REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
zenit dozic

#2801 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by zenit dozic »

DonieBrasco wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Lično smatram da je izabran pogrešan istorijski i politički trenutak za reviziju a vrijeme samo što nije iscurilo.
Kakva je razlika sto se to sada radi, sto nije prije godinu, tri, ili sta hoces da kazes ? Srbi se kao ne bi bunili da je bilo kasnije ili prije ?
Oce da kaze; posto je zima, a zimi su valovi najveci, pa da se ne bi talasalo.
PM72

#2802 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:@draganbl

Ja sam nedavno odgovarajući jednom forumašu, koji me kritikovao zbog mojih stavova po pitanju revizije presude usput me nazvao četnikom, rekao da pitanje revizije presude jako kompleksno i važno te da se nije smjelo desiti da se gotovo deset godina ne radi ništa i onda pet do dvanaest krene po svaku cijenu u taj proces. Rekao sam isto tako da meni ne treba revizija da mi objasni da se u Srebrenici, ne samo u Srebrenici, desio genocid i zločin bibliskih razmjera za Bošnjake. Ja sam toga vrlo svjestan. Svjestan sam isto tako da priča o tome kako su genocid počinili pojedinci ne pije vode i vrijeđa ovo malo intelekta što imam. Jer neko je morao najmanje organizovati vozila, vozače i to ne dva, tri, pet, dvadeset već stotine vozila i vozača...tešku mehanizaciju, vojsku, municiju, hranu i gorivo za sve to. Dakle znamo da je to počinio tadašnji sistem u RS-u uz prešutnu ulogu Srbije koja je po presudi imala obavezu da to spriječi a nije. BiH nije od Srbije udaljena hiljadama kilometara već nas dijeli granica duga, koliko ono...300 i nešto kilometara i znali su za namjere VRS i za genocid.

Sada kada smo krenuli da se fatamo u to kolo revizije navrat-nanos nadam se da je neko napravio neku analizu i da je spreman na sve opcije. Lično smatram da je izabran pogrešan istorijski i politički trenutak za reviziju a vrijeme samo što nije iscurilo.
Mudro zboriš Drvosječo! :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#2803 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

DonieBrasco wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Lično smatram da je izabran pogrešan istorijski i politički trenutak za reviziju a vrijeme samo što nije iscurilo.
Kakva je razlika sto se to sada radi, sto nije prije godinu, tri, ili sta hoces da kazes ? Srbi se kao ne bi bunili da je bilo kasnije ili prije ?
Velika je razlika. Danas EU i cijeli zapadni svijet nisu blagonakloni prema muslimanima, desni politički blok je danas u uspuno u odnosu na recimo 2012. godinu ili ranije. Dodik ne govori bez razloga da je RS branio kršćanske vrijednosti, ne upotrebljava bez razloga riječ muslimani umjesto Bošnjaci.
Drvosjeca iz Dejcica

#2804 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

zenit dozic wrote:
DonieBrasco wrote:
Oce da kaze; posto je zima, a zimi su valovi najveci, pa da se ne bi talasalo.
Pogodio si k'o prstom tamo gdje mu nije mjesto. :mrgreen: :thumbup:
Bosanski_kralj

#2805 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Bosanski_kralj »

Ja znam da je Srbija počinila genocid i ni jedan sud me ne može uvjeriti u suprotno.

Tako da moje mišljenje ostaje ne promijenjeno ma kako sve ovo završilo.
dogtag

#2806 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dogtag »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
DonieBrasco wrote:
Velika je razlika. Danas EU i cijeli zapadni svijet nisu blagonakloni prema muslimanima, desni politički blok je danas u uspuno u odnosu na recimo 2012. godinu ili ranije. Dodik ne govori bez razloga da je RS branio kršćanske vrijednosti, ne upotrebljava bez razloga riječ muslimani umjesto Bošnjaci.
Pa cilj je da se ovde Bošnjaci svedu na neku vjersku skupinu, to je moglo prije rata a sada teško može proći! I Kosovo je 99% muslimansko pa ima blagonaklonost većine kršćanskih zemalja, tako da ti ova teorija ne pije puno vode ;-)
Drvosjeca iz Dejcica

#2807 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

dogtag wrote: Pa cilj je da se ovde Bošnjaci svedu na neku vjersku skupinu, to je moglo prije rata a sada teško može proći! I Kosovo je 99% muslimansko pa ima blagonaklonost većine kršćanskih zemalja, tako da ti ova teorija ne pije puno vode ;-)
Teško to može proći ali prolazi kod desnih ekstrema po Evropi...sreća da se Trump ipak dohavizao.
dogtag

