Ekspanzija terorizma

Post Reply
orinoco

#2801 Re: Ekspanzija terorizma

Post by orinoco »

hAZNADAR wrote:
uglavnomja wrote:100 km od barselone nocas pokusan novi teroristicki napad, 5 terorista ubijeno :thumbup:

7 ljudi ranjeno, 3 teze
Zasto dizes palac kada su svi teroristi ubijeni?

Zar nije bolje uhvatiti bar jednog zivog i kad propjeva upoznati bolje nacin na koji djeluju, kako se organizuju, kako nabave sto im treba, kako komuniciraju,.. i koliko ih jos pritajenih ima?

Uostalom i ta praksa da policija ubije sve i jednog teroristu i niti jednog ostavi zivog mi smrdi pomalo. Kao da se namjerno ostavlja prostor za nagadjanja a izvor informacija zavrne.
Da, upravo tako.Smrdi, još od Belgije...
sinuhe

#2802 Re: Ekspanzija terorizma

Post by sinuhe »

Ovome u Finskoj su pucali u noge.
Pravdace se finskom kolonijalnom prosloscu i politikom koju Finska vodi na Bliskom istoku.
Pandakonda

#2803 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Pandakonda »

Neko je davno na forumu pisao način na koji se ove osobe radikaliziraju (koje dolaze sa BI). Te određene grupe za regrutovanje na raznim seminarima puštaju klipove i propagandni materijal gdje se prikazuju zločini koje rade zapadnjaci na njihovom tlu, kao npr. silovanje one četrnaestogodišnjakinje iračanke od strane američkih vojnika. Kad te neko puni sa takvim informacijama 24 sata radikalizacija je neizbježna. Također je problem kako su ti ljudi raspoređeni, države se i ne trude da ih intergriraju, nego ih samo bace u određeni grad ili dio grada što na kraju završi sa kreiranjem enklava i no go zona za domaće stanovništvo
Urchin

#2804 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Urchin »

Pandakonda wrote:Te određene grupe za regrutovanje na raznim seminarima puštaju klipove i propagandni materijal gdje se prikazuju zločini koje rade zapadnjaci na njihovom tlu, kao npr. silovanje one četrnaestogodišnjakinje iračanke od strane američkih vojnika. Kad te neko puni sa takvim informacijama 24 sata radikalizacija je neizbježna.
Zašto je neizbježna? Zašto bi nekog toliko pogodilo silovanje djevojčice u državi s kojom nemaju nikakve veze da se on odluči raznijeti bombom na javnom mjestu? Na žalost, u svijetu su djevojčice silovane dnevno. Zašto Irak, Sirija, Palestina, Libija toliko lože ljude koji nemaju veze s tim mjestima?
Pandakonda

#2805 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Pandakonda »

Urchin wrote:
Pandakonda wrote:Te određene grupe za regrutovanje na raznim seminarima puštaju klipove i propagandni materijal gdje se prikazuju zločini koje rade zapadnjaci na njihovom tlu, kao npr. silovanje one četrnaestogodišnjakinje iračanke od strane američkih vojnika. Kad te neko puni sa takvim informacijama 24 sata radikalizacija je neizbježna.
Zašto je neizbježna? Zašto bi nekog toliko pogodilo silovanje djevojčice u državi s kojom nemaju nikakve veze da se on odluči raznijeti bombom na javnom mjestu? Na žalost, u svijetu su djevojčice silovane dnevno. Zašto Irak, Sirija, Palestina, Libija toliko lože ljude koji nemaju veze s tim mjestima?
Za početak mi uopšte ne znamo kako oni "upakuju" to, recimo možda su nekim likovima iz Sirije puštali klip sa iračankom ali njima to predstavili da je cura iz Sirije da bi dobiliki efekat. Pa zašto ga ne bi pogodilo ? Samo zato što ja npr. živim u Danskoj ne znači da me neće pogoditi to ako je neka cura silovana u BiH, ili ako vidim da određena grupa radi zločin u mojoj zemlji.
sinuhe

#2806 Re: Ekspanzija terorizma

Post by sinuhe »

Muslimana ima naroda razlicitih kultura koji govore razlicitim jezicima ali gori sve od Maroka do Filipina a da niko zapravo ne zna zasto.
ioannes

#2807 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ioannes »

ja71 wrote:Nije istina da su uvijek ubili teroriste.
Breivika npr. nisu ubili.
jer je Breivik jedini pravi terorista dosad bio....
ovaj takozvani "islamski" terorizam je jedna obična farsa
Sanjarko

#2808 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

sinuhe wrote:Ovome u Finskoj su pucali u noge.
Pravdace se finskom kolonijalnom prosloscu i politikom koju Finska vodi na Bliskom istoku.
Kako znam Finska je Nato, a Nato se tuce sa Isil-om. Pa jel cudo sto Isil napada clanice Nato saveza. Plus ostale umijesane u borbi protiv njega. Eto opravdanje. Oni njih napadaju, ovi njih. Znam nije neko opravdanje, ali tako je to u ratu. A rat je ako se ne varam, a u ratu ginu i civili i vojnici. Cak i Spanija je debelo umijesana kako sam skonto. Cak su i mucili ljude po Iraku tokom agresije na Irak pod laznom optuzbom da podrzavaju Al Kaidu i da imaju OZMU.

