Huawei telefoni
Moderator: Benq
-
zrakomlat
#2801 Re: Huawei telefoni
Prije 10 min upalim sluzbeni huawei y5 2018, da ne zaboravim ujutro, kad upravo dođe obavještenje da su dostupna ažuriranja za google play, pictures, google duo, YT i još 8 nekih aplikacija. smijem li kliknut da ažurira 
- kokikol
#2802 Re: Huawei telefoni
To bi značilo da više nema sigurnosnih zakrpi ni velikih nadogradnji za huawei telefone a ako dođe kakva zakrpa možemo se oprostiti od google usluga, jbt kspitalizam
- kokikol
#2803 Re: Huawei telefoni
To bi značilo da više nema sigurnosnih zakrpi ni velikih nadogradnji za huawei telefone a ako dođe kakva zakrpa možemo se oprostiti od google usluga, jbt kapitalizam
Last edited by kokikol on 19/05/2019 23:28, edited 1 time in total.
- kokikol
#2804 Re: Huawei telefoni
To bi značilo da više nema sigurnosnih zakrpi ni velikih nadogradnji za huawei telefone a ako dođe kakva zakrpa možemo se oprostiti od google usluga, jbt kapitalizam
- crnivrag
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#2806 Re: Huawei telefoni
Napravit ce kinezi svoj OS, otici cijenom jos dole i za 5-10 godina bice kao da se nista nije desilo 
-
zdruzdjo
#2807 Re: Huawei telefoni
Evo i klix-ovo.
Huawei ostaje bez podrške za operativni sistem Android
http://www.klix.ba/clanak/190519093
Uglavnom mogli bi i kinezi suspendovati kompletnu americku proizvodnju koja se nalazi u kini. Mislim da je tu negdje i apple, mnogi proizvodjaci sportske opreme, cipovi....i tako dalje.
Mislim da ovaj bas carka mecku a nije uopste svjestan koliko je generalno ovisan o kineskoj proizvodnji.
Huawei ostaje bez podrške za operativni sistem Android
http://www.klix.ba/clanak/190519093
Uglavnom mogli bi i kinezi suspendovati kompletnu americku proizvodnju koja se nalazi u kini. Mislim da je tu negdje i apple, mnogi proizvodjaci sportske opreme, cipovi....i tako dalje.
Mislim da ovaj bas carka mecku a nije uopste svjestan koliko je generalno ovisan o kineskoj proizvodnji.
- PlusSA
#2808 Re: Huawei telefoni
Prodajem Huawei P20 Pro cijena bagatela 100km
Baš me zanima rasplet situacije. Al fakat treba apple bojkotovati samo
Baš me zanima rasplet situacije. Al fakat treba apple bojkotovati samo
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#2809 Re: Huawei telefoni
Rasplet?
Kupit ce kinezi Google
Kupit ce kinezi Google
- i agree
#2810 Re: Huawei telefoni
Nije tu samo huawei popusit ce i xiaomi onda kao i drugi kinezi
- AmiĐa_Idriz
#2812 Re: Huawei telefoni
Jebem ja mater kretensku Trumpu i čitavoj toj usranoj naciji. Pa sad ću još jače forsirat Huawei taman da je na nivou kalkukatora mater vam jebem i 50 onih zvijezda sa zastave.
- Tesla Edison
#2813 Re: Huawei telefoni
Imamo posla sa luđakom. Stara izreka kaže, kada SAD kihne, cijeli svijet se razboli a Trump kiše li kiše. I to ne stavlja ruku na lice.
E sad, nije ovdje stvar hoće li se prodavati Huawei telefoni ili ne već ovo ima dosta dublje implikacije. Sutra ovaj isti luđak može donijeti odluku da ni jedna zemlja ne smije uvesti niti jedno vozilo osim Tesle inače slijede sankcije. Ko bi mu se mogao suprostaviti? Njemačka? Samo im Tramp onemogući uvoz nafte iz svojih zemalja (Saudija i Kuvajt) i eto, Volkswagen, Mercedes, Audi, Škoda, Volvo,... mogu proglasiti bankrot jer niko im ne bi kupio vozila.