#2808 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dogtag »

dogtag wrote: Pa cilj je da se ovde Bošnjaci svedu na neku vjersku skupinu, to je moglo prije rata a sada teško može proći! I Kosovo je 99% muslimansko pa ima blagonaklonost većine kršćanskih zemalja, tako da ti ova teorija ne pije puno vode ;-)
Teško to može proći ali prolazi kod desnih ekstrema po Evropi...sreća da se Trump ipak dohavizao.
U nedostatku nekih vjerodostojnih argumenata, ovo još samo koriste velikosrpski i velikohrvatski kvislinzi koji ne žele dobro ovoj državi i njenom najbrojnijem narodu!!! ;-)
fakat

#2809 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by fakat »

DonieBrasco wrote:
Mislim da ovo nije toliko bitno koliko upravo neki Srbi i Hrvati potenciraju da bi zaplasili Bosnje, kao treba da ste manji od makova zrna, tolika je euforija bila kod Srba oko Trampa a ovaj podrza Kosovo nakon izbora.Mene je vise strah politikanstva, da je zapad zavrsio sa kaznjavanjem Srbije i da sada opet nudi mrkvu, ali ako ovo ima zeleno svijetlo od SAD onda mozda ipak ima nekih novih momenata.
Hafis

#2810 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Hafis »

dogtag wrote:
U nedostatku nekih vjerodostojnih argumenata, ovo još samo koriste velikosrpski i velikohrvatski kvislinzi koji ne žele dobro ovoj državi i njenom najbrojnijem narodu!!! ;-)
E što ti je kompleks.
Pa ne može tema o receptu za tulumbe ili pravljenju hodžinih zapisa, a da se velikohrvati ne spomenu :)
nikad_vise

#2811 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by nikad_vise »

Prema mišljenju prof. Vetlesena, do pomirenja u BiH istinski ne može doći ukoliko počinioci ne priznaju ono što su počinili i ne iskažu javno kajanje za ono što su uradili. I tada, ako se to desi, niko nema pravo natjerati žrtvu da izvinjenje i prihvati. Oprost i zaborav nisu obaveza žrtve, kategoričan je Vetlesen. “Poznato mi je koliko se javlja poricanja i upravo ušutkivanje žrtve da govore o svemu onome što se dešavalo često može samo pogoršavati stvari, narušavati mogući postupak pomirenja. Razumljivo je da je veliki broj žrtava spreman zaboraviti sve što im se dešavalo zbog budućnosti. Ljudi su često svjesni da podsjećanje na te patnje može uzrokovati nove sukobe, nemir u društvu. Reći žrtvama da šute jednako je kao da se ponavlja iskustvo koje je proživjela. Moralno je sumnjivo, psihološki neizdrživo da se to ostavi kao odgovornost samo žrtve, a ne samo zločinca, i to nikako ne može pomoći žrtvama”, prokomentirao je Vetlesen.

On smatra šokantnom činjenicu da se ništa od onoga što se dešavalo ne uči u školama i da nije dio nastavnog programa. “Ako je to tako, onda je zaista sumorna budućnost jer historija nam pokazuje da negiranje, poricanje i zaborav nemaju posljednju riječ. U kulturi življenja gdje je negiranje i poricanje uobičajeno, ukoliko ljudi i dalje žele poricati, društvo dovodi do lažnog morala i jednog će momenta izaći na vidjelo, a reakcije mogu biti veoma burne i mogu biti opasne za budućnost tog naroda”, upozorio je Vetlesen. On je iznio i stav da zaista ne može doći do oprosta ukoliko počinilac sam ne prizna sve ono što je počinio i ne pokaže iskreno žaljenje. Ali i tada, ukoliko taj počinilac iskreno pokaže kajanje, ne može imati nikakva prava, ni u pravnom ni u moralnom smislu. Žrtva ne može biti prisiljena da oprosti, mora biti spremna da dobrovoljno da oprost, a počinilac ga mora prihvatiti samo kao poklon koji nije zaslužen. Norveški filozof Vetlesen kategoričan je u ocjeni da ne postoji niko ko bi imao pravo prisiliti žrtvu na oprost, pa ni vjerski ili politički lider. “Niko nema pravo ni davati bilo kakvo uputstvo u tom smislu. To je isključivo pravo žrtve. Oprost nije obaveza žrtve niti je pravo počinioca. To je, dakle, jedna ličan stav. Šta god ta žrtva odlučila, niko je nema pravo osuđivati ili hvaliti za to što je učinila”, kategoričan je Vetlesen.
asker

#2812 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

Hebote pojedini likovi na forumu vise i ne kriju da su protiv revizije :-) .
Do zadnjeg trenutka su se nadali da nece biti podnesena. Al ne lezi vraze, ode Sake s papirima. Sad mlate nece biti prihvacena. Ako se prihvati mlatit ce nece doci povoljnija presuda. Ako bude mlatit ce a sta se time dobija, navodi se voda na nekakve mlinove.
Da, bilo je zabrinutosti sto pare idu iz njihovog dzepa. Istovremeno ih bolio kurac sto i 30 milki koje Dodik trosi po svijetu ruseci drzavu idu iz njihovog dzepa :-)