Nesto me muci. Od kada teroristi nose lazne samoubilacke pojaseve napravljene od plasticnih boca punih vodom.
orinoco

#2809 Re: Ekspanzija terorizma

Post by orinoco »

sinuhe wrote:Muslimana ima naroda razlicitih kultura koji govore razlicitim jezicima ali gori sve od Maroka do Filipina a da niko zapravo ne zna zasto.
"U jednoj od teza za islamski poredak današnjice je težnja za okupljanjem svih Muslimana i muslimanskih zajednica u svijetu. U današnjim prilikama ova težnja znači borbu za stvaranjem velike islamske federacije od Maroka do Indonezije, od tropske Afrike do centralne Azije".
Urchin

#2810 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Urchin »

Pandakonda wrote: Pa zašto ga ne bi pogodilo ? Samo zato što ja npr. živim u Danskoj ne znači da me neće pogoditi to ako je neka cura silovana u BiH, ili ako vidim da određena grupa radi zločin u mojoj zemlji.
Pa normalne ljude ne pogađa toliko da se odluče ući u kamion i ubijati ljude. Muslimana iz Francuske očito nekako više pogađaju patnje muslimana negdje u svijetu nego što katolika iz Francuske pogađa patnja katolika u Sj. Irskoj. Je li u redu pitati zašto je tako?
Sanjarko

#2811 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

uglavnomja wrote:lik koji j iznajmio "kedi" je Maghrebi Driss Oukabir. rodjen u maroku, legalno u spaniji
I nadzen mu pasos u vozilu. Ispo mu. Zaboravio pasos. Ili je u pitanju licna karta. Pasos, licna isti k-rac.
insomnia78

#2812 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

A inace vozilo mozes iznajmiti na lijepe oci
Sanjarko

#2813 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
uglavnomja wrote:lik koji j iznajmio "kedi" je Maghrebi Driss Oukabir. rodjen u maroku, legalno u spaniji
I nadzen mu pasos u vozilu. Ispo mu. Zaboravio pasos. Ili je u pitanju licna karta. Pasos, licna isti k-rac.
A ustvari je nevazno, i bmk. I sto su ga odmah indentifikovali, a nema ni jednog snimka sa nadzorne kamere. Ze je mal grad, prilicno usr-n ali ima nadzornih kamera pun k-rac.
Sanjarko

#2814 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:A inace vozilo mozes iznajmiti na lijepe oci
Pa terorista je. Ispo mu, zaboravio ga itd. A nijedan ne krade vozila za ovo, nego ih iznajmi. A jos sam nesto napiso, poslije.
Sanjarko

#2815 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Pa terorista je. Ispo mu, zaboravio ga itd. A nijedan ne krade vozila za ovo, nego ih iznajmi. A jos sam nesto napiso, poslije.
Plus oni pri napadima na Wtc su bivsim vojnim pilotima i vojnicima grtljane prerezali pri otimanju aviona. Njih cetverica protiv preko sto putnika i dva bivsa vojnika.
Sanjarko

#2816 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Plus oni pri napadima na Wtc su bivsim vojnim pilotima i vojnicima grtljane prerezali pri otimanju aviona. Njih cetverica protiv preko sto putnika i dva bivsa vojnika.
I to sve sa skalpelima, ovim za rezanje kutija itd. Ono ljude lako bas ubit, pogotovo nozem, skalpelom. Ko sto je mene auto ubilo, direktnim udarom.
uglavnomja

#2817 Re: Ekspanzija terorizma

Post by uglavnomja »

Vizionar 1985 wrote:

ispostavilo se da to nije taj lik, nego mu je brat uzeo dokumente i unajmio auto

drugo, u finskoj su mu pucali u noge jer je imao samo noz u ruci. da je iamo pusku, bombu - ne bi ni njega bio

trece, breivik je "zavrsio" ono sto je zamislio i cekao je policiju bez oruzja i bez napadackih namjera

cetvrto, vecina ili gotovo svi teroristi su legalno na zapadu decenijama, neki rodjeni ... nemaju oni nkakve veze sa istokom.
i vecini njih se mozak ispira po zatvorima, vidjeti pod bosanski majmuni, svi po beckim zatvorima vrbovani, jad i bijeda, mentalna, moralna, ekonomska, porodicna ...
(bio je dokumentarac o 2 lika iz svedske, klasika, lopovi kriminalaci, alkos, narkosi, siledzije ... zaglavili u zatvoru i tamo im neki hodza poceo da pomaze da se snadju, ali i da pametuje, sve ono sa saburom objasnjavao smisao zivota blabla, sve odgovore "zna", jedan se odmakao od price odmah, drugi je cim je izasao napravio neki belaj, mislim napao neke jevreje, ne sjecam se vise ...
insomnia78

#2818 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Jedno sedam hiljada puta smo obrazlagali to sa dokumentima. Da bi iznajmio nesto moras imati vozacku i licnu kao i polog od par stotina eura

I ako ne iznajmljujes rizikujes rutinsku kontrolu, koje su ceste pogotovo prema crncima i arapima i osujecenje plana zbog banalnog razloga kao ne nosenje vozacke.

