Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
cadburry

#2801 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by cadburry »

@sabina1 @Banksy :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Alfons Kauders

#2802 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

sabina1 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Capsicum wrote:
Ma nije ni potrebno.

Bećirović će mu skinuti MAKAR 50.000 glasova , glasove Bakira Hadžiomerovića nije teško dostići , najmanje pola Suljagićevih glasova će otići SDP-u a ono drugo pola nekim varijantama nacionalista , znači ni tu ne može da računa na više od 10-15 %.

Falatar će mu skinuti makar , 20-25.000 pa na Selima će u Tuzli navući makar 5.000.
S obzirom na prirodan pad Demokratske fronte od prvog dana postojanja biće mu vrlo , vrlo teško da pobijedi Čovića.

Bosanskim jezikom rečeno - gotov je.

Heco pijaca.....
Fino ja kazem da bi je trebali placati ovi iz drugih stranaka... Izofira se da je jedina svrha kandidature NS da zajebe Komsica, i uopste i ne konta sta je napravila.
Svrha kandidature Falatara je da postane hrvatski clan predsjednistva i uspjesno promovise sebe i Nasu stranku.

To sto ce na tom putu zajebati Zeljka Komsica i Emira Suljagica je apsolutno fenomenalna stvar...
Meni se cini da je svrha zajebati pobrojane cak i po cijenu jos 4 godine Covica. Pa hocete, zajebat cete ih, s tim sto cete usput zajebat i jos koji milion ljudi.

Sujeta i mrznja su zajebane stvari. Otrov.
kluz franjo

#2803 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kluz franjo »

Meni još uvijek nije jasna ta matematika, po kojoj će 15.000 glasova moći "zajebati koji milion ljudi"!?
pemanapemani

#2804 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by pemanapemani »

Cisto jos jedna napomena vezana za kralja ublehe Komsica - on je jedini covjek na svijetu koji je pred milionskim tv auditorijem izjavio da je Radoncic posten i da nema oraha u dzepovima.

Pa to ni Radoncic sam o sebi ne misli. :-D
Novak20

#2805 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Novak20 »

Jest', a u redu je zaje*ati 95% Hrvata koji ne glasaju za dokazanog neradnika. Otrov je davno pušten u BiH.
pemanapemani

#2806 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by pemanapemani »

Komsic je jedino bolja solucija od Covica.

Kako njih dvojica nisu jedini kandidati, onda je lijena neradnicka ubleha zasluzila biro.
Ili se mozda velike kompanije trkaju ko ce angazovati vrijednog pravnika sa iskustvom. :D
Capsicum

#2807 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Kakvu samo strast pokazuju ovi NS-ovci u želji da osujete Komšića da postane član Predsjedništva umjesto Čovića. Treba cijeniti ljude koji koji unose strast u ono što rade, pa makar to bilo i na vlastitu štetu. :bih:
Alfons Kauders

#2808 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

Otrov, otrov i bolest.

Otrov je ono kad Dijana Zelenika u Mostaru odluci izaci na megdan Draganu Covicu, mada zna da nema sanse, samo da ga malo nagrize i oslabi za kandidata ljevice. To nije bas popularan korak u mnogim krugovima, ne bi bio na njenom mjestu.

Zena ce se najesti svakakvih govana i dozivjeti masu neugodnosti zbog toga... A odgovor pojedinih stranaka i pojedinaca iz Sarajeva je da bi radije izabrali Covica nego Komsica, eto iz inata, samo da zajebu Reufa Bajrovica i da se smiju Suljagicu kad na Twitteru bude komentarisao gubitak i izbor Covica... Pa GS ne da nisu vlast, vec nisu ni parlamentarna stranka, a NS svoje vrijeme trosi ratujuci protiv njih po internetu? Uz podrsku opozicionog SBB, naravno.

Otrov nego sta. Kad se tako olako, radi sujete i nekakvih ideala, bacaju cetiri godine, onda je to otrov za sve nas. Mi tog vremena vise nemamo, ni demografski, ni ekonomski.

Ali zaboli vas sektase kurac za nase cetiri godine, sto se vas tice, mozemo cekati jos sto godina da se pojavi savrseni kandidat. Mislim, nije da nam svake godine iz drzave pobjegne 35,000 ljudi? Cemu zurba, pravimo se ludi i glasajmo za ideale, ili cekajmo idealnog kandidata, ako se ispostavi da Falatar nije The Chosen One.
512MB

#2809 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by 512MB »

Vise ce Zelenika otet Covicu pite neg Falatar Komsicu. Tako da cu uzivati u kuknjavi NSovih botova...
kmirsad

#2810 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kmirsad »

Ja nemam namjeru glasati protiv Komšića... Željka mnogo volim, cijenim i poštujem i nikada neču o njemu ništa ružno reći...imam namjeru glasati za Falatara, jer ga smatram boljim kandidatom od svih, ne samo od Komšića, te želim svojim glasom doprinjeti njegovoj pobjedi... ako ne pobijedi, znači da nije dovoljan broj birača Falatara smatrao najboljim... nije valjda da mi neko ima namjeru braniti da glasam za kandidata kojeg smatram najboljim... :?
Alfons Kauders

#2811 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

512MB wrote:Vise ce Zelenika otet Covicu pite neg Falatar Komsicu. Tako da cu uzivati u kuknjavi NSovih botova...
Nadajmo se.

