Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Radio Sarajevo

#2801 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

Tomahawk11 wrote:
Radio Sarajevo wrote:
A hrvatska liga je inače prejaka, skoro kao Bundesliga.

Iako mislim da je Kek odličan trener, meni je smiješno da neko favorizira nekoga sa strane u odnosu na nekog našeg, i da našima ne priznaje ništa, pa čak ni deset jebenih trofeja, od čega jedan u Japanu, dok se Keku priznaje jedan osvojen trofej i to u vrijeme dok je Mamić bio u zatvoru.

Pa kako te Lucky više nije stid, hrvatska liga je možda malo bolja od naše, ali ništa mnogo, razlika je samo u tome da mi ne znamo prodati mudo pod bubrege, a Mamić zna. I da im nije njega, i oni bi prodavali u drugu rusku ligu za 50.000 dolara.
Nisu ti baš ove konstatacije na mjestu.

Golman - Danijel Subašić - iz HNL do Monaco.
Odbrana - Vedran Ćorluka - iz HNL do...
Dejan Lovren - iz HNL...
Šime Vrsaljko - iz HNL...
Ivan Strinić - iz HNL...
Veza - Milan Badelj - iz HNL...
Mateo Kovačić, Luka Modrić...
Napad - Mario Mandžukić....
I tako dalje i tako redom.

Kod nas: golman Englez, bek Švabo, vezni iz Francuske krenuo....nije to baš tako. Daleko smo mi od HNL, oni su temelj svojoj reprezentaciji, kod nas tek po neki igrač u posljednje vrijeme da se profilira, a da je krenuo iz PL BiH.
I klupski, Dinamo, Rijeka, Hajduk, a iskoči tu i neki Osijek ili neko drugi i igraju play off evropskih takmičenja ili grupne faze....znaš gdje smo mi po tom pitanju.
Mislim, možemo se lagati, ali znaš da to nije to.
Razlika je puno veća nego što ti misliš.

U našoj ligi su igrali sljedeći igrači.

1. Luka Modrić
2. Edin Džeko
3. Mirsad Bešlija
4. Elvir Rahimić
5. Miroslav Stevanović
6. Mirko Hrgović

Itd.

Nije baš da smo tolika taraba u odnosu na Hrvatsku, ali je razlika kao što rekoh, u tome što ne znamo prodati igrača. Najbolji primjer je Džeko, ali ima i drugih primjera gdje smo se nogama u guzicu lupali ako bismo dobili sto tisuća, dok su Hrvati drmali milione.
SSemir

#2802 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by SSemir »

Rilkoni wrote:
SSemir wrote:
Rilkoni wrote:
Da nije bilo ove opstrukcije Bosnjaci bi postavili Kodru, trenera pocetnika da bude selektor reprezentacije i tako sahranili reprezentaciju. Covjek bio 5 mjeseci trener fks , nije ni godinu dana trener u drugoj ligi Svicarske i ljudi ga predlozili da bude selektor prije covjeka koji ima dvocifren broj trofeja. Isto da biras izmedju Fergusona i nekog pocetnika i ti izaberes tog trenera koji je pocetnik jer je bio bolji fudbaler od Fergusona :lol: :run:
jesi cuo za trenera muradifa k. ? znas li koliko on ima titula osvojenih kao trener? amar o tolikima moze sanjati..
doduse radi se o titulama opcinskog kupa u banovicima. ali titule su ovdje bitne, jel tako?
Haj sljedeci put prije nego objavis post prvo procitaj sta si napisao. Sto je jos gore vjerovatno nisi ni svjestan kakvu si glupost napisao a sve to zbog prevelike zelje da prosipas svoju "raskosnu pamet"..
Sta je glupost? Sto je bh liga za ozbiljan fudbal, to je medjuopstinska liga za bhligu. Koliko du amarove titule vrijedne u svijetu, toliko du muradifove u bh ligi.
Cinjenica da amara niko ozbiljan nece da zaposli, dovoljno govori o vrijednostoma njegovih titula.
Muradifov otac se ne zove ivica osim. To je jedina razlika
Tomahawk11
Globalni moderator

#2803 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

Radio Sarajevo wrote:

1. Luka Modrić
2. Edin Džeko
3. Mirsad Bešlija
4. Elvir Rahimić
5. Miroslav Stevanović
6. Mirko Hrgović

Itd.

