Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
mO k3

#2801 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

hAZNADAR wrote:
Bodkin wrote:

Kazu slavi se u dijaspori. Prosjecna plata ide gore u bih. Radnicka prava se sve vise postuju. Konacno prvi direktor bosnjak u bl. Sve zbog popisa :bih:
Ne slavi, zasto bi slavili? Dijaspora je ovih dana vise zabavljena EU problemima i sta ce tu biti jer tu zaradjuje. Hebeni popis je napokon odradjen, za par dana ce se zaboraviti, i dajBoze da BiH krene dalje.

Ali ja znam sta tebi smeta - ste je dijaspora ucestvovala na popisu. Ako je to odnijelo prevagu na procentima koji ti ocigledno znace - crkni od muke. A od mrznje prema dijaspori mozes samo dobiti cir.

Slavimo i to kako
L u c i f e r

#2802 Re: RE: Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
L u c i f e r wrote:"Ovo nije dobro što vi radite. Ovaj put na koji vi hoćete da izvedete BiH ista je ona autostrada pakla i stradanja kojom su pošli Slovenija i Hrvatska. Nemojte da mislite da nećete Bosnu i Hercegovinu odvesti u pakao, a muslimanski narod možda u nestanak. Jer muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude rata ovdje... - poznata je Karadžićeva prijetnja upućena sa skupštinske govornice."

E moj raso, gdje si sad ti, a gdje smo mi? [emoji41]
Samo ruku na srce čovjek mora priznati da je Rašo bio u pravu. Tih merhametli muslimana je nestalo ili su pod zemljom, danas Bošnjaci ne vjeruju komšijama kao 1992. godine. :thumbup:
To sam vec jednom pisao. :)

Janjad su se transformisala u kurjake.

Merhametluk je zakopan sa nasim zrtvama u masovnim grobnicama.
dezurni_ucenik

#2803 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by dezurni_ucenik »

Alfons Kauders wrote:
spreca wrote:
krater wrote: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol:
zamalo na Vidovdan :mrgreen:
30.6. Sv. Kmečoje... Ili Kmečovdan :D :izet:

:lol:
Bradafilozof

#2804 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bradafilozof »

General War wrote:
ljevoruki wrote:
Bodkin wrote:Kazu slavi se u dijaspori. Prosjecna plata ide gore u bih. Radnicka prava se sve vise postuju. Konacno prvi direktor bosnjak u bl. Sve zbog popisa :bih:
Slavi se sto vam nije proslo sta ste naumili, da nas nema nikako i da nas svedete na statitisticku gresku. Prezivili smo, necete vise nikad, nikad, nikad nas ubijati i klati.
Mi imamo svojih problema, velikih i malih, koje cemo rijesiti, imamo svoju domovinu koju volimo bez obzira gdje zivimo.
Nego jebo to - ko nas bre zavadi, majku mu ublehasku. :-)

:bih:
:lol: odakle dokle ti je domovina i zbog cega mislis da je 50% bosnjaka jace od 43% muslimana iz bivseg popisa...imas jacu vojsku, vodje sa vizijom, ekonomiju? Kako se tesko varate, pa to je nevjerovatno kod ociju i potvrdom o radnoj sposobnosti. :roll:
Barem 5000x jacu nego 92
Tu i tamo
dabome, namjenska pogotovo

hajde sad za svoje đikane napravi slicnu analizu
swanfilter

#2805 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by swanfilter »

Vidim, mnogo obrazovanih, a iz osnovne interpretacije sjedi 1! Odabijete broj osnovnoskolaca i broj dođe na svoje, ukratko. Zato nam USK i ispada ovako nepismen, mada stanje nije takvo ... Mene veseli jezik. Bilo bi nas i vise da smo svi popisani ...
General War

#2806 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

U sve četiri gradske opštine Sarajeva danas živi 275.524 stanovnika, odnosno 86.211 manje nego što je živjelo 1991. godine.

Smanjen je broj stanovnika u glavnom gradu BiH sva tri konstitutivna naroda, ali najmanji demografski pad pretrpjeli su Hrvati: 1991. godine u četiri gradske opštine živjelo je 16.241 Hrvata a danas živi 13.604. Hrvata je dakle manje za 2.637.

Manje je i Bošnjaka, i to za skoro 40.000! Na popisu 1991. godine bilo ih je 222.457, a danas 182.503, što je manje za 39.954.

