Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

_Reds_

#2801 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by _Reds_ »

tripple_dubble wrote:Nekoliko odgovora, neka se pronadju oni sto su pitali.

1.
U izvjestaju ad hoc tijela komisije za sigurnost KS, navodi se:

- U petak 19.02.2016. godine neposrednim uvidom od strane službenih lica je konstatovano da za dan 8.02.2016. u periodu od 21:30 do 23:00 sata postoji operativno interesantan snimak na kojem se vidi dolazak vozila u kontrasmjeru kroz jednosmjernu ulicu. Vozilo je došlo iz pravca Vrela Bosne koje staje i zadržava se blizini hotela Cristal – navodi se u izvještaju.

Kako je pojašnjeno, snimak nije izuzet jer je tog dana na užem i širem lokalitetu došlo do nestanka struje. Policijski službenici su došli ponovo u 13 sati ni tada zbog nestanka električne energije nisu izuzeli snimak.

- Ovlašteno lice dolazi u hotel Crystal da izuzme snimak tek u ponedjeljak 22. februara i konstatuje da se na navedenom sistemu videonadzora ne nalaze snimci, a koji su prethodno „evidentirani neposrednim uvidom u petak 19.02.2016. – navodi se.

Konstatovano je da se na videonadzoru ne nalaze snimci za dane 8., 9. i 10. februar te da postoji sumnja da su „namjerno uklonjeni, a bili su prisutni“. Posebno je interesantno da nema snimka ni od 9. februara kada je nastavljen policijski uviđaj i kada su "pronađeni komadi plastike i laka zelene boje".
Znaci da je tacno da je nestajalo struje.

Ono sto je zanimljivo jeste da snimke niko nije trazio 10 dana. I da ih je i za tih 10 dana neko mogao brisati. Kao što sma rekao, velika aljkavost policije u ovom slučaju.

Obzirom da stoji da su snimici izbrisani, a ne unisteni, onda su se mogli i vratiti.
Snimak sa kuvajtske rezidencije, snimak kombija, dokazuje da je kombi imao ispravne farove. Takodjer taj snimak je izuzet u trajanju od oko 2,5 sata i na njemu se vidi kretanje automobila golf 4 u vlasnistvu rent-a-car Zije Mutapa, i to u tri navrata neposredno pred i neposredno poslije vremena za koje se smatra da se citav dogadjaj desio. Tim golfom je po istrazi upravljao Vehbija Seferovic, rodjak Ljube Seferovica, koji je u svom iskazu naveo da je isao u pekaru u S. Koloniji tu noc, oko 21h, da se u povratku susreo sa kombijem "zelena trava" boje, koji je isao iz pravca Vrela Bosne te da je vidio momka kako lezi i policiju.

- Kombi imao ispravne farove u momentu kada se udaljava U PRAVCU Vrela Bosne, a neposredno nakon sto se smatra da je Memic zadobio povrede (22:35 cini mi se..)
- Odkud da Vehbija Seferovic, koji btw. zivi u satoru, upravlja automobilom Golf 4, vlasnistva Rent-a-car Zije Mutapa - a Mutap nikada nije prijavo tu kradju?
- Vehbija navodi da je prosao Alejom oko 21h, sto potvrdjuje u svom iskazu i njegova zena i da se tada mimoisao sa kombijem Ljube Seferovica (kojeg je po iskazu prepoznao u kombiju, ne odmah, ali mu je zena rekla: "eno Ljubo"), koji dolazi navodno iz suprotnog pravca?

Je li i Vehbija imao amneziju? Ili Vehbija te noci nije bio u pomenutom automobilu... Golf 4... koji btw., sto je na snimku JASNO uocljivo - neposredno nakon dogadjaj, prolazi ispred kuvajtske rezidencije i jasno se vidi da je lijevi far ostecen.
Za ovo sma tkodje rekao da je potrebno razjasniti umjesanost cigana i Mutapa u sve, i vecina slucaja bi bila rijesena. Mislim da je isuvise jasno da su involvirani, na ovaj ili onaj nacin.
Xavier1

#2802 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Xavier1 »

tripple_dubble wrote:
Xavier1 wrote:Zna li se koliko je ljudi bilo na protestima?
Po mojoj procjeni, s konstantnim dolascima i odlascima, bilo nas je oko 1.000 do 1.500. Bilo je dosta javnih licnosti tu, sto je dobar znak.
Sramotno malo za grad od 300 hiljada.
mrgreen

#2803 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mrgreen »

"Haaaajmo bit pozitivni"
Ja ne znam nijedan protest osim jmbg-a u zadnje vrijeme da je bilo više ljudi, ispravite me ako grijesim. Ma ni stotinu, samo bliža rodbina i prijatelji.
Za mene je bilo iznenađujuće puno ljudi za naše standarde, pa se želim nadati da se bar u ovom slučaju nešto mijenja nabolje.
tripple_dubble