Nije baš da smo tolika taraba u odnosu na Hrvatsku, ali je razlika kao što rekoh, u tome što ne znamo prodati igrača. Najbolji primjer je Džeko, ali ima i drugih primjera gdje smo se nogama u guzicu lupali ako bismo dobili sto tisuća, dok su Hrvati drmali milione.
Ma nije ni Džeko primjer, u ono doba kad je otišao, kolika mu je vrijednost bila? Džeki je valjalo što je otišao, jer bi vjerovatno imao sudbinu kao i većina napadača bh ligaša.
Odoše i prošle sezone dva najbolja igrača lige - džabe i to u drugoligaše.
Igrali jesu, ali je to sve manje više splet okolnosti i nekakvi incidenti, kod hr repke je temelj iz HNL.
To je tako, radi se dobro i imaju kontinuitet. Ti igrači igraju u Realu, Barsi, Interu, Liverpoolu...
Mi nemamo, ja opet najviše krivim savez što nisu iskoristili momentum, nisu ništa uradili nakon odlaska na SP, tad je bilo pravo vrijeme da se nešto uradi i na marketinškom i na finansijskom planu, a oni podijelili lopte koje je opet dala FIFA učesnicima SP :roll:
SSemir

#2804 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by SSemir »

Radio Sarajevo wrote:
Tomahawk11 wrote:
Radio Sarajevo wrote:
A hrvatska liga je inače prejaka, skoro kao Bundesliga.

Iako mislim da je Kek odličan trener, meni je smiješno da neko favorizira nekoga sa strane u odnosu na nekog našeg, i da našima ne priznaje ništa, pa čak ni deset jebenih trofeja, od čega jedan u Japanu, dok se Keku priznaje jedan osvojen trofej i to u vrijeme dok je Mamić bio u zatvoru.

Pa kako te Lucky više nije stid, hrvatska liga je možda malo bolja od naše, ali ništa mnogo, razlika je samo u tome da mi ne znamo prodati mudo pod bubrege, a Mamić zna. I da im nije njega, i oni bi prodavali u drugu rusku ligu za 50.000 dolara.
Nisu ti baš ove konstatacije na mjestu.

Golman - Danijel Subašić - iz HNL do Monaco.
Odbrana - Vedran Ćorluka - iz HNL do...
Dejan Lovren - iz HNL...
Šime Vrsaljko - iz HNL...
Ivan Strinić - iz HNL...
Veza - Milan Badelj - iz HNL...
Mateo Kovačić, Luka Modrić...
Napad - Mario Mandžukić....
I tako dalje i tako redom.

Kod nas: golman Englez, bek Švabo, vezni iz Francuske krenuo....nije to baš tako. Daleko smo mi od HNL, oni su temelj svojoj reprezentaciji, kod nas tek po neki igrač u posljednje vrijeme da se profilira, a da je krenuo iz PL BiH.
I klupski, Dinamo, Rijeka, Hajduk, a iskoči tu i neki Osijek ili neko drugi i igraju play off evropskih takmičenja ili grupne faze....znaš gdje smo mi po tom pitanju.
Mislim, možemo se lagati, ali znaš da to nije to.
Razlika je puno veća nego što ti misliš.

1. Luka Modrić
2. Edin Džeko
3. Mirsad Bešlija
4. Elvir Rahimić
5. Miroslav Stevanović
6. Mirko Hrgović

Itd.

