Zec je bio prije..u grmu..moonca wrote:Ej, sad.
![]()
Ne bih rekla da je to razlog.
Utice trudnoca, hm , mozda je tu zec.
pa se tek poslije udeblja
Zec je bio prije..u grmu..moonca wrote:Ej, sad.
![]()
Ne bih rekla da je to razlog.
Utice trudnoca, hm , mozda je tu zec.
Ne znam je li proizvodnja, vec vise u tome sto Ameri jedu mnogo vise preradjene hrane, umjesto svjeze.moonca wrote: Mislim da je prizvodnja hrane razlog kao nacin i vrijeme unosenja iste, kao i genetska predispozicija. Imaju i manje srcanih oboljenja.
Prosjecan muskarac je mrsaviji od prosjecne zene u Bosni. Istu hranu jedu.
A šta rade života tianimals wrote:
Muskarci jedu, i rade fizicki...zene jedu i nista fizicki ne rade..
mozda zato
Hos reci, muskarci svinje...Zejnep wrote:Ma ja, žena se nakrka pite, ćevapa i sve zalije pivom. Pa legne. Djeca se sama brinu o sebi a za kućne poslove prosječna bosanka ima slugu. Na posao ne ide. Za to vrijene muž ide u lov ili cijepa drva.
Gdje nalazite tu statistiku?
jeza u ledja wrote:Ne znam je li proizvodnja, vec vise u tome sto Ameri jedu mnogo vise preradjene hrane, umjesto svjeze.moonca wrote: Mislim da je prizvodnja hrane razlog kao nacin i vrijeme unosenja iste, kao i genetska predispozicija. Imaju i manje srcanih oboljenja.
A sto se tice genetskih predispozicija, mozda, samo, Ameri (barem oni bijeli) su evropski buckuris gena, tako da ne vjerujem da je bas to.
Neki kazu da ima veze sa crvenim vinom (sto se tice srcanih oboljenja). Ko ce mu ga znati. Ja ipak mislim da su glavni razlozi prije svega kolicina krkanluka, ali onda i to koliko se ljudi krecu dnevno.
A sto se tice muskaraca i zena i gojaznosti....pa, zene koliko znam imaju vise masnog tkiva u sebi, jednostavno takva priroda. I mislim da je to slucaj svugdje u svijetu, ne samo u Bosni.
animals wrote:Hos reci, muskarci svinje...Zejnep wrote:Ma ja, žena se nakrka pite, ćevapa i sve zalije pivom. Pa legne. Djeca se sama brinu o sebi a za kućne poslove prosječna bosanka ima slugu. Na posao ne ide. Za to vrijene muž ide u lov ili cijepa drva.
Gdje nalazite tu statistiku?
Jedu vise kolicinski to je tacno. Sto siromasniji to deblji, da se zakljuciti da je ipak jeftina hrana sa kojekakvim dodacima.jeza u ledja wrote:Ne znam je li proizvodnja, vec vise u tome sto Ameri jedu mnogo vise preradjene hrane, umjesto svjeze.moonca wrote: Mislim da je prizvodnja hrane razlog kao nacin i vrijeme unosenja iste, kao i genetska predispozicija. Imaju i manje srcanih oboljenja.
A sto se tice genetskih predispozicija, mozda, samo, Ameri (barem oni bijeli) su evropski buckuris gena, tako da ne vjerujem da je bas to.
Neki kazu da ima veze sa crvenim vinom (sto se tice srcanih oboljenja). Ko ce mu ga znati. Ja ipak mislim da su glavni razlozi prije svega kolicina krkanluka, ali onda i to koliko se ljudi krecu dnevno.