Na kraju ce ispasti da je Zelenika zasluzna ako Covic ne prodje.

Isto tako, jos je vjerovatnije da ce NS biti zasluzna ako prodje. :D
512MB

#2812 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by 512MB »

kmirsad wrote:Ja nemam namjeru glasati protiv Komšića... Željka mnogo volim, cijenim i poštujem i nikada neču o njemu ništa ružno reći...imam namjeru glasati za Falatara, jer ga smatram boljim kandidatom od svih, ne samo od Komšića, te želim svojim glasom doprinjeti njegovoj pobjedi... ako ne pobijedi, znači da nije dovoljan broj birača Falatara smatrao najboljim... nije valjda da mi neko ima namjeru braniti da glasam za kandidata kojeg smatram najboljim... :?
Legitimno, i ja uvjek navijam za Austriju kad igra protiv Njemacke, kako vidimo svakih 100 godina se desi cudo, sto bi reko Halid..
kmirsad

#2813 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kmirsad »

512MB wrote:Vise ce Zelenika otet Covicu pite neg Falatar Komsicu. Tako da cu uzivati u kuknjavi NSovih botova...
Kao NS-ov bot... izjavljujem neču kukati ako Falatar izgubi, a Komšić Pobjedi... neču kukati ni ako Zelenika pobijedi... Tako birači htjeli...
A ako Čović pobjedi, bar ću čiste savjesti i zadovoljan sobom da sam nešto pokušao.... seliti u Njemačku... da navijam za Austriju
Last edited by kmirsad on 06/06/2018 15:15, edited 1 time in total.
Heartbeats

#2814 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

sabina1 wrote:
Alfons Kauders wrote:
NS se igra politike na nivou za koji jednostavno nemaju kapaciteta. Isto kao da sad Vrbanjusa na duel izaziva Real. Bolje im se da se drze zivih ograda oko Miljacke i sterilizacije cuka. To im je krajnji domet.

Za sva ozbiljnija pitanja, NS treba konsultovati koliko i najblize obdaniste. Tu su negdje po politickoj pismenosti.
Šišanje ne znam koliko metara živih ograda iniciranih od strane Naše Stranke Sarajevo je milion puta korisnije po građane Sarajeva od svih saopštenja i izjava koje su u cjelokupnoj istoriji političkog djelovanja izgovorili Komšić Željko i Suljagić Emir.

Ovu dvojicu bih da izvinete i vi i moredacija najradije nazvala jebivjetrima ali ni to nažalost nije tačno jer je i vjetar za nešto koristan.

Srdačan pozdrav.
U skladu sa evo proklamovanim politikama Naše Stranke i dosadšnjim rezulatatima, u nastavku jedna od ključnih tačaka strategije koja je u planu za mandatni preiod 2018-2022 na državnom nivou:
http://www.obi.ba/ba/svijet_ideja/vrt/b ... index.html
kmirsad

#2815 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kmirsad »

Maštovito... vid joj ...žardinjere...
512MB

#2816 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by 512MB »

:lol:
Capsicum

#2817 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Neće Zelenika Komšiću izbit glasove. HDZ90 se od HDZ-a razlikuje samo u tome što im se ne sviđa HDZ-ov model zamišljenog trećeg entiteta koji bi obuhvatao samo teritorij u Hercegovini, dok bi RS, Posavina i srednja Bosna izvisile... To je sva razlika. Tako da će ona glasove izbiti Čoviću. Komšić svakako ne dobija glasove ovih koji sanjaju apartheide raznih oblika, a Zelenikina kandidatura mu ide u korist jer otežava posao Čoviću...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#2818 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by sabina1 »

Alfons Kauders wrote: Meni se cini da je svrha zajebati pobrojane cak i po cijenu jos 4 godine Covica. Pa hocete, zajebat cete ih, s tim sto cete usput zajebat i jos koji milion ljudi.

Vec sam ovdje pisala i nije mi tesko ponoviti da Kojovic Predrag ili Cudic Sabina, nakon svega sto je o njima i Nasoj stranci napisao Suljagic Emir, sjednu s njim i krenu nesto pregovarati javno bih ih popljuvala na prvom susretu , na fejsbuku i forumu....da ne znam kakav interes po gradjane postoji i da ne znam kakva matematika jeste u pitanju da bi se vodio sistem , promjene , stranka mora se imati minimum ljudskog dostojanstva a to bi tim sastankom i dogovorom bilo pogazeno.

