime, da ti se sutra iznenada zamanta za volanom, postajes li ubica sa predumišljajem????
NediM17

#2823 Re: Crna hronika BH cesta

Post by NediM17 »

Da mi se zamanta, da mi krene drhtavica od secera, stao bih, ne bi lelujao po cesti sigurno minutama.

Ne zaboravimo jos jednom, covjek leluja dvije minute po cesti (to je ono minimalno sto znamo), mogao je ubiti nekog neduznog.
Nema opravdanja za to sto nije zaustavio vozilo. KRAJ.
Bakir1

#2824 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Bakir1 »

Ti mislis da bi mogao zaustaviti?
NediM17

#2825 Re: Crna hronika BH cesta

Post by NediM17 »

Bakir1 wrote:Ti mislis da bi mogao zaustaviti?
Hvala bogu ne znam, ali ti znas. Imao si napad zuci pa si zaustavio vozilo.
Post Reply