Neka se stvari odvijaju kako i treba, sud radi svoj posao, zivot tece dalje, poslije Petka dolazi Subota. Pa nismo cetnici pobogu, necemo nikog u masovne grobnice.
Drvosjeca iz Dejcica

#2813 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

dogtag wrote:
Image
PM72

#2814 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

Izlaz iz zatvorenog kruga može se ukazati jedino u slučaju da žrtva odustane od potraživanja pravde ili da, s druge strane, krivci priznaju svoju krivnju. Čista fantazija, zar, ne?
nikad_vise

#2815 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by nikad_vise »

Bosnjaci znaju da je to sve spremljeno u Srbiji,
Bosnjaci znaju i da je bio genocid na prostoru cijelog entiteta jer ih i danas dan iskopavaju iz jama sirom RS
Bosnjaci znaju i da to sve zna cijeli svijet i međunarodni sud
Bosnjaci znaju i da je taj sud imao dovoljno dokaza da zna sta je radeno Bosnjacima
Znamo mi dobro i da je ta papanska evropa progledala Srbima kroz prste i njih zaobisla u presudi a genocidni entitet nagradili entitetom koji vec godinama koci drzavu.
Znamo mi dobro i da ce opet ta ku.rva evropa zajedno sa svojim sudom vjerovatno opet presudit u korist Srba.

Al neka je to tako sve i neka presude,nema nam niko pravo uskratiti pravo na istinu i pravdu.Nema nas niko pravo ucjenom i prijetnjom prisiliti da odustanemo od pokusaja pronalaska pravde.
madner

#2816 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by madner »

Sreca da su Srbi dosad bili konstruktivni pa mogu ucjenjivati :D
Acid25

#2817 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Acid25 »

Ivancov: Zahtjev za reviziju presude podnesen je bez saglasnosti unutar BiH
A referendum? :|
muha_sa

#2818 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

kud ovo procitah :-)

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/vu ... ina-unazad

necu moc tekmu gledat kolko se nasekirah
Acid25

#2819 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Acid25 »

muha_sa wrote:kud ovo procitah :-)

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/vu ... ina-unazad

necu moc tekmu gledat kolko se nasekirah
A ko će to sad oduzimati!
2017-25=1992 :shock: u jbt :run:

sikiracija intensifies
Ko nas bre zavadi? :(
Last edited by Acid25 on 22/02/2017 20:10, edited 1 time in total.
insomnia78

#2820 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by insomnia78 »

Acid25 wrote:
Ivancov: Zahtjev za reviziju presude podnesen je bez saglasnosti unutar BiH
A referendum? :|
Sa'će vama petokolonasi objasniti kako je Rusija oduvjek bila prijatelj BiH i radila za nase dobro
PS: ovo govno treba protjerati nazad u Rusiju
dogtag

#2821 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dogtag »

E što ti je kompleks.
Pa ne može tema o receptu za tulumbe ili pravljenju hodžinih zapisa, a da se velikohrvati ne spomenu
To su oni tzv branitelji, štovaoci UZP i Sranje Tuđmana, koji su se borili za kršćanske vrijednosti a protiv terorista muslimana na povjesno hrvatskim prostorima ??? Davno sažvakano i postalo dosadno više "muslimance" optuživati.....jedno te isto, jedno te isto.... :zzzz: :zzzz:

Komplekse nosimo i evo se crvenimo od stida jer ste Vi samoproglasili poslje svega "Nositelji eUropskih vrijednosti" :lol: ,

....... ma bjaži, bjaži...
Acid25

#2822 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Acid25 »

Vučić o reviziji: Odnosi vraćeni 25 godina unazad
Image
bh.tornjak

#2823 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

Voda je definitivno usla u usi:

Ambasador Ruske Federacije u Bosni Hercegovini Petar Ivancov zatrazio vanrednu sjednicu Vijeća za implementaciju mira (PIC) koja je sazvana za sutra u 13 sati.
belfy

#2824 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by belfy »

Hafis wrote:
dogtag wrote: U nedostatku nekih vjerodostojnih argumenata, ovo još samo koriste velikosrpski i velikohrvatski kvislinzi koji ne žele dobro ovoj državi i njenom najbrojnijem narodu!!! ;-)
E što ti je kompleks.
Pa ne može tema o receptu za tulumbe ili pravljenju hodžinih zapisa, a da se velikohrvati ne spomenu :)
da, cesto se desava. interesantno je i ko se prvi nadje prozvan...
kamen spoticanja

#2825 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kamen spoticanja »

bh.tornjak wrote:Voda je definitivno usla u usi:

Ambasador Ruske Federacije u Bosni Hercegovini Petar Ivancov zatrazio vanrednu sjednicu Vijeća za implementaciju mira (PIC) koja je sazvana za sutra u 13 sati.
Mislim da je vrijeme da mile postavi rampe u doboju,na kozijoj cupriji i dobrinji...dok ih drzi ovo samoslogasrbinaspasava raspolozenje
Post Reply