Nominalno je najveći pad kod srpskog stanovništva Sarajeva, dijelom zbog odlaska a dijelom i zbog činjenice da su dijelovi četiri gradske sarajevske opštine izdvojeni iz Grada i pripojeni Istočnom Sarajevu. Tako su formirane opštine Istočni Novi Grad, Istočno Novo Sarajevo itd, koje su i prije rata kao i danas većinski naseljene srpskim stanovništvom. U tim novoformiranim srpskim opštinama danas živi oko 30.000 sarajevskih Srba.

četiri gradske opštine Sarajeva živi 10.422 stanovnika srpske nacionalnosti, a prije rata ih je živjelo 52.000 (ne računajući Srbe koji žive u novoformiranim srpskim sarajevskim opštinama) što znači da danas u Sarajevu nedostaje 42.000 Srba, odnosno približno koliko nedostaje i Bošnjaka.
L u c i f e r

#2807 Re: RE: Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

swanfilter wrote:Vidim, mnogo obrazovanih, a iz osnovne interpretacije sjedi 1! Odabijete broj osnovnoskolaca i broj dođe na svoje, ukratko. Zato nam USK i ispada ovako nepismen, mada stanje nije takvo ... Mene veseli jezik. Bilo bi nas i vise da smo svi popisani ...
Jezik je kljuc.
General War

#2808 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

Bradafilozof wrote: Barem 5000x jacu nego 92
Tu i tamo
dabome, namjenska pogotovo

hajde sad za svoje đikane napravi slicnu analizu
Magarcu je tesko pokazivati ista, a dzikanska teritorija koja ih i zanima se plavi. Ti kod dzikana ne mozes ni svoj jezik pricati eto koliko si jak.
Last edited by General War on 30/06/2016 18:22, edited 1 time in total.
Ripicipi

#2809 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Ripicipi »

Ja nezrelijeg naroda od Bosnjaka jos nisam nit' vidio, nit' sreo...
swanfilter

#2810 Re: RE: Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by swanfilter »

L u c i f e r wrote:
swanfilter wrote:Vidim, mnogo obrazovanih, a iz osnovne interpretacije sjedi 1! Odabijete broj osnovnoskolaca i broj dođe na svoje, ukratko. Zato nam USK i ispada ovako nepismen, mada stanje nije takvo ... Mene veseli jezik. Bilo bi nas i vise da smo svi popisani ...
Jezik je kljuc.
Naravno.
stakasa

#2811 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by stakasa »

Bodkin wrote:
Znaci turbopatriJota iz dijaspore. Ok da znam :D
Indijanac, bosnjaka je biti 60% u drzavi do 2030. To je sasvim normalno kad su ublehasi koji vode srbe i hrvate ubijedili svoje da ovo nije njihova drzava.

Ali ono sto je najbolje je kad se promijeni u ponedeljak ustav i zemlja bude bosnjaka i ostalih, promijenicemo konacno ovu izdajnicku zastavu :bih:
Bodkin, kako ti vidis ovoliko osipanje Srba i Hrvata? Bosnjaci nemaju alternativu, kao Srbin i pogotovo kao Hrvat lakse je napustit, ok sve logicno, ali imas li jos kakvo objasnjenje?
Zasto opada broj Srba u ovolikoj mjeri, je li glavni razlog iseljavanje (gdje?) ili je natalitet u pitanju? Hrvati mi vec dugo nisu jasni, sve su karte bacili na Mostar sto im politicko Sarajevo sad za sad aminuje ali se u principu ponasaju kao djete koje se u skafanderu na Bjelasnici popisa u gace - ispocetka mu toplo ali kad se ohladi i sljepi... Oni su svjesno zrtvovali Bosnu i zbili se u pola grada i sto je najgore samo dodaju gas.
I jos jedna stvar sto me je iznenadila - zar Sarajevo ima samo 275.524 stanovnika!?
Drvosjeca iz Dejcica

#2812 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

General War wrote:U sve četiri gradske opštine Sarajeva danas živi 275.524 stanovnika, odnosno 86.211 manje nego što je živjelo 1991. godine.

Smanjen je broj stanovnika u glavnom gradu BiH sva tri konstitutivna naroda, ali najmanji demografski pad pretrpjeli su Hrvati: 1991. godine u četiri gradske opštine živjelo je 16.241 Hrvata a danas živi 13.604. Hrvata je dakle manje za 2.637.

