Tomahawk11 wrote:Nisu ti baš ove konstatacije na mjestu.Radio Sarajevo wrote:
A hrvatska liga je inače prejaka, skoro kao Bundesliga.
Iako mislim da je Kek odličan trener, meni je smiješno da neko favorizira nekoga sa strane u odnosu na nekog našeg, i da našima ne priznaje ništa, pa čak ni deset jebenih trofeja, od čega jedan u Japanu, dok se Keku priznaje jedan osvojen trofej i to u vrijeme dok je Mamić bio u zatvoru.
Pa kako te Lucky više nije stid, hrvatska liga je možda malo bolja od naše, ali ništa mnogo, razlika je samo u tome da mi ne znamo prodati mudo pod bubrege, a Mamić zna. I da im nije njega, i oni bi prodavali u drugu rusku ligu za 50.000 dolara.
Golman - Danijel Subašić - iz HNL do Monaco.
Odbrana - Vedran Ćorluka - iz HNL do...
Dejan Lovren - iz HNL...
Šime Vrsaljko - iz HNL...
Ivan Strinić - iz HNL...
Veza - Milan Badelj - iz HNL...
Mateo Kovačić, Luka Modrić...
Napad - Mario Mandžukić....
I tako dalje i tako redom.
Kod nas: golman Englez, bek Švabo, vezni iz Francuske krenuo....nije to baš tako. Daleko smo mi od HNL, oni su temelj svojoj reprezentaciji, kod nas tek po neki igrač u posljednje vrijeme da se profilira, a da je krenuo iz PL BiH.
I klupski, Dinamo, Rijeka, Hajduk, a iskoči tu i neki Osijek ili neko drugi i igraju play off evropskih takmičenja ili grupne faze....znaš gdje smo mi po tom pitanju.
Mislim, možemo se lagati, ali znaš da to nije to.
Razlika je puno veća nego što ti misliš.
U našoj ligi su igrali sljedeći igrači.
1. Luka Modrić
2. Edin Džeko
3. Mirsad Bešlija
4. Elvir Rahimić
5. Miroslav Stevanović
6. Mirko Hrgović
Itd.
Nije baš da smo tolika taraba u odnosu na Hrvatsku, ali je razlika kao što rekoh, u tome što ne znamo prodati igrača. Najbolji primjer je Džeko, ali ima i drugih primjera gdje smo se nogama u guzicu lupali ako bismo dobili sto tisuća, dok su Hrvati drmali milione.