:lol: cuj spominje luku modrica kao igraca iz bh lige. Kao protiv argument luki modricu, mateu kovacicu, mariu mandzukicu on navodi hrgovica ili stevanovica
:lol:
Dzeko otisao kao formiran igrac? :lol:
Transfer iz hrvatske lige direktno u englesku premier ligu dovodi u istu ravan kao patnja po ceskim drugim ligama :lol:
manijak1

#2805 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by manijak1 »

Transfer iz hrvatske lige direktno u englesku premier ligu dovodi u istu ravan kao patnja po ceskim drugim ligama
Teplice su u prvoj češkoj ligi i tada i sada .
Cinjenica da amara niko ozbiljan nece da zaposli, dovoljno govori o vrijednostoma njegovih titula.

Dokaz da su takvi očevi više smetnja nego štela po masenom štelanskom balkanskom mentalitetu .
haubica_i_to_teshka

#2806 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by haubica_i_to_teshka »

"Radio Sarajevo

Joj koliko gluposti na jednom mjestu, majko mila...

Najprije bih te zamolio da prestaneš lagati. AMAR JE OSVOJIO JE.BENI KUP u Japanu. To nije mogao kupiti.

Amar je osvojio JE.BENIH deset trofeja u BiH. To nijedan trener nikad nije uspio. Ako pričate da je kupljeno, posjetite psihijatra, nemam vam šta drugo reći.

Za razliku od njega, Kodro je NOGIRAN iz te iste užasne lige po kojoj se.rete već sto i nešto stranica.

FC Servette je uspavani gigant? Pa jesi li fakat ozbiljan?

Hoćemo li i FC Alkmaar uskoro zvati gigantom? Ili možda NK Kamen Ingrad, ipak su igrali Kup UEFA.

Koji vam je ljudi više, pa propitajte malo te stavove, zašto se prepouštate da vas mržna vodi?
radiolog, napishi ISTINU da se zna!
Hocemo li ovako:
2006 u Julu Ivica napushta klub i preuzima reprezentaciju. Amar privodi kraju tu sezonu, a slijedecu koju SAMOSTALNO vodi ...dobio otkaz.

I juce je bilo 10 god kako je Ivica imao mozdani :(

Nemoj vishe nema smisla.
Logovan

#2807 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

Radio Sarajevo wrote: U našoj ligi su igrali sljedeći igrači.

1. Luka Modrić
2. Edin Džeko
3. Mirsad Bešlija
4. Elvir Rahimić
5. Miroslav Stevanović
6. Mirko Hrgović

Itd.

Brukaš se, majke mi moje.
Point.

#2808 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Radio Sarajevo wrote: Joj koliko gluposti na jednom mjestu, majko mila...

Najprije bih te zamolio da prestaneš lagati. AMAR JE OSVOJIO JE.BENI KUP u Japanu. To nije mogao kupiti.
Wow, osvojio Kup u Japanu velis? Nista, predlazem da bude novi selektor Italije, ipak je kup u Japanu ozbiljna stvar.
Radio Sarajevo wrote: Amar je osvojio JE.BENIH deset trofeja u BiH. To nijedan trener nikad nije uspio. Ako pričate da je kupljeno, posjetite psihijatra, nemam vam šta drugo reći.
Pricate vi sto kao redovno pratite ligu da je namjeseno, kupljeno, rasprodano i preprodano. Ja ne tvrdim nista, ja samo prenosim vijesti.
Radio Sarajevo wrote: Za razliku od njega, Kodro je NOGIRAN iz te iste užasne lige po kojoj se.rete već sto i nešto stranica.
Nije nogiran zbog rezultata , omjer mu je bio 11 pobjeda, 4 nerjesena i 2 poraza sa gol razlikom 33-9 i 37 bodova na 17 utakmica, nego je nogiran sto se poluamaterskim pusacima nargile, pijacima Sarajevskog i zderacima bureka i desetki u po somuna koji sebe nazivaju fudbalskim igracima nisu dojmile njegov moderne, cistokrvne profesionalne metode rada.
Radio Sarajevo wrote: FC Servette je uspavani gigant? Pa jesi li fakat ozbiljan?
Kako bi ti nazvao klub koji ima 17 sampionskih titula i 10 titula tamosnjeg kupa?
Radio Sarajevo

#2809 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

Point. wrote:
Radio Sarajevo wrote: Joj koliko gluposti na jednom mjestu, majko mila...