Manje je i Bošnjaka, i to za skoro 40.000! Na popisu 1991. godine bilo ih je 222.457, a danas 182.503, što je manje za 39.954.

Nominalno je najveći pad kod srpskog stanovništva Sarajeva, dijelom zbog odlaska a dijelom i zbog činjenice da su dijelovi četiri gradske sarajevske opštine izdvojeni iz Grada i pripojeni Istočnom Sarajevu. Tako su formirane opštine Istočni Novi Grad, Istočno Novo Sarajevo itd, koje su i prije rata kao i danas većinski naseljene srpskim stanovništvom. U tim novoformiranim srpskim opštinama danas živi oko 30.000 sarajevskih Srba.

četiri gradske opštine Sarajeva živi 10.422 stanovnika srpske nacionalnosti, a prije rata ih je živjelo 52.000 (ne računajući Srbe koji žive u novoformiranim srpskim sarajevskim opštinama) što znači da danas u Sarajevu nedostaje 42.000 Srba, odnosno približno koliko nedostaje i Bošnjaka.
Eto pade i taj mit da nedostaje 100.000 Srba u Sarajevu. Idemo dalje... :thumbup: Tek sada mogu da razumijem Srbe zašto su se opirali rezultatima popisa jer ko će im objasniti da podjednako u Sarajevu fali Srba i Bošnjaka.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 30/06/2016 18:24, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#2813 Re: RE: Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by VjecitiStudent »

L u c i f e r wrote:
L u c i f e r wrote:"Ovo nije dobro što vi radite. Ovaj put na koji vi hoćete da izvedete BiH ista je ona autostrada pakla i stradanja kojom su pošli Slovenija i Hrvatska. Nemojte da mislite da nećete Bosnu i Hercegovinu odvesti u pakao, a muslimanski narod možda u nestanak. Jer muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude rata ovdje... - poznata je Karadžićeva prijetnja upućena sa skupštinske govornice."

E moj raso, gdje si sad ti, a gdje smo mi? [emoji41]
Samo ruku na srce čovjek mora priznati da je Rašo bio u pravu. Tih merhametli muslimana je nestalo ili su pod zemljom, danas Bošnjaci ne vjeruju komšijama kao 1992. godine. :thumbup:
To sam vec jednom pisao. :)

Janjad su se transformisala u kurjake.

Merhametluk je zakopan sa nasim zrtvama u masovnim grobnicama.
Ti današnji kurjaci će prodati sve, samo je pitanje cijene.

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#2815 Re: RE: Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

VjecitiStudent wrote:
Ti današnji kurjaci će prodati sve, samo je pitanje cijene.
Pohlepa je čudo, ima je u svakom narodu. Meni je dobar pokazatelj samosvjesti kurjaka reakcije na društvenim mrežama i obustava prodaje majica preko Hife. :wink:
VjecitiStudent

#2816 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by VjecitiStudent »

stakasa wrote:
Bodkin wrote:
Znaci turbopatriJota iz dijaspore. Ok da znam :D
Indijanac, bosnjaka je biti 60% u drzavi do 2030. To je sasvim normalno kad su ublehasi koji vode srbe i hrvate ubijedili svoje da ovo nije njihova drzava.

Ali ono sto je najbolje je kad se promijeni u ponedeljak ustav i zemlja bude bosnjaka i ostalih, promijenicemo konacno ovu izdajnicku zastavu :bih:
Bodkin, kako ti vidis ovoliko osipanje Srba i Hrvata? Bosnjaci nemaju alternativu, kao Srbin i pogotovo kao Hrvat lakse je napustit, ok sve logicno, ali imas li jos kakvo objasnjenje?
Zasto opada broj Srba u ovolikoj mjeri, je li glavni razlog iseljavanje (gdje?) ili je natalitet u pitanju? Hrvati mi vec dugo nisu jasni, sve su karte bacili na Mostar sto im politicko Sarajevo sad za sad aminuje ali se u principu ponasaju kao djete koje se u skafanderu na Bjelasnici popisa u gace - ispocetka mu toplo ali kad se ohladi i sljepi... Oni su svjesno zrtvovali Bosnu i zbili se u pola grada i sto je najgore samo dodaju gas.
I jos jedna stvar sto me je iznenadila - zar Sarajevo ima samo 275.524 stanovnika!?
U pitanju su četiri općine koje ulaze u sastav Grada, SG, Centar, NS i NG.
Biene Maya