Ovo je sve hipotetički ali imajući u vidu sa kakvim luđakom svijet ima posla, ništa nije isključeno.
E sad, nije ovdje stvar hoće li se prodavati Huawei telefoni ili ne već ovo ima dosta dublje implikacije. Sutra ovaj isti luđak može donijeti odluku da ni jedna zemlja ne smije uvesti niti jedno vozilo osim Tesle inače slijede sankcije. Ko bi mu se mogao suprostaviti? Njemačka? Samo im Tramp onemogući uvoz nafte iz svojih zemalja (Saudija i Kuvajt) i eto, Volkswagen, Mercedes, Audi, Škoda, Volvo,... mogu proglasiti bankrot jer niko im ne bi kupio vozila.
Ovo je sve hipotetički ali imajući u vidu sa kakvim luđakom svijet ima posla, ništa nije isključeno.
- hp_user
- diablobih
#2815 Re: Huawei telefoni
Pa covjek jednostavno hoce da zastiti svoju drzavu, ostali kinezi i dalje normalno posluju u istoj. Ovi bukvalno odbijali da prestanu spijunirati.
- Tesla Edison
#2816 Re: Huawei telefoni
Ti vjeruješ u te priče o špijunaži?diablobih wrote:Pa covjek jednostavno hoce da zastiti svoju drzavu, ostali kinezi i dalje normalno posluju u istoj. Ovi bukvalno odbijali da prestanu spijunirati.
Hajmo realno, SAD najviše špijunira cijeli svijet. Mogu me gledati live kako sjedim na wc šolji. Znate šta je Edvard Snowden otkrio a to vjerujem nije ni 5% od onoga što zaista rade. Što se mene lično tiče, ne brinem se, ne krijem ništa ali nemojte biti licemjerni i pričati o kineskoj špijunaži kad vi to isto radite x 10. Ovdje je riječ o tome da je Apple-u prihod jako opao, Ciscu isto. Ranije su uništili Nokiu sada Huawei. Eno Musk već kuka kao mu je mali prihod Tesle. Sad očekujem američki napad na evropsku auto industriju.
Mene brine to što je Trump lud. Pred izbore je pitao svog savjetnika u kampanji zbog čega SAD nikad ne upotrebljava ICBM i nuklearno oružje, bez veze stoji u silosima. Razgovor je snimljen tajno i objavljen, dakle nije nikakva populistička priča već luđak zaista razmišlja i o tome. Uveo je sankcije (carine) i EU, zabranio svim zemljama poslovanje sa Iranom pa se pitam, gdje je tu suverenitet u odlučivanju? Nema ga. SAD ima silu i koristi je. Ima dolar, ima nuklearke ima CIA-u, rade šta žele i što im je volja. Nije da branim Iran, posebno ne Kinu, zaslužili su oni davno batine i dobar degenek ali problem je kontekst, pozadina i stav prema ostalim državama koje se protive novim sankcijama i ovakvim stavovima a to je, radićete kako vam mi kažemo ili nikako drugačije, ako bude drugačije, eto vam sankcija.
Danas Huawei, sutra Mercedes, prekosutra svi proizvodi i firme osim američkih. Neko će pitati, kakve to veze ima sa nama? Pa ima itekako. Sutra će sijalica biti 10 KM, gorivo 20KM, automobil 1 mil. KM jer ćeš morati kupovati samo američke proizvode inače idu sankcije a znamo kakve su američke sankcije. Dovoljno je pogledati Sjevernu Koreju, Iran, Venecuelu, SR Jugoslaviju i ostale zemlje. Rusija je bespomoćna, ne može ni sebi pomoći a kamo li tim zemljama. Lik jednim tvitom srušio tursku ekonomiju. Šta dalje pričati.