A sto se tice muskaraca i zena i gojaznosti....pa, zene koliko znam imaju vise masnog tkiva u sebi, jednostavno takva priroda. I mislim da je to slucaj svugdje u svijetu, ne samo u Bosni.
seks je fizicki radanimals wrote:
mozda zato
Mi trpamo, a zene se ispruze..Connaisseur Karlin wrote:seks je fizicki radanimals wrote:
mozda zato
zdrav muskrac zdrave kilaze se nece oznojiti kao neko ko konzummira pivo i ima pivski stomakanimals wrote:Mi trpamo, a zene se ispruze..Connaisseur Karlin wrote:
seks je fizicki rad
mi se uznojimo, a one se debljaju
Zbog raznoraznih stvari, ultra-preradjena hrana je u Americi najjeftinija. Svjeze voce i povrce je skuplje nego sto bi trebalo biti (mada je sve to relativno jeftino da se razumijemo). No jeftinije je kupit kakve "pizza bagels" ili "big mac" nego napraviti normalan rucak. Jeftinija je coca-cola nego prirodni sok. Recimo, zbog subvencija koje dobijaju proizvodjaci kukuruza, jeftiniji je high-fructose corn syrup, nego obicni secer od repe ili trske (sto je obratno svugdje drugo u svijetu ja mislim). Onda taj ultra-preradjeni sirup stavljaju i trpaju svugdje. Stavis secera, soli i masnoce u bilo bilo sta, to ce pojacat okus.moonca wrote: Jedu vise kolicinski to je tacno. Sto siromasniji to deblji, da se zakljuciti da je ipak jeftina hrana sa kojekakvim dodacima.
Oh, koliko gojaznih zena- to je strava. U Bosni takvih nema,mislim.
arzuhal wrote:Dobra tema, timpra...
Tacno, sve si detaljno opisao. Imaju pristup zdravstvenoj njezi,tek toliko da dobiju tablete i da nastave jesti po uzitku.jeza u ledja wrote:Zbog raznoraznih stvari, ultra-preradjena hrana je u Americi najjeftinija. Svjeze voce i povrce je skuplje nego sto bi trebalo biti (mada je sve to relativno jeftino da se razumijemo). No jeftinije je kupit kakve "pizza bagels" ili "big mac" nego napraviti normalan rucak. Jeftinija je coca-cola nego prirodni sok. Recimo, zbog subvencija koje dobijaju proizvodjaci kukuruza, jeftiniji je high-fructose corn syrup, nego obicni secer od repe ili trske (sto je obratno svugdje drugo u svijetu ja mislim). Onda taj ultra-preradjeni sirup stavljaju i trpaju svugdje. Stavis secera, soli i masnoce u bilo bilo sta, to ce pojacat okus.moonca wrote: Jedu vise kolicinski to je tacno. Sto siromasniji to deblji, da se zakljuciti da je ipak jeftina hrana sa kojekakvim dodacima.
Oh, koliko gojaznih zena- to je strava. U Bosni takvih nema,mislim.
To jedno, a drugo, siromasniji su obicno manje obrazovani, manje svjesni o potrebi fizickih aktivnosti, i vjerovatno imaju slabiji pristup zdravstvenoj njezi.
A kod ovih bogatijih...znas kako ti je. Mnogi se i dalje krkaju, ali onda exercise, trcanje, joga, gym, i sagorijevaj kalorije.
Ovo lupam iz glave, i znam da zvuci kontradiktorno, ali mislim da nema nacije gdje se vise ljudi intenzivno i redovito bavi nekom tjelovjezbom ili sportom. Ovo pogotovo vazi za zene.
a sto vas dvoje ucite na temi , da li treba ponoviti lekcijeZejnep wrote:arzuhal wrote:Dobra tema, timpra...aha, svašta se može naučiti

Najbolje su one sto sjednu prema tebi, i jos se nagnu nazad..moonca wrote:hoce ako ne mrdaju![]()
![]()
Žene u Bosni su mašalahjeza u ledja wrote:Al tu kategoriju toliko debelih ljudi, ja nigdje u svijetu nisam vidio.![]()
Mislim sigurno da ima, ali rijetko.
Imas debeo, predebeo i onda neka kategorija "americki debeo".

morbidly obese...jeza u ledja wrote:Al tu kategoriju toliko debelih ljudi, ja nigdje u svijetu nisam vidio.![]()
Mislim sigurno da ima, ali rijetko.
Imas debeo, predebeo i onda neka kategorija "americki debeo".