#2804 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

mrgreen wrote:"Haaaajmo bit pozitivni"
Ja ne znam nijedan protest osim jmbg-a u zadnje vrijeme da je bilo više ljudi, ispravite me ako grijesim. Ma ni stotinu, samo bliža rodbina i prijatelji.
Za mene je bilo iznenađujuće puno ljudi za naše standarde, pa se želim nadati da se bar u ovom slučaju nešto mijenja nabolje.
To je tacno. I ja ovo gledam kao pozitivan pomak, ipak mislim da ce ici i na vise sa brojem javne podrske nana protestima.
walk_M-A-N

#2805 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by walk_M-A-N »

Ovdje narod nije organizovan i okupiti i toliko je uspjeh.
Pretpostavljam da je više nego na skupu jedne od vladajućih stranaka.
Dosta ljudi koristi subotu za rad ili nema kada ići na skupove, što ne znači da ih ne zanima.

Šta je sa ovim slučajem pravno?
Oslobođeni Seferovići ali nije utvrđeno kako su povezani i niko ih ne pita? Ni za taj Golf?
Krivi iz policije za pogreške i zataškavanje ali bez kazne, isteklo kao vrijeme za disciplinski? A krivični, nema dokaza da je namjerno?
Tužioci koji su bili i mijenjali se (ne znam koliko i koliko, ne pratim detaljno) isto ništa?
Vještaci koji su svjedočili čudno, šta s njima? Tamo se spominju dvojica, da imaju prijave, je li to?

Od ostalog, ko će ga znati.
Dalida prozvana da je uzela pare. Ništa kao što je ništa što je počistila predmete tako što ih je samo zatvorila.
Ovdje na forumu pročitao mogući scenario. Nije mi jasno to javno sastajanje i nemoj se sastajati.
Jasno da ta Mutap sve zna ali neće protiv sebe. A nema one milicije da ispita..
Nemam pojma ko je, ali ne mora biti prostitucija (ne znam ima li išta da to dokazuje), možda se samo nadala ulasku u begovat, pa skontala da nema ništa (lupam).
Cherry-Cherry

#2806 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Da imamo staru dobru miliciju, sjetila bi se ona svega.
Nadzorna_ploca

#2807 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nadzorna_ploca »

A sta su to muskici vidjeli u njoj..prosjecna koka.
Cherry-Cherry

#2808 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Možda joj je zlatna.
Nadzorna_ploca

#2809 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nadzorna_ploca »

Zlato ne smrdi. Nije to.
Xavier1

#2810 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Xavier1 »

Nadzorna_ploca wrote:A sta su to muskici vidjeli u njoj..prosjecna koka.
Dovoljno je da lako "daje".
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#2811 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Jimmy McNulty »

Cherry-Cherry wrote:Da imamo staru dobru miliciju, sjetila bi se ona svega.
Priča mi mama koja je 58' godište da je jedno jutro kada je ona bila dijete na rubu bašte gdje je živjela pronađen muški leš i dedo rahmetli otišao po miliciju i oni su tu zajedno sa nekim inspektorima u selu proveli preko 10 dana, prečešljali sve, ispitali od 3-godišnjeg djeteta do krave u štalama dok nisu našli krivca... na kraju momak stradao slučajno, neki iz drugog sela zamijenili ga sa lokalnim harambašom koji ih je maltretirao.

Elem nejse, nisu tad radili ni pametniji ni nadmoćniji ljudi u policiji, sve se može otkriti isaznati u ovoj državi kada ima volje za to. Premali smo i mentalitet nam je takav da ne možeš počiniti neko veće krivično djelo, a da ptica ne propjeva.
Streptokok

#2812 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Streptokok »

Jimmy McNulty wrote:
Cherry-Cherry wrote:Da imamo staru dobru miliciju, sjetila bi se ona svega.
Priča mi mama koja je 58' godište da je jedno jutro kada je ona bila dijete na rubu bašte gdje je živjela pronađen muški leš i dedo rahmetli otišao po miliciju i oni su tu zajedno sa nekim inspektorima u selu proveli preko 10 dana, prečešljali sve, ispitali od 3-godišnjeg djeteta do krave u štalama dok nisu našli krivca... na kraju momak stradao slučajno, neki iz drugog sela zamijenili ga sa lokalnim harambašom koji ih je maltretirao.