Wow, osvojio Kup u Japanu velis? Nista, predlazem da bude novi selektor Italije, ipak je kup u Japanu ozbiljna stvar.
Radio Sarajevo wrote: Amar je osvojio JE.BENIH deset trofeja u BiH. To nijedan trener nikad nije uspio. Ako pričate da je kupljeno, posjetite psihijatra, nemam vam šta drugo reći.
Pricate vi sto kao redovno pratite ligu da je namjeseno, kupljeno, rasprodano i preprodano. Ja ne tvrdim nista, ja samo prenosim vijesti.
Radio Sarajevo wrote: Za razliku od njega, Kodro je NOGIRAN iz te iste užasne lige po kojoj se.rete već sto i nešto stranica.
Nije nogiran zbog rezultata , omjer mu je bio 11 pobjeda, 4 nerjesena i 2 poraza sa gol razlikom 33-9 i 37 bodova na 17 utakmica, nego je nogiran sto se poluamaterskim pusacima nargile, pijacima Sarajevskog i zderacima bureka i desetki u po somuna koji sebe nazivaju fudbalskim igracima nisu dojmile njegov moderne, cistokrvne profesionalne metode rada.
Radio Sarajevo wrote: FC Servette je uspavani gigant? Pa jesi li fakat ozbiljan?
Kako bi ti nazvao klub koji ima 17 sampionskih titula i 10 titula tamosnjeg kupa?
1. Za tvoju informaciju, Japan učestvuje na skoro svakom SP-u.
2. Niko od nas ne priča da je namješteno. Dakle, ponovo ti kažem: ne laži.
3. Nogiran je kako god, činjenica da nije uspio kloceve ubijediti da igraju dovoljno govori. U reprezentaciji će to morati s Muhamedom Bešićem, sigurno većim debilom od igrača Sarajeva.
4. FC Servette je drugoligaš. Tako ga zovi. I to u zemlji koja ima bezveze ligu.
kakotakonikako

#2810 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by kakotakonikako »

Ovdje opet sve po starom. Pitari se slomise da dokazu da Amar ne valja - valjda kompleks od njega imaju. Cak ocrnjuju i Ivicu, koji je spasio lopove i lopovski N/FSBiH, da li to znaci da su za takav isti - lopovski N/FSBiH ?
Znas ti nas - je.bo ti nas.
manijak1

#2811 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by manijak1 »

I juce je bilo 10 god kako je Ivica imao mozdani :(
iz tvoje perspektive ne treba ti ovo :( :( samo trebaš da se stidiš i upitaš kako bi tebi bilo da ti se isto desilo nekome iz tvoga bliskog okruženja.
sramota .
avetinja

#2812 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by avetinja »

haubica_i_to_teshka wrote:Da se vishe ne lazemo!

Ne forsira se Amar shto je strucan (ili ne) nije bitno, nego shto ce neciji klub imati koristi.

Dolaskom Amara, svi mladi igraci bi gledali da dodju u Zelju (samim tim u reprezentaciju).Shta to znaci, svi znamo. Ko ce “prodavati” i ko ce uzimati novac i to je jasno. Druga stvar, reprezentacija bi utakmice igrala na Grbavici (vec vidjeno sa tendencijom ulaganja u njihov stadion)

Sve to pojedini dobro znaju, zato ga i podrzavaju.