Komsic je toliko dobrog uradio za ljude da je za 4 godine pao sa 300.000 na 80.000 to nije uspjelo cak ni Milosevicu....altruizam u povoju ali Komsic konacno na aparatima...

O otrovu se trebalo razmisljati prije , mmogo prije nego se nesto izgovori , napise ili uradi.
Alfons Kauders

#2819 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

kmirsad wrote:Ja nemam namjeru glasati protiv Komšića... Željka mnogo volim, cijenim i poštujem i nikada neču o njemu ništa ružno reći...imam namjeru glasati za Falatara, jer ga smatram boljim kandidatom od svih, ne samo od Komšića, te želim svojim glasom doprinjeti njegovoj pobjedi... ako ne pobijedi, znači da nije dovoljan broj birača Falatara smatrao najboljim... nije valjda da mi neko ima namjeru braniti da glasam za kandidata kojeg smatram najboljim... :?
Niko ti nista ne brani.

Mozes otici i u kladionicu, uplatiti cenera na kvotu 1:1000 i kupiti auto.

Mozes uplatiti i na 1:10 i kupiti si nove patike.

Ja ne idem u kladionicu, ne pratim fudbal i ne mogu te savjetovati. Ali u politiku se kontam, tu znam sta cu odabrati. Bukvalno, taman ako pocijepam listice za ostale nivoe, samo cu glasati da se kutarisem one rusko-kosovske supcine iz Sokola.
512MB

#2820 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by 512MB »

Nisu ni ludi ovi hasisari iz Nase Stranke, posto zivice redovno rastu, sisanje uvjek pred izbore, valja snecim izac pred gradjane :lol:
Alfons Kauders

#2821 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

sabina1 wrote:
Alfons Kauders wrote: Meni se cini da je svrha zajebati pobrojane cak i po cijenu jos 4 godine Covica. Pa hocete, zajebat cete ih, s tim sto cete usput zajebat i jos koji milion ljudi.

Vec sam ovdje pisala i nije mi tesko ponoviti da Kojovic Predrag ili Cudic Sabina, nakon svega sto je o njima i Nasoj stranci napisao Suljagic Emir, sjednu s njim i krenu nesto pregovarati javno bih ih popljuvala na prvom susretu , na fejsbuku i forumu....da ne znam kakav interes po gradjane postoji i da ne znam kakva matematika jeste u pitanju da bi se vodio sistem , promjene , stranka mora se imati minimum ljudskog dostojanstva a to bi tim sastankom i dogovorom bilo pogazeno.

Komsic je toliko dobrog uradio za ljude da je za 4 godine pao sa 300.000 na 80.000 to nije uspjelo cak ni Milosevicu....altruizam u povoju ali Komsic konacno na aparatima...

O otrovu se trebalo razmisljati prije , mmogo prije nego se nesto izgovori , napise ili uradi.
Ma divno, bas razmisljanje zrele i obrazovane osobe kojoj je mjesto u politici.

Komsic Sloba? De jos malo, nisi jos probala reductio ad Hitlerum.
Alfons Kauders

#2822 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

512MB wrote:Nisu ni ludi ovi hasisari iz Nase Stranke, posto zivice redovno rastu, sisanje uvjek pred izbore, valja snecim izac pred gradjane :lol:
Ako zafali radne snage, taman ce Covic imati logorasa iz Salakovca :D Spojimo ugodno s korisnim :D
kluz franjo

#2823 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kluz franjo »

E sada sam u panici. Očigledno sam izgubio svaki smisao za matematiku.
Da rezimiram, zbog ovih 15.000 glasova Falataru i ovima "što režu živu ogradu na potezu Sebilj-Nedžarići" će 35.000 ljudi napustiti BiH, a milioni drugih će izgubiti četiri godine života!?

Ili ovaj Falatar ima neke nadnaravne moći ili ovi loše režu ovu ogradu?
Ja ne znam šta bi treće moglo biti...
512MB

#2824 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by 512MB »

Majke mi ko da je pola Nase Stranke direkt s HB foruma upalo :-)
kmirsad

#2825 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:E sada sam u panici. Očigledno sam izgubio svaki smisao za matematiku.
Da rezimiram, zbog ovih 15.000 glasova Falataru i ovima "što režu živu ogradu na potezu Sebilj-Nedžarići" će 35.000 ljudi napustiti BiH, a milioni drugih će izgubiti četiri godine života!?

Ili ovaj Falatar ima neke nadnaravne moći ili ovi loše režu ovu ogradu?
Ja ne znam šta bi treće moglo biti...
Ne valja ograda
Locked