#2817 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Biene Maya »

General War wrote:
Biene Maya wrote:
dječak sa šibicama wrote:Zemlja apsurda, opce slavlje torovaca jer u Bosni skoro pa nema Bosanaca.
Kakve ti gluposti pises! NACIJA JEDNAKO DRZAVA! Po naciji smo svi Bosanci, a unutra se dijelimo po narodima ili etnickoj pripadnosti. Bosnjaci nisu nacija, nego etnicka pripadnost. Druga je stvar sto to nacionalisticke stranke pokusavaju od etnickog napraviti nacionalno! Svaki drzavljanin sa Bosanskim drzavljanstvom po naciji je Bosanac. Ako imas bosanski pasos, a recimo u Bosni se izjasnjavas kao Srbin, ako kojim slucajem odes u neku drugu drzavu da zivis i kada se prijavljujes bices upisan kao Bosanac a ne Srbin! Je li to tesko ukapirati? Mi svi u Bosni smo bosansko-hercegovacaka nacija! A sto to nekima ne odgovara, boze moj....svijet je veliki, a granice nisu zatvorene!
Ono jeste tako ali apsolutno nemora da bidne, vidi pod Image
Pa isto je sve! Dok je bila Jugoslavija, cim predjes granicu, ti si bio Jugosloven i nista vise! Danas jedan Albanac sa kosovskim pasosem, u drugoj zemlji se upisuje kao Kosovar, a ne Albanac. Nacija jednako je drzava! Pasos i drzavljanstvo ti odredjuje naciju! To je po modernom shvatanju nacije, a ne po balkansko primitivnom shvatanju!
General War

#2818 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

General War wrote:U sve četiri gradske opštine Sarajeva danas živi 275.524 stanovnika, odnosno 86.211 manje nego što je živjelo 1991. godine.

Eto pade i taj mit da nedostaje 100.000 Srba u Sarajevu. Idemo dalje... :thumbup: Tek sada mogu da razumijem Srbe zašto su se opirali rezultatima popisa jer ko će im objasniti da podjednako u Sarajevu fali Srba i Bošnjaka.
..Da ali srbi su vecinom zamjenili prebivaliste u PC dok bosnjaci - ejropa and USA...ono sto njih zanima komad bosne su vise nego velika vecina i bosnjaka ima samo u tragovima, ako znamo kako drzava funkcionise, stvarno ne vidim razloga za ovakvu ciku i dreku...Srbi lazu ali neko dobrano bosnjake lozi nizasta.
mO k3

#2819 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

@ vječiistudent ne vrijediti kmečati , tako ti je kako samo mi reci jednu stvar jesi i ti naveo bosanski jezik ? :mrgreen:
L u c i f e r

#2820 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

Za ove sto im nesta nije pravo (mozda ih nervira i danasnja haska presuda):

https://m.youtube.com/watch?v=Ula8oi_M4Ww
dezurni_ucenik

#2821 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by dezurni_ucenik »

L u c i f e r wrote:Za ove sto im nesta nije pravo (mozda ih nervira i danasnja haska presuda):

https://m.youtube.com/watch?v=Ula8oi_M4Ww

mO k3

#2822 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

Fali jedan srbofil iz Zenice na ovoj temi , nema ga nesto :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#2823 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

mO k3 wrote:@ vječiistudent ne vrijediti kmečati , tako ti je kako samo mi reci jednu stvar jesi i ti naveo bosanski jezik ? :mrgreen:
Da znaš da jeste. :oops: :mrgreen:
swanfilter

#2824 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by swanfilter »

Jedna od vecih zaje.bancija mi je da u Cazinu i Velikoj Kladusi zivi nesto manje od tisuca Hrvata. Kevu vam autonomasko-putovnicku ... :lol:
VjecitiStudent

#2825 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by VjecitiStudent »

mO k3 wrote:@ vječiistudent ne vrijediti kmečati , tako ti je kako samo mi reci jednu stvar jesi i ti naveo bosanski jezik ? :mrgreen:
Da znaš da jeste. :oops: :mrgreen:
Bosanski, naravno.
Stoga odvadite barem za moje četvoro statistiku o jeziku i nekakvim državotvornim većinama.
Locked