Osim toga vani, barem u Fr je tako svi fakat noae dokumente
Sanjarko

#2819 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:Jedno sedam hiljada puta smo obrazlagali to sa dokumentima. Da bi iznajmio nesto moras imati vozacku i licnu kao i polog od par stotina eura

I ako ne iznajmljujes rizikujes rutinsku kontrolu, koje su ceste pogotovo prema crncima i arapima i osujecenje plana zbog banalnog razloga kao ne nosenje vozacke.

Pa ako nosi otkud u kolima, zar mu ne bi trebao biti u dzepu. Dalje od kad teroristi nose lazne samoubilacke pojaseve od plasticnih boca punih vodom, itd. Ima sranja samo tako koje se tesko moze objasnit. Kao kako ih u roku par sati odmah indentifikuju a nema snimaka nadzornih kamera, kako su ona cetri otmicara aviona zaklala sa skalpelima za kutije dva bivsa vojnika a to sve posmatralo preko sto putnika u avionu itd. Ne kazem ja da se ovo nije desilo, ali ko zna sta se tacno desi i sta nam tacno na kasikicu daju elite. Mislite da vam bas tacno sve govore sta se desilo itd.
uglavnomja

#2820 Re: Ekspanzija terorizma

Post by uglavnomja »

oni se ne sakrivaju, iznajmljuju aute sa svojim dokumentima, nose igracke ... nebitno koja glupost ... zato jer im je namjera da poginu

tad je nebitno hoce li se znati kako se zovu

hodze i imami iz tih centara za pranje mozga su vec druga prica, njima nista ne mogu ... :roll: osim ako nisu direktno ukljuceni u slanje u siriju.
insomnia78

#2821 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

A zasto bi policija, tajne sluzbe ili ko vec, ako se vec radi o namjestaljci uopste petljali sa takvim objasnjenima

Previse ste navikli na perfektne planove holivudskih filmova. Osim toga zar mislis da su ljudi koji su u stanju poginuti zbog izmisljenog cike na nebu nesto narocito pametni
Sanjarko

#2822 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

uglavnomja wrote: (bio je dokumentarac o 2 lika iz svedske, klasika, lopovi kriminalaci, alkos, narkosi, siledzije ... zaglavili u zatvoru i tamo im neki hodza poceo da pomaze da se snadju, ali i da pametuje, sve ono sa saburom objasnjavao smisao zivota blabla, sve odgovore "zna", jedan se odmakao od price odmah, drugi je cim je izasao napravio neki belaj, mislim napao neke jevreje, ne sjecam se vise ...
Pa kriminalci bili, znaci kriminalci su i ostali. Znaci ovo krimosi rade. Znaci ljudi skloni kriminalu.
insomnia78

#2823 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Vizionar 1985 wrote:
insomnia78 wrote:Jedno sedam hiljada puta smo obrazlagali to sa dokumentima. Da bi iznajmio nesto moras imati vozacku i licnu kao i polog od par stotina eura

Pa ako nosi otkud u kolima, zar mu ne bi trebao biti u dzepu. Dalje od kad teroristi nose lazne samoubilacke pojaseve od plasticnih boca punih vodom, itd. Ima sranja samo tako koje se tesko moze objasnit. Kao kako ih u roku par sati odmah indentifikuju a nema snimaka nadzornih kamera, kako su ona cetri otmicara aviona zaklala sa skalpelima za kutije dva bivsa vojnika a to sve posmatralo preko sto putnika u avionu itd. Ne kazem ja da se ovo nije desilo, ali ko zna sta se tacno desi i sta nam tacno na kasikicu daju elite. Mislite da vam bas tacno sve govore sta se desilo itd.
Kako su trojica maloljetnika izboli djecaka u punom tramvaju
Sanjarko

#2824 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:A zasto bi policija, tajne sluzbe ili ko vec, ako se vec radi o namjestaljci uopste petljali sa takvim objasnjenima

Previse ste navikli na perfektne planove holivudskih filmova. Osim toga zar mislis da su ljudi koji su u stanju poginuti zbog izmisljenog cike na nebu nesto narocito pametni
Ma policija, tajne sluzbe itd. nikada ne prave namjestaljke, nisu umijesane u nikakve nelegalne radnje, itd. Nikad to nista ne rade. Nije ni Cija ni Kgb vrsili razne eksperimente od umnog programiranja pa nadalje. Nisu umijesani bili sa mafijom, narko bosovima, raznim diktatorima itd. Sve filantropi ko i politicari itd.
insomnia78

#2825 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Ma ja.
Post Reply