- diablobih
#2817 Re: Huawei telefoni
Pa da, ne smeta SADu sto njihove firme spijuniraju, jer mogu pristupiti tim podacima. Problem je kada ti dodje firma iz suparnicke drzave i javno ti kaze ne zelimo prestati da spijuniramo tvoje gradjane. Mozes ti njega zvati ludim koliko god zelis, covjek je u pravu u potpunosti ovdje.
Nemaju druge firme problema iz iste drzave, niti ce imati, jer ne rade ono sto radi Huawei.
Nemaju druge firme problema iz iste drzave, niti ce imati, jer ne rade ono sto radi Huawei.
- Tesla Edison
#2818 Re: Huawei telefoni
Ja se iskreno nadam da je ovo samo za Huawei i da neće biti kao što sam i napisao. Ovo je trgovinski rat između SAD i Kine ali vrlo lahko može prerasti u svjetski trgovinski rat. Tu bi SAD pobijedila i ne bi nam bilo veselo nakon toga. Ja se nadam da se to neće desiti i da će ovo ostati na Huaweiu.diablobih wrote:Pa da, ne smeta SADu sto njihove firme spijuniraju, jer mogu pristupiti tim podacima. Problem je kada ti dodje firma iz suparnicke drzave i javno ti kaze ne zelimo prestati da spijuniramo tvoje gradjane. Mozes ti njega zvati ludim koliko god zelis, covjek je u pravu u potpunosti ovdje.
- diablobih
#2819 Re: Huawei telefoni
Da, jeste tako. Huawei usrao dosta stvari, cak im je ona mala, da li je CEO ili nesto tako, uhapsena u Kanadi nedavno, bas zbog spijuniranja i takvih stvari.
Uglavnom, nema vise updatea za trenutne modele, svi sljedeci mobiteli sto budu izlazili nece imati podrsku za android opcenito, google play, gmail i ostale googleove aplikacije.
Uglavnom, nema vise updatea za trenutne modele, svi sljedeci mobiteli sto budu izlazili nece imati podrsku za android opcenito, google play, gmail i ostale googleove aplikacije.
- Tesla Edison
#2820 Re: Huawei telefoni
Sreća pa sam davno odabrao Xiaomi ako i on ne ode na crnu listu. Ne gine mi onda neki Koreanac.diablobih wrote:Da, jeste tako. Huawei usrao dosta stvari, cak im je ona mala, da li je CEO ili nesto tako, uhapsena u Kanadi nedavno, bas zbog spijuniranja i takvih stvari.
-
isx
#2821 Re: Huawei telefoni
Djeco, sta ste se nalozili, kakav crni trgovinski rat. 1000 kineskih proizvodjaca telefona ima podrsku za Android. Jednom je ukinuta.
Uzgred taj Huawei kosta ko i jabuka, kad kazu jeftiniji, bla bla ...
70% americke proizvodnje je oslonjeno na Kinu, tako ne bulaznite previse ...
Uzgred taj Huawei kosta ko i jabuka, kad kazu jeftiniji, bla bla ...
70% americke proizvodnje je oslonjeno na Kinu, tako ne bulaznite previse ...
-
Prestani padat
#2822 Re: Huawei telefoni
Izgleda da se ova odluka odnosi samo na američko tržište i da Evropa nije obuhvaćena ovom odlukom o ukidanju podrške za android.
-
exampLe.
#2823 Re: Huawei telefoni
Netacno.Prestani padat wrote:Izgleda da se ova odluka odnosi samo na američko tržište i da Evropa nije obuhvaćena ovom odlukom o ukidanju podrške za android.
- strong69
#2824 Re: Huawei telefoni
Dobro ce ih sjebati... Sta ce sada biti sa podrskom i obavezom koju imaju prema kupcima njihovih uredjaja? Vjerovatno ce voditi pod "visa sila"?
-
_thedude
#2825 Re: Huawei telefoni
novi os ce biti online za 7 dana