Inace, radije bi ga gledali na klupi Zelje nego reprezentacije

Budite poshteni priznajte prave razloge !!!

dobro moj beze.....samo uzivaj :izet:
Budi siguran da kod Osima ne bi igrao niko ko nije zaslužio. Zebu u najboljem trenutku je prekrižio, valjda ti to dovoljno govori. Naš i problem jeste što se sve gleda kroz Željo/Sarajevo prizmu.
Što se tiče stadiona, savez je tja minimalni iznos morao uložiti da bi igrao na Grbavici. To da li bi se i gdje igralo se ne zna.
Inače, boli me briga ko će biti selektor. Ali ne znma čemu toliko opravdavanje Kodre i vraćanje na staro. Prije bih glasao za Husrefa, recimo, ili za bilo koga drugog ko već nije bio.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2813 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

Prestanite sa pričom o moždanim udarima, ko se šlagirao ko nije!
Malo kulturnije i obrazli komuniricranje vam ne bi škodilo!
omega369

#2814 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by omega369 »

SSemir wrote:
Rilkoni wrote:
Haj sljedeci put prije nego objavis post prvo procitaj sta si napisao. Sto je jos gore vjerovatno nisi ni svjestan kakvu si glupost napisao a sve to zbog prevelike zelje da prosipas svoju "raskosnu pamet"..
Sta je glupost? Sto je bh liga za ozbiljan fudbal, to je medjuopstinska liga za bhligu. Koliko du amarove titule vrijedne u svijetu, toliko du muradifove u bh ligi.
:thumbup:

Jednostavno receno
Tomahawk11
Globalni moderator

#2815 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

"Kodro je pod ugovorom sa Servetteom i bar za sada, niko nas nije kontaktirao. Imam puno povjerenje u njega. Ukoliko bi napustio klub, onda će biti najbolji glumac kojeg sam vidio u životu", rekao je Fischer.
Ne bi me začudilo da ovi prave račun bez Kodre. Ovi iz našeg saveza :roll:
Zamislimo cirkus, izglasaju i čovjek kaže - ne, hvala :mrgreen: :skoljka:
omega369

#2816 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by omega369 »

Prije ce biti da se izmisljaju kandidati da bi ispalo da se fol nesto odlucuje... Ono zelja je da dovedemo messija, ronalda, nouera, svi zauzeti... ipak cemo potpisati RUSTEMOVICA
haubica_i_to_teshka

#2817 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Edit: još jednom upozorenje za prekid ovog tipa komunikacije!
Ubuduće se briše, a ignorisanje će za rezultat imati 7-dnevni aranžman u Banovićima!
Charuga
Globalni moderator

#2818 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Charuga »

Grean wrote:Mislio sam na navijace Zeljeznicara a evo svi kao jedan navijaju za Amara. Znaci ne klub. Cinjenica da i ovi iz FSRS guraju istog kandidata a prica o njihovim prijedlozima je suplja i kukavicije jaje, kazna i inat jer se naginje za Kodru. Tu su jos pojedini sarajevski novinari.

Sa druge strane Kodru je predlozila struka, Kajtaz, Bajevic, Misimovic.

Valjda je legitimno primjetiti ove grupacije i pitati se sta su ciji motivi.
Možda je činjenica negdje u tvojoj glavi, ali ni jednog momenta nisu spomenuli Amara kao svoj prijedlog. Rekli su da će dati svoje prijedloge.
Drugo, Amar je predao kandidaturu sam, bez da ga je neko predložio, kao što je uradio i Meho. To su prave činjenice.

Drugo, ne navijaju svi kao jedan da Amar bude selektor. Vjeruj da je više onih koji bi ga više volili vidjeti na klupi Želje, nego na klupi reprezentacije.

Toliko.
wewa

#2819 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by wewa »

ja Amara uopste ne bih voljela vidjeti na klupi selekcije. ne dok je ove ekipe u Savezu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2820 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

Charuga, evo iz švicarskog kluba kažu da ih niko nije kontaktirao povodom priče o bh selektoru.
Dakle, Meho ako je predao, predao je krijući, bez znjanja svojih pretpostavljenih u klubu.
NORMUS

#2821 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by NORMUS »

Ovo se sve ba Želji šteli. Mislim, Ivica dao glas Amaru. Sinu. Tako providno... itd, itd... Hahahahah čitam i ne vjerujem...
Dovedite Žutog, Čačića, Muslina i druge ,,stručnjake,,...
Amara treba upravo zbog Ivice postaviti. Lik nešto i zna. Zna i Meho, ali će Mehi jebat milu majku kroz dvije tekme.
Živi bili pa popljuvali.
haubica_i_to_teshka