Elem nejse, nisu tad radili ni pametniji ni nadmoćniji ljudi u policiji, sve se može otkriti isaznati u ovoj državi kada ima volje za to. Premali smo i mentalitet nam je takav da ne možeš počiniti neko veće krivično djelo, a da ptica ne propjeva.
radili su i pametniji i školovaniji. tada nije difovac mogao biti inspektor. a sada se svaka ubleha nakitila činovima.
eltroxin

#2813 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by eltroxin »

Radili bi i ovi da znaju da znaju da ce biti konsekvenci. A to se odnosi od portira do vrha.
bosanska senzacija

#2814 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bosanska senzacija »

Mislim da sam vidio Ljubu Sefeovica kako sa jos 3-4 firauna vrti dzoint u krug u sred bijela dana na veoma prometnom mjestu :D

Ja i dalje mislim da je on taj koji je odgovoran za ovu nesrecu i da se spletom okolnosti izvukao na nevjerovatan nacin.
MensurM

#2815 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

bosanska senzacija wrote:Mislim da sam vidio Ljubu Sefeovica kako sa jos 3-4 firauna vrti dzoint u krug u sred bijela dana na veoma prometnom mjestu :D

Ja i dalje mislim da je on taj koji je odgovoran za ovu nesrecu i da se spletom okolnosti izvukao na nevjerovatan nacin.
I da ga nije udario kombijem, nekako je upetljan. A Memići ga slave i puštaju da slobodno šeta.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#2816 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Jimmy McNulty »

I ja sam ga vidio kako prodaje heroin u blizini osnovne škole dječacima iz osmog razreda :-)
JThomas

#2817 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

stvarno, kako porodicu žrtve nije sramota što su ubice na slobodi...
Sara03

#2818 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Sara03 »

tripple_dubble wrote:I ja sam gore zato tvrdila pri tekstu sa "dnevno.ba" (jer za njih pise Simic), da njega ne treba shvatati 100% ozbiljno, ali ponekad ima nesto sto je fakat tacno. Npr. dokument ovaj, Alisina izjava odnosno sluzbena zabiljeska od Sanele Hasanbegovic, je iz spisa. Vjerodostojan je. Da li tamo pisu imena i pogotovo ti inicijali, u to se moze sumnjati - obzirom da nemamo sad ovdje dokaz o tome, vec samo rijec Simicevu i cenzurisanu zabiljesku.

Pisao je taj i dosta gluposti, al' bas.
Izvuče se Sanela nekako.

Olakšajmo, a ne otežajmo (što neko reče). :|
bosanska senzacija

#2819 Re: Slučaj Dženan Memić

Udario ih jeste kombijem iako to se na njihovim tijelima ne primjeti i to mozda zbog toga sto su na sebi imali debelu zimsku odjecu. I taj kombi je specificnog dizajna tako da je taj udar vise bio kao naglo guranje od cega su oboje zavrsili na asfaltu sa poderanim dlanovima i koljenima. Alisi je isto konstantovano naglo istegnuce vrata sto moze biti od iznenadnog udara u ledja i zbog toga me ni malo cudi ako je izgubila svijest dok je ovaj udarao Dzenana.

Nesposobnost policije kod prvog uvidjaja dovela je do raznih nelogicnosti zbog cega su sasvim jednostavan slucaj pretvorili u opstu havariju.
Sara03

#2820 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Sara03 »

JThomas wrote:stvarno, kako porodicu žrtve nije sramota što su ubice na slobodi...
Pa da. Oni su krivi što ubica slobodno šeta našim gradom... i što je ubica... i što ga je mati rodila. :|
dimitrov

#2821 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dimitrov »

bosanska senzacija wrote:Udario ih jeste kombijem iako to se na njihovim tijelima ne primjeti i to mozda zbog toga sto su na sebi imali debelu zimsku odjecu. I taj kombi je specificnog dizajna tako da je taj udar vise bio kao naglo guranje od cega su oboje zavrsili na asfaltu sa poderanim dlanovima i koljenima. Alisi je isto konstantovano naglo istegnuce vrata sto moze biti od iznenadnog udara u ledja i zbog toga me ni malo cudi ako je izgubila svijest dok je ovaj udarao Dzenana.

Nesposobnost policije kod prvog uvidjaja dovela je do raznih nelogicnosti zbog cega su sasvim jednostavan slucaj pretvorili u opstu havariju.
Zbog čega bi ga udarao šipkom ako ga je prethodno “gurnuo” kombijem?
JThomas

#2822 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

da eliminiše svjedoka udara koji se na njihovim tijelima ne primijeti.

jednog.
Streptokok

#2823 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Streptokok »

Ma primjetilo bi se nego zimske jakne u potpunisti amortizovale udar. :roll:
bosanska senzacija

#2824 Re: Slučaj Dženan Memić

Pa i moj srednjoskolski prijatelj je jednom dobio batine nakon sto ga je lola prvo udario autom, a i sama Ljubina zena u prvom zapisniku je upravo rekla da ga je Ljubo udario po glavi.

I opet ponavljam da ko god je Dzenana udario po glavi vjerovatno nije imao namjeru da ga ubije.
MensurM

#2825 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

bosanska senzacija wrote:
I opet ponavljam da ko god je Dzenana udario po glavi vjerovatno nije imao namjeru da ga ubije.
Naravno. Čak vjerujem i da na sudu ne bi prošao tako loše.
Locked