#2822 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

haubica_i_to_teshka wrote:Edit: još jednom upozorenje za prekid ovog tipa komunikacije!
Ubuduće se briše, a ignorisanje će za rezultat imati 7-dnevni aranžman u Banovićima!
Lijepo bih te zamolio da izbrishesh komentar jer je izvucen iz konteksta i na bilo koji nacin nisam uvrijedio Ivicu . Samo podsjecanje na tragediju koja ga je zadesila. Taj primitivizam doticnog je preshao granice u komunikaciji.
Hvala
Samo ne spominjati tu priču i sve u redu. Ovo se ne odnosi samo na tebe, nego na sve one koji u tom smjeru idu!
pecpec

#2823 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by pecpec »

Kako citirate jedni druge i replicirate pa da covjek sjedne i smije se mjesec bez prestanka,vi kao neki experti pa jedan drugog ispravljate,savjetuje :lol:

Posto nam drzava cvjeta od droge ja bi zvao maradonu,mislim da bi imao respekt kod igraca a ovi navedeni u anketi po meni niko od njih ne zasluzuje jer nece imat respekt kod bh zvezdica :lol:
shake69

#2824 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by shake69 »

Tomahawk11 wrote:Charuga, evo iz švicarskog kluba kažu da ih niko nije kontaktirao povodom priče o bh selektoru.
Dakle, Meho ako je predao, predao je krijući, bez znjanja svojih pretpostavljenih u klubu.
Toma, jedno je predati molbu za novi posao dok vec imas radno mjesto, ko to od nas nije uradio bar jednom bez znanja direktora, a drugo su neki visi kontakti. Sto bi tog direktora Servette iko kontaktirao iz FSBiH u ovoj fazi a covjek se samo prijavio za posao?
Meni je ovo veci cirkus jer se reprezentacija uvlaci u sve dublji glib gdje neki Mile postaje faktor kao iz dana najvece opstrukcije FSBiH jer eto ne valja im neki kandidat pa ce oni malo potraziti svoje Srbe da zakuhaju, a ispod stola prave talove i IMT relacije.
Allahselamet, sto bi rekao Zaim u Savrsenom krugu. :|
Tomahawk11
Globalni moderator

#2825 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

shake69 wrote:
Tomahawk11 wrote:Charuga, evo iz švicarskog kluba kažu da ih niko nije kontaktirao povodom priče o bh selektoru.
Toma, jedno je predati molbu za novi posao dok vec imas radno mjesto, ko to od nas nije uradio bar jednom bez znanja direktora, a drugo su neki visi kontakti. Sto bi tog direktora Servette iko kontaktirao iz FSBiH u ovoj fazi a covjek se samo prijavio za posao?
Meni je ovo veci cirkus jer se reprezentacija uvlaci u sve dublji glib gdje neki Mile postaje faktor kao iz dana najvece opstrukcije FSBiH jer eto ne valja im neki kandidat pa ce oni malo potraziti svoje Srbe da zakuhaju, a ispod stola prave talove i IMT relacije.
Allahselamet, sto bi rekao Zaim u Savrsenom krugu. :|
Stoji i to, ali eto ni Meho nije potvrdio, kad ga pitaju novinari, on se pravi mutav. Razumijem ja da on neće da ugrožava posao koji sad ima, bar ne dok ne bude jasnija situacija u vezi sa selektorskom pozicijom (ako je on stvarno kandidat!).
Mile je bio i ranije faktor, to je jasno. Svi potegnu pitanje ugroženosti kad vide da mogu izvući neki interes preko grbače reprezentacije.
Manje više, sve su to ista govna. I Mile i Edo i onaj iz hercegovačkog krša....poslali ih kantonalni/entitetski savezi, a znaš kako se biraju ljudi